Παρακράτος Τσίπρα;
27/12/2015 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακράτος Τσίπρα;

Μια ανακοίνωση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων όλης της Ελλάδας πέρασε στα ψιλά εν μέσω Χριστουγέννων, ωστόσο, οι δικηγόροι αποκαλύπτουν μια πολύ βρόμικη και πολύ σκοτεινή υπόθεση που εξυφαίνουν τα υπόγεια του Μαξίμου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η πρώτη φορά αριστερά, δια του… δεξιού και πολύ Καραμανλικού μάλιστα Παπαγγελόπουλου, προώθησε στη βουλή διάταξη με την οποία επιτρέπεται η χρήση από τη Δικαιοσύνη αποδεικτικού υλικού που αποκτήθηκε με παράνομα μέσα. Δηλαδή ό,τι CD ή στικάκια έχουν αποκτηθεί παρανόμως θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν… εννοείται κατά το δοκούν.

Οι δικηγορικοί σύλλογοι επισημαίνουν ότι η επίμαχη ρύθμιση «διευρύνει (και μάλιστα σημαντικά) τα δικαιοκρατικά ελλείμματα, που ήδη καταγράφονται για την επίτευξη του σκοπού της καταπολέμησης της διαφθοράς».

Παράλληλα, οι δικηγόροι εκφράζουν το φόβο ότι «με την ψηφισθείσα διάταξη ανοίγει ο δρόμος για την ελεύθερη κυκλοφορία άγνωστης προελεύσεως λιστών, οι οποίες θα αξιοποιούνται αδιακρίτως σε βάρος δικαίων και αδίκων για την απόδειξη οικονομικών εγκλημάτων» και θεωρεί ότι «η καταπολέμηση της διαφθοράς οφείλει να διεξάγεται με τήρηση των συνταγματικών εγγυήσεων και σεβασμό των δικαιωμάτων του κατηγορουμένου και δεν πρέπει να επιδιώκεται με οποιοδήποτε τίμημα».

Η διάταξη μάλιστα πέρασε με ιδιαίτερη σπουδή στο νομοσχέδιο για το Σύμφωνο Συμβίωσης, γεγονός ιδιαίτερα ύποπτο καθώς κανείς δεν είχε ενημερωθεί. Είναι μήπως ή όχι ένα… «σύμφωνο διαπλοκής» που στήνει ο Παπαγγελόπουλος κατ’ εντολήν του Τσίπρα βεβαίως;

Γιατί τόση βιασύνη και γιατί τόση προχειρότητα; Θα κυκλοφορούν δηλαδή CD και στικάκια στην Ομόνοια και θα τα παίρνουν οι εισαγγελείς να τα αξιοποιούν ακόμη κι αν έχουν αποκτηθεί παράνομα;

Διότι δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με οικονομικό έγκλημα που μπορεί και να μην είναι καθόλου έγκλημα βεβαίως. Μπορεί οποιοσδήποτε να έχει βγάλει τα λεφτά του στο εξωτερικό και να βρίσκεται σε κάποια λίστα τράπεζας. Τι θα γίνει αν τον κρατάει στο χέρι ο κάθε... εισαγγελέας;

Αλλά πληροφορούμαστε ότι η υπόθεση έχει πολύ βάθος. Ακούγεται στην πιάτσα π.χ. ότι τα «βαλιτσάκια» δεν είναι μόνον της ΕΥΠ πλεονέκτημα. Δεν τα χρησιμοποιεί μόνον αυτή για να συλλαμβάνει τρομοκράτες ή κλέφτες. Ακούγεται στην πιάτσα ότι με μερικές χιλιάδες ευρώ επιχειρηματίες έχουν αγοράσει προϊόντα υποκλοπής και καταγράφουν τα πάντα. Λέγεται επίσης ότι «κοριοί» που έχει η ίδια η κυβέρνηση στήσει σε διάφορα σημεία της Αθήνας καταγράφουν στόχους που έχουν ενδιαφέρον. Υπουργούς, επιχειρηματίες, εφοπλιστές, δημοσιογράφους.

Τι θα γίνει λοιπόν αν αυτό το προϊόν υποκλοπής φτάσει στα χέρια των εισαγγελέων ή πολύ χειρότερα σε ορισμένα τζιμάνια στο Μαξίμου; Θα θέσουν ή όχι σε ομηρία εκατοντάδες άτομα που μπορεί και να μην έχουν κάνει απολύτως τίποτε παράνομο αλλά π.χ…. κερατώνουν τη γυναίκα τους ή ακόμη και την γκόμενά τους;

Όλη η Ελλάδα τείνει να γίνει ένα απέραντο «βαλιτσάκι» και ο πρώην δεξιός επικεφαλής της ΚΥΠ, φίλος του Καραμανλή (που υποτίθεται ότι κάποιοι παρακολουθούσαν), υμνητής του Τσίπρα που μέχρι και Εθνάρχη τον είπε, ο Δ. Παπαγγελόπουλος πρωτοστατεί σε μια πολύ περίεργη υπόθεση που την καταγγέλλουν κι όλοι οι δικαστές. Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση που θα μας απασχολήσει πολύ τους επόμενους μήνες.

Το κράτος του ΣΥΡΙΖΑ το γνωρίσαμε 11 μήνες τώρα. Ελπίζουμε να μην μάθουμε και το παρακράτος του Αλέξη...

ΣΧΟΛΙΑ

 1. λαέρτης avatar
  λαέρτης 27/12/2015 11:05:49

  Είναι δυνατό οι αριστεριστές να μην έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους μεθόδους που τους εδραίωσαν στην εξουσία για δεκαετίες; Μεθόδους του πρώην ανατολικού μπλοκ και των εναπομείναντων αριστερών πολιτευμάτων;
  Δυστυχώς είτε θέλουμε να το παραδεχτούμε είμαστε μια ιδιότυπη σοβιετία με αυρύτατη κοινωνική αποδοχή. Η ανικανότητα της κυβέρνησης παίρνει συγχωροχάρτια ακριβώς γι' αυτό το λόγο.
  Όσο πιο γρήγορα και με περισσότερο θόρυβο πέσει αυτή η κυβέρνηση τόσο μικρότερο θα είναι το κακό. Όσο μένει θα εδραιώνεται μέχρι να επιφέρει την πλήρη διάλυση του κράτους ακόμα και με εδαφικές απώλειες. Έπειτα οι αριστεροί μας ... ηγέτες θα φέρουν το νεοφιλελευθερισμό του οποίου και θα ηγηθούν με τα κεφάλαια και τις θέσεις που θα έχουν αποκτήσει ακριβώς όπως σε όλα τα πρώην κομμουνιστικά καθεστώτα.
  Η σκληρή αντιπολίτευση έπρεπε να είχε ξεκινήσει χτες αλλά...

 2. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 27/12/2015 12:14:25

  Μπαινουμε σε πολυ μαυρες εποχες . ΠΟΛΥ ΜΑΥΡΕΣ.

  Ο κοσμος θα πληρωσει πολυ ακριβα την συριζολαγνεια του οπως και την βλακεια του.

 3. δημης avatar
  δημης 27/12/2015 12:32:00

  ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΑΝ ΟΙ :

  GPU , NKVD , Mπέρια ,...,KGB....και λοιπές "δημοκρατικές δυνάμεις ".....
  Αλλά...... ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑΝ φαίνεται το ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ (που έφεραν την Ρωσία οι υπηρεσές αυτές).

 4. ΜΑΡΤΙΟΣ avatar
  ΜΑΡΤΙΟΣ 27/12/2015 13:29:15

  Μα ήδη επιτρέπεται η χρήση τέτοιου υλικού από κατηγορούμενο προς απόδειξη της αθωότητός του, όπως δέχτηκε το
  βούλευμα με το οποίο απηλλάγη ο Κασιδιάρης για την βιντεοσκόπηση του Μπαλτάκου.Αν δεν κάνω λάθος υπάρχει και
  παλαιότερη απόφαση του Αρείου Πάγου αναφερόμενη στο δικαίωμα του κατηγορουμένου να μετέρχεται τέτοιων μεθόδων.

 5. Διογένης avatar
  Διογένης 27/12/2015 15:14:12

  Έτσι ακριβώς. Οι περισσότεροι ούτε που υποψιάζονται ότι αυτές οι λίστες μπορεί αυριο-μεθαυριο ή και σημερα σκομη να ειναι κατασκευασμένες, επειδή ο Αλέξης δεν θα γουσταρει τον χι επιχειρηματία ή τον χι δημοσιογράφο. Αλλά θα αου λέει, προέρχονται από την υαδε λίστα φοροφυγάδων, άρα βουλωστε το όλοι. Κυρίως ο άμεσα ενδιαφερόμενος.

  Δεν θα σωθεί με τέτοιες μεθόδους ο Αλέξης, όπως δεν σώθηκε τελικά κανένα ολοκληρωτικό καθεστώς, αλλά θα υπάρξουν άνθρωποι που θα υποφέρουν μέχρι τότε, μέχρι δηλαδή να εξαφανιστεί ο Αλέξης από το προσκήνιο.

 6. δεξιος αγωνιστης avatar
  δεξιος αγωνιστης 27/12/2015 16:18:06

  Αυτα και αλλα πολλα σοβαρα και τραγικα θα συμβαινουν απο δω και περα στην πατριδα μας ,οσο η ΝΔ θα ειναι ακυβερνητο καραβι στα χερια η της σκυλας η της χαρυβδης.Ας μην γελοιομαστε, χαθηκε η ευκαιρια για κατι νεο,για κατι πολλα υποσχομενο.Μεμαρ η Κυριακος ιδια ανοστη γευση ενος χιλιοφαγωμενου μπαγιατικου και ξαναζεσταμενου φαγητου. Τι να παμε να ψηφισουμε την Κυριακη 10

 7. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 27/12/2015 17:42:28

  Μετά το Σαμαρά το χάος. Επιβεβαιωνόμαστε για πολλοστή φορά. Και μέχρι να το καταλάβουν οι περισσότεροι των Ελλήνων, δε θα βρούμε άκρη. Τώρα, απλά έχουμε μπλέξει με παλαβούς, πράκτορες και μπολσεβίκους.

 8. δεξιος αγωνιστης avatar
  δεξιος αγωνιστης 28/12/2015 01:13:59

  Συνεχιζω απο το προηγουμενο σχολιο μου γιατι κατα λαθος εφυγε χωρις να το ολοκληρωσω.Χαος επικρατει ,χρειαζεται κατι νεο στην αντιπολιτευση να ανατειλλει.Ειμαστε εγκλωβισμενοι και αστεγοι οι παραδοσιακοι δεξιοι.Φαινεται καθε μερα η ελλειψη ΑΣ.Ας ελπισουμε οτι ενας νεος δεξιος καθαρος φορεας θα εμφανιστει,διαφορετικα, βλεπω ολους για χρυση αυγη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.