Οι μάγοι μας τέλειωσαν...
16/01/2016 13:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι μάγοι μας τέλειωσαν...

Είναι φοβερό αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα. Με το παραμικρό αποθεώνουμε τα πάντα και τους πάντες. Με την πρώτη ευκαιρία κάνουμε τους πρώτους τελευταίους και τους τελευταίους πρώτους. Με το παραμικρό αναζητούμε σωτήρες εκεί που κάποτε φτύναμε ή το αντίθετο: φτύνουμε εκείνους που ήταν πραγματικοί σωτήρες.

Αφήστε που μια σειρά από συστήματα και διαπλεκόμενα συμφέροντα μπαίνουν στη μέση και «στήνουν» παιχνίδια από την αρχή. Λες και δεν έχουμε πάθει τα τελευταία χρόνια μια καταστροφή αντίστοιχη της Μικρασιατικής. Λες και δεν μπορούμε να βάλουμε επιτέλους λίγο μυαλό σ’ αυτόν τον τόπο για να πάμε παρακάτω.

Πριν από δύο χρόνια ο Αλέξης ήταν ένας περιθωριακός αριστερός ηγετάκος της πεντάρας που είχε 4% και πολύ του ήτανε. Έβγαινε με τα φουλάρια στους δρόμους, φώναζε αλλά κανείς δεν τον άκουγε, μηρύκαζε κάτι ψευτοεπαναστατικές μπαρούφες και έτερον ουδέν. Ήταν τότε που ο Σαμαράς ήταν ο σωτήρας της χώρας αφού απέτρεψε τη χρεοκοπία, αν και με σκληρά μέτρα που τον καθιστούσαν αντιδημοφιλή.

Λίγους μήνες μετά αίφνης ο Τσίπρας γίνεται ο μεγάλος σωτήρας που έρχεται να μας σώσει από τους κακούς μνημονιακούς και τους άθλιους ξένους. Αίφνης ο Αλέξης παίρνει 37%, ο ψεκασμένος γίνεται μεγαλοπαράγοντας και κάποιος απίθανος ονόματι Γιάνης γίνεται ο πιο δημοφιλής πολιτικός μαζί με κάποια άλλα πολιτικά «νούμερα». Βεβαίως ο Σαμαράς και η ΝΔ φτύνονται από εκείνους που κάποτε τους έγλειφαν και είναι πλέον οι αποδιοπομπαίοι τράγοι της πολιτικής ζωής.

Ο Αλέξης απολαμβάνει την «καταλληλότητά» του ως πρωθυπουργός ενώ η ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα καταρρέουν. Ξαφνικά τα πάντα κινούνται γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ, όλοι όσοι τον έφτυναν τον γλείφουν, συνωστίζονται να αποκτήσουν πρόσβαση στο σύστημα Μαξίμου και ο μεγάλος «αρχηγός» απολαμβάνει τη φραπεδιά του μαζί με τον μπάρμπα Αλέκο και τον μεγάλο Παππα-τζή τους οποίους κάποτε δεν ήξερε ούτε η μάνα τους.

Όσο για τη ΝΔ, τον βασικό τους αντίπαλο; Παραπαίει, είναι έτοιμη να διαλυθεί, δεν υπάρχει στο πολιτικό και κοινωνικό στερέωμα.

Και ξαφνικά εμφανίστηκε… ο Ιησούς Χριστός της Νέας Δημοκρατίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ούτε μία εβδομάδα δεν έχει περάσει από την εκλογή του και άλλαξε το τοπίο. Δημοσκοπήσεις δείχνουν τη ΝΔ να προηγείται 3 και 4 μονάδες, τον ΣΥΡΙΖΑ να καταρρέει κάτω από 20%, τον Κυριάκο να είναι ο δημοφιλέστερος πολιτικός και να ισοψηφεί με τον Τσίπρα.

Θαύμα, θαύμα φωνάζουν οι Έλληνες ενώ οι εξωγήινοι τραβάνε τα μαλλιά τους. Οι Ελοχίμ και οι Νεφελίμ μένουν έκπληκτοι με τη μεγάλη ανατροπή. Ξαφνικά ο Μητσοτάκης αλλάζει τα πάντα. Εκείνοι που τον έφτυναν έχουν γίνει οι πιο φανατικοί μητσοτακικοί.

Οι Συριζαίοι σπεύδουν να ψηφίσουν ΝΔ που την έβριζαν, οι Πασόκοι φεύγουν μαζικά να στηρίξουν το νέο μεγάλο ηγέτη της κεντροδεξιάς και όλοι αρχίζουν να μιλάνε για τον εν δυνάμει πρωθυπουργό Κυριάκο. Είναι μάλιστα οι ίδιοι που θεωρούσαν πιο κατάλληλο για πρόεδρο της ΝΔ τον Μεϊμαράκη πριν μια εβδομάδα αλλά κι εκείνοι που πριν από τρεις μήνες είχαν αναγάγει τον Τζιτζικώστα σε νέο ηγέτη της Ελλάδας και στη μοναδική ελπίδα της ΝΔ και της χώρας για ανανέωση.

Και είναι οι ίδιοι που είχαν χαρακτηρίσει τον Αλέξη ως το νέο εθνάρχη αλλά τώρα δήθεν σπεύδουν να στηρίξουν τον Κυριάκο.

Κουλάρετε Έλληνες. Ηρεμήστε και σκεφτείτε λογικά. Οι σωτήρες μας τέλειωσαν. Οι επιλογές μας είναι αυτές που είναι και ας κοιτάξουμε να βρούμε τις σωστότερες αντί να συνωστιζόμαστε στο πώς θα κάνουμε τη νέα μεγάλη ανοησία.

Κανείς δεν αμφισβητεί ότι ο Μητσοτάκης άλλαξε τις πολιτικές εξελίξεις. Κανείς δε λέει ότι δεν μπορεί να γίνει και πρωθυπουργός, άλλωστε νομοτελειακά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάποτε γίνεται κάτοικος Μαξίμου.

Κανείς επίσης δεν είναι αντίθετος στην προσπάθειά του να ανανεώσει το κόμμα και να το κάνει καλύτερο απ’ ότι ήταν, ούτε πως μπορεί να συγκρουστεί με τον Τσίπρα. Όμως, αυτό είναι άλλο κι άλλο είναι μέσα σε πέντε μέρες να έχει μεταμορφωθεί ο Μητσοτάκης σε νέο πλανητάρχη και ο Τσίπρας σε απόβλητο της πολιτικής.

Ας μην κάνουμε πάλι τα ίδια λάθη να βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα. Ότι ο Μητσοτάκης έρχεται να σαρώσει τα πάντα ή ότι ο Τσίπρας είναι έτοιμος ξαφνικά να παραδώσει την εξουσία. Δε γίνονται αυτά σε πέντε μερόνυχτα επειδή κάποια συμφέροντα το επιδιώκουν με επικοινωνιακή επίθεση και με δημοσκοπήσεις αμφιβόλου ποιότητας και σοβαρότητας.

Η ΝΔ θα κάνει τεράστιο λάθος αν επαναπαυτεί σε όσα του πασάρει ένα σύστημα που βρήκε στο πρόσωπο του Κυριάκου τον «εκδικητή» σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ. Θα κάνει τεράστιο λάθος αν δεν ανανεωθεί κυρίως σε ιδέες και πολιτικό λόγο, αν δεν πείσει τον κόσμο ότι έχει αλλάξει και ότι δεν θα ξανακάνει τα ίδια που την έφεραν στο χάλι αυτό.

Αν αρχίσουμε από την πρώτη εβδομάδα να πιστεύουμε ότι το σύστημα που έφερε τον Τσίπρα στην εξουσία καταρρέει ενώ η ΝΔ αναστήθηκε όταν πριν μερικές ημέρες ήταν υπό διάλυση, ε, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Θα κάνουμε το ίδιο λάθος με τους σωτήρες της στιγμής που την άλλη ώρα ή τον άλλο χρόνο γίνονται αποσυνάγωγοι.

Κάποτε αυτός ο τόπος πρέπει να σταματήσει να θεωρεί ότι με την παραμικρή αλλαγή προσώπου θα αλλάξει και η χώρα. Θέλει αρετή, τόλμη και σκληρή δουλειά για να ξαναφτιαχτεί ένα σοβαρό κεντροδεξιό, αστικό κόμμα που θα φέρει πραγματική επανάσταση στη χώρα. Κι όχι πασαλείμματα που κάποιοι ελπίζουν. Γιατί αν ορισμένοι πιστεύουν ότι με την έλευση του Κυριάκου θα ξηλωθεί το σύστημα Τσίπρα για να ξαναστηθεί ένα άλλο «γαλάζιο» σύστημα, αυτοί προσφέρουν πολύ κακές υπηρεσίες στην πατρίδα.

Αν ο Μητσοτάκης είναι άξιος θα το αποδείξει σε βάθος χρόνου και θα ανταμειφθεί κατάλληλα γι’ αυτό. Τα πολιτικά πυροτεχνήματα που έκαψαν την Ελλάδα πρέπει να πάψουν να υπάρχουν. Οι μάγοι μας τέλειωσαν, ώρα να σοβαρευτούμε επιτέλους.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ρηνα avatar
  Ρηνα 16/01/2016 13:12:29

  Τα Βαλκάνια ειναι εδω.....

 2. βαγόνι avatar
  βαγόνι 16/01/2016 14:45:39

  Νά και μιά σωστή και ψύχραιμη παρέμβαση...θα μπορούσαμε να έχουμε δύο
  κόμματα ή,το ρεαλιστικότερο,δύο πόλους: έναν"αστικό"και έναν"σοσιαλδημοκρατικό",
  προσαρμοσμένα στις δικές μας συνθήκες και παραδόσεις...ένα 50% της εφηρμοσμένης
  πολιτικής κοινό και το υπόλοιπο να παραμένει η ταυτότητα του καθενός...απο τους πολιτικούς φορείς χρειαζόμαστε πολιτικές προτάσεις και όχι άχρηστες ιδεολογικές
  φαντασιώσεις και μηχανισμούς εξαπάτησης...είμαστε,όμως,πολύ μακριά απο κάτι τέτοιο...στο μεταξύ, μηντιάρχες και λομπίστες δημιουργούν κλίμα εφόδου και
  δημοσκοπικής αποτίμησης της πολιτικής...αγνοείστε τους!

 3. nmb avatar
  nmb 16/01/2016 16:27:06

  Δεν γίνεται έτσι "σύντροφοι" ...

  http://bit.ly/236mHD5

 4. Διογένης avatar
  Διογένης 16/01/2016 17:41:15

  Ωραία προσέγγιση και πολύ εύγλωττη.

 5. Βλ. Γεωργόπουλος avatar
  Βλ. Γεωργόπουλος 16/01/2016 18:17:43

  Ευτυχώς που το διάβασα, νόμιζα ότι τρελάθηκα
  .

 6. roadrunner avatar
  roadrunner 16/01/2016 19:55:51

  Ωραίο και αναγκαίο άρθρο.

  Πράγματι ίσως λόγω του περιπετειώδους χαρακτήρα που πήραν οι εσωκομματικές διαδικασίες (λόγω της πρώτης αναβολής τους), να διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα η "κομματική αδρεναλίνη" αρκετών παραγόντων
  (επίδοξων στελεχών της ΝΔ, επίδοξων από άλλα κόμματα που θα επιθυμούσαν γρήγορη μεταγραφή όσο προλαβαίνουν, δημοσιογράφων, ακόμη και επαγγελματικών ή κοινωνικών ομάδων, των οποίων τα συμφέροντα διακυβεύονται αυτόν τον καιρό και έχουν την ψευδαίσθηση ότι στις 10 Ιανουαρίου έγιναν εκλογές και η ΝΔ είναι στην κυβέρνηση και άλλων πολλών...)

  Χρειάζεται οπωσδήποτε χρόνος, να "κατακαθίσει ο κουρνιαχτός" , να ανασυνταχθεί το κόμμα, μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες....
  Οι μάγοι εξάλλου... όπως δεν υπήρξαν ποτέ στην πραγματικότητα, έτσι ακριβώς δεν υπάρχουν και τώρα...
  Ψυχραιμία λοιπόν... χρειάζεται σύστημα, οργάνωση, στρατηγική και δουλειά.

 7. deltaplus avatar
  deltaplus 16/01/2016 21:28:05

  Παντως σημερα ακουστηκε επιτελους αυτο που λεει το αρθρο.....
  Μητσοτακης:ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ......

 8. Vassilis avatar
  Vassilis 16/01/2016 23:46:30

  Χμ.... Δοκιμαζουν τα παντα.....

 9. Νικ avatar
  Νικ 17/01/2016 01:26:34

  Μόνο ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να σώσει την χώρα αυτό πιστεύω το ξέρει ο Κυριάκος...

  Για να πάνε όλα καλά χρειάζεται πολιτική συνεννόηση!

  Η διαχείριση της κρίσης θέλει εμπειρία...

  Την εμπειρία του Αντώνη Σαμαρά!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.