Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
07/03/2021 20:00
Του Απόστολου Αποστόλου
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο εξάγγελτος πρωθυπουργός

Φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός παραμένει αιένυπνος, στη συμβολική σημασμένη τάξη της ψευδοποιίας. Σε ανάρτηση του, εμφανίζει μια ένεση που μετατρέπεται σε πύραυλο και ακολουθεί η επιγραφή ξεπεράσαμε το ένα εκατομμύριο εμβολιασμένων.

Ένα εκατομμύριο; Αναρωτιέται ο απλός πολίτης και αναφωνεί μπράβο!!! Όμως η αλήθεια ελαύνεται σε φαντασιώσεις. Προσμετρούνται οι διπλο-εμβολιασμοί της Φάιζερ-Μπάιοντεκ. Δηλαδή οι 300 χιλιάδες εμβολιασμένων διπλασιάζονται.

Την ίδια στιγμή όλα τα δημόσια νοσοκομεία έχουν καταστεί νοσοκομεία του κορωνοϊού, είναι γεμάτα, και σε κάθε λοκντάουν εντάσσεται ένα καινούργιο λοκντάουν, δηλαδή το λοκντάουν μέσα στο λοκντάουν. Από 5 Νοεμβρίου ζούμε την τρέλα των κυλιόμενων λοκντάουνς και αν υπήρχε κάποια επιτυχία οι πολίτες θα έδειχναν ανοχή, ωστόσο αυτό που βλέπουμε όλοι είναι ότι τα λοκντάουνς καλύπτονται από πλήρη αποτυχία. Η πρωτοβάθμια υγεία ανύπαρκτη και η υγειονομική πολιτική αμετάθετη παραμένει προσανατολισμένη στο νοσοκομειοκεντρικό σύστημα. Τίποτε έξω από το νοσοκομείο. Τώρα καταλαβαίνεις γιατί τα νοσοκομεία έχουν τιγκάρει.

Και ο πρωθυπουργός αναρτά στα μέσα κοινωνικού δικτύου, ή αναγγέλλει απρόσφορες θεωρίες και καταθέτει άκλητες και ακατάγραφες δικαιολογίες για να πείσει τους τρομαγμένους πολίτες.

Ο κ. πρωθυπουργός χωρίς να έχει μελετήσει Νίτσε κλέβει κατ’ ουσίαν το λεχθέν του: «η μόνη μου δύναμη το ψέμα». Το ψέμα στην πολιτική λούζει τα πάντα μα πάνω από όλα την αντιληπτικότητα του πολίτη.

Το ψέμα φετοχοποιείται για μια ακόμη φορά. Μας είπαν ότι οι κλίνες ΜΕΘ έχουν φθάσει τις 1.305, ωστόσο ο πανικός των νέων κρουσμάτων από τον Κόβιντ, έχει διαλύσει τους υπευθύνους του εθνικού συστήματος. Γιατί άραγε; Υπάρχουν 451 συνάνθρωποι μας στις ΜΕΘ, αν οι κλίνες όμως είναι εκείνες που ανακοινώθηκαν δεν θα έπρεπε να υπήρχε πανικός. Εκτός και αν οι αίθουσες ανάνηψης έχουν βαφτιστεί σε ΜΕΘ.

Επίσης πολλοί αναρωτιούνται γιατί ο κ. πρωθυπουργός δεν καλύπτει τις εμβολιαστικές ανάγκες της χώρας με εμβόλια από Ρωσία ή Κίνα; Μα φυσικά γιατί αναμένει το γερμανικό εμβόλιο που πολύ σύντομα θα κατασκευαστεί και θα επιβληθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη, και βέβαια ο πρωθυπουργός ως καλός μαθητής της γερμανοκρατίας θα τρέξει να το αγοράσει.

Κάποιες χώρες όπως για παράδειγμα η Ιταλία, φροντίζει ήδη να κατασκευάσει το δικό της εμβόλιο για να αποκλείσει τις πιθανότητες αγοράς γερμανικού εμβολίου. Βλέπετε η Γερμανία έχει περικυκλώσει όλη την Ευρώπη με κάθε τρόπο.

Εμείς ως υποταγμένοι δευτεροβάθμιοι ευρωπαίοι πολίτες με ηγεσίες ξέπνοες και αποστερητικής αυτονομίας, δεχόμαστε τον πρωταθλητισμό των ισχυρών, όπως είναι η Γερμανία.

Έτσι ο πρωθυπουργός έχει θεμελιώσει ως πολιτική γραμμή το «ψεύδομαι άρα υπάρχω», ως θεραπευτική αποκατάσταση και εφαρμογές αστυνόμευσης της ελεύθερης κίνησης. Επέβαλε το νεκρό χρόνο της ζωής των ελλήνων πολιτών, ακόμη και με παρακολουθήσεις των ημερών της αποκριάς από αστυνομικά όργανα.

Θα ζήσουμε σκηνές απείρου κάλλους, βλέποντας να πηγαίνει ο έλληνας πολίτης να πετά τον χαρταετό του και να παρακολουθείτε από αστυνομικούς. Φαίνεται πως λοιμωξιολόγοι, και πολιτικοί παράγοντες που βγάζουν τέτοιες αποφάσεις κινούνται πλήρως στο αποκριάτικο πνεύμα.

Έχουν σκεφτεί όλοι εκείνοι που παράγουν αυτή την απερινόητη αβελτηρία μήπως τους πάρουν οι αποκριάτικοι χαρταετοί μαζί τους; Μήπως δηλαδή καρναβαλιοποιηθούν πλήρως;

Λέμε στην πολιτική επιστήμη ότι ο ρόλος είναι καταναλωτής εξουσίας, όμως ο ρόλος συχνά γίνεται και ο ίλιγγος του πιερότου με τα αμφιδοξούμενα του. Το υποψιάστηκε αυτό ο κ. πρωθυπουργός;

Αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί ούτε το αληθοφανές (vraisemblable) να υπερασπιστεί, και προσφεύγει σε λύσεις που τον γραφικοποιούν.

Αλλά επίσης και οι τηλεοπτικοί τεχνολόγοι της υγείας με τις μαψιλογίες τους στα ακριβοπληρωμένα κανάλια να καταλάβουν αυτό που έλεγε ο Μ. Φουκώ, ότι ο τρόμος είναι πάντα αντιστρεπτός, δηλαδή στρέφεται μοιραία εναντίων αυτών που τον ασκούν σε αντίθεση με τον φόβο που είναι κυκλικός. Οι κολαστήριες τεχνικές απαγορεύσεις για την υγεία που έχουν επιβάλλει δεν έχουν φέρει κανένα αποτέλεσμα παρά μονάχα τρόμο και ο εξάγγελτος πρωθυπουργός ας κατανοήσει ότι θα καταστεί επίμυκτος αν δεν τους αντικαταστήσει. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα λουστεί την οργή των πολιτών.

Απόστολος Αποστόλου. Δρ. Φιλοσοφίας