Ο Μητσοτάκης θα πατήσει το κουμπί;
09/06/2020 12:00
Του Anaconda
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Μητσοτάκης θα πατήσει το κουμπί;

Είναι εθνικά ηλίθιο να υπάρξει χτύπημα ως πρώτη απάντηση της Ελληνικής Δημοκρατίας σε τουρκικό πλοίο έρευνας υδρογονανθράκων που θα εισβάλλει στην Ελληνική ΑΟΖ.

(Ας αφήσουμε τη γελοία συζήτηση περί υφαλοκρηπίδας, δεν πείθει πλέον ούτε τους υποστηρικτές του Ροζάκη, γελάνε και οι πέτρες.)

Σε τέτοια περίπτωση πολεμικής ενέργειας από την Τουρκία, εντολή χτυπήματος του τουρκικού πλοίου ως απάντηση/αντίδραση στην εισβολή του, ισοδυναμεί με συνυπογραφή κειμένου για πλήρη αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης.

Η Τουρκία και οι εγχώριοι συνεργάτες της θα στήσουν τη φάκα, εμείς οι Έλληνες δεν πρέπει να φάμε το τυρί.

Σε περίπτωση τέτοιας εισβολής, η Ελλάδα, εφαρμόζοντας Μέτρα Ισοδύναμου Στρατηγικού Αποτελέσματος, οφείλει να απαντήσει με στρατηγικά αντίστοιχο χτύπημα.

Προφανώς τέτοιο χτύπημα δεν είναι η βύθιση του πλοίου, αλλά η καταστροφή συστοιχίας στόχων στρατηγικής σημασίας εντός της Τουρκίας.

Η εισβολή είναι πόλεμος.

Στον πόλεμο δεν απαντάς με «Α να χαθείς παλιόπαιδο, μαζέψου».

Απαντάς με το ισοδύναμο.

Αλλιώς γελοιοποιείται ακόμα και το στημένο έργο που θα παίξει οποιοσδήποτε ως ηθοποιός.

Δεν έχει σημασία να συζητήσουμε το γιατί η Δίκη των 6 θα είναι... αστακομακαρονάδα συγκριτικά με αυτά που θα πάθουν όσοι διανοηθούν να τολμήσουν να παίξουν στο έργο «Εμείς απαντήσαμε, αλλά μας επέβαλαν Χάγη και αναθεώρηση Λωζάνης, ήταν το καλύτερο που μπορούσαμε να κάνουμε («μην είμαστε και άπληστοι», που είπε και ο σύντροφος Κοτζιάς.)

Όσοι δεν έχουν καταλάβει ότι και ο Ιωαννίδης είχε λάβει αντίστοιχες διαβεβαιώσεις, ας το ξαναδούν. Σημασία έχει να το αποφύγουμε.

Συνδυασμένες ενέργειες πρόκλησης εσωτερικής αστάθειας εντός και εκτός κέντρων κράτησης αλλοδαπών, απόπειρας εισβολής χιλιάδων λαθραίων ως ανθρώπινες ασπίδες στρατιωτικών μονάδων, και πολλά άλλα, έχουν μελετηθεί επαρκώς από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Το ζήτημα δεν είναι πόσο θα αντέξει η άμυνα, αλλά να βγούμε από αυτή τη θέση.

Επαναλαμβάνω για τελευταία φορά: είναι εθνικό έγκλημα με δόλο η εντολή «χτυπήστε το πλοίο που εισέβαλε».

«Πατάω το κουμπί» σημαίνει «απαντάω στην εισβολή με χτύπημα αντίστοιχου στρατηγικού αποτελέσματος», που θα αμφισβητεί την εθνική κυριαρχία της Τουρκίας εντός αυτής.

Όσο για το πλοίο που θα εισβάλλει, αφού απαντήσουμε στρατηγικά εντός της Τουρκίας, δεν πρέπει να το αφήσουμε να φύγει ακόμα και αν το προσπαθήσει από μόνο του: πρέπει να συλλάβουμε το πλήρωμα και να κατάσχουμε το πλοίο, παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων από όλο τον κόσμο.