Ο Φίλης μπέη δεν συμφωνεί με τη Γενοκτονία των Ποντίων
03/11/2015 15:36
Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Φίλης μπέη δεν συμφωνεί με τη Γενοκτονία των Ποντίων

Ο Ραφαήλ Λέμκιν ήταν ένας σπουδαίος Πολωνοεβραίος νομικός, ο οποίος το είχε πάρει το πτυχίο του. Δεν είχε χτυπήσει 5000 χιλιάδες σουβλάκια στον «Κάβουρα», ούτε είχε ρουφήξει αντίστοιχες χλιάδες φραπόγαλα, στα Εξάρχεια και στο Κολωνάκι. Τουτέστιν δεν τα είχε πλάκα τα γαλόνια της «προόδου», όπως ο Φίλης και οι άλλοι μπέηδες της ελληνικής αριστεράντζας αλλά είχε κάνει κάτι ψίχουλα παραπάνω αγωνιστικής και επιστημονικής προσφοράς, όσο να ‘ναι.

Όταν οι ναζί του Αδόλφου και οι κομισάριοι του Στάλιν εισέβαλαν με διαφορά λίγων ημερών στην πατρίδα του το 1939, ο διεθνούς φήμης κι ακεραιότητας νομικός κατετάγη στον πολωνικό στρατό. Πολέμησε γενναία τους μαύρους φασίστες στην πολιορκία της Βαρσοβίας, όπου και τραυματίστηκε. Λίγες μέρες μετά την 1/9/1939, μπούκαραν από την Ανατολή οι κόκκινοι φασίστες. Στη διάρκεια του πολέμου και της γερμανοσοβιετικής κατοχής έχασε συνολικά 49 συγγενείς του, ορισμένους στις υπό σοβιετική κατοχή πολωνικές περιοχές. Οι μόνοι επιβιώσαντες, ο αδερφός του κι η γυναίκα του με τους δυο γιους του στάλθηκαν από τους Σοβιετικούς σε γκουλάγκ, απ’ όπου επιβίωσαν με αγώνα του Λέμκιν, ο οποίος μετανάστευσε στις ΗΠΑ και δίδαξε στο Γέιλ και σε άλλα κορυφαία πανεπιστήμια.

Το 1933, συγκλονισμένος και βασισμένος στη Γενοκτονία των Χριστιανών της Μικράς Ασίας ήτοι των Ελλήνων (Ποντίων, Ιώνων κλπ), των Αρμενίων και των Ασσυρίων, παρουσίασε στο Νομικό Συμβούλιο της Κοινωνίας των Εθνών την εργασία του «Το έγκλημα της βαρβαρότητας», ως έγκλημα κατά του διεθνούς δικαίου, θεωρία που εξέλιξε στην ιδέα του εγκλήματος της γενοκτονίας ως εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας. Ε, όσο να ’ναι έχει λίγο παραπάνω κύρος από τους νεοσταλινικούς προπαγανδιστές και τους «κεμαλικούς» της Κουμουνδούρου, δεν νομίζετε;

Ο Φίλης όμως χθες στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου αμφισβήτησε ευθέως την Γενοκτονία των Ποντίων αδελφών μας, κομμάτι της Γενοκτονίας των Χριστιανικών λαών που ζούσαν στην τουρκική επικράτεια, τάχα επιστημονικώς και με …σεβασμό στα θύματα.

Ήτοι πέραν των άλλων πολιτικών και ηθικών ζητημάτων παραβίασε ευθέως τον λεγόμενο αντιρατσιστικό νόμο, αφού αμφισβητεί και υποβαθμίζει μια Γενοκτονία αναγνωρισμένη από την Βουλή των Ελλήνων.

Δεν ξέρω τι θα κάνουν οι Πόντιοι Βουλευτές και τα Ποντιακά σωματεία αλλά από τη μεριά μου, εγώ ένας Αρβανίτης Έλληνας πειραϊκής ανατροφής, που κι οι δυο παππούδες μου υπερασπίστηκαν ως πολεμιστές της Στρατιάς εν Μικρά Ασία, αυτούς που έσφαξαν οι Γενοκτόνοι, στους επιγόνους των οποίων κάνει πολιτική «πάσα» η υπουργάρα μας, θα κάνω αυτό που επιτάσσει η συνείδηση μου και θα είναι πλέον δουλειά της Εισαγγελίας τα περαιτέρω.

Να γνωρίζετε πως σε όλες της τις μεταμορφώσεις η ισλαμοφασιστική Τουρκία, είτε του πρωτόγονου φασισμού του Κεμάλ, είτε του ισλαμοφασισμού του συναυτουργού του ISIS και δουλέμπορου Ερντογάν αρνείται την Γενοκτονία με διάφορους τρόπους.

Ο ένας είναι ο χοντροκομμένος, κλασσικός α λα τούρκα. Ισχυρίζονται πως οι Τούρκοι υπέστησαν αυτοί…γενοκτονία από τους Αρμενίους, τους Έλληνες κλπ. Μάλιστα έχουν ανεγείρει και μνημείο της Τουρκικής «γενοκτονίας» από τους Αρμενίους!

Ο άλλος είναι πιο light και ολίγον επιστημονικοφανής, πως τάχα πόλεμο είχαμε, έκρυθμη κατάσταση και πως απλά όσοι Πόντιοι, Ίωνες Αρμένιοι κλπ χάθηκαν, χάθηκαν από τα πάθη και της κακουχίες της εποχής και πως κι αν σε διάφορα επεισόδια έγιναν εγκλήματα κατά αμάχων κι αιχμαλώτων, δεν συγκροτούν το έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας που ονομάζουμε Γενοκτονία και πως υπήρχαν εκατέρωθεν «ακρότητες». Συμψηφισμός δηλαδή.

Όποιος λοιπόν παραβιάζοντας την ιστορική αλήθεια και τον Νόμο της Ελληνικής Δημοκρατίας προβάλλει ισχυρισμούς που υποβαθμίζουν την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου ή όποιων άλλων Χριστιανών της Μ. Ασίας από την Τουρκία, είναι ποινικά ελεγκτέος και ακατάλληλος για να ηγείται της πολιτικής Παιδείας των ελληνοπαίδων. Κανένας μας δεν πρέπει να αφήσει αυτές τις κουβέντες από υπουργικά χείλη να πέσουν κάτω, σε όποιο κόμμα και να ανήκει κι ας μην είναι Πόντιος, Ίωνας ή άλλης προσφυγικής καταγωγής, αρκεί η συνείδηση του να μην είναι συνείδηση παχύδερμου.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Sea Loyalty avatar
  Sea Loyalty 03/11/2015 16:11:35

  Συμφωνούμε απολύτως μαζί σας.

 2. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 03/11/2015 16:23:05

  Πρόλογος - Κώστας Βάρναλης

  Ξαφνικὰ μοῦ φασκιώνουνε τὰ μάτια
  γιὰ νὰ βλέπω τὸ φῶς τὸ ἀληθινό!
  Μὲ καρυδώνουν, γιὰ νὰ μὴ φωνάζω:
  «Ὄρσε, Ἑλλάδα Γραικύλων ἀντιχρίστων!»
  Ἄχερα μὲ μπουκώνουν κάθε μέρα.
  Καὶ ποιοί; Τοῦ σκλαβοπάζαρου ἡ σαβούρα.
  Καὶ πῶς; Ἔχουν ἀφέντη τὰ σκυλιὰ
  καὶ δαγκάνουν τὰ πόδια σου, Ἱστορία.

  Πῶς θὰ σωθοῦμε ἀπ᾿ τὴν «ἐλευθερία»
  τῆς σκλαβιᾶς μας κι ἀπὸ τὸν «ὑπὲρ πατρίδος»
  τῶν προδοτῶν; Καὶ πότε ἀπ᾿ τοὺς θεοὺς
  τῶν ἀθέων καὶ τῶν ἀνθρωποφάγων;
  ----------

  ΝΤΡΟΠΗ. ΜΟΝΑΧΑ ΑΥΤΟ......

 3. deltaplus avatar
  deltaplus 03/11/2015 16:55:49

  Μα τελειως παραλληλος;;;;η απλως ακαταλληλος.....

 4. Pier avatar
  Pier 03/11/2015 18:02:44

  Το επαναστατικό και εναλλακτικό lacoste που φοράει στην φωτογραφία, με ξεπερνάει. Επί του θέματος τι να πούμε;; Ξέραμε από πριν ποιοί είναι και τι πρεσβεύουν...Μη κάνουμε πως πέφτουμε από τα σύννεφα...Είπαμε, γι αυτούς γενοκτονία είναι μόνο οι νεκροί της ΕΡΤ. Ο μεγάλος πατριώτης, ο ψεκασμένος θα τοποθετηθεί επί του θέματος, ή κάνει ζωάρα στη Μεσογείων και που να ασχολούμαστε τώρα;;;

 5. Naruto avatar
  Naruto 03/11/2015 18:18:28

  Θα έλεγε κανείς οτι οι αριστεροί δεν είναι Έλληνες αλλά ενα άλλο εθνος με δίκη του ερμηνεία της ιστορίας , δίκη του κοσμοαντίληψη και αξίες και πάνω απο ολα εχθρικό προς την κυρίως Ελλάδα .
  Οι διαφορές στις απόψεις μεταξύ αριστερών και μή αριστερών Ελλήνων τείνουν να γίνουν χαώδεις και επεκτείνονται σε ολο τα φάσμα των κοινωνικών σχέσεων και ιδεών .
  Η προσπάθεια της αριστεράς να διαφοροποιήσει και να περιχαρακώσει τους οπαδούς της δημιουργεί ενα ξένο λαό μέσα στην Ελλάδα .

  • Γ.Α.Τ. 24-9-2015 avatar
   Γ.Α.Τ. 24-9-2015 @ Naruto 04/11/2015 00:22:47

   Πολύ σωστός. Κυρίως έχει πάρει δυστυχώς με το μέρος της τη νεολαία.
   Έχει διαλύσει ηθικοπνευματικά,το μέλλον της Πατρίδας μας...

   • Οδυσσεας avatar
    Οδυσσεας @ Γ.Α.Τ. 24-9-2015 04/11/2015 03:52:45

    η νεολαια συντασσεται με οποιον ειναι ριζοσπαστη και ιδεολογος
    πραγματικα εχεις δει ιδεολογια απο την ΝΔ τις τελευταιες δεκαετιες;

    • Γ.Α.Τ. 24-9-2015 avatar
     Γ.Α.Τ. 24-9-2015 @ Οδυσσεας 04/11/2015 13:46:19

     Βεβαίως! Έστω και υποκριτική προβολή του τριπτύχου των ιδανικών: Πατρίδα,Θρησκεία και Οικογένεια,αλλά προβολή όχι απαξίωση.
     Από αυτούς εδώ,γνωρίζαμε πάντατο χάος και την αναρχία και βλέπουμε στην πράξη τώρα,τον εθνομηδενισμό και την πλήρη ανατροπή των ηθικών αξιών.
     Είναι τυχαίο που τόσα χρόνια τώρα στα Πανεπιστήμια,το χάος και τις καταστροφές τις προκαλούν οι προερχόμενοι από την Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς;...

 6. kromanos avatar
  kromanos 03/11/2015 19:50:22

  ..βοδινή σκέψη..
  http://wp.me/p5N5EW-dZ

 7. Kentro avatar
  Kentro 03/11/2015 21:00:16

  Τα βόδια σου ρίχνουν σε ευγένεια. Παιδιά μόνο χαλασμένα γλυκά. Και τι έγινε ? Πάλι θα τα φάει.

 8. ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ 03/11/2015 23:18:03

  Αυτό που ήθελε να πετύχει η κυβέρνηση το πέτυχε.
  Κανένας δε συζητά για το ΦΠΑ στην εκπαίδευση παρα για τους Πόντιους και τις προοδευτικές ανοησίες του Φίλη
  .Η ατζέντα άλλαξε και όταν θα φτάσει στη Βουλή δε θα το θυμάται κανείς το θέμα του ΦΠΑ.
  Ο Γκέμπελς μπροστά τους ήταν πρόσκοπος!!!!!!!!!!!

 9. roadrunner avatar
  roadrunner 04/11/2015 00:40:11

  Εύγε κ. Κρανιδιώτη ! Το παράδειγμά σας, θα πρέπει να ακολουθήσουν κι άλλοι..
  Οι παρέχοντες πολιτική κάλυψη και ανοχή δεν φέρουν επίσης νομικά κολάσιμη ευθύνη, ότι ενθαρρύνουν την παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου ;

 10. Οδυσσεας avatar
  Οδυσσεας 04/11/2015 03:51:47

  γιατι τελη του 14 αισθανθηκε να κανει αυτον τον διαχωρισμο ο κ.Φιλης;

  πως ακριβως του ηρθε να διαχωρισει τις γενοκτονιες ελληνων(και αρμενιων φυσικα) ;
  δηλαδη πριν εμφανιστει η λεξη εθνοκαθαρση στο προσκηνιο με τον πολεμο στην γιουγκοσλαβια πως ακριβως οριζε την γενοκτονια στους αρμενιους και τους ελληνες;δεν χρησιμοποιουσε λεξη; εβαζε ενα Χ;
  εθνοκαθαρση και γενοκτονια ,οι ορισμοι των λεξεων δεν εχουν ουσιαστικη διαφορα,η γενοκτονια ειναι απλα υποσυνολο της λεξης εθνοκαθαρσης
  ολες οι αλλες αποπειρες νοηματοδοτησης των λεξεων ειναι αυθαιρετες,η ετυμολογια των λεξεων ειναι ξεκαθαρη.

  επισης να εκφερουν γνωμη οι ειδικοι της IAGS να το καταλαβω,(εχουν ηδη απαντησει στο θεμα προ πολλου προς γενικη μαλλον απογοητευση του Φιλη ),ο αγτζιδης που ηταν και υποψηφιος με τον συριζα και τα ειπε σημερα ωραια στο blog του.
  ο φιλης και ο τατσοπουλος ως τι ομιλουν;


  και πως μετα περιμενουμε αναγνωριση της γενοκτονιας απο τα ξενα κρατη οταν ολοκληρος υπουργος παιδειας την αμφισβητει
  πως περιμενουμε κατανοηση στο σκοπιανο,οταν ακουμε οσα ακουμε απο το στομα των πολιτικων μας;!

 11. Οδυσσεας avatar
  Οδυσσεας 04/11/2015 05:46:38

  οτι ορισμο θελει δινει ο καθε φιλης αναλογα με τα ιδεολογικα του γουστα
  ο καθ υλιν αρμοδιος ποιος ειναι να μας ορισει την λεξη; ο φιλης;

  ο ΟΗΕ και οι διεθνεις οργανισμοι επιστημονων για την αναγνωριση των γενοκτονιων ειναι που μας ενδιαφερουν
  ο ορισμος που δινουν περιλαμβανει σαφως και την γενοκτονια των ελληνων της μικρας ασιας καθως και των αρμενιων

  το θεμα ειναι πως ο συγκεκριμενος ειναι υπουργος παιδειας και εδωσε τροφη στους αρνητες απεναντι να γεμισουν αρθρα με παραπομπες σε αυτον
  για μια μαχη που παλευει η ελλαδα επιτελους(διοτι επι μακρον εβαζε τα κρατικα συμφεροντα πανω απο την μνημη) και σωστα παλευει διοτι αλλιως δεν πιεζεται η τουρκια να αλλαξει ροτα
  το ειδαμε και το 55/64 και στην κυπρο με την εισβολη,ιδια νοοτροπια

  οφειλει να παραιτηθει.

 12. Κ.Σ.Μαυρόπουλος avatar
  Κ.Σ.Μαυρόπουλος 04/11/2015 06:37:10

  -το πως τα κατάφερε η επιτομή του τριγλυκερίδιου να αχολούμαστε με τις επικίνδυνες ιδεοληψίες του και να ξεχαστεί η υπουργική ανεπάρκειά του δείχνει τα ταλέντα του.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.