Ο «πολυπολιτισμός» σκόνταψε στην Κολωνία
09/01/2016 16:33
Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο «πολυπολιτισμός» σκόνταψε στην Κολωνία

Οι μαζικοί βιασμοί και σεξουαλικές κακοποιήσεις γυναικών στην Γερμανία τις προηγούμενες μέρες, με δράστες, σύμφωνα με τις δημοσιευμένες πληροφορίες, μουσουλμάνους μετανάστες, αποκάλυψαν γι’ άλλη μια φορά το ψυχανώμαλο πρόσωπο των δήθεν «αντιρατσιστών» αριστερών.

Οι υβριστικές υστερικές επιθέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κι όχι μόνο, εναντίον όποιουδήποτε επεσήμανε το προφανές, συνδυάζοντας τα πρωτοφανή γεγονότα στην Κολωνία με το ξεβράκωμα της Ε.Ε. απέναντι στην λαθρομετανάσυτευση και το ανεξέλεγκτο κύμα «προσφύγων» και προσφύγων, το αναφομοίωτο αυτών των ανθρώπων με τις δυτικές αξίες και τον τρόπο ζωής μας, αποδεικνύουν γι’ άλλη μια φορά το δόγμα της βαρεμένης αριστεράς: «Όταν η πραγματικότητα διαφωνεί με τις ιδεοληψίες μας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα».

Αυτό το είδος αριστεράς είναι μαζική ψυχική κοινωνική αρρώστια και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με διάλογο, φρου φρου κι αρώματα.

Δεν έχει νόημα να μιλήσεις με ημίτρελους απάτριδες φασίστες. Δεν μπορείς να συνδιαλαγείς με την μηδενιστική παράνοια. Οφείλεις να ξεβρακώνεις τις προδοτικές ιδεοληψίες τους. Και τις χαρακτηρίζω ευθέως προδοτικές, διότι προδίδουν την ασφάλεια των λαών της Ευρώπης, την συνοχή των χωρών, τα δικαιώματα των γυναικών, προκρίνοντας την διαφύλαξη στο απυρόβλητο των απρόσκλητων διαφορετικών, μόνο και μόνο γιατί είναι …διαφορετικοί.

Ο μουσουλμάνος πρόσφυγας - μετανάστης είναι ιερή αγελάδα για την αριστερά. Άμα ήταν και χορτοφάγος gay οικολόγος ποδηλάτης, θα ήταν πρότυπο. Σπασμούς διεθνιστικής ηδονής θα πάθαιναν στην Αυγή και στο left.gr.

Όταν δαπανάς τόσο χρόνο, πάθος, ενέργεια για να διαστρέψεις την αλήθεια, τότε χρειάζεσαι επειγόντως ψυχιατρική αγωγή. Αντί όμως να είναι στο Δρομοκαΐτειο, στην κλινική του Σινούρη κλπ, παριστάνουν τα πολιτικά στελέχη, τους δημοσιογράφους, τους σχολιαστές.

Εμβληματική πανευρωπαϊκώς για την μαζική ψύχωση που συνιστά η διεθνιστική πολιτικά ορθή αυτοϊκανοποίηση τους ήταν η δήλωση – παραίνεση της Γερμανίδας Δημάρχου, να προσέχουν οι γυναίκες, να μην «προκαλούν» με την εμφάνιση τους τις αγέλες των ξελιγωμένων μουσαφιραίων!

Η δε Αφρούλα, που μας είχε φορέσει καπέλο ο Βενιζέλος και τον κοίταζε στα μάτια σαν κουταβάκι, για ομαδικό βιασμό κοπέλας από απρόσκλητους μουσαφιραίους στην Ομόνοια, είχε πει πως «η βία φέρνει βία»! Δικαιολόγησε δε τον βιασμό με τον … «ρατσισμό».

Όπως και στην λοιπή Ευρώπη, έτσι κι εδώ στην χώρα της Πρώτη Φορά Ανάσκελα Αριστεράς, τους γίνονται τα νεύρα κρόσσια με οτιδήποτε κατεδαφίζει, όσα φαντασιακά χτίζει ο κάλος που έχουν στον μισελληνικό εγκέφαλο τους.

Η παταγώδης αποτυχία του «πολυπολιτισμικού» μοντέλου, οι συνέπειες του φασιστικού μειοψηφικού καρκινώματος της «πολιτικής ορθότητας», το αναφομοίωτο τόσων πολλών μουσουλμάνων, που λόγω κουλτούρας κάποιοι εξ αυτών, θεωρούν τις μανάδες, τις κόρες, τις αδελφές, τις γυναίκες μας κάτι μεταξύ πουτάνας και ζώου και το δείχνουν με εγκληματικές πράξεις, είναι κάτι που δεν μπορούν να το καταπιούν τα χαρωπά φουλάρια κι οι φλώρικες παλαιστινιακές μαντήλες Κολωνακίου κι Εξαρχείων.

Η μεγαλύτερη ντροπή είναι να βλέπεις ανάμεσα σε αυτούς τους ταλιμπάν της «αντιρατσιστικής» πολιτικής ορθότητας γυναίκες να ευθυγραμμίζονται με τους απολογητές αυτής της βαρβαρότητας σε βάρος γυναικών.

Τι μας νοιάζει αν είναι καταπιεσμένοι και σεξουαλικά πεινασμένοι; Από πού κι ως που πρέπει εμείς να προσαρμοστούμε στο ό,τι βλέπουν τις μη «πιστές» γυναίκες με τα ακάλυπτα πρόσωπα και τα τολμηρά ρούχα ως θηράματα;

Όποιος δεν σέβεται απόλυτα τους νόμους μας, τις γυναίκες, τα παιδιά μας, δεν έχει καμμία θέση ανάμεσα μας και να πάει από εκεί που ήρθε.

Η σαγήνη του ισλαμοφασισμού για την αριστερά έχει όμως εξήγηση.

Πρώτον, πρόκειται για την αλληλεγγύη κι αμοιβαία έλξη των ολοκληρωτισμών. Όλοι οι κάτοχοι της απόλυτης «αλήθειας», σταλινικοί, μαοϊκοί, αντεξουσιαστές, νεοναζί λόγω ισλαμοφασιστικού αντισημιτισμού, που θέλουν να ψοφήσουν όλοι οι αντίπαλοι τους, γοητεύονται κατά βάθος από τον μανιχαϊσμό της απόλυτης εφαρμογής του Ισλάμ, που όντως σφάζει όλους τους αντιπάλους του και δη on camera. Πόσες βαρεμένες απολογητικές αναλύσεις έχετε διαβάσει για το ISIS, όπου δίνουν και παίρνουν οι αναφορές στις Σταυροφορίες, στην αποικιοκρατία κλπ από διανοητές κι βαναλυτές του «προοδευτικού» κώλου;

Δεύτερον, οι ισλαμοφασίστες είναι ξένοι, συνήθως απρόσκλητοι μουσαφιραίοι. Κι ως γνωστόν οι ξένοι, ειδικά οι λαθραίοι, έχουν πάντα δίκιο, είναι πολύ trendy να τους υποστηρίζεις, γενικώς και ειδικώς, ακόμη και σε gang bang βιασμούς κι ασέλγειες.

Τρίτον, το μίσος της αριστεράς απέναντι στο Έθνος, στο εθνικό κράτος και στα στοιχεία που συγκροτούν την ελληνική αλλά και την ευρωπαϊκή ταυτότητα, που ποτέ δεν ήταν κουρελού με ισλαμικά κουρέλια ανάμεσα της. Οι μουσουλμάνοι μόνο μνήμες επιδρομών, κατοχής, σφαγών και λεηλασίας άφησαν από τα Βαλκάνια ως τα τείχη της Βιέννης, στα παράλια της Σικελίας και Νότιας Ιταλίας και στην Ισπανία.

Απέναντι στην πλημμυρίδα της ισλαμικής λαθρομετανάστευσης και προσφυγιάς, όταν οι πάμπλουτες μουσουλμανικές χώρες του Κόλπου, δεν δέχονται ούτε μισό πρόσφυγα ή λαθρομετανάστη και οι υποστηρικτές της τρομοκρατίας που δημιουργεί τις ροές είναι η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ κι άλλοι συναυτουργοί, με ατζέντα σαφώς ισλαμικού εποικισμού της Ευρώπης, η άμυνα κι η αντεπίθεση είναι οι τρεις πυλώνες της Ευρώπης, τα τρία ζωτικά στοιχεία που συγκροτούν την ταυτότητα και τις αξίες της Ευρώπης: Ελλάδα, Ρώμη, Χριστιανοσύνη.

Από αυτούς τρεις πυλώνες προέκυψε κι ο Διαφωτισμός, ο οποίος δεν είχε προβλέψει κι ούτε ανέχεται αποκεφαλισμούς παιδιών, πέταγμα ομοφυλοφίλων από ταράτσες, μαζικές σφαγές Χριστιανών, Γεζίντι, Σιιτών, Κούρδων, Αλαουιτών κι όποιου διαφωνεί, δουλεμπόριο για παιδεραστία, μαζικούς βιασμούς γυναικών κι επιχείρηση επιβολής της βαρβαρότητας μέσα στην καρδιά της Ευρώπης.

Την απάντηση στο πρόβλημα μου την έδωσε πριν λίγα χρόνια ο αιματοβαμμένος επίδοξος σουλτάνος, ο συνδημιουργός του ISIS σε μια ομιλία του πριν λίγα χρόνια. Ωρυόταν ο ισλαμοφασίστας Ερντογάν στο μικρόφωνο: «Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η Ευρώπη χριστιανικό οχυρό». Να λοιπόν τι πρέπει να ξαναγίνει η Ευρώπη.

Ποτέ δεν υπήρχε μεγαλύτερη διάσταση ανάμεσα στην ευρωπαϊκή γραφειοκρατία, τις παραδοσιακές ηγεσίες της συντηρητικής δεξιάς, της σοσιαλδημοκρατίας, την δήθεν «διανόηση» και τα πραγματικά συμφέροντα, δικαιώματα και συναισθήματα των λαών της Ευρώπης.

Η δικτατορία του φασισμού της πολιτικής ορθότητας που έχει μολύνει βαριά και την Ευρωπαϊκή Δεξιά και Κεντροδεξιά, θα φτάσει βίαια στο τέλος της.

Αν οι παραδοσιακές συντηρητικές δυνάμεις δεν αναλάβουν τα ιστορικά και κατεπείγοντα καθήκοντα τους, τότε θα καλύψουν το κενό άλλοι.

Και θυμίζω, η ασφάλεια είναι το πρώτιστο δικαίωμα των πολιτών. Θα έλεγα, μαζί με την προστασία της ταυτότητας κάθε ευρωπαϊκού λαού, των αξιών του αλλά και της Ευρώπης ως σύνολο, χτισμένη πάνω στο τρίπτυχο της Ελλάδας, της Ρώμης και της Χριστιανοσύνης.

Αυτό είναι και το καθήκον της ελληνικής Κεντροδεξιάς κι όχι απλώς να κάνει τον σαράφη για την οικονομία…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. TT avatar
  TT 09/01/2016 17:52:06

  H ΝΔ τι λέει από όλα αυτά;

  ΠΟΥ είναι η Δεξιά;

 2. TT avatar
  TT 09/01/2016 18:04:08

  Ο Ελλαδίτες ψήφισαν τρις Μη Σύνορα.

  Το 2021 δεν θα υπάρχει κανείς και τίποτα για να γιορτάσει.

  Ο Μουζάλας προανήγγειλε 4 εκατομμύρια για το 2016, αλλά εξακολουθεί να μην αναγνωρίζει σύνορα στην χώρα.

  ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ, οι ελλαδίτες φταίνε , που ψήφισαν πρωθυπουργό που ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ τα θαλάσσια σύνορά μας.

  Τ Ε Λ Ο Σ .

 3. Παράξενος avatar
  Παράξενος 09/01/2016 18:04:23

  Tα κοινά σημεία αριστεράς και ισλάμ είναι η αγάπη για το έτοιμο φαί και το μίσος για τον πολιτισμό και την ελευθερία.
  Η Ευρώπη έχει πάψει από τον 20ό αιώνα να στηρίζεται στο χριστιανισμό, τη Ρώμη και τον ελληνικό πολιτισμό.
  O 19oς αιώνας ήταν το αποκορύφωμα και ταυτόχρονα η απαρχή της παρακμής του νεωτερικού ατόμου, που πλέον έχει χάσει την ταυτότητά του και είναι σε πλήρη σύγχυση και αμφισβήτηση των πάντων, ακόμη και της κοινής λογικής.
  Ο διαφωτισμός έχει πεθάνει. Κολυμπάμε στα απόνερά του.
  Προτάσεις η Δύση δεν έχει. Έχει στερέψει. Έχει χάσει την πηγή της έμπνευσής της από τότε που απόρριψε το χριστιανισμό και κατέληξε στον υποκειμενισμό, το σχετικισμό και τον ηδονισμό.
  Οι ισλαμιστές έχουν καταλάβει την αδυναμία της και θα κάνουν πάρτυ πάνω στο κουφάρι των έκπληκτων, αποχαυνωμένων λαών της.
  Μόνο οι μη καταναλωτικές κοινωνίες έχουν ελπίδα να αντισταθούν, αν και θα δεχτούν λυσσαλέα επίθεση από τα νεοταξίτικα ΜΜΕ και τους οικονομικούς παράγοντες που τα πληρώνουν.

 4. TT avatar
  TT 09/01/2016 18:06:43

  ΠΟΤΕ θα καλέσει η ΝΔ τον πρωθυπουργό να αναγνωρίσει τα σύνορα της Ελλάδος;

  ΤΙ περιμένουμε;

 5. Ξενοφώντας avatar
  Ξενοφώντας 09/01/2016 18:53:34

  Προς προβληματισμό,
  1. Αυτοκρατορία της Νέας Ρώμης (Βυζάντιο) - πολυφυλετική αλλά μιάς θρησκείας, ουσιαστικά μιάς επικρατούσας ''κουλτούρας''.
  2. Παγκοσμιοποιημένη προώθηση Νέας Τάξης Πραγμάτων - πολυφυλετική, πολυπολιτισμική, με επιθετικές συμπεριφορές διαρκείς και οδυνηρές.
  Διάλεξε και πάρε ...δουλοπάροικε των Globalists, Trilaterals, Free-Masons, Scull & Bones, etc.
  Ή γνήσιε απόγονε του Σωκράτη, του Περικλή, του Θερμιστοκλή, του Αριστοτέλη, του Ηροδότου, του Ξενοφώντα, του Μιλτιάδη, του Αριστείδη, του Μεγάλου Αλεξάνδρου, των 7 Σοφών, κ.ο.κ.

 6. Nick avatar
  Nick 09/01/2016 19:11:48

  Αν και σε καμμία περίπτωση δεν συμφωνώ και δεν επικροτώ την αυτοδικία..Μπαίνω στον πειρασμό να αναφέρω ότι σε λίγες μέρες κλείνουν 5 χρόνια από περιστατικό σε κωμόπολη της Λακωνίας (όχι παραθαλάσσια,αρχίζει απο Μ.) όπου είχαν κατέβει αρκετές εκατοντάδες απρόσκλητοι Μουσουλμάνοι μετανάστες και μην γνωρίζοντες που βρίσκονται και τον κίνδυνο που διατρέχουν, αρχικά απλώς προκαλούσαν μικροζημιές και μικροενοχλήσεις στους κατοίκους της πόλης.. Βλέποντας ότι κανείς δεν αντιδρά (γιατί ο κόσμος τους λυπόταν και τους τάιζε) πίστεψαν ότι βρισκονται σε κάποιο προάστιο της Αθήνας ή σε κάποια Πολυπολιτισμική αριστερή περιοχή..Και μια μέρα, έστησαν καρτέρι καμιά 20αριά από αυτούς κοντά στην πλατεία, και ψιλοπαρενοχλούσαν κοπέλες που πέρναγαν ασυνόδευτες..Έκλεψαν τη τσάντα σε μία, και προσπάθησαν να την βιάσουν.. Η κοπέλα σε κατάσταση σοκ, πήγε στις παρακείμενες καφετέριες και ανέφερε το περιστατικό.. Η συνέχεια γνωστή...Μετά από μακροσκελείς "έντονες" διεργασίες μεταξύ ομάδας 40 νεαρών κατοίκων της πόλης (όχι απαραίτητα Χρυσαυγιτών) και των συγκεκριμένων Μουσουλμάνων, οι μετανάστες πήραν την λογική απόφαση να αποχωρήσουν από την πόλη, και να δοκιμάσουν την τύχη τους βορειότερα, σε άλλες πιο "ανεκτικές" περιοχές. Αυτό ως ένα παράδειγμα του τι μπορεί να προκαλέσει η πολιτική "μπάτε σκύλοι αλέστε"..

 7. Λωτοφαγος avatar
  Λωτοφαγος 09/01/2016 19:16:04

  Αυτο που δεν επισημαινεται ειναι πως τετοιες οργανωμενες επιθεσεις σε διαφορες πολεις -και σχεδον ταυτοχρονα- ενδεχεται να αποτελει ενα δευτερο σταδιο της τρομοκρατιας, που αποβλεπει στη δημιουργια πανικου στους δυτικους πληθυσμους, την φορα αυτη οχι με βομβες, αλλα με εργαλειο το "πολιτιστικο σοκ". (Αλλωστε και οι βομβιστικες επιθεσεις εναντιον μη στρατιωτικων ή πολιτικων στοχων αυτο το σκοπο εχουν, να δημιουργησουν την αισθηση ανασφαλειας και πανικου).

 8. Ξενοφώντας avatar
  Ξενοφώντας 09/01/2016 20:29:28

  O Δήμαρχος του Μόντρεαλ στο προάστιο της Dorval έχει απορρίψει το αίτημα των Μουσουλμάνων, και ο γραμματέας της πόλης έστειλε ένα σημείωμα σε όλους τους γονείς να εξηγήσει το γιατί.

  «Μουσουλμάνοι πρέπει να καταλάβετε ότι πρέπει να προσαρμοστείτε στον Καναδά και στο Κεμπέκ, τα έθιμα, τις παραδόσεις του και τον τρόπο ζωής του, επειδή αυτό είναι όπου επιλέξατε για να μεταναστεύσετε.

  Οι Μουσουλμάνοι πρέπει να καταλάβουν ότι πρέπει να ενσωματωθούν και να μάθουν να ζουν στο Κεμπέκ. Πρέπει να κατανοήσουν ότι είναι γι 'αυτούς να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους, δεν είναι οι Καναδοί που τόσο γενναιόδωρα τους υποδέχτηκαν.

  Μουσουλμάνοι πρέπει να καταλάβετε ότι οι Καναδοί δεν είναι ούτε ρατσιστές ούτε ξενοφοβικοί. Ο Καναδάς έχει δεχθεί πολλούς μετανάστες πριν από εσάς τους μουσουλμάνους, (ενώ σ'εσάς αυτό δεν ισχύει, δεδομένου ότι οι μουσουλμανικές χώρες δεν αποδέχονται μη-μουσουλμάνους μετανάστες).

  Ακριβώς όπως και τα άλλα έθνη, οι Καναδοί δεν είναι διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν την ταυτότητά τους ή την κουλτούρα τους.

  Και, εάν ο Καναδάς είναι μια χώρα ευπρόσδεκτη, δεν είναι ο Δήμαρχος της Dorval που καλωσορίζει τους ξένους, αλλά οι άνθρωποι του Καναδά και του Κεμπέκ στο σύνολό της.

  Τέλος, θα πρέπει να καταλάβετε ότι στον Καναδά (Κεμπέκ) με τις ιουδαιο-χριστιανικές ρίζες του, χριστουγεννιάτικα δέντρα, οι εκκλησίες και θρησκευτικές γιορτές, η θρησκεία πρέπει να παραμείνει στον ίδιο τομέα.

  Ο δήμος του Dorval είχε το δικαίωμα να αρνηθεί οποιεσδήποτε παραχωρήσεις προς το Ισλάμ και τη Σαρία.

  Για τους Μουσουλμάνους οι οποίοι διαφωνούν με την εκκοσμίκευση και δεν αισθάνονται άνετα στον Καναδά, υπάρχουν 57 όμορφες μουσουλμανικές χώρες στον κόσμο, οι περισσότερες από αυτές αραιοκατοικημένες και έτοιμες να τους υποδεχθούν με ανοιχτές αγκάλες, με όπλα , σύμφωνα με τον απάνθρωπο τρόπο της Σαρία.

  Αν φύγατε από τη χώρα σας για τον Καναδά, και όχι για άλλες μουσουλμανικές χώρες, είναι επειδή έχετε σκεφτεί ότι η ζωή είναι καλύτερη στον Καναδά . Εμείς δεν θα σας αφήσουμε να σύρετε τον Καναδά μέχρι το επίπεδο των εν λόγω 57 χωρών.

  Θέσετε στον εαυτό σας αυτή την ερώτηση, μόνο μία φορά: Γιατί είναι καλύτερα εδώ στον Καναδά, από όπου μπορεί να προέρχεστε; "μια καντίνα με χοιρινό στο μενού", είναι μέρος της απάντησης.

  Εάν ήρθατε στον Καναδά με την ιδέα ότι θα μας εκτοπίσετε με την πλούσια διάδοση σας και τελικά να αναλάβετε τη χώρα, θα πρέπει να πακετάρετε τα πράγματά σας και να πάτε πίσω τώρα, στη χώρα από όπου ήρθατε. Δεν έχουμε κανένα δωμάτιο εδώ για εσάς και την ιδεολογία σας».

 9. Ξενοφώντας avatar
  Ξενοφώντας 09/01/2016 20:34:57

  Έχουν γίνει συνολικά… 31 συλλήψεις υπόπτων και μεταξύ αυτών βρίσκονται 18 άτομα που έχουν αιτηθεί άσυλο στη Γερμανία

  Στα 379 ανέβηκαν τα θύματα των μαζικών σεξουαλικών επιθέσεων στην Κολωνία την Πρωτοχρονιά, όπως ανακοίνωσαν το απόγευμα του Σαββάτου οι αστυνομικές αρχές της Γερμανίας.

 10. Naruto avatar
  Naruto 09/01/2016 21:26:50

  Η οργανωμένη δράση προκαλεί οργανωμένη αντίδραση . Το ναζιστικό και αποκιοκρατικό παρελθόν των Ευρωπαίων θα βγει σύντομα στην επιφάνεια και δεν θα αργήσουμε να δούμε τις ορδές των λάθρο στην αντίστροφη πορεία .
  Εξάλλου έχει προβλεφθεί εκτός απο τους αγίους της εκκλησίας μας και από γκουρού της πολιτικής όπως ο Kissinger και ο huntington .
  Η σύγκρουση των πολιτισμών θα είναι σφοδρότατη και θα διαμορφώσει τον χάρτη του 21ου αιώνα .

 11. itio avatar
  itio 09/01/2016 21:33:59

  ΗΣΥΧΙΑ!! μην ενοχλειτε την Ν.Δ. κοιματε! να δουμε αν θα υπαρχει απο δευτερα.! δυστιχως καθε μερα μας απογοητευει!και οΣαμαρας τι περιμενει??

 12. ήγγικεν avatar
  ήγγικεν 10/01/2016 00:43:09

  Τα ίδια κ χειρότερα έγιναν εδώ το 2002
  youtube.com/watch?v=Y9lMo9hnqDk
  Τι έκαναν ο Αβραμό ως Δήμαρχος, ο σημιτης πρωθυπουργός κ η υπεύθυνη αντιπολίτευση;
  Πόσοι διώχτηκαν από τους κοιμισμένους αστυνομικούς κ τους χασισωμένους αλλοδαπούς;
  Σημείωση: Η Χ. Αυγή είχε 0,7%

 13. Ελενα Κανελλοπούλου avatar
  Ελενα Κανελλοπούλου 10/01/2016 10:27:15

  Με αφορμή σεξουαλικές επιθέσεις που δέχθηκαν γυναίκες στο Σάλτσμπουργκ , ο αρχηγός της αστυνομίας της Βιέννης «συμβουλεύει» τις γυναίκες: Μην κυκλοφορείτε τα βράδια μόνες !
  Στον αντίποδα ακριβώς από αυτό που περιγράφει ο @ Ξενοφώντας για τον δήμαρχο του Μόντρεαλ .
  Τα συμπεράσματα δικά σας .Εγώ αδυνατώ να καταλήξω σε κάποιο λογικό συμπέρασμα .Η "γηραιά" ήπειρος έχει γεράσει τόσο πολύ που δεν μπορεί να υπερασπισθεί τον εαυτόν της ? Συμβαίνει κάτι άλλο ?

 14. Ελενα Κανελλοπούλου avatar
  Ελενα Κανελλοπούλου 10/01/2016 11:03:21

  Στο προηγούμενο σχόλιο μου ξέχασα να αναφέρω ένα περιστατικό που τώρα δεν μου φαίνεται τυχαίο : Από φίλους που έχω σε Ολλανδία και Δανία έμαθα ότι οι κάρτες με ευχές που έστειλαν οι βασιλικές οικογένειες των χωρών αυτών δεν περιείχαν κανένα στοιχείο που να παραπέμπει σε Χριστούγεννα (ούτε δένδρο ,ούτε έλκυθρα ,ούτε Αγιος Βασίλης ) φωτογραφίες μόνο μελών της βασιλικής οικογένειας ουδέτερες π.χ ιππεύοντας σε φθινοπωρινό τοπίο ! Ο βασιλιάς της Ολλανδίας προχώρησε και ένα βήμα πιο πέρα : στο καθιερωμένο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του το ντεκόρ της αίθουσας από όπου εξέπεμψε το μήνυμα δεν περιείχε τίποτα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ .Πέρυσι δεν ήταν έτσι όμως
  Το γεγονός αυτό δεν σχολιάσθηκε ευνοϊκά ούτε και από τους φιλομοναρχικούς κύκλους .
  Ολα αυτά με κάνουν να σκεφθώ ότι κάτι πολύ σοβαρό συμβαίνει στην Ευρώπη "μας"

 15. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 10/01/2016 13:08:28

  @ Ελενα Κανελλοπούλου,εσύ αναφέρεσαι σε συγκεκριμμένο γεγονός,εγώ θα σου πώ κάτι πιό γενικό:
  Δές πώς η αγγλική λέξη Christmas,έχει μετατραπεί, σε Xmas.Αναφορά σε κάποιον άγνωστοΧ ,με κάτι γενικόλογες ευχές για καλή χρονιά. Αυτό δυστυχώς κατάντησαν την Ευρώπη ''τους''. Ένα Χ,κάτι παραπάνω από το τίποτα...

 16. ΜΑΡΤΙΟΣ avatar
  ΜΑΡΤΙΟΣ 10/01/2016 14:22:37

  Όταν διαβάζεις τέτοια σχόλια αναπτερώνεται το ηθικό και λες υπάρχει ακόμα ελπίδα. Καλή και ευλογημένη χρονιά.

 17. Ελενα Κανελλοπούλου avatar
  Ελενα Κανελλοπούλου 10/01/2016 15:07:10

  Ας έχουμε πάντα κατά νου ότι όταν κανείς χάνει την εθνική του συνείδηση στην συνέχεια χάνει και την πολιτισμική του ταυτότητα ( ιστορική μνήμη, τα πιστεύω του ,το αξιακό του σύστημα , την παράδοση ) και στη συνέχεια χάνει τα πάντα και καταλήγει ανερμάτιστος .....

 18. δημης avatar
  δημης 11/01/2016 00:10:11

  Πολυπολυτισμός...ΜΑΛΙΣΤΑ
  Μα ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΕΤΑΙ σε αυτόν και ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ σχέτος;;;;
  ΔΗΛ ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ -ΚΑΘΟΛΙΚΗ εφαρμογή ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ;;;;;;;
  -Πότε η αριστερά ηταν ΥΠΕΡ της εφαρμογής των ΝΟΜΩΝ;;;;;
  -Γιατί ο ΑΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ή ΘΑΥΜΑΖΕ την "αγωνιστικότητα "της Αριστεράς ή (χειρότερα ) ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΣΕ ΚΑΘΕ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ από τον Αριστερό χώρο;;;;;; Μα γιατί προωθούσε στις" Αστικές παρέες " τους ΠΡΟΘΥΜΟΥΣ -ΤΟΥΣ ΠΕΙΘΗΝΙΟΥΣ - ΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΑΚΙΑ -ΤΑ ΡΟΜΠΟΤΑΚΙΑ ....
  Για αυτό το λόγο υπήρξαν ένας Φίσσερ , μία Μέρκελ, ένας Σολάνα ,ο νέος ΓΓ του ΝΑΤΟ ...κλπ (να μην πιάσουμε από Ελλάδα μεριά και δουμε Συμβούλους -Επιχειρηματίες -Πολιτικούς )

 19. @Ελενα Κανελλοπούλου avatar
  @Ελενα Κανελλοπούλου 11/01/2016 00:25:48

  Πολύ σωστή ἡ παραίνεσή σου "Ἄς ἔχουμε πάντα κατά νοῦ ὅτι ὅταν κανείς χάνει την ἐθνική του συνείδηση στήν συνέχεια χάνει καί την πολιτισμική του ταυτότητα ( ἱστορική μνήμη, τα πιστεύω του ,το ἀξιακό του σύστημα , την παράδοση ) καί στή συνέχεια χάνει τα πάντα καὶ καταλήγει ἀνερμάτιστος ....."
  Τέτοιοι ἄνθρωποι σάν ἐσένα με κάνουν νὰ ἐλπίζω καὶ νὰ πιστεύω ὅτι δέν εἶμαι μόνος μεταξύ βαρβάρων :)
  Γιά ὅσους νέους καὶ ὅσες νέες προλαβαίνετε ἀκόμη θὰ το γράψω στὴν γλῶσσα πού δυστυχῶς γνωρίζετε καλύτερα ἀπό ὅσο την μητρική σας την Ἑλληνική, (Παρεμπιπτόντως, σίγουρα ἄλλοι καὶ ὄχι ἐσεῖς ἐφταίξανε ἀρχικά γι' αὐτό, ἀλλὰ καιρός εἶναι νὰ δείξετε την δύναμή σας καὶ νὰ το ἀλλάξετε. ... Δέν νομίζετε;), πάνω από όλα “do not fall asleep”. “Falling asleep” makes you comfortable saying phrases like “I won’t bother” or “I don’t care” or “Can’t change a thing” etc. which then drives your thoughts deciding accordingly. Do not do that because -believe it or not- that’s exactly what THEY want you to! If you just let that happen then the same THEY are those who are going to/will send you to pay the bill! Thus Stay Alert.

 20. Μικρασιάτης.. avatar
  Μικρασιάτης.. 11/01/2016 02:47:47

  Ο Θεος να βάλει το χερι του...

 21. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 11/01/2016 08:26:26

  ᾿Εσεῖς πού ἀπαντᾶτε στήν ῞Ελενα Κανελλοπύλου, γιατί τό γυρίσατε στό ᾿Αγγλικό;

  ῾Η γνώση τῆ ῾Ελληνικῆς γλώσσας ὄλων τῶν σχολιασῶν τοῦ ΑΝΤΙΝΕWS εἶναι ἄριστη!

  Τό ᾿Αγγλικό σας κείμενο εἶναι ἀκριβής μετάφραση τῆς ἑλληνικῆς σας σκέψης. ῎Ενας ῎Αγγλος δέν θά πολυκαταλάβαινε τί ἀκριβῶς ἐννοεῖτε.

 22. @Φωτεινή 11/01/2016 08:26:26 avatar
  @Φωτεινή 11/01/2016 08:26:26 11/01/2016 19:11:14

  Εἶχα γράψει κάποια πράγματα ἀλλά μαγικά χάθηκαν καὶ ἔτσι δέν τα ξαναγράφω.
  Μόνο ἡ κεντρική ἰδέα λοιπόν .. οὕτως ἤ ἄλλως οι ἐρωτήσεις ἀπορίες καί κρίσεις σας (!) εἶναι ἐκτός θέματος καί ἔτσι θά εἶναι καί ὅτι ἀπαντηθεῖ ὡς πρὸς αὐτὰ πού ¨θίγετε".
  Ἀφῆστε τους ἄλλους σχολιαστές καί τα Ἑλληνικά τους (γιὰ τους ὁποίους δὲν εἶπα καί δέν ὑπενόησα το ἐλάχιστο καί πού ἐσεῖς δὲν εἶσθε φυσικά σε θέση νὰ γνωρίζετε τόσο καί τόσα ὥστε τους νὰ κρίνετε θετικά ἤ ἀρνητικά) καὶ κοιτᾶξτε λιγάκι τα δικά σας.
  Τρεῖς ἀράδες τόσα λάθη καί βέβαια ὅτι εἶχε σχέση με Ἀγγλία δέν "ξεχάσατε" ὥστε νά μὴν το γράψετε με κεφαλαῖο τό πρῶτο γράμμα.
  Διαβάστε με ξανά. Αἰτιολογῶ σε ποιούς ἀπευθύνομαι. ΕΙΜΑΙ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ. Μή δρᾶτε ὡς "ἡ ἔχουσαν την μυῖαν".
  Ἐκτός των σχολιαστῶν ὑπάρχουν καί ἀναγνῶστες μά καί περαστικοί ἀπό τό antinews.
  Διαβάστε πάλι καί ἐσᾶς. Τί Ἑλληνικά και ΟΧΙ ἑλληνικά εἶναι αὐτά; Ἐπιπέδου ἀργκώ; Δικαίωμά σας νά την μιλᾶτε καί νά την ἐξασκεῖτε ἀλλά, έ ὄχι καί μαθήματα ἔ, θεωρῶντας κιόλας ὅτι συνομιλεῖτε μαζί μου στά Ἑλληνικά!
  Τέλος, παύσετε νά ποιεῖτε τον επαΐοντα. Εκτίθεστε.
  Διαβάστε ξανά. Σε Ἑλληνόπουλα πού χρησιμοποιοῦν τα Ἀγγλικά στήν καθημερινότητά τους (σπασμωδικά καί ἀντί Ἑλληνικῶν) ἀπευθύνομαι. Ὄχι σέ Βρετανούς. Σας ἀρέσει δέν σας ἀρέσει ἔτσι τα χρησιμοποιοῦν.
  Ἀλλά ἀλήθεια, αὐτό ἦταν το point γιά σας σε ὅτι διαβάσατε? Τό ἄν θά τα πολύ-καταλάβει ἕνας Βρετανός (πού μιά χαρά θά τα καταλάβει ἄν ἔχει τα δεδομένα της συζήτησης) ἤ ὄχι?
  Really?
  Ἄν πραγματικά εἶναι αὐτό πού σας ἀπασχολεῖ ὅμως νά σας ἀπαντήσω.
  Τυχαίνει νά συνομιλῶ κάθε ἡμέρα τόσο με Ἄγγλους καί Ἀμερικανούς ὅσο καί με πολλούς ἄλλους ἄλλων ἐθνικοτήτων στά Ἀγγλικά. Εἶναι μέρος της ἐργασίας μου στό 100%. Ποτέ μου ὡς τώρα δέν εἶχα ζήτημα ἐπικοινωνίας καί ἐννοεῖται πώς ἐφ' ὅσον τα Ἀγγλικά δέν εἶναι ἤ μητρική μου γλῶσσα δικαιοῦμαι κάποια λάθη παρ' ὅλο πού το ἐπίπεδό μου εἶναι from Bussiness Proficient to Fluent. But guess what! Even British and all others make mistakes!
  Πάντως καί γιά νά κλείσω, ἔστω κι ἄν ὅλοι μας κάνουμε κάποια λάθη, δέν ἐπικρίνουμε ὁ ἕνας τον ἄλλο με στόχο νά μειώσουμε, ἀλλά ἑστιάζουμε στήν οὐσία του ὅτι λέγεται γιὰ νὰ πᾶμε ἕνα βῆμα μπροστά (καί ὄχι πίσω ὅπως κάνω ἐγώ τώρα μαζί σας). Μιά φορά μόνο βρέθηκα ἀπέναντι σε ἕναν τέτοιο ἀνάγωγο καί μηδαμινό τύπο ἀλλά τον ἔβαλα στήν θέση του με την μία. Ξέρετε πώς; Του εἶπα πώς ὅταν φτάσει αὐτός νά ἔχει το IQ νὰ καταφέρει νά μιλάει καί νά ἐννοεῖ ἔστω καί τα μισά Ἑλληνικά σε ἐπίπεδο ἀναλογικά με το των Ἀγγλικῶν μου τότε θά ἔχει το δικαίωμα νά μου πεῖ το ὁτιδήποτε. Μετά φυσικά πῆγε κι ἔκατσε στήν ἄκρη με σκυμμένο το κεφάλι γιατί βλέπεις δέν εἶναι ὅλοι οι ἄνθρωποι ἀνάγωγοι ... κι αὐτός ἐκεῖ μέσα ἦταν μόνος ἀνάμεσα σε 100 ἄλλους, ὅπου οι μισοί καί παραπάνω Βρετανοί καί ὅλοι τον κοίταγαν ἐπικριτικά.
  Αὐτά, συγγνώμη ἄν ξέφυγε κάπου ὁ τόνος μου καί καλή χρονιά σε ὅλους με την πραγματική σημασία της εὐχῆς.

 23. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 12/01/2016 00:27:46

  Συγγνώμη, δέν εἶχα σκοπό νά σᾶς μειώσω. However, I'd rather read comments written in my native tongue.

  Have a very healthy, prosperous and productive New Year!

 24. @Φωτεινή 12/01/2016 00:27:46 avatar
  @Φωτεινή 12/01/2016 00:27:46 12/01/2016 23:11:09

  Ok. No hard feelings then :) Ἀπό τήν ἄλλη ὅμως μήν τό κάνετε αὐτό. Τό ζήτημα δέν εἶναι τό τί προτιμοῦμε, βολεύει κ.τ.λ. ὥστε νά μαζευθοῦμε ὅλοι ἐμεῖς καί ἀφοῦ προτιμοῦμε, βολευόμαστε, μας ἀρέσει κ.τ.λ. νά ἀκοῦμε κάποια συγκεκριμένα, νά ἀποτελέσουμε τα μέλη μιᾶς κλειστῆς ὁμάδας ἀτόμων. Το ὀρθό imho εἶναι νά μπορέσουμε νά ἐπικοινωνήσουμε μέ ἄλλους ἀνθρώπους πού εἴτε τό ἐπιζητοῦν εἴτε ἁπλά τυχαίνει νά ἀκούσουν κάποιες φορές τις ἀπόψεις μας. Ἀπό ἐκεῖ καί ὕστερα νά ὑπάρχει ἐποικοδομητικός διάλογος μέ ἐπιχειρήματα ἑκατέρωθεν καί ἄν οι συμμετέχοντες ἔχουν ἁγνές καί ἔντιμες διαθέσεις/προθέσεις τότε το σίγουρο εἶναι πώς ἀπό τέτοιου εἴδους διαδικασία μόνο ὄφελος θά ὑπάρξει καί ποτέ ζημία. Ἐπίσης μήν εἶστε καί τόσο σίγουρη πώς ἡ Ἀγγλική εἶναι καί τόοοσο "καθαρόαιμη" ἤ μή Ἑλληνική. Ἀκόμη καί λέξεις πού οὔτε κἂν μας περνᾶ ἀπό τον νοῦ ὅτι μπορεῖ νά εἶναι Ἑλληνικές, κατά κοινή ὁμολογία εἶναι. Π.χ. call (καλῶ) table (ταύλα) ή kiss me (κύσσον με) καί μπορεῖ κανείς νά δεῖ ἕνα δεῖγμα "μερικῶν" ἀκόμη ἐδῶ http://hellenicwords.blogspot.gr/2011/05/homer-uber-alles.html
  Χαιρετῶ καί ὅπως προεῖπα No hard feelings :)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.