Όσο κι αν στήνουν το «μαύρο» καθεστώς τους πάντα θα υπάρχουν ελεύθερες φωνές
03/09/2016 21:23
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όσο κι αν στήνουν το «μαύρο» καθεστώς τους πάντα θα υπάρχουν ελεύθερες φωνές

- Γιατί κλαις παππού Γιώργο;

- Μου έκοψαν τη σύνταξη, δεν μπορώ να ζήσω.

- Ναι αλλά έφυγαν οι διαπλεκόμενοι, ήρθε ο Μαρινάκης και ο Καλογρίτσας.

- Γιατί φωνάζεις σύντροφε ιδιοκτήτη ακινήτου;

- Πρέπει να πληρώσω τον ΕΝΦΙΑ, είναι αυξημένος και δεν έχω; Τι να κάνω;

- Μη σκας, άνοιξε το κανάλι του Μαρινάκη. Έχει συνέντευξη ο… Αρχιμανδρίτης και μετά εκπομπή ο Τσουκαλάς. Θα πέσει πολύ γέλιο, θα ξεχαστείς κιόλας.

- Γιατί διαμαρτύρεσαι φίλε Δημήτρη;

- Με απέλυσαν. Δούλευα σε ένα κανάλι με 800 καθαρά, αλλά κάποιος αποφάσισε ότι έπρεπε να πάω σπίτι μου.

- Και γιατί στεναχωριέσαι; Θα σου βρω εγώ δουλειά στο κανάλι του Καλογρίτσα. Είναι μπεσαλής, παίρνει και έργα. Είναι και κουμπάρος του «εξαφανισμένου» υπουργού Άμυνας και του… «πριονοκορδέλα» Σπίρτζη.

Αυτή είναι η σημερινή Ελλάδα, έτσι θα ανηφορίσει και ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ. Με άδειες βαλίτσες αλλά με… άδειες τηλεόρασης. Χωρίς να μπορεί να δεσμευτεί για κάτι καλό για τη χώρα, αλλά με επικοινωνιακά σόου για τους νταβατζήδες.

Α, θα μοιράσει και τα 246 εκατ. ευρώ που κάποτε θα πάρει από τους καναλάρχες.

Η αλήθεια είναι ότι με αυτό το τριήμερο σόου ξεχάσαμε τις περικοπές στις συντάξεις, τον ΕΝΦΙΑ που ήρθε, τον Φίλη που αλλάζει τα Θρησκευτικά, το προσφυγικό όπου ο αριθμός των ξένων αυξήθηκε σε 60 χιλιάδες και κατέρρευσε ο τουρισμός στα νησιά. Ξεχάσαμε την καθημερινότητα και το δύσκολο χειμώνα που έρχεται. Με νέους φόρους, αυξήσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης, στα καύσιμα, νέα διόδια και νέες μειώσεις στα εισοδήματά μας.

Άραγε τα ξεχάσαμε ή το θαύμα διαρκεί μόνο τρεις ημέρες; Ο χρόνος θα δείξει αν οι ανοχές και οι αντοχές της κοινωνίας έχουν τελειώσει.

Αν θα ανεχθούμε να μας λένε «πεινάτε; Φάτε άδειες» κι εμείς να μην τους ρίχνουμε πίσσα και πούπουλα.

Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι η αγορά θα ρυθμιστεί μόνη της και η υπόθεση των αδειών και της τηλεόρασης θα πάρει το δρόμο της. Όσο κι αν ο Παππάς και ο Τσίπρας στήνουν το «μαύρο» καθεστώς τους πάντα θα υπάρχουν ελεύθερες φωνές. Θα υπάρχει το ίντερνετ, θα υπάρχουν οι ιστοσελίδες και όλοι εκείνοι οι δημοσιογράφοι που δεν ανέχονται τα βρόμικα παιχνίδια της ψευτοαριστεράς.