Ο «ύπνος» του Μητσοτάκη έσωσε τον Τσίπρα
08/07/2019 13:20
Του Factor X Jr
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο «ύπνος» του Μητσοτάκη έσωσε τον Τσίπρα

Είχαμε αποφασίσει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου να μην ασκήσουμε την παραμικρή κριτική στη Νέα Δημοκρατία για ευνόητους λόγους.

Η.. περίοδος χάριτος όμως τελειώνει σήμερα.

Κατ΄ αρχήν οφείλουμε να συγχαρούμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη μεγάλη του νίκη και του ευχόμαστε να βγάλει την Ελλάδα από το τέλμα που την οδήγησε ο Τσίπρας.

Έχει απόλυτη αυτοδυναμία κι αν κινηθεί αποφασιστικά ενδεχομένως να καταφέρει να βγάλει την Ελλάδα στο ξέφωτο.

Από την πλευρά μας θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να τον στηρίξουμε στην προσπάθειά του, επαινώντας τα καλά και αποδοκιμάζοντας τα κακά.

Όπως για παράδειγμα την απαράδεκτη προεκλογική του εκστρατεία η οποία πρόσφερε απλόχερα την σωτηρία στον Τσίπρα.

Σε καμία περίπτωση η μεγάλη νίκη του Κυριάκου δεν μπορεί να επισκιάσει την διάσωση του Αλέξη.

Διάσωση, που κάνεις δεν περίμενε ότι ήταν εφικτή.

Οπωσδήποτε έπαιξε ρόλο το δωράκι αυτοϋπονόμευσης που του έδωσε η Φώφη, διαλύοντας το κόμμα της μέσα στις εκλογές, όμως ήταν το... στρατήγημα του «ύπνου» που αποτέλεσε τον ακρογωνιαίο λίθο για να πανηγυρίζει ο Τσίπρας.

Μια αντιγραφή του... δεν θέλω ου, η οποία υπήρξε η σανίδα σωτηρίας του εχθρού.

Υποτίθεται ότι η αιτιολόγηση από την Πειραιώς για αυτή τη νωχελική τακτική, ήταν η αποφυγή πόλωσης που θα ωφελούσε τον αντίπαλο. Και αρκετοί εγκωμίασαν τον Κυριάκο για αυτή του την επιλογή.

Έλα όμως που στην πολιτική ισχύει το αντίθετο από αυτό που βλέπουμε...

Διότι όταν εσύ... κοιμάσαι και αφήνεις ελεύθερο το πεδίο στον αντίπαλό σου να πει και να κάνει ό, τι μπορεί για να διασωθεί, τότε κάτι στραβό συμβαίνει.

Όταν βγαίνει τρεις μέρες πριν από τις εκλογές ο... Μπάμπης του Φαλήρου που πίνει νερό στο όνομά σου, λέγοντας επί της ουσίας ότι ετοιμάζεσαι για νέο μνημόνιο, τότε νομίζουμε ότι κάνεις ό, τι μπορείς για να ισχυροποιήσεις τον Τσίπρα.

Κοινώς, παίζεις τα ρέστα σου για παλινόρθωση του δικομματισμού ή πιο λαϊκά... βοήθα με να σε βοηθώ ν' ανεβούμε το βουνό.

Κάτι που επιτεύχθηκε με το εκλογικό αποτέλεσμα.

Έτσι, και οι δυο «αντίπαλοι» δηλώνουν ικανοποιημένοι, με τον λαό να είναι έτοιμος αυτή τη φορά να «σφαχτεί» στα «μπλε» και «κόκκινα» καφενεία.

Στο μεταξύ, οι... φιλεύσπλαχνοι εταίροι μας συγκαλούν Eurogroup αμέσως μετά από τις εκλογές.

Έτσι, για να μην ξεχνάμε ποιος είναι το αφεντικό...

Θα επανέλθουμε....