Ωμή παραδοχή για μετατροπή της χώρας σε Μπανανία
05/07/2017 12:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ωμή παραδοχή για μετατροπή της χώρας σε Μπανανία

Χωρίς ίχνος ντροπής, χωρίς να αντιλαμβάνονται τι πήγαν να κάνουν και έχοντας τη σιγουριά ότι δεν θα τιμωρηθούν, αφού παραγράφονται τα αδικήματά τους, οι ολετήρες της χώρας κάνουν τις αποκαλύψεις τους. Αποκαλύψεις που λίγο – πολύ γνωρίζαμε αλλά που όσο τις ακούμε από επίσημα χείλη τόσο καταλαβαίνουμε με τι άθλιους είχαμε να κάνουμε. Ο καλοπληρωμένος σύμβουλος του Βαρουφάκη και τώρα του Τσακαλώτου και του Τσίπρα, Κιμ Γκλεν, μίλησε για το σχέδιο που είχαν πριν από δύο χρόνια για παράλληλο νόμισμα.

Η εφαρμογή του σχεδίου θα ξεκινούσε από τους δημόσιους υπαλλήλους: Θαεκδίδονταν κουπόνια για το 10% των μισθών τους,τα οποία θα χρησίμευαν αποκλειστικά για εξόφληση πληρωμών στις ΔΟΥ.

Εφόσον το σύστημα είχε επιτυχία, θα επεκτεινόταν και σε άλλους τομείς.

Σύμφωνα με τον Γκλεν Κιμ, το σχέδιο είχε συζητηθεί με τραπεζίτες και θα μπορούσε να υλοποιηθεί αν υπήρχε χρόνος.

Όπως είπε ο Κιμ σε μια χώρα όπου η χρήση πλαστικού χρήματος ήταν (τότε το 2015) για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού σχεδόν άγνωστη λέξη έπρεπε να βρεθεί ένα μέσο για να λειτουργήσει το σχέδιο όσο πιο ομαλά γινόταν.
Έτσι αναζητήθηκε η μορφή που θα είχε αυτό το «δημοσιονομικό νόμισμα».

Όπως είπε θα είχε τη μορφή κουπονιού, ίσως σαν αυτά που… μοιράζουν οι εφημερίδες(!) όπου στη μια του πλευρά θα αναγραφόταν η αξία η διάρκεια της ισχύος του, αλλά και ο λόγος για τον οποίο δημιουργήθηκε. Ο λόγος αυτός λοιπόν θα ήταν αποκλειστικά και μόνο για την αποπληρωμή των φόρων.

Όπως είπε όμως ο Γκλεν Κιμ, πρώτα απ’ όλα αυτό το νόμισμα θα έπρεπε να περάσει το «τεστ του οκτάχρονου», να είναι δηλαδή ένα σύστημα τόσο απλό στη χρήση του που θα μπορούσε να το καταλάβει και ένα παιδί ηλικίας οκτώ ετών. Ο οκτάχρονος λοιπόν ήταν ο γιος του Κιμ ο οποίος του είπε πως το νόμισμα θα έπρεπε να μοιάζει και να μυρίζει σαν χρήματα.

Για να μην υπάρχει συνταγματικό κόλλημα, καθώς απαγορεύεται η κυκλοφορία νομίσματος για την αποπληρωμή χρεών, αποφασίστηκε το νόμισμα αυτό να κυκλοφορήσει μονάχα για ορισμένο χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε να κυκλοφορήσει μόνο για τους 500.000 δημοσίους υπαλλήλους στη μισθοδοσία των οποίων η πρόσβαση για την κυβέρνηση ήταν απλή και απόλυτα ελεγχόμενη διαδικασία για την κυβέρνηση. Θα αφορούσε το 10% του μισθού τους, καθώς με μεγαλύτερο ποσοστό ουσιαστικά θα πλημμύριζε το σύστημα με κουπόνια. Με τα κουπόνια θα ήταν δυνατή μόνο η πληρωμή φόρων έτσι ώστε να αρχίσουν να γεμίζουν και πάλι τα κρατικά ταμεία.

Για να αναγκαστούν οι δημόσιοι υπάλληλοι να χρησιμοποιήσουν τα κουπόνια είχε επίσης αποφασιστεί να ισχύουν μόνο για ορισμένο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια να επανεκδίδονται με μειωμένη αξία. Όποιος λοιπόν δεν τα χρησιμοποιούσε θα έχανε μέρος της αξίας τους.

Όσο για το τι θα συνέβαινε και τιαντίκτυπο θα είχε στην κοινωνίακαι την οικονομία η κυκλοφορία ενός παράλληλου νομίσματος ο κ. Κιμ ανέφερε πως το σχέδιο ήταν πιλοτικό και όχι μόνιμο και για τον λόγο αυτό θα είχε και περιορισμένη ημερομηνία λήξης το κουπόνι ώστε να μπορεί η κυβέρνηση να το αποσύρει σχετικά γρήγορα σε περίπτωση που είχε αρνητική εξέλιξη.

Καταλάβατε τι ήθελαν να κάνουν στη χώρα; Αντιλαμβάνεστε τι θα έκανε ο Βαρουφάκης, ο Κορεάτης σύμβουλός του και βεβαίως ο Τσίπρας που έδινε τις εντολές; Ήθελαν να ζει ο κόσμος με κουπόνια. Ήθελαν να μας βγάλουν από το ευρώ και να πληρώνουμε με κουπόνια εφημερίδων που θα τα καταλαβαίνει και ο… 8χρονος γιος του Γκλεν. Αυτοί οι άνθρωποι κυβερνούσαν και συνεχίζουν να κυβερνούν την Ελλάδα. Μια ευρωπαϊκή χώρα ήθελαν να την μετατρέψουν σε… Κορέα ή σε Σοβιετία. Η καλύτερα σε Μπανανία. Και δεν υπάρχει Δικαιοσύνη. Δεν υπάρχει Βουλή να τους κλείσει στη φυλακή. Τους αφήνει να κυβερνούν, να εκδίδουν βιβλία, να βγάζουν λεφτά κάνοντας παρουσιάσεις.