Όταν το κράτος δεν αντιδρά, η Δημοκρατία καταλύεται
18/04/2018 14:34
Του Αναστάσιου Φαραντάτου
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όταν το κράτος δεν αντιδρά, η Δημοκρατία καταλύεται

Το βίντεο που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας διά των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης με τον διαδηλωτή να γρονθοκοπεί αστυνομικό και στη συνέχεια να μη συλλαμβάνεται, αποδεικνύει περίτρανα την κατάργηση κάθε έννοιας νομιμότητας και την παντελή ανυπαρξία ενός ευνομούμενου κράτους.

Ένας διαδηλωτής απέναντι σε έναν νομικά «άοπλο» αστυνομικό ασκεί βία και μάλιστα κατ’ εξακολούθηση. Οι συνάδελφοί του παρακολουθούν αμήχανοι και παρεμβαίνουν μετά την πάροδο κάποιων λεπτών.

Γιατί ο αστυνομικός δεν απώθησε τον διαδηλωτή ή δεν τον συνέλαβε; Είναι ανεκπαίδευτος; Είναι «γυμνός» από την κρατική προστασία και χωρίς «νομική» πανοπλία; Γιατί ο διαδηλωτής δεν συνελήφθη από τους παρόντες αστυνομικούς; Τα ερωτήματα πολλά και βασανιστικά αλλά αναπάντητα.

Δυστυχώς ο αστυνομικός από τηρητής της εννόμου τάξεως και όργανο της Δημοκρατίας έγινε αποσβεστήρας κραδασμών μεταξύ κοινωνίας και πολιτείας και εξιλαστήριο θύμα των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων. Αντί με μια απλή λεκτική παρέμβαση ή ένα απλό σφύριγμα ο πολίτης να συμμορφώνεται άμεσα στις υποδείξεις των οργάνων της τάξεως αντίθετα, ο κακός πολίτης και ειδικά ο αναρχοαριστερός αντεπιτίθεται με μανία.

Και η πολιτεία αρνείται να προστατεύσει αυτούς που ορκίζονται να την υπηρετούν. Με υποστελεχωμένα τα αστυνομικά τμήματα, με ασυντήρητο υλικό και με αστυνομικούς που πένονται λόγων μισθών πείνας, η πολιτεία απαιτεί από τη μια να θυσιάζονται για την ασφάλεια των πολιτών και από την άλλη ανέχεται να λοιδωρούνται όταν διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

Ούτε στις υποανάπτυκτες χώρες δεν συναντώνται τέτοιες νοοτροπίες.

Η έμπρακτη αναγνώριση του έργου της Αστυνομίας είναι ανύπαρκτη, η δε καλλιέργεια του σεβασμού προς τους «υπηρέτες» της δημοκρατίας από την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση φαντάζει όνειρο θερινής νυκτός.

«Μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι», «μπασκίνες», «παιδάκια με τα ροπαλάκια» και άλλα τέτοια κυκλοφορούν πολλές φορές ως προσωνύμια σε συζητήσεις μεταξύ των Ελλήνων, ένδειξη για το πώς αντιμετωπίζουν οι πολίτες τους φύλακές τους ή μάλλον πώς τους δίδαξαν να τους αποκαλούν οι ταγοί μας.

Τι λυπηρό να βρίσκεται η Δημοκρατία μας σε κατάλυση και οι θεσμοί της να διαπομπεύονται χωρίς ίχνος αντίδρασης!

Ο εκάστοτε Υπουργός Δημοσίας Τάξεως που για λόγους επικοινωνιακής πολιτικής και μόνο βαφτίστηκε Υπουργός Προστασίας του Πολίτη – λες και η Δημόσια Τάξη είναι άλλο πράγμα – παραμένει ένα ανδρείκελο που αντί να σέβεται την αποστολή του, υπακούει στα κελεύσματα της αναρχίας, ανέχεται την παρανομία και απαξιώνει αυτούς στους οποίους προΐσταται.

Από την άλλη οι κυβερνώντες έχουν δημιουργήσει μια πανστρατιά πραιτωριανών για να φυλάνε τη βουλή, το Μαξίμου, τις οικίες και τα γραφεία τους.

Εμείς στη Νέα Δεξιά έχουμε πάρει σαφή θέση σε αυτού του είδους τα φαινόμενα. Το δικαίωμα της βίας και της καταστολής ανήκει μόνο στο ΚΡΑΤΟΣ. Η χρήση όπλων ανήκει ΜΟΝΟ σε όσους η Πατρίδα το επιτρέπει και το εποπτεύει. Φαινόμενα σαν το προχθεσινό πρέπει να πατάσσονται εν τω γενάσθαι.

Ο Αστυνομικός είναι φύλακας της Δημοκρατίας και η Πολιτεία οφείλει να τον εκπαιδεύει, να τον αμείβει όπως του αναλογεί, να τον σέβεται και να τον τιμά, να αναδεικνύει το έργο του, να τον οπλίζει «νομικά» και στη συνέχεια να τον εποπτεύει.

Για εμάς που πιστεύουμε στο ΕΘΝΟΣ και την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του, οι ΕΔ και τα ΣΑ αποτελούν τους βασικούς πυλώνες της εσωτερικής και εξωτερικής ασφάλειας του κράτους και κατ’ επέκταση της ευημερίας των πολιτών.

Αντί επιλόγου παραθέτουμε ένα απόσπασμα από τη Θεογονία του Ησιόδου:

«Και η Στύγα, του Ωκεανού η κόρη, έσμιξε με τον Πάλλαντα και γέννησε μες στο σπίτι της το Ζήλο και τη Νίκη που ωραίους αστραγάλους έχει, το ΚΡΑΤΟΣ και τη ΒΙΑ, παιδιά περίφημα.Σπίτι γι’ αυτούς μακριά απ’ το Δία δεν υπάρχει ούτε κάθισμα ούτε και δρόμος που Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΕΙ, μα κάθονται πάντα πλάι στο Δία τον βαρύβροντο».

Αναστάσιος Φαραντάτος, Σχης ε. Αναπλ. Γενικός Γραμματέας Νέας Δεξιάς