Πάει κι ο Κυριάκος;
18/02/2020 20:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πάει κι ο Κυριάκος;

Κοίτα να δεις που η στυγνή πραγματικότητα ρούφηξε την μητσοτακική κανονικότητα.

Με το Μαξίμου να αντικρίζει πανικόβλητο την αυξανόμενη φθορά κάνοντας τα πάντα για να την εντείνει περισσότερο.

Κι όλα αυτά από την πρώτη αυτοδύναμη κυβέρνηση στην Ελλάδα της κρίσης που υποτίθεται θα την έβγαζε στο ξέφωτο.

Δυστυχώς κι ο σωτήρας Μητσοτάκης αποδείχτηκε ένας απλός διαχειριστής των τετελεσμένων που επέβαλαν στη χώρα οι Βρυξέλλες και οι λοιποί «σύμμαχοι». Εξ ου και η τόσο σύντομη φθορά του.

Θα μας πείτε, πως είναι δυνατόν ένας εκπρόσωπος του μεταπολιτευτικού πολιτικού κατεστημένου που χαντάκωσε την Ελλάδα να πράξει διαφορετικά.

Ας όψεται η λαίλαπα του Τσίπρα που τρομοκράτησε τον λαό και πήγε και τον ψήφισε και με τα δυο χέρια. Διότι υπό άλλες συνθήκες θα έψαχνε την ψήφο του με μεγεθυντικό φακό.

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: Πόσο θα αντέξει ακόμη μια λαοπρόβλητη κυβέρνηση που βουλιάζει στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα;

Πολύ φοβούμαστε ότι με τους ρυθμούς που κινείται θα πρόκειται περί θαύματος αν κλείσει τη διετία.

Φυσικά οι κυβερνώντες διά των ακατάσχετων επικοινωνιακών πομφολύγων επιχειρούν να μας πείσουν ότι η κυβέρνηση είναι πανίσχυρη κι όχι μόνο θα εξαντλήσει την τετραετία αλλά θα συμπληρώσει οκταετία.

Προφανώς ο αναμενόμενος ανασχηματισμός θα γίνει για να εμπεδωθεί η κυβερνητική ισχύς.

Άραγε ποιον θαρρούν ότι κοροϊδεύουν;

Έχουν χάσει τη γη κάτω από τα πόδια τους από τις απανωτές γκάφες και σφαλιάρες και βαυκαλίζονται, όπως κι οι προηγούμενοι, ότι θα ξεγελάσουν τον λαό με την προπαγάνδα τους.

Έρχονται κάθε βδομάδα με νέο σχέδιο αντιμετώπισης του μεταναστευτικού επιδιδόμενοι σε απίστευτες κωλοτούμπες και φρονούν ότι έτσι θα επισκιαστεί το γεγονός ότι για να μην παρθούν νέα δυσβάσταχτα μέτρα έχουν συμφωνήσει να μετατραπεί η Ελλάδα σε αποθήκη ανθρώπινων ψυχών.

Ο σουλτάνος μέσω στοχευμένης κλιμάκωσης για δημιουργία τετελεσμένων τους σέρνει στη Χάγη με τη δική του ατζέντα κι αυτοί βγάζουν λαγούς για να πείσουν τον κόσμο ότι αποτελεί την ενδεδειγμένη λύση για να αποφύγουμε τον πόλεμο.

Οσονούπω θα σκάσει και η φούσκα της υποτιθέμενης ανάπτυξης και θα ψάχνουν λαγούμι να κρυφτούν.

Εκτός κι αν εκτιμούν ότι με τις κατασχέσεις και με κάποια επιπλέον μείωση της δυσβάσταχτης φορολογίας, οι τσακισμένοι πολίτες θα βγουν στους δρόμους να φωνάζουν... ζήτω ο Μητσοτάκης.

Λεφτά θέλει ο λαός αγαπητά νεοφιλελεύθερα αδέρφια για να γεμίσει τα άδεια του στομάχια, κι όχι καλαμάκια για να παίρνει αναπνοές μπας και γλυτώσει τον πνιγμό.

Αλλά είπαμε, όταν εκτελείς εντολές επιμένοντας να εφαρμόσεις κάτι που δεν εφαρμόζεται, η πορεία προς τον γκρεμό είναι προδιαγεγραμμένη.

Τα βάσανα του δύσμοιρου σωτήρα όμως δεν σταματούν εδώ, καθώς μέχρι και οι... δικοί του έχουν αρχίσει να τον αδειάζουν.

Αν διαβάσει κανείς το χθεσινό κομμάτι βασικού αρθρογράφου της ναυαρχίδας του κουμπάρου, θα νομίζει ότι αγόρασε κατά λάθος την Αυγή.

Οι κακές γλώσσες λένε ότι ο κουμπάρος είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένος με συγκεκριμένες επιλογές του Κυριάκου πέραν αυτών του ποδοσφαίρου και αναμένεται να εντείνει περαιτέρω τα χτυπήματα αν δεν αλλάξει ρότα.

Δυσαρεστημένη είναι επίσης και η κουμπαρά μαθαίνουμε, η οποία ούτε καν του μιλάει κι έχει αποφασίσει να ασχοληθεί μονάχα με το μέλλον του γιου της. Παλιά μου τέχνη κόσκινο. Οι παλαιότεροι θα θυμούνται ότι τα ίδια είχε τραβήξει κι ο πατριάρχης της οικογένειας.

Ούτε στην... Τιμή των Πρίτσι δεν έπεφταν τέτοιες ενδοοικογενειακές μαχαιριές.

Στο μεταξύ πληροφορούμαστε ότι ετοιμάζεται και κλιμάκωση του πολέμου που έχουν ξεκινήσει... ριγμένοι επιχειρηματίες του ενεργειακού τομέα, ενώ επίθεση ετοιμάζουν και οι επιχειρηματίες που πετάχτηκαν έξω από το διαγωνισμό για το καζίνο του Ελληνικού.

Παράλληλα αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις στην κεντροαριστερά που ενδέχεται να οδηγήσουν μέχρι και στην διάλυση του ΚΙΝΑΛ, με τις ευλογίες κάποιων εκ των παραπάνω επιχειρηματιών, για να ευνοηθεί ο Τσίπρας.

Μάλλον δεν ήταν τυχαία η αναφορά του Αλέξη για τους... αρμούς της εξουσίας.

Έτσι ο Κυριάκος εκτός από τους δεξιούς που είναι έτοιμοι να κάνουν χαρακίρι λόγω των κυβιστήσεων σε εθνικά - μεταναστευτικό, κινδυνεύει να χάσει και μεγάλο κομμάτι του κέντρου.

Βέβαια αν τολμούσε να βάλει στο κάδρο της υπόθεσης Novartis και τον Τσίπρα, θα τον έπαιζε στα δάχτυλα του ενός χεριού. Προτίμησε παρ' όλ' αυτά να τον αναγάγει σε βολικό αντίπαλο, υποτιμώντας τον όπως τον υποτίμησε κι ο Τσίπρας.

Ας λουστεί τώρα την λανθασμένη κρίση του μαζί με τον τραγέλαφο που εκτυλίσσεται στην προανακριτική.

Και πάμε στα... λατρεμένα μας εσωκομματικά. Που αφανίζουν τον εκάστοτε πρωθυπουργό - πρόεδρο της ΝΔ αν δεν προσεγγιστούν καταλλήλως.

Το είχαμε γράψει εδώ και καιρό. Αν ο Μητσοτάκης δεν κρατήσει τις απαραίτητες ισορροπίες θα πρέπει να θεωρεί δεδομένο τον πόλεμο από τους γαλάζιους βαρώνους.

Εντούτοις δεν μας άκουσε, κι όχι μόνο δεν τις κράτησε, αλλά αποπειράται μάταια να συνταξιοδοτήσει δυο εκ των ισχυρότερων.

Ο ένας, γνωστός για την παρορμητικότητά του, εξέφρασε δημοσίως τις απειλητικές προθέσεις του. Ο άλλος, πιο ψύχραιμος, έχει αφήσει τα μέσα που τον στηρίζουν να κάνουν τη βρώμικη δουλειά.

Επειδή τα μέτωπα πυκνώνουν αντί να περιορίζονται, μήπως τελικά οι ιθύνοντες του Μαξίμου πρέπει να αναθεωρήσουν τις σκέψεις για εξάντληση της τετραετίας και να βγάλουν από το συρτάρι το σχέδιο για πρόωρες εκλογές μπας και αποφύγουν την επανάληψη του ντροπιαστικού 19%;