Οι ευρωεκλογές θα είναι η αρχή του τέλους τους
19/05/2019 14:22
Της Κατερίνας Μάρκου, υποψήφιας ευρωβουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι ευρωεκλογές θα είναι η αρχή του τέλους τους

Η απαράδεκτη, κάκιστη και άθλια συμφωνία των Πρεσπών που υπέγραψε η ανεκδιήγητη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ξεπουλώντας το όνομα, τη γλώσσα, την ιθαγένεια, την ίδια την ταυτότητα όλων εμάς των Μακεδόνων, ήταν η μεγαλύτερη ήττα για τη χώρα μας εν καιρώ ειρήνης και δεν αφορά μόνο τη Μακεδονία.

Η ταπεινωτική αυτή υποχώρηση από θέσεις δεκαετιών στο Σκοπιανό και, κυρίως, η εικόνα μιας κυβέρνησης που είναι έτοιμη να σηκώσει τα χέρια ψηλά στα εθνικά θέματα για το χατίρι των ξένων έχει ανοίξει ως φαίνεται την όρεξη και στον κ. Ερντογάν, ο οποίος κλιμακώνει την επιθετικότητά του.

Ο κόσμος αγωνιά, και ορθά. Ανησυχεί ότι έρχονται και άλλες εθνικές ήττες, και νέες ταπεινωτικές υποχωρήσεις στα ανοιχτά εθνικά μέτωπα: τα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό, τις σχέσεις με την Αλβανία.

Το ίδιο ανησυχητική είναι η κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας, με το Ρουβίκωνα να κάνει παρέλαση, καταστρέφοντας δημόσια και ιδιωτική περιουσία ανενόχλητος και την Αστυνομία να παρακολουθεί με δεμένα τα χέρια από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ή ακόμα χειρότερα, να κάνει και τον ταξιτζή στους μπαχαλάκηδες.

Μέσα σε αυτό το γενικευμένο κλίμα ανομίας, ανθεί φυσικά και η κάθε είδους μικρή και μεγάλη εγκληματικότητα, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή και την περιουσία των πολιτών.

Και ενώ η ασφάλεια και τα δικαιώματα του κάθε απλού πολίτη ανήκουν στα ‘ψιλά γράμματα’, σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ στοιχήθηκε με επιμονή πίσω από το θέμα της απονομής άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Μέσα στη νύχτα, ασκήθηκε αναίρεση για να μπορεί ο καταδικασμένος τρομοκράτης και δολοφόνος να κυκλοφορεί ελεύθερος στους δρόμους, μπροστά στα μάτια των οικογενειών των θυμάτων του, στις περιοχές μάλιστα που τα δολοφόνησε και υπό την προστασία του Ρουβίκωνα.

Και αν τολμήσει και κανένας να μιλήσει, οι ‘σύντροφοι’ αρχίζουν τα λογύδρια για τα δικαιώματα και για την ανεξάρτητη δικαιοσύνη, την ίδια δικαιοσύνη που μέχρι πριν λίγους μήνες οι ίδιοι έσερναν στη λάσπη.

Η κατάσταση είναι πια κρίσιμη για τη χώρα. Βιώνουμε την απόλυτη ηθική, εθνική και θεσμική κατάρρευση. Κάποιοι το είχαμε καταλάβει από νωρίς ότι οι ιδεοληψίες και η λύσσα του ΣΥΡΙΖΑ για εξουσία θα μας οδηγούσαν εδώ. Το 2014, προσπάθησα κι εγώ, με τις μικρές μου δυνάμεις, να αποτρέψω την καταστροφή που ερχόταν με ορμή, ψηφίζοντας τον Προϋπολογισμό Σαμαρά – Βενιζέλου και τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και είμαι περήφανη γι’ αυτό.

Δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ πούλησε στους πολίτες κάλπικη ‘ελπίδα’ και πλαστή ‘αξιοπρέπεια’, για να ξεπουλήσει μετά τη χώρα μας, για να ποδοπατήσει την ιστορία μας.

Ως εδώ. Η κάλπη των ευρωεκλογών πρέπει να είναι η αρχή του τέλους τους.