Πατριώτες και κομματάρχες
12/01/2016 16:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πατριώτες και κομματάρχες

Τώρα που η ΝΔ βρίσκει το δρόμο της, δείχνει στην κοινωνία ότι είναι σε θέση να αλλάξει προτού βουλιάξει και κάθε κατεργάρης πάει στον πάγκο του, καιρός είναι να δούμε πώς ο Μητσοτάκης νίκησε. Και δε μιλάμε για την προσωπική του στρατηγική που αποδείχθηκε εξαιρετική, ούτε για τα λάθη του αντιπάλου που ήταν πέρα για πέρα ερασιτεχνικά.

Μιλάμε και για εκείνους που έχουν ένα σημαντικό μερίδιο της επιτυχίας του νέου αρχηγού και που κινήθηκαν πέρα για πέρα κομματικά. Δηλαδή πώς η ΝΔ να μπορέσει να γίνει ένα μεγάλο κόμμα εξουσίας που θα φέρει σε λίγους μήνες τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ. Τσίπρα σε δύσκολη θέση.

Κάποιους που πήγαν κόντρα στο ρεύμα, στις πιέσεις και τους εκβιασμούς ορισμένων καθώς και σε πιθανές εκδικητικές τάσεις αν επικρατούσε η καραμανλική πλευρά.

Λένε π.χ. τις τελευταίες ώρες ότι η ιστορία τα έφερε έτσι ώστε ο Αντώνης Σαμαράς να στηρίξει έναν Μητσοτάκη, δεδομένης και της έχθρας που έχει με την οικογένεια. Άλλοι έλεγαν ότι δεν είναι δυνατόν να στηριχθεί ο αδερφός της Ντόρας, ο γόνος μιας μεγάλης πολιτικής οικογένειας. Και ορισμένοι που δεν καταλαβαίνουν καν την κρισιμότητα της στιγμής για τη ΝΔ και τη χώρα συνεχίζουν να μιλούν για συμμαχία που δεν έπρεπε να γίνει γιατί ο Μητσοτάκης θα στρίψει πιο... δεξιά το κόμμα σε αντίθεση με τον Βαγγέλα που θα το έκανε πιο κεντρώο. Φυσικά δε λένε ότι το δεύτερο σημαίνει ότι η ΝΔ δεν θα είχε πολλές διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ ή το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Και γιατί να το ψήφιζε ο κόσμος αφού έχει το πιο φρέσκο κεντρώο κόμμα, δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα που του πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες;

Ο Αντώνης Σαμαράς βοήθησε από την αρχή και κάποιες πληροφορίες λένε ότι συνέβαλε ακόμη και στη συλλογή των υπογραφών. Ο πρώην πρωθυπουργός πίστευε εξ αρχής στην ανανέωση του κόμματος και σε καμιά περίπτωση δεν έβλεπε ότι θα μπορούσε ο Μεϊμαράκης να γίνει ο ανανεωτής της παράταξης. Ο κ. Σαμαράς άφησε ένα οργανωμένο κόμμα που πριν από ένα χρόνο ήταν στην κυβέρνηση και σήμερα ο Μητσοτάκης βρήκε ένα κόμμα που ήταν στα όρια της διάσπασης. Αν είναι κάποιος που συνέβαλε τα μέγιστα στο να διατηρηθεί η ενότητα είναι ο κ. Σαμαράς. Με την εν γένει στάση του. Με τις δηλώσεις του που δεν «έδειχναν» κανέναν υποψήφιο αλλά τόνιζαν ότι προέχει η ενότητα του κόμματος και να αποφευχθεί η διάλυση της ΝΔ.

Και κυρίως με το γεγονός ότι ο ίδιος δεν απάντησε στις επιθέσεις και τα χτυπήματα κάτω από τη μέση. Αλλά και με το ότι δεν διεκδίκησε ποτέ κάτι παραπάνω για τον εαυτό του παρά το γεγονός ότι ορισμένοι έλεγαν ότι θέλει να φτιάξει κόμμα, να ηγηθεί ξανά της παράταξης και άλλες τέτοιες ανοησίες.

Ο κ. Σαμαράς, όπως έδειξε και η πορεία του από το 2009 και έπειτα δεν διεκδίκησε κάτι περισσότερο από το να σώσει τη χώρα, κάτι που σε μεγάλο βαθμό πέτυχε και να μη γίνει η ΝΔ... ΠΑΣΟΚ, κάτι που επίσης πέτυχε. Διότι για να πούμε την αλήθεια και η ΝΔ έχει τα βάρη του παρελθόντος για το πώς έφτασε η χώρα εδώ που έφτασε, θα μπορούσε κάλλιστα να μετατραπεί σε ΠΑΣΟΚ με «πολικά» ποσοστά.

Όμως η ΝΔ κρατήθηκε όρθια, πολέμησε μέχρι το τέλος εξωτερικούς και εσωτερικούς εχθρούς και έχει την ευκαιρία να πάει σε μια νέα μάχη με τις δυνάμεις του αριστερού σκότους. Κι αυτό το οφείλει στον κ. Σαμαρά καθώς και σε καθοριστικούς παίκτες όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Βεβαίως αναγνωρίζουμε ότι ο Τζιτζικώστας και οι ψήφοι του συνέβαλαν καθοριστικά στην εκλογή του Κυρ. Μητσοτάκη. Άλλωστε, δεν είχε κι άλλα περιθώρια, ποιον θα στήριζαν οι ψηφοφόροι του που υποτίθεται ότι επέλεξαν την ανανέωση; Τον Μεϊμαράκη;

Αλλά υπάρχει και κάτι τελευταίο σε όλα αυτά. Ούτε ο Σαμαράς χρώσταγε κάτι στους Μητσοτάκηδες και το ξεπλήρωσε, ούτε θέλησε να εκδικηθεί τον καραμανλισμό. Αυτός από μόνος του καταστράφηκε από τη στιγμή που νόμιζε ότι μπορεί να είναι ισόβιος ιδιοκτήτης σε ένα ελεύθερο κόμμα. Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε αυτό που του επέβαλε το κομματικό και πατριωτικό καθήκον, όπως έκανε και πάντα. Δεν ήθελε μια χώρα μονίμως έρμαιο στα χέρια του Τσίπρα. Δεν ήθελε την πατρίδα του να γίνεται βορά κανενός. Δεν ήθελε βρόμικες πολιτικές συναλλαγές και πολιτικά σύμφωνα συμβίωσης ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ήθελε να βλέπει να κάνουν κουμάντο για πάντα αυτοί που καταστρέφουν τη χώρα, με τη βοήθεια των καραμανλικών που έκλεισαν την «Βάρκιζα της Δεξιάς» όπως γράφαμε σε παλαιότερη ανάρτηση.

Τέλος, ο πρώην πρωθυπουργός δεν ήθελε να δει να χάνεται η κεντροδεξιά παράταξη, η μοναδική ελπίδα για τη χώρα. Η ιστορία θα καταγράψει τι έγινε τα τελευταία χρόνια στη ΝΔ και ποιος ήταν αυτός που βοήθησε περισσότερο στο να αντέξει ένα κόμμα που έχει 41 χρόνια ζωής, που έχει μεγάλο μέρος από τα βάρη της Μεταπολίτευσης, που έχει οικογένειες να βρίσκουν πάντα τρόπο να εμπλέκονται, που μπήκε στη δίνη των μνημονίων. Ποιοι ήταν οι πατριώτες και ποιοι οι κομματάρχες...

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σπαθάριος avatar
  Σπαθάριος 12/01/2016 09:25:04

  Ενα ερώτημα έχω.
  Γιατί ο Α.Σαμαράς εβαλε στην θέση του τον Μειμαράκη και δεν επέλεξε, εξ αρχής, κάποιον νεότερο που θα μπορούσε καλύτερα να σταθεί απέναντι στον Τσίπρα;

 2. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 12/01/2016 10:55:54

  Για να τον κάψει ίσως? Λέω εγώ,.

 3. ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ avatar
  ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ 12/01/2016 11:24:06

  Παιδιά καλά τα πανηγύρια το σκοτώσατε το...θηρίο εντάξη , αλλά μήπως θα έπρεπε να δείξετε και λίγη αναμονή για το πως θα πορευτεί και ο νέος αρχηγός ;
  Σε έναν αρχηγό κόμματος που μετρά μόλις δύο ημέρες θητεία και που εξελέγει με την σημαία της ανανέωσης το μόνο που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να επιδείξει μια καλόπιστη αναμονή των πρώτο κινήσεων του που θα δείξει και το πως θα πολιτεύετε.
  ΥΓ - Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Κώστας Καραμανλής αποτελούν ΚΕΦΑΛΑΙΑ για την παράταξη και το έργο τους ας το αφήσουμε να το κρίνει η ιστορία πλέον

 4. Διογένης avatar
  Διογένης 12/01/2016 15:30:44

  Σπαθαριε: Δεν αποκλείεται ο Καραμανλής να επέβαλε κει την παραίτηση Σαμαρά ναι την επιλογή Μεϊμαράκη.

  Αιρετικέ: Κεφάλαια ξε-κεφάλαια, υπάρχει και το αμειλικτο παρόν και το ερώτημα είναι τι κάνει ο καθένας τους τώρα. Και η ουσία είναι ότι ο ένας χρησιμοποίησε το κεφάλαιο του σωστά ενώ ο άλλος λάθος.

 5. Νικ avatar
  Νικ 12/01/2016 18:31:37

  O Αντώνης Σαμαράς στάθηκε ανώτερος σε όλα του η ενότητα αποτέλεσε το σύνθημά του. Προ έταξε πρώτη την πατρίδα και την απομάκρυνση του Τσίπρα.

  Πιστεύω ακράδαντα φίλοι μου ότι έρχονται εξελίξεις....εκλογές δηλαδή.

  Ο Τσίπρας και ο Καμμένος είναι σε πανικό γιατί ξέρουν ότι το αφήγημά τους δεν πουλάει πιά....

  Με τον Μητσοτάκη περιπλέκονται τα πράγματα στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ η οικουμενική με τον Καραμανλή δεν τους βγήκε!

  Μην απορήσετε αν μαζί με το αρνί έρθει και άλλη κυβέρνηση...

  Μόνο ο Σαμαράς μπορεί να φέρει την χώρα στην κανονικότητα μην το ξεχνάμε αυτό!

  Πως ;

  Μόνο ο ίδιος ξέρει!

 6. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 12/01/2016 21:21:56

  Αγαπητοί @Διογένη και @Σπαθάριε, εκ του καταστατικού δεν θα έπρεπε να αναλάβει δικαιωματικά ο Μεϊμαράκης ως Αντιπρόεδρος;

 7. Ηλιοποτης avatar
  Ηλιοποτης 13/01/2016 00:28:46

  Ολη η πορεία του Σαμαρα δείχνει οτι προέβλεπε πάντα νωρίτερα απο τους άλλους.
  Και ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ λέγαμε πάντα οτι δικαιώνεται.
  Ξέρει λοιπόν τι έκανε και τι κανει.
  Αύριο όμως μόνο οι πολλοί θα καταλάβουν οτι έτσι
  πήρε νέο αίμα ενέργειας και αποτοξίνωσης η παράταξη . Και οτι έτσι αποσωβήθηκε η μέσω Μειμαρακη παραμονή τουΤσίπρα
  στην εξουσία, Κύριος οίδε για πόσα χρόνια.

 8. ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ avatar
  ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ 13/01/2016 01:06:59

  Διογένη μην προτρεχέτω και μην βιάζεσαι άσε το μέλλον να δείξει τι θα συμβεί.
  Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο πολτικός που έσωσε την χώρα από την χρεωκοπία
  Ο Κώστας Καραμανλής είναι πολιτικός που έβαλε πλάτη και δεν πέρασε το σχέδιο Ανάν και η Κύπρος δεν κατέληξε από κράτος Κοινότητα, είναι πολιτικός που το 2008 δεν επέτρεψε κόντρα στις ΗΠΑ να μπούν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ μην τον απαξιώνεις για χάρη της νίκης(;) ...του Κυριάκου

 9. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 13/01/2016 02:26:05

  ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ,

  ῎Ετσι ξαφνικά ἀπεφάσισε νά παραιτηθῆ ὁ ΑΣ χωρίς πιέσεις; Καί ποιός ἄλλος θά μποροῦσε νά πιέση εκτός ἀπό τόν "ἰδιοκτήτη";;

  Δύο χρόνια πού ὁ ΑΣ ἔδινε μάχες ἐντός καί ἐκτός, που ἦταν ὁ ΚΚ, γιατί δεν στήριξε τήν προσπάθεια τοῦ ΑΣ μέ δημόσιες δηλώσεις του, ἔστω γραπτές, ὅταν ὁ ΑΣ δεχόταν τόν ἀνηλέητο πόλεμο τῶν τσιπροκαμενων;; Οἱ ἐπιθέσεις ἀντώναρου, στυλιανίδη, κλπ. τοῦ περιβάλοντος τοῦ ΚΚ ἐναντίον τοῦ ΑΣ δέν ἀφήνουν περιθώριο για παρερμηνεῖες.

  ῾Ο ΚΚ τράβηξε τό χαλί στόν ΑΝΤΩΝΗ γατί τό κόμμα πήγαινε πρός ἀποκαραμανληνοποίηση! Αὐτά τά γίγνεσθαι στό κόμμα δέν εἶναι ὁρατά στήν βάση τήν στιγμη πού ἐκτελοῦντε.῾Ομως κάποτε sooner or later they surface καί τότε ἀλλοίμονο σ᾿ αὐτούς πού ἔπαιξαν παιχνίδια εἰς βάρος τῆς διαχρονικῆς βάσης τῆς ΝΔ.

  Δέν εἶμαι ὑπέρ ". . .σμοῦ", ὅμως ἔκανα τήν σὺγκριση καί ἡ ζυγαριὰ ἔγειρε ὑπὲρ ΑΣ!!

  Μὶα πολὺ τὲως "καραμανλικιὰ".

 10. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 13/01/2016 03:22:47

  AIΡΕΤΙΚΕ,

  Καὶ κὰτι ἄλλο. Πιστεὺω ὅτι ὁ ΚΚ χρησιμοποὶησε τὸν ΑΣ γιὰ νὰ διὼξη τὴν Ντὸρα, καὶ τοὺς τσιπροκαμὲνους καὶ Παυλὸπουλο γιὰ νὰ διὼξη τὸν ΑΣ. ᾿Αφοῦ χρησιμοποὶησε καὶ τοὺς δὺο, τοὺς ἀνὰγκασε σὲ παραὶτηση. Βρώμικα πολιτικὰ παιχνὶδια. Προσωπικὴ μου ἑρμηνεὶα ὅλων ὅσων ἔχουν διαδραματισθεῖ ἀπό τὸ 2009 καί μετὰ. WISH I WERE WRONG!

 11. LaM avatar
  LaM 13/01/2016 09:47:58

  καλημέρα Φωτεινή.

  Σε παρακολουθω, και θυμαμαι τα πύρηνα καραμανλινκα σου σχόλια. Μαζί σου ημουν κ εγω. Δυστυχως και τωρα εχεις δίκιο. Υπερασπιστηκαμε τον ΚΚβ με πολύ "ιντερνετικο ξυλο" για τα πεπραγμένα του το 2004-9 και δεν μετανιωνω καθόλου για αυτο.
  Ομως, οι πράξεις του το τελευταιο διάστημα δεν ηταν τιμιες πρωτα απ ολα προς τους ΝΔκρατες. Οφειλε να μας εχει μιλησει αν οντως πιστευε (αν βεβειως ισχυει, θέλω να αμφιβάλω) οτι υπαρχει πεδίο συνενόησης με τον Τσιπρα. Δεν ειναι τιμιο να ειναι ολοκληρη η παραταξη και πέραν απο αυτη -ολοκληρος ο αστικος κοσμος της Ελλάδας- να διασυρεται ως "γερμανοτσολιας", "δοσιλογος" κοκ, και αυτος να εχει βρει πεδίο συνενόησης με αυτους. Ειλικρινά θα τον ακουγα με προσοχή και με κάθε καλή διάθεση να τον αφήσω να με πεισει. Ομως φανηκε να μας αγνοει.

 12. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 13/01/2016 21:50:19

  LaM,

  Καλὸ σου βρὰδυ. Εἴμαστε λογικά σκεπτόμενοι, ἀγαπητέ μου καὶ ὂχι πρὸβατα πρὸς σφαγὴ. Λυπᾶμαι ἀφὰνταστα γιὰ τὴν προδοσὶα τοῦ ΚΚ, not even in my wildest imagination!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.