Οδηγούν τη χώρα σε εμφύλιο
15/12/2016 14:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οδηγούν τη χώρα σε εμφύλιο

«Ή με την κοινωνία, ή με τον Σόιμπλε». Ο τίτλος της εφημερίδας (Χρυσή) Αυγή, του κομματικού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει το δρόμο που θα κινηθεί η χώρα το επόμενο διάστημα. Σε συνδυασμό με τις απίστευτες επιθέσεις της κυβέρνησης κατά της ΝΔ αλλά και τις συχνές αναφορές κυβερνητικών βουλευτών σε «σχέσεις» της αντιπολίτευσης με τους δανειστές, στήνεται όλο το σκηνικό που θα ζήσουμε.

Αν θυμάστε, δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια, κάπως έτσι κινήθηκε η προεκλογική περίοδος του 2015. «Μερκελιστές, γερμανοτσολιάδες, προδότες της χώρας, ακροδεξιοί, ραντεβού στα γουναράδικα και άλλοι τέτοιοι χαρακτηρισμοί είχαν χρησιμοποιηθεί τότε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Με τη βοήθεια του Λαζόπουλου, του Τράγκα, των πρόθυμων ΜΜΕ που άδειασαν την κυβέρνηση Σαμαρά ο κ. Τσίπρας χώρισε το λαό σε δύο μέρη. Το έκανε βεβαίως και στο δημοψήφισμα. Από τη μια ήταν αυτός και οι ηθικοί της αριστεράς που ενδιαφέρονται για την κοινωνία. Από την άλλη όλοι οι υπόλοιποι, οι «Μένουμε Ευρώπη», οι φίλοι του Σόιμπλε και της τρόικας. Το παραμύθι πούλησε και ξεπούλησε. Όποιος λέει πέντε λογικά πράγματα, όποιος βλέπει ότι έρχονται δεινά, όποιος εκτιμά ότι η θέση της αδύναμης Ελλάδας είναι εντός του σκληρού πυρήνα της Ευρώπης, είναι Σοιμπλεϊκός, είναι Μερκελιστής, είναι ανθέλληνας.

Έτσι, λοιπόν, πάμε με το δίλημμα της Αυγής και αυτή είναι η στρατηγική της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή ήταν η απόφαση του Τσίπρα, να πάει σε ένα σκηνικό ακραίας πόλωσης και όπου του βγει. Τηρουμένων των αναλογιών, είναι σα να έβαλε το χέρι του ο μετρ της πόλωσης, ο Κώστας Λαλιώτης, κάτι που δεν αποκλείουν ορισμένοι που βλέπουν το άλλοτε «θείο βρέφος» να βρίσκεται κοντά στην Κουμουνδούρου.

Αυτό ωστόσο, λίγο ενδιαφέρει. Το κρίσιμο θέμα είναι η προσπάθεια του Τσίπρα να πάει ξανά σε έναν βαθύ διχασμό που θα διαλύσει τη χώρα, ειδικά σε τόσο κρίσιμες εθνικές στιγμές. Όταν από τη μια έχεις τους τύπους που δεν έχουν πρόβλημα να χάσουμε μερικά νησιά, καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για άθλιους που πουλάνε και την ψυχή τους στο διάβολο για λίγη εξουσία και διασημότητα.

Αλλά, η (Χρυσή) Αυγή όπως και ολόκληρη η αριστερά, έχουν πάθει... Αλτσάχαϊμερ. Λοβοτομή τους έχει γίνει και ξεχνούν τα δύο χρόνια... Μερκελισμού της κυβέρνησης, άντε με την αρχή να είναι διαφορετική. Κάθε φορά που γινόταν κάτι, στην Μέρκελ και τον Σόιμπλε δεν έτρεχε η κυβέρνηση; Άραγε σε μια άλλη χώρα ζούμε; Δεν θυμόμαστε ότι πέρυσι το καλοκαίρι έκανε το «όχι» του δημοψηφίσματος «ναι» και υπέγραψε το μνημόνιο της αριστεράς; Με εντολή Σόιμπλε δεν αυξήθηκε ο ΦΠΑ, μια σειρά από φόροι, δεν καταργήθηκε ο ΕΝΦΙΑ; Μήπως οι δανειστές δεν απαίτησαν κούρεμα στις συντάξεις και αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών;

Τις υπογραφές του Τσίπρα, του Τσακαλώτου, του Κατρούγκαλου, του Σκουρλέτη και όλων όσοι σήμερα το παίζουν ξανά... αντιμνημονιακοί, δεν φέρουν τα σκληρά μέτρα που ελήφθησαν από πέρυσι το καλοκαίρι μέχρι σήμερα. Ποιους χαρακτηρίζουν γερμανοτσολιάδες και τσιράκια του ΔΝΤ; Αυτοί που έκαναν την κωλοτούμπα του αιώνα; Που υπέκυψαν σε κάθε απαίτηση της τρόικας; Έλεος, αυτό που στήνει η κυβέρνηση είναι μια ακόμη μεγάλη αθλιότητα που δεν πρέπει να περάσει. Το ερώτημα πρέπει να το αντιστρέψουν οι Συριζαίοι: «Είστε με την Ελλάδα ή με τους εχθρούς;» Έχουν επιβεβαιώσει ουκ ολίγες φορές ότι είναι με τους εχθρούς και ποτέ με την πατρίδα.