Ο Συριζαίικος ακτιβισμός της εξαπάτησης
11/01/2016 21:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Συριζαίικος ακτιβισμός της εξαπάτησης

Για την γκαιμπελική προπαγάνδα της κυβέρνησης και την αναγωγή της παρελκυστικής τακτικής και της μεθόδου της παραπλάνησης των πολιτών που την έχει αναγάγει σε επιστήμη το μέγαρο Μαξίμου έχουμε γράψει πολλές φορές και αναλυτικά. Το αξιοσημείωτο πια είναι ότι αυτή η μεθοδολογία στην άσκηση της κυβερνητικής πρακτικής έχει καταντήσει ρουτίνα. Είναι προβλέψιμη και τόσο τετριμμένη που δεν κάνει καμία εντύπωση. Είναι όμως υπό συζήτηση ότι μπορεί και να συνεχίσει να είναι αποτελεσματική και αυτό γιατί όπως έχουμε ξαναπεί ο Τσίπρας κινείται –παρά τη φθορά του- με την κεκτημένη ταχύτητα της δυσαρέσκειας για να μην πούμε της απέχθειας που δείχνει η πλειονότητα των πολιτών για το «παλιό πολιτικό σύστημα» και τους εκφραστές του.

Χαρακτηριστική περίπτωση όλης αυτής της μεθόδευσης της κυβέρνησης που εφαρμόζει από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων της εξουσίας εδώ και ένα χρόνο είναι ο χειρισμός του ασφαλιστικού.

Τι ακριβώς κάνει δηλαδή αφού πρώτα επιχείρησε να στριμώξει την αντιπολίτευση στο δίλημμα «περικοπές συντάξεων ή αύξηση των εργοδοτικών εισφορών» και έτσι να βγει όπως πιστεύει η κυβέρνηση, λάδι ο Τσίπρας στα μάτια εργαζομένων και συνταξιούχων; Κάνει ότι ακριβώς πέρσι –περίπου τέτοιο καιρό- όταν ξεκινούσε τη διαπραγμάτευση για το χρέος στέλνοντας τότε το Βαρουφάκη και λοιπούς συγγενείς τουρ στις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για να γυρίσει στο τέλος με την υπογραφή της συμφωνίας της 20ης Φλεβάρη και εν συνεχεία με τη μέθοδο των καθυστερήσεων να καταλήξει στο τρίτο μνημόνιο.

Έτσι και τώρα ο Τσίπρας στέλνει τον Τσακαλώτο που ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο από τον Ευρωπαϊκό νότο, συνεχίζει από σήμερα με επισκέψεις στον Ευρωπαϊκό βορρά όπου θα έχει συναντήσεις με τους ομολόγους του προκειμένου να αναδείξει την «ευρωπαϊκή διάσταση» του ασφαλιστικού προβλήματος και να ζητήσει στήριξη στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που φέρνει με το επιχείρημα ότι πρέπει να διασωθεί το ευρωπαϊκό κοινωνικό κράτος. Μάλιστα αναμένεται να ακολουθήσει τις επόμενες μέρες με ανάλογες επισκέψεις σε Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και ο Κατρούγκαλος. Το αποτέλεσμα είναι ότι αν πετύχει κάτι η κυβέρνηση ενδεχομένως να κερδίσει λίγα ψήγματα κοινωνικής ανοχής ακόμα. Αν πάλι δεν πετύχει κάτι έχει έτοιμη τη δικαιολογία. Το πάλεψα, γύρισα τον κόσμο αλλά να… βλέπετε η τρόικα εξωτερικού και ο αγώνας για την «αλλαγή της Ευρώπης συνεχίζεται». Έχουμε τους έξω έχουμε και τους μέσα τι θέλετε τώρα; Με πιέζουν να κόψω συντάξεις. Και κάπως έτσι ο Τσίπρας πιστεύει ότι θα έχει και το σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη δική του.

Βέβαια τώρα αρχίζουν σιγά σιγά να παραδέχονται με τον πλέον αρμόδιο τρόπο δια στόματος Κατρούγκαλου ότι το νομοσχέδιο φέρνει μειώσεις στις συντάξεις αλλά μέσα στον επικοινωνιακό ορυμαγδό της κυβέρνησης αυτό μπορεί να περάσει και στα ψιλά καθ’ ότι ο Τσίπρας αυτό που θέλει να προβάλλει είναι ο ακτιβισμός του για να εξαπατά τον κόσμο ότι δεν έχει πουλήσει την «αριστερή» ψυχή του στο διάβολο.

Το έργο είναι χιλιοπαιγμένο όλους αυτούς τους μήνες με αποκορύφωμα το δημοψήφισμα που ο ίδιος ο Τσίπρας μετέτρεψε μια νίκη του σε ένα πρωτοφανές φιάσκο για τον ίδιο, γλιτώνοντας ωστόσο προς στιγμήν το πολιτικό του Βατερλό. Αν αυτό το κακόγουστο θεατράκι του Τσίπρα θα συνεχίσει να κόβει εισιτήρια και με το ασφαλιστικό θα το δούμε τις επόμενες μέρες και εβδομάδες.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Παράξενος avatar
    Παράξενος 11/01/2016 13:06:40

    o Τσίπρας κινείται –παρά τη φθορά του- με την κεκτημένη ταχύτητα της δυσαρέσκειας για να μην πούμε της απέχθειας που δείχνει η πλειονότητα των πολιτών για το «παλιό πολιτικό σύστημα» και τους εκφραστές του.

    και πώς τον στηρίζουν οι πολίτες δήθεν λόγω απέχθειας για τη διαφθορά όταν ο αλέξης στηρίζει όλες τις πρακτικές που γεννούν τη διαφθορά;
    το σύριζα είναι πολιτικός καθρέφτης των κυρίαρχων αξιών της κοινωνίας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.