Ό,τι δεν έκανε μέχρι σήμερα η «επάρατη Δεξιά» θα το κάνει ο Τσίπρας
04/11/2015 21:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ό,τι δεν έκανε μέχρι σήμερα η «επάρατη Δεξιά» θα το κάνει ο Τσίπρας

Πριν από λίγες ημέρες η κυβέρνηση πανηγύριζε γιατί ο Ολάντ και οι Γάλλοι θα μας βοηθήσουν να... κοροϊδέψουμε και πάλι τους κουτόφραγκους. Να μην υλοποιήσουμε όσα δεσμευτήκαμε, να καθυστερήσουμε όσο μπορούμε, να κάνουμε δύο – τρία κολπάκια, να διορίσουμε μερικές καθαρίστριες και να περάσει... ξυστά η αξιολόγηση.

Από χθες το Μαξίμου διέρρεε ότι έρχεται ο Μοσκοβισί, ο σωτήρας που θα μας βγάλει από το αδιέξοδο, θα μειώσει τις απαιτήσεις των δανειστών, θα συμφωνήσει σε όλα με την κυβέρνηση. Κι όταν εννοούν όλα στην κυβέρνηση εννοούν το απόλυτο τίποτε.

Ήρθε λοιπόν ο κοινοτικός επίτροπος, την ίδια μέρα με τον Μ. Σουλτς, και τι έκανε; Το αυτονόητο. Δηλαδή μας ζήτησε να προχωρήσουμε σε όσα έχουμε υποσχεθεί, να κλείσουμε τα προαπαιτούμενα, να κλείσουμε όλα τα ανοικτά μέτωπα. Που είναι το περίεργο από έναν εκπρόσωπο των δανειστών; Πουθενά απλά στην Αθήνα έκαναν το ίδιο λάθος που έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Όποιος έφτανε στην Ελλάδα ήταν και σωτήρας. Αφήστε δε που νόμιζε ο Τσίπρας ότι θα συγκινηθούν με το προσφυγικό πρόβλημα και θα μας αφήσουν ανεξέλεγκτους να κάνουμε ότι γουστάρουμε με την δεύτερη φορά αριστερά.

Την ώρα που ο Μοσκοβισί μας περνούσε από γενεές δεκατέσσερις γιατί δεν έχουμε κάνει τίποτε εδώ και δύο μήνες (με γαλλική ευγένεια είναι η αλήθεια) ο Σουλτς μας υποσχόταν βοήθεια και μας έλεγε πόσο συμπονά την Ελλάδα. Μέχρι και ο Βούτσης βγήκε πανηγυρίζοντας που είδε στο πρόσωπο του Γερμανού τον... Έλληνα θεό.

Μοιάζει με τα έργα στην τηλεόραση όπου υπάρχει ο καλός και ο κακός μπάτσος ώστε να τσιμπήσει ο φυλακισμένος και να τα ξεράσει όλα. Κλασσική περίπτωση εγκλωβισμού μιας κυβέρνησης που δεν κάνει απολύτως τίποτε, που δεν πιστεύει όσα υπέγραψε και υποσχέθηκε. Που κωλυσιεργεί και θέτει σε ομηρία την οικονομία και που κάνει ακόμη περισσότερο κακό στη χώρα καθώς επαναφέρει εφιαλτικά σενάρια περί χρεοκοπίας εντός του ευρώ.

Με μια πιο ψυχρή ματιά, ο Μοσκοβισί και όχι ο Σουλτς μας έδειξε το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε αν δεν θέλουμε να έχουμε νέα δράματα.

1.Συνέδεσε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με την αξιολόγηση. Αν θέλετε τα 10 δισ. ευρώ για τις τράπεζες, κλείστε όλα τα μέτωπα μας είπε ο... Γάλλος φίλος.

2.Κλείστε τα προαπαιτούμενα μέχρι τη Δευτέρα γιατί αλλιώς το Eurogroup θα γίνει εφιάλτης.

3.Ξεχάστε την παράταση για το ασφαλιστικό το οποίο πρέπει να κλείσει σε 25 ημέρες. Και είναι απορίας άξιον πώς θα περάσει στη Βουλή μια τέτοια λαίλαπα όταν δεν μπορούν να περάσουν τη ρύθμιση για τις μπύρες.

4.Δεν έχουν κλείσει ακόμη οι υποθέσεις των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Ακόμη κι αν βρεθεί ένας έντιμος συμβιβασμός θα είναι η δεύτερη φορά Αριστερά που βγάζει στο σφυρί τα σπίτια του κόσμου. Ό,τι δεν έκανε δηλαδή μέχρι σήμερα η «επάρατη Δεξιά» θα το κάνει ο Τσίπρας. Πράγματι θα τον γράψει η ιστορία.

Η ουσία είναι ότι η κυβέρνηση δείχνει ανίκανη να διαχειριστεί ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα όπως η αξιολόγηση, η εφαρμογή του μνημονίου που η ίδια υπέγραψε, η εξεύρεση λύσεων που δεν θα τσακίζουν τον κόσμο. Που είναι άραγε οι υποσχέσεις για δικαιοσύνη, για πάταξη της φοροδιαφυγής, για πάταξη της διαφθοράς, για εξεύρεση ισοδύναμων και άλλες τέτοιες αριστερές παπάτζες;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. λαέρτης avatar
  λαέρτης 04/11/2015 20:50:50

  Οι ανίκανοι, μετά από μια καταστροφική αντιπολίτευση ανέλαβαν μια χώρα χωρίς σχέδιο, νομίζοντας ότι όλα είναι θέμα πορείας και καταλήψεων για να αντιληφθούν ότι στις οργανωμένες κοινωνίες υπάρχει κράτος , τηρούνται νόμοι και συμφωνίες , επιβάλλεται η τάξη, ελέγχονται τα σύνορα , διαφυλάσσεται η τιμή της πατρίδας και των θεσμών και συνολικά υπάρχουν άνθρωποι με συγκεκριμένες ικανότητες και αρμοδιότητες που φέρουν εις πέρας προγραμματισμένους στόχους και στη συνέχεια αποτιμώνται τα αποτελέσματα των πράξεών τους. Και αλληθώρισαν!! Κι όταν κατάλαβαν ότι είναι πολύ μικροί και καταστροφικοί για την πατρίδα σε σχέση με τον ογκόλιθο της διακυβέρνησης Σαμαρά έκαναν και την κωλοτούμπα της ίδιας της υπόστασής τους. Γιατί αυτό ήταν το μόνο που τους ένοιαζε αφού άλλωστε ούτε για πατρίδα, ούτε για θρησκεία ούτε για οικονομία έχουν την παραμικρή ιδέα. Κι επειδή οι καφενειακοί, οι αμόρφωτοι, οι ανεπάγγελτοι, οι μη έχοντες ικανότητες ούτε εμπειρίες δεν μπορούν να έχουν ούτε σχέδιο, θα συνεχίσουν να κάνουν μεταξύ τούς συνελεύσεις για το αν θα μπει γάλα στο φραπόγαλο ... Ειλικρινά, όπως δεν περιμένεις από μανικιουρίστα επέμβαση ανοικτής καρδιάς μην περιμένεις από αριστερό σχέδιο οικονομίας, άμυνας ή κοινωνικής εφαρμογής οικονομικών μοντέλων.
  Η δημαγωγία όμως είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της δημοκρατίας.
  Και φυσικά και της οργανωμένης κοινωνίας...
  Και μόνο το φέσι των 86 δις να δεις αρκεί...
  Άλλωστε πως φαντάζεται κανείς να γίνει το graccident???
  Από τεχνοκράτες στιλ Αντώνη Σαμαρά ???
  Αγαπητοί μου ενοχικοί φίλοι που δεν ψηφίσατε ΝΔ και που δεν υποστηρίξατε με σθένος τις ιδέες σας υπό το φόβο να μην σας πουν φασίστες οι φασίστες με το ηθικό πλεονέκτημα και κουρνιάζετε κάτω από τις φτερούγες του τζίτζη για να μην σας κοροϊδεύουν τα παιδάκια τα ... μόρτικα και τα αλανιάρικα συμπάσχω μαζί σας... ειλικρινά αντιλαμβάνομαι πόσο ψυχοφθόρο είναι να είσαι ευνουχισμένος... Σας εύχομαι καλή λευτεριά και κάποια στιγμή αξιοπρέπεια στην ύπαρξή σας.
  Με εκτίμηση και ευχές για την Ελλάδα μας

  • LONGJOHN avatar
   LONGJOHN @ λαέρτης 05/11/2015 13:38:04

   Καταπληκτικό γράψιμο,ανέκαθεν οι αριστεροί σκεπτονται αντιεθνικά.Συγχαρητηρια!!!!!!

 2. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 04/11/2015 21:10:11

  Λαέρτη μου, τά ἔγραψες ὅλα. Τό 36% συριζα ἐντελῶς συγκυριακό, οὔτε σχέδιο ἔχει, οὔτε θά εἶχε ποτέ. ῾Η ΕΞΟΥΣΙΑ καί τό "ἐμεῖς ἤ αὐτοί" αὐτοσκοπός, ἐν πλήρη δράση!!!

  Η ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ἔχει τήν ἐξουσία στήν ῾Ελλαδα τῶν ἡρώων τοῦ 40 καί 21, καί δέν κουνᾶ φῦλλο.

 3. Jim Beam avatar
  Jim Beam 04/11/2015 22:13:55

  Το μεγάλο ερώτημα ειναι εαν θα συνεργαστεί με τον Μειμαρακη την Ντορα και λοιπούς πρόθυμους, στο όνομα της σωτηρίας της χωρας ....
  Ποια θα ειναι η θέση της ΝΔ, σε ενα τέτοιο ενδεχόμενο και πως θα αντιδράσει η κοινωνία ?
  Θα ειναι η αφορμή της διάσπασης της ΝΔ ?

 4. λαέρτης avatar
  λαέρτης 04/11/2015 22:35:59

  Αγαπητή μου επέτρεψέ μου να σε διορθώσω ! Επί αναγωγής στον πληθυσμό το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ είναι 18% . Όλοι καταλαβαίνουν σήμερα, ακόμη κι αυτοί που δεν το παραδέχονται, ποια ήταν η διακυβέρνηση ΝΔ επί Σαμαρά , πόσο αξιόπιστη ήταν στις θέσεις της η ΝΔ όποιον ηγέτη κι αν είχε και τι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!
  Ο ρόλος μας τώρα είναι να διατρανώσουμε την αλήθεια και μόνο την αλήθεια!
  Γί' αυτό λέω ότι οι ενοχικοί δεξιοί της μεταπολίτευσης πρέπει να αφυπνιστούν και να αναλάβουν την ευθύνη της ύπαρξής τους.
  Σήμερα αποτελειώνουμε την αριστερά εμείς, γιατί φρόντισε να τελειώσει η ίδια τον εαυτό της, αποκαλύπτοντας απλώς το πραγματικό της πρόσωπο.
  Όχι από ρεβανσισμό ή ιδεοληψία αλλά γιατί είναι υποκριτική, εθνοκτόνος, κοινωνιοκτόνος και υπηρέτρια ξένων, παγκοσμιιοποιητικών ή ακόμη και ΕΧΘΡΙΚΩΝ κέντρων.
  Γιατί ο αριστερός λογισμός είναι απλά νόσος όπως μας προειδοποιούσαν κάποτε άνθρωποι πολύ πιο ψηλά από μας που αγωνιούσαν και προοικονομούνσαν για μας και την χώρα.
  Γι' αυτο χρειάζεται δυναμική και υπεύθυνη αντιπολίτευση.
  Με ιδιαίτερη εκτίμηση και συγγνώμη για την πολυλογία μου!!!

 5. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 05/11/2015 02:31:40

  ᾿Ανταποδίδω, Λαέρτη. Συγγνώμη γιά τήν πολυλογία σου;; Σέ διαβάζω καί νοιώθω ἀνακούφιση μέ τήν σκέψη ὅτι ὑπάρχουν ῞Ελληνες σάν καί σένα πού πονᾶνε τήν Πατρῖδα.

  Τό ΔΕΞΙΟΣ ἦταν εἶδος ὑπό ἐξαφάνιση στήν ῾Ελλάδα! ῾Ο ΑΣ τό ξανάφερε στήν ἐπιφάνεια!

 6. Νικ avatar
  Νικ 05/11/2015 03:43:56

  O Tσίπρας μας απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι η ρητορική του στους ξένους ηγέτες δεν έχει καμία απήχηση μάλλον να το πω πιο ξεκάθαρα και κατανοητά ότι ο ίδιος δεν μετράει....

  Τι μας είπαν Μοσκοβισί και Σουλτς με τον τρόπο τους ο καθένας, ή τελειώνετε με τα προαπαιτούμενα ή δεν έχει δόση 2 δις και χρήματα 10 δις για τις τράπεζες!

  Το φοβερό είναι ότι βγαίνουν και οι οίκοι αξιολόγησης και βγάζουν χρεοκοπημένες όλες τις Ελληνικές τράπεζες κάνοντας τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα.

  Τσίπρα-Καμμένο δεν ήθελαν κάποιοι στην κυβέρνηση ;
  Πάρτε τώρα μέτρα για να πάρετε χρήματα!

  Ποια είναι η στήριξη των ξένων στην Ελληνική κυβέρνηση ;
  Καμμία!
  Το μπόνους ;

  Οι μετανάστες.....

  Τώρα θα είχαμε βγει στις αγορές με τον Αντώνη Σαμαρά.
  Τώρα το 3ο μνημόνιο δεσπόζει στην Ελλάδα μας !
  Ας το πληρώσουν....

  Μόνο ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να βάλλει και πάλι την Ελλάδα στον δρόμο της.
  Όσο πιο νωρίς τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχουμε να σωθεί η χώρα.

  Τι περιμένουμε ;

  Ασφαλώς το κάλεσμά του!

  Και μου πειται τι εννοώ λίγο πολύ όλοι καταλαβαίνουμε.....

  SAMARAS FOR EVER !!!

  • LONGJOHN avatar
   LONGJOHN @ Νικ 05/11/2015 13:34:43

   ΣΩΣΤΟΤΑΤΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Θ.Τ. 24-9-2015 avatar
   Θ.Τ. 24-9-2015 @ Νικ 05/11/2015 15:13:13

   Αγαπητέ Νικ,ο Τσίπρας ποτέ δεν είχε καμμιά απήχηση στους ξένους και γι' αυτούς ποτέ δεν μέτρησε. Να τον χρησιμοποιήσουν μόνο θέλουν για να περάσουν πιό εύκολα τις μεταρρυθμίσεις τους(καταστροφή του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων). Μην κοιτάς που τόσους μήνες κάνουν πως διαπραγματεύονται,πολύ εύκολα θα υπακούσουν και θα συμβάλλουν στο πετσόκομα των ζωών μας...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.