Παρακαλάνε οι λαοπρόβλητοι;
17/10/2018 11:00
Του Factor X Jr.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλάνε οι λαοπρόβλητοι;

Ποιος θα το περίμενε ότι ο άνθρωπος που ψηφίστηκε από τον σοφό ελληνικό λαό για να τον απαλλάξει από τα μνημόνια, από την διαφθορά, την διαπλοκή και την ρεμούλα της μεταπολίτευσης, θα παρακαλούσε σαν επαίτης να μην τον ρίξουν οι υπουργοί του.

Αρχή άνδρα δείκνυσι έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Αρχή, που μετά από το ρεσιτάλ αδυναμίας του Τσίπρα στο Υπουργικό Συμβούλιο είναι ζήτημα χρόνου να την χάσει.

Εξουσία που λάτρεψε όσο κανείς άλλος, πατώντας επί πτωμάτων για να την διατηρήσει.

Έφτασε όμως η στιγμή να πληρώσει για τα ψέματα που είπε στον ελληνικό λαό για να την κατακτήσει.

Έφτασε η στιγμή να πληρώσει για τα νέα μνημόνια και τα 100 δισ. που φόρτωσε στις πλάτες των πολιτών, για το ξεπούλημα της Μακεδονίας, την μετατροπή της χώρας σε αποθήκη ανθρώπινων ψυχών, την μαδουροποίηση της πολιτείας και τους θανάτους αθώων απόρροια της ανεπάρκειάς του.

Το τραγικό είναι, ότι αντί να αναγνωρίσει την ήττα του και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, δείχνοντας έστω και στο τέλος ότι διαθέτει ηγετικά προσόντα, στέκεται στα τέσσερα στον συνεταίρο του παρακαλώντας τον να μην τον ρίξει.

Μάταια όμως, καθώς ο συνεταίρος μπροστά στην εκλογική συντριβή έχει απασφαλίσει πυροβολώντας κατά βούληση σε μια απέλπιδα επιχείρηση διάσωσης.

Μην αυταπατάστε, ο γάμος δεν σώζεται πλέον. Πάρα τις κατ΄ιδίαν συναντήσεις των δύο κυβερνητικών εταίρων και τις διαρροές των παπαγάλων του Μαξίμου, όχι μόνο δεν υπήρξε συμφιλίωση, αλλά αντίθετα η κρίση εντάθηκε περαιτέρω. Με τον Κοτζιά να σφάζεται με τον Καμμένο στο Υπουργικό Συμβούλιο και όλοι να μένουν εμβρόντητοι με το πρωτοφανές σκηνικό.

Σκηνικό που κατά την άποψη μας αποτελεί και το κύκνειο άσμα αυτής της κυβέρνησης.

Πλέον αναμένουμε τις εξελίξεις στα Σκόπια. Εξελίξεις που θα καθορίσουν και την ημερομηνία της κηδείας της κυβέρνησης.

Σε περίπτωση που περάσει την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών ο Ζάεφ, ο Καμμένος θα κουνήσει πάραυτα το μαντήλι στον Τσίπρα, και θα δούμε αν τελικά θα του δώσουν το φιλί της ζωής... ποταμίσιοι, ανελίτες και λοιποί κεντροαριστεροί μηδίσαντες.

Αν δεν την περάσει τα πράγματα σκουραίνουν ακόμη περισσότερο. Διότι χωρίς την κύρωση της συμφωνίας από τα Σκόπια η μαμά Μέρκελ (ιδιαίτερα τώρα που καταρρέει) πολύ πιθανόν να πάρει πίσω την υπόσχεσή της για τις συντάξεις και ο Τσίπρας να βρεθεί εντελώς στο κενό.

Από την μία θα πρέπει να διαχειριστεί την πανωλεθρία της συμφωνίας, δηλαδή την πλήρη αποτυχία της εξωτερικής του πολιτικής, κι από την άλλη θα πρέπει να βρει έναν τρόπο να ξαναφουσκώσει το μεταμνημονιακό αφήγημα, το οποίο μετά από το nein της Μέρκελ θα ξεφουσκώσει σαν σαμπρέλα. Επιπρόσθετα θα είναι αντιμέτωπος με μια συγκυβέρνηση - Βαβέλ. Ο Καμμένος θα συνεχίζει να πυροβολάει, οι σύντροφοι του Αλέξη θα αντεπιτίθενται, οι πρόθυμοι αποστάτες δεν θα ξέρουν τι να κάνουν, κοινώς χάος!

Συνεπώς μιλάμε για μια κατάσταση loose – loose για τον λαοπρόβλητο.

Ακόμη κι αν επικρατήσει το σενάριο ένα, και καταφέρει να πάρει λίγους μήνες ζωής, απλώς θα επιτείνει την πολιτική του κηδεία. Αν επικρατήσει το δεύτερο τότε η κηδεία, εκ των πραγμάτων, θα γίνει άμεσα, αλλιώς το κυβερνητικό πτώμα θα κακοφορμίσει.

Σε κάθε περίπτωση, ο γονυπετής ηγέτης είναι τελειωμένος. Προς επίρρωση, δείτε μόνο την επιτάχυνση της τακτικής «Τσοβόλα δώσ' τα όλα» και τις αλλαγές σε ανώτατους θεσμούς από τον λαοπρόβλητο για να πιάσει στασίδι για την επόμενη μέρα.

Χαλαρώστε λοιπόν, φτιάξτε ποπ κορν και απολαύστε το τέλος του πιο ανατριχιαστικού θρίλερ της μεταπολίτευσης....