Όση λάσπη και να πετάξουν, δεν τους σώζει τίποτα!
24/03/2016 20:35
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όση λάσπη και να πετάξουν, δεν τους σώζει τίποτα!

Πόσο πανικόβλητο μπορεί να είναι το σύστημα του Μαξίμου; Πόσο περισσότερες αθλιότητες μπορεί να γεννά το υπόγειο με τα χαλκεία της κυβέρνησης; Και πόσο γρήγορη θα είναι η πτώση τους, την οποία βλέπουν και οι ίδιοι να φτάνει ώστε να μετέρχονται βρόμικων και στημένων υποθέσεων;

Και τέλος, πόσο ανεπαρκής μπορεί να είναι η ΝΔ που αντιμετωπίζει θέματα μείζονος σημασίας με λογική βορείων προαστίων και ανακοινώσεις με τις οποίες γελάνε και οι φλώροι του Κολωνακίου;

Ο λόγος για το δημοσίευμα των Επίκαιρων του Ηλία Λιβάνη, γιου του πρώην στενού συνεργάτη του Ανδρέα. Ο Λιβάνης, λοιπόν, που έχει γίνει Συριζαίος μέχρι τα μπούνια δημοσίευσε θέμα στο οποίο αποκαλύπτονται μεταξύ άλλων δυο επιστολές του πρώην υπουργού Νίκου Σηφουνάκη προς την Φώφη Γεννηματά και του πρώην Προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής για το Βατοπέδι, Δημήτρη Τσιρώνη, προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση στις οποίες καταγγέλλονται παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη υπέρ του Ανδρέα Βγενόπουλου σε μια σειρά υποθέσεων που αφορούσαν στην επιχειρηματική του δραστηριότητα.

Ο κ. Σηφουνάκης, σύμφωνα πάντα με τα Επίκαιρα, αποκαλύπτει μυστική συνάντηση των κ.κ. Βενιζέλου και Βγενόπουλου στο Κολωνάκι τον περασμένο Δεκέμβριο. Κάνει λόγο επίσης για αλλαγή στάσης του κόμματός τους απέναντι στον κ. Βγενόπουλο με απροκάλυπτη στήριξή του από τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σηφουνάκης έχει διαμάχη χρόνια με τον Βγενόπουλο και στην ουσία με τις επιστολές του ψέγει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ γιατί κάνουν κριτική στον Παπαγγελόπουλο.

Πριν καλά – καλά δημοσιευτεί το άρθρο με ένα… μη θέμα η κυβέρνηση εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία μιλά για τη διαπλοκή, καταφέρεται κατά του Βενιζέλου αλλά και κατά του Σαμαρά, της ΝΔ και όποιου άλλου εχθρού μπορεί να βρει. Προφανώς προθερμαίνεται για τη συζήτηση της Τρίτης ενώ παρέχει μια ακόμη ομπρέλα προστασίας στον Παπαγγελόπουλο. «Όταν η συζήτηση έρχεται στα θέματα διαπλοκής, η ΝΔ κάνει ότι δεν καταλαβαίνει. Από την άλλη, ο κ. Βενιζέλος έσπευσε πριν από λίγο να εκδώσει μια ανακοίνωση, στην οποία βλέπει «φερέφωνα της κυβέρνησης» εντός του κόμματός του και, πουθενά, φυσικά, υποθέσεις διαπλοκής και απόπειρες συγκάλυψης. Επί της ουσίας, βέβαια, καμία απάντηση» λέει η κυβέρνηση.

Η αθλιότητα βεβαίως υπάρχει και ανήκει όλη στο Μαξίμου:

1.Κατ’ αρχάς πρόκειται για μια υπόθεση που αφορά το ΠΑΣΟΚ και τον Βενιζέλο. Τι έκαναν, αν έκαναν με τον Βγενόπουλο είναι δική τους δουλειά.

2.Δεύτερον είναι και δημοσιογραφικά και πολιτικά βλακώδες να παίρνεις τις επιστολές του κάθε πικραμένου και να τις κάνεις πρωτοσέλιδο κιτρινίζοντάς τες όπως εσύ θες προκειμένου να υποστηρίξεις το σύστημα Μαξίμου.

3.Είναι η μέγιστη αθλιότητα επίσης να συνδέεις μια σχέση που μπορεί να έχει το ΠΑΣΟΚ ή οποιοσδήποτε άλλο με τον Βγενόπουλο ή άλλο επιχειρηματία, με την υπόθεση Παπαγγελόπουλου. Διότι ακόμη κι αν κάποιοι πολιτικοί έκαναν τα στραβά μάτια σε κάποιον επιχειρηματία, αυτό δικαιολογεί την ωμή παρέμβαση του Παπαγγελόπουλου στη Δικαιοσύνη; Δικαιολογεί το γεγονός ότι απειλήθηκε μια εισαγγελέας ή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ για μικροκομματικούς σκοπούς θέλει να ανοίγει και να διατηρεί στο προσκήνια όποια υπόθεση τον βολεύει; Είναι χαρακτηριστικό ότι οι μοναδικές κραυγές γύρω από το πρωτοσέλιδο του Λιβάνη προέρχονται από ξεπουλημένα στην αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ μέσα. Ρίξτε μια ματιά στο διαδίκτυο για να δείτε ποιοι πικραμένοι ή πιασμένοι δημοσιογράφοι κάνουν αναπαραγωγή μια προσωπικής βεντέτας που έχει ένας πολιτικός (ο Σηφουνάκης) με τον Βγενόπουλο.

4.Αν ο Βγενόπουλος ή άλλος έχει κάνει κάτι θα αποφανθεί η δικαιοσύνη κι όχι το Μέγαρο Μαξίμου. Εκτός κι αν έχουν αντιστραφεί οι ρόλοι. Σε καμιά περίπτωση πάντως και είναι άκρως επικίνδυνο για τη δημοκρατία να παρεμβαίνει υπουργός στη Δικαιοσύνη και να υιοθετεί ασμένως το Μαξίμου κάθε δημοσίευμα προκειμένου να στηρίξει την σκανδαλολογία με την οποία πιστεύει ότι θα κρύψει τα προβλήματα κάτω από το χαλί.

Οι χιλιάδες πρόσφυγες, η ανοικτή διαπραγμάτευση, τα σκληρά μέτρα που έρχονται, οι κωλοτούμπες που γίνονται και το… αν-ήθικο πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ που χάνονται δεν καλύπτονται από εκδότες που «ξεπουλιούνται» για μια βουλευτική καρέκλα. Ούτε βεβαίως και από πολιτικούς που θα έκαναν τα πάντα προκειμένου να μην ξεγαντζωθούν από την καρέκλα.

Όσο για τη ΝΔ τι να πει κανείς. Η αντίδρασή της στην αθλιότητα είναι η εξής ανακοίνωση: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη…», αναφέρει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της με την οποία δίνει απάντηση στην ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού για την διαπλοκή.

Σιγά αδέρφια μη σκίσετε κανένα καλσόν...