Ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει να πηγαίνει με το... σταυρό στο χέρι;
18/11/2016 14:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει να πηγαίνει με το... σταυρό στο χέρι;

Με χαρά παρακολουθήσαμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην περιοδεία του στην Αθωνική Πολιτεία. Παρά το γεγονός ότι μέχρι και ο Τσίπρας «είδε το Θεό» στα μοναστήρια του Αγίου Όρους καλωσορίζουμε τον πρόεδρο της ΝΔ που μας έστειλε δηλώσεις, φωτογραφίες, βίντεο με τους μοναχούς. Εκεί κάλεσε τους πάντες να προσευχηθούν κι έδειξε ότι ένας καλός, αστός πολιτικός πρέπει να πάρει τις ευλογίες και της Εκκλησίας όταν θέλει να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας. Καλό αυτό ή κακό κανείς δεν μπορεί να το πει, ο καθένας το κρίνει ανάλογα με τα πιστεύω του.

Αυτό που ενδιαφέρει όλους εμάς που θέλουμε να ξεκουμπιστεί το συντομότερο δυνατό η κυβέρνηση Τσίπρα είναι αν ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει να πηγαίνει με το... σταυρό στο χέρι. Αν δηλαδή με προσευχές και ικεσίες θα ζητήσει από τον καλό Θεούλη να ασχοληθεί με την Ελλάδα για λίγο και να ρίξει την κυβέρνηση της Αριστεράς. Μακάρι ο Θεός να μπορούσε να φάει λίγο από το χρόνο του και να ρίξει μια στον Τσίπρα και την παρέα του και να κάνει τον Μητσοτάκη και τη ΝΔ κυβέρνηση, αλλά πολύ φοβούμαστε ότι είναι απασχολημένος με άλλα.

«Συν Αθηνά και χείρα κίνει» έλεγαν οι αρχαίοι, φαντάζομαι το ξέρει και ο Κυριάκος με τους συνεργάτες του. Αν δεν ξεκουνηθεί λίγο και η ΝΔ τι να σου κάνει μόνη της η κυβέρνηση που έχει αποτύχει σε όλα; Τι να σου κάνει και ο Τσίπρας με τους υπουργούς του που προσπαθούν όσο μπορούν να πέσουν; Χρειάζεται και λίγη αντιπολίτευση. Πιο σκληρή, πιο επίμονη και καθημερινή. Όχι να περιμένει η ΝΔ από άλλους να δημιουργήσουν θέματα και να φτιάξουν κλίμα και... τσουπ να βγάζει ανακοινώσεις στη συνέχεια για να δείξει ότι ασκεί τα καθήκοντά της.

Καλές οι προσευχές αλλά στον πόλεμο πας με όπλο, παλάσκες και μαχαίρια, κι όχι με το σταυρό ανά χείρας και την Αγία Γραφή.

Η ΝΔ πάσχει από συνέχεια. Δεν έχει δηλαδή μια συνεχιζόμενη περίοδο που δεν θα αφήνει σε χλωρό κλαρί την κυβέρνηση. Δεν έχει μια ομάδα που θα ψάχνει σκάνδαλα, θα αναδεικνύει αδυναμίες, θα κάνει ερωτήσεις στη Βουλή και θα απαιτεί απαντήσεις, θα βγαίνει στα κανάλια και τα ραδιόφωνα και θα σείεται ο τόπος. Τη μια εβδομάδα εμφανίζεται έτοιμη να κυβερνήσει... μόνη της και την άλλη δείχνει αδύναμη, νωθρή χωρίς εμπνεύσεις και χωρίς σχέδιο.

Ο κόσμος θέλει να διώξει την κυβέρνηση, το δείχνει και στις δημοσκοπήσεις. Θέλει, όμως, να ακουμπήσει και κάπου. Πώς θα γίνει ο Κυριάκος ο «βράχος» για τους απελπισμένους και τους εξοργισμένους με την κυβέρνηση Έλληνες; Πώς θα καταφέρει να αλλάξει το κλίμα για το πολιτικό σύστημα και να αλλάξει τη γνώμη των πολιτών ότι όλοι είναι ίδιοι;

Σίγουρα όχι με προσευχές και επικλήσεις στα θεία. Χρειάζεται περισσότερη δουλειά και ακόμη περισσότερη έμπνευση. Να ζητήσει η ΝΔ από τους αγίους έμπνευση, αυτό είναι το σωστό...