Ο βαθιά ανήθικος κύριος Τζιτζικώστας
01/11/2015 08:30
Του Διογένη
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο βαθιά ανήθικος κύριος Τζιτζικώστας

Τι είπε ο άνθρωπος! Συγκρούστηκε, λέει, με τον Σαμαρά και το ανέφερε ως... προσόν! Ως επιχείρημα για να τον ψηφίσουμε για Πρόεδρο της ΝΔ!

Να το έλεγε αυτό για να προσελκύσει συριζαϊκές και χρυσαυγίτικες ψήφους για να εκλεγεί περιφερειάρχης, να πούμε, έστω, ότι βγάζουμε νόημα. Τουλάχιστον εκεί έχει κάποια ωφελιμιστική και ιδιοτελή σκοπιμότητα να επιζητάς να πλήξεις τον ευεργέτη σου. Τον άνθρωπο που πέρασε ειδικό νόμο για να γίνεις περιφερειάρχης εσύ και όχι η οικογενειοκρατική επιλογή του απελθόντος, καταδικασθέντος περιφερειάρχη.

Τι εννοεί, όμως, όταν λέει ο κ. Τζιτζικώστας ότι «συγκρούστηκε με τον Σαμαρά και τις επιλογές του»;

Τίποτε άλλο δεν εννοεί, παρά ότι συγκρούστηκε με τον Σαμαρά για να μην κατέλθει ως υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, όπως ήταν ο κεντρικός σχεδιασμός του κόμματός του, αλλά να κατεβεί εκ νέου ως υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Εννοεί δηλαδή ότι συγκρούστηκε με τον Σαμαρά για την καρέκλα του και μόνον για την καρέκλα του. Διότι δεν ήθελε να δώσει τη μάχη για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης, αλλά να πάει στην βέβαιη, βάσει πιθανοτήτων, επανεκλογή στην Περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Αυτή ήταν όλη κι όλη η περίφημη σύγκρουση του Τζιτζικώστα με τον Σαμαρά. Σύγκρουση για να διατηρήσει, πάση θυσία, την καρέκλα του περιφερειάρχη.

Σύγκρουση, μάλιστα, που κατέστησε ακόμη πιο εύκολη την επανεκλογή του, εκμεταλλευόμενος την περιστασιακή αντιδημοφιλία τού τότε πρωθυπουργού, λόγω της σκληρής σταθεροποιητικής πολιτικής που ο τελευταίος ήταν αναγκασμένος να ασκήσει για τη σωτηρία της χώρας.

Κοιτάξτε προσόν που επικαλείται τελικά ο νέος υποψήφιος σωτήρας μας: Συγκρούστηκε, λέει, με τον Σαμαρά για να υπερασπιστεί και να διασφαλίσει την... καρέκλα του!

Ακόμη χειρότερα: Επικαλείται ως προσόν ότι συγκρούστηκε για την καρέκλα του ακριβώς με τον άνθρωπο που του έδωσε αυτή την καρέκλα με «ένα νόμο και ένα άρθρο»!

Η ανηθικότητα του κ. Τζιτζικώστα όμως δεν τελείωσε εκεί.

Ο Σαμαράς, σαν να μην είχε συμβεί τίποτε στις αυτοδιοικητικές εκλογές, τον συγχώρησε εμπράκτως και δέχθηκε να τον συναντήσει, παράλληλα και με άλλους υποψηφίους για την προεδρία της ΝΔ, στην αρχή της εσωκομματικής προεκλογικής εκστρατείας.

Αυτό έδωσε τη φυσική νομιμοποίηση στον κ. Τζιτζικώστα να μπορεί να κερδίσει την υποστήριξη πολλών στελεχών της ΝΔ που βρίσκονται πολιτικά κοντά στον Σαμαρά. Υποστήριξη πολύτιμη σε μια μάχη απέναντι σε ποικιλοτρόπως ισχυρές αντίπαλες υποψηφιότητες.

Αυτό όμως δεν του έφτανε του κ. Τζιτζικώστα. Δεν του έφτανε η μεγαλόψυχη πολιτική νομιμοποίηση της υποψηφιότητάς του από τον τελευταίο τακτικό αρχηγό της ΝΔ. Ήθελε κι άλλα. Διότι προφανώς αντιλαμβανόταν την πολιτική ανεπάρκειά του για αρχηγός της ΝΔ, αντιλαμβανόταν ότι έχανε.

Συμμάχησε λοιπόν με τους ορκισμένους εχθρούς του Σαμαρά και αποφάσισε προμελετημένα, τόσο μάλιστα προμελετημένα ώστε να το προαναγγείλει κιόλας προηγουμένως μέσω διαρροών στο μέσο έκφρασης των πιο ορκισμένων εχθρών του, να αποκηρύξει τον Σαμαρά, τον άνθρωπο που, κάνοντάς τον περιφερειάρχη, τον έβγαλε από την πολιτική αφάνεια τού πεμπτο-έκτου πολιτευτή της Α΄ Θεσσαλονίκης.

Δείτε με ποιον ακριβώς τρόπο προανήγγειλαν τα «Παραπολιτικά» την αποκήρυξη του Σαμαρά το μεσημέρι της 20ης Οκτωβρίου, κάμποσες ώρες πριν από τη γνωστή συνέντευξη στον Αντέννα, ώστε να καταλάβετε ότι μόνον τυχαία δεν ήταν η αποκήρυξη:

«Ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει αντιληφθεί ότι η σκιά του πρώην πρωθυπουργού βαραίνει την υποψηφιότητά του και τις κινήσεις του αφού ο Μεσσήνιος αποτελεί έναν από τους πλέον αντιπαθείς πολιτικούς, κάτι που αποδείχθηκε και στις εκλογές αλλά και την καμπάνια για το δημοψήφισμα.

Ο Τζιτζικώστας λοιπόν στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη απόψε θα διαχωρίσει τη θέση του από τον Αντώνη Σαμαρά κάτι που σύμφωνα με αρκετούς που γνωρίζουν καλά τα νεοδημοκρατικά δρώμενα έχει ήδη αργήσει να κάνει.»!

Και έτσι έγινε η «αποκήρυξη» το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Ο βαθιά ανήθικος, όμως, κύριος Τζιτζικώστας δεν σταμάτησε εκεί.

Λίγο μετά την αποκήρυξη κατάλαβε ότι έκανε λάθος και ότι η εκ μέρους του πολιτική απεμπόληση της πρωθυπουργίας Σαμαρά λειτουργούσε τελικά όχι υπέρ του, αλλά μάλλον εις βάρος του.

Πήγε τότε να τα «μασήσει», ανεπιτυχώς. Μετά πάλι επιτέθηκε στον Σαμαρά. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.

Ώσπου τελικά είδε το φως το αληθινό και το Σάββατο 31 Οκτωβρίου, ένδεκα ημέρες μετά την «αποκήρυξη», κατάλαβε πια ότι «η κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ) απεμπολεί ένα προς ένα όσα με πραγματικό αγώνα είχε διασφαλίσει η προηγούμενη κυβέρνηση». Ω της επιφοιτήσεως!

Όπως μας βολεύει. Αλλάζουμε θέση κάθε μέρα, ανάλογα με το πώς εξυπηρετεί τη μία και μόνη επιδίωξη: Την καρέκλα!

Οι γνήσιοι πολιτικοί άνδρες, κύριε Τζιτζικώστα, κατέρχονται στην πολιτική για τη δόξα ότι θα λένε μετά για αυτούς οι άνθρωποι ότι έκαναν κάτι καλό. Με αυτοσκοπό το καλό και όχι την προσωπική τους ανέλιξη.

Όχι για την καρέκλα με κάθε τρόπο και μέσο. Μετερχόμενοι οποιαδήποτε ανηθικότητα φανεί πρόσφορη να εξυπηρετήσει τη φιλοδοξία της στιγμής.

Αλλά αυτό φαίνεται ότι εσείς δεν είστε καν σε θέση να το κατανοήσετε.

Διότι αν είχατε στοιχειώδη ευφυΐα, κύριε Τζιτζικώστα, θα είχατε κατανοήσει ότι όποιος ψήφιζε ΝΔ στις 25 Ιανουαρίου 2015, αποδεχόταν ότι ο Σαμαράς όλο και κάτι καλό είχε κάνει για τη χώρα στην πρωθυπουργία του.

Ακόμη περισσότερο, όποιος ψήφιζε ΝΔ στις 20 Σεπτεμβρίου 2015 είχε καταλάβει πια οριστικά τι άφησε και τι επέλεξε η χώρα στις 25 Ιανουαρίου.

Εσείς, όταν στις 20 Οκτωβρίου αποφασίσατε να αποκηρύξετε τον Σαμαρά ως δήθεν «βαρίδιο», αυτό δεν το είχατε σκεφτεί;

Ότι δηλαδή στις εσωκομματικές εκλογές θα ψηφίσουν Νεοδημοκράτες που υπερψήφισαν Σαμαρά και όχι συριζαίοι ή χρυσαυγίτες που τον καταψήφισαν; Σαν κι αυτούς στους οποίους απευθυνθήκατε τον Μάιο του 2014 για να κερδίσετε την Περιφέρεια κόντρα στη Νέα Δημοκρατία;

Αυτοί οι Νεοδημοκράτες του διπλού 28% αναγνωρίζουν και παραδέχονται τον Σαμαρά.

Πώς λοιπόν να ταχθούν με κάποιον που δεν αναγνωρίζει και δεν παραδέχεται τον Σαμαρά, παρά μόνον στα ψεύτικα και όταν οψίμως αντιλαμβάνεται ότι δεν τον συμφέρει να μην το κάνει;

Αντιλαμβάνομαι ότι συνηθίσατε τόσον καιρό να απευθύνεστε σε συριζο-χρυσαυγιτικό ακροατήριο. Δεν το καταλάβατε όμως από την αρχή ότι τώρα πια απευθύνεστε σε άλλο ακροατήριο;

Δεν είχατε, φαίνεται, την διανοητική επάρκεια προς τούτο.

Εάν όμως εσείς, κύριε Τζιτζικώστα, κοροϊδεύετε με τέτοιο αισχρό και εμφανή τρόπο τον τελευταίο ηγέτη που είχε η ΝΔ, πώς θα πείσετε το μέλος του κόμματος ότι δεν θα το κοροϊδέψετε και αυτό την επαύριο, μετά που θα σας έχει ψηφίσει;

Και κάτι τελευταίο, κύριε Τζιτζικώστα.

Τι ψηφίσατε στις 25 Ιανουαρίου 2015; Ψηφίσατε Νέα Δημοκρατία;

Καθώς όλα τα παραπάνω τεκμηριώνουν ότι είστε επαρκώς ανήθικος για να μην παραδεχθείτε ότι δεν ψηφίσατε Νέα Δημοκρατία, δεν αναμένουμε να πείτε την αλήθεια, εάν όντως δεν ψηφίσατε Νέα Δημοκρατία.

Το ερώτημα όμως απευθύνεται στη νοημοσύνη όσων προτίθενται, ακόμη, να σας επιλέξουν, βασιζόμενοι ενδεχομένως στο νεαρό της ηλικίας σας και στη φωτογένειά σας:

Θα επιλέγατε ως αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας έναν υποψήφιο που, ο καθένας αντιλαμβάνεται, πιθανότατα δεν επέλεξε ούτε καν να ψηφίσει τη Νέα Δημοκρατία στην κρισιμότερη εκλογική αναμέτρηση αυτής της παράταξης;

Η απάντηση εναπόκειται στον καθέναν από εμάς.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. λαέρτης avatar
  λαέρτης 01/11/2015 09:22:04

  Είναι δυνατό ο εξαφανισμένος με τη συριζαική ρητορική που κάνει κρα " μη χάσει την ευκαιρία" να ψήφισε ΝΔ ;;;;;;;;

 2. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 01/11/2015 11:27:46

  Yπάρχει το 28% και υπάρχει το παλιό 44% του 2004 του Καραμανλή που τώρα έχει διασκορπισθεί σε ΑΝΕΛ και ΧΑ,ακόμη και σύριζα ή και αποχή.Όλοι αυτοί έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν για αρχηγό της ΝΔ πληρώνοντας 3 ευρώ και ο Τζιτζικώστας τους θέλει.
  Όλοι αυτοί - και πολλοί γνωστοί μέχρι και βουλευτές και παλιοί υπουργοί (βλ.Αντώναρος,Πολύδωρας κ.α.) είναι αντισαμαρικοί γιατί ο Σαμαράς εφάρμοσε μνημόνιο.
  Πανηγύριζαν ανοιχτά τη νίκη του Τσίπρα - ο Πολύδωρας έβγαλε και βιβλίο - και στήριζαν την κυβέρνηση της αριστεράς που "ιδρώνει τη φανέλα" μέχρι που έφερε χειρότερο μνημόνιο και το βούλωσαν.Το βούλωσαν αλλά παραμένουν αντισαμαρικοί λόγω κεκτημένης ταχύτητας και νοοτροπίας.
  Ο Τζιτζικώστας δεν είναι τίποτα.Ξέρει όμως ότι τους παραδοσιακούς και ως ένα σημείο αντισαμαρικούς τους παίρνει ο Μειμαράκης και τους σαμαρικούς ο Γεωργιάδης και (ειρωνεία της ιστορίας) ακόμη και ο Μητσοτάκης που ήταν υπουργός του και συμμέτοχος στην κυβέρνηση του.Οπότε αυτό που πρέπει να υπολογίσει είναι εάν χάνει ή κερδίζει περισσότερο από Μειμαράκη ή από τους άλλους δύο για να εκτιμήσει τη δόση σαμαρισμού ή αντισαμαρισμού που θα βάλει στους λόγους του.
  Η θολούρα φυσικά είναι και ο λόγος που οι μη σαμαρικοί δυσφορούν με το debate.

 3. Igor Rasputin avatar
  Igor Rasputin 01/11/2015 13:08:49

  Βρε Απόστολε είσαι και ψευτράκος!
  Θες να πεις στους νεοδημοκράτες τι ακριβώς συνέβη αμέσως μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, το Σεπτέμβριο του 2013, στο λόμπι του Μακεδονία Παλλάς, όταν βρέθηκες με τον Πρωθυπουργό και τον αγκάλιασες, τον φίλησες, τον συνεχάρης για όσα κάνει για την πατρίδα, -μα είναι δυνατόν να είσαι τόσο μούφα, νέος υποτίθεται άνθρωπο- με παρόντα έναν ακόμη άνθρωπο και σου είπε επί λέξη ο Σαμαράς:
  Απόστολε, θέλω να είσαι έτοιμος, γιατί μπορεί να σε χρειαστώ αλλού απ αυτό που κάνεις τώρα.
  Και του απάντησες Απόστολε, σχεδόν γονυπετής και με μεγάλη διάθεση: Πρόεδρε μου, είμαι στη διάθεσή σου για ότι μου ζητήσεις, ότι θέλεις, έτσι κι αλλιώς και αυτό που είμαι τώρα στο οφείλω.
  -το γεγονός είναι πέρα για πέρα αληθές και δεν αμφισβητείται, καθότι υπήρχε και το τρίτο πρόσωπο παρών στη συζήτηση-.
  Θες να μας πεις ένα δυο μήνες μετά τι μεσολάβησε και ποιοι σε έβαλαν να κοντραριστείς με το Σαμαρά?
  Ποιος ή ποια σε έσπρωξε ή σου επέβαλε να βγεις απέναντι απ τον ευεργέτη σου?
  Απόστολε, είναι άγραφος νόμος της ζωής και απαραβίαστος, ότι ο Αχάριστος, όπως εσύ, την αχαριστία τη βρίσκει μπροστά του. Νόμος Αποστολάκι GG. Νόμος!!!

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Igor Rasputin 01/11/2015 19:56:15

   Ένα τέτοιο γεγονός όπως αυτό που αναφέρεις με κάνει να αηδιάζω για τον συγκεκριμένο και την ανηθικότητά του. Και ευχαριστώ πολύ που το βγάζεις δημόσια.

 4. ΝΙΚΟΣ avatar
  ΝΙΚΟΣ 01/11/2015 14:00:32

  Ίσως ο άνθρωπος είναι πολύ μικρός ,πρέπει να μεγαλώσει να ανδρωθεί και πολιτικά και κοινωνικά . Ίσως χρειάζεται ακόμη χρόνο να γεμίσει την ¨"καρδάρα" .

 5. Βιεννεζος avatar
  Βιεννεζος 01/11/2015 14:24:06

  Αγαπητοί φίλοι της ιστοσελίδας . Οταν έσκασε στο κουρμπέτι ο τζιζι Κάποιοι μας τον πασάρατε ως συνεχιστή του Α.Σ. Να προσέχετε,λοιπόν , στο μέλλον με τις επιλογές σας...ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ Α.Σ. Η αλήθεια να λέγεται ...

  • Δεξιός! μόνο. avatar
   Δεξιός! μόνο. @ Βιεννεζος 02/11/2015 13:33:07

   πες τα! μας έπρηξαν με τον Τζιτζιφιόγκο

 6. Ελενα Κανελλοπούλου avatar
  Ελενα Κανελλοπούλου 01/11/2015 15:05:11

  Δεν είμαι Θεός , είμαι ένας κοινός θνητός και συγχωροχάρτια δεν δίνω. Για εμένα , όσο σκληρό και να ακούγεται , ο κ.Τζιτζικώστας εζυγίσθη , εμετρήθη και ευρέθη ελλιπής ήδη από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 14 όταν μαχαίρωσε πισώπλατα την τότε Κυβέρνηση φουσκώνοντας τα πανιά του ΣΥΡΙΖΑ που ήδη έδειχνε τα δόντια του απειλητικά .Τα δείγματα γραφής του ήταν αρκετά και ενδεικτικά του χαρακτήρα του .Για τον λόγο αυτό όταν η ιστοσελίδα σας άρχισε να τάσσεται υπέρ του πήρα αποστάσεις . Εστω και τώρα διαπιστώνετε και εσείς το ποιόν του .Ευτυχώς δεν είναι αργά

 7. roadrunner avatar
  roadrunner 01/11/2015 17:56:16

  Παραμονές των βουλευτικών εκλογών του 2009, κατά την ώρα προσέλευσης σε εκδήλωση που διοργάνωνε στη Θεσσαλονίκη, υποψήφιος άλλου νομού της Βορείου Ελλάδος, συνάντησα πρώτη φορά τον επίσης υποψήφιο βουλευτή της Β' Θεσσαλονίκης, σχετικά φωτογενή, νεαρό με γυαλιά και χλιαρό χαμόγελο όπως και χειραψία. Προσήλθε για να χαιρετήσει την εκδήλωση και τους παρευρισκόμενους (αρκετοί από τους οποίους θα ψήφιζαν και στη δική του Περιφέρεια).
  Αφού έκανε χειραψία και έδωσε την διαφημιστική του κάρτα σε όσους περισσότερους μπορούσε, αποχώρησε μαζί με μια κουστωδία παρατρεχάμενων που ήταν γύρω του. Μου έκανε κάκιστη εντύπωση ότι δεν καταδέχθηκε ούτε καν ένα πεντάλεπτο από την ομιλία του υποψήφιου συναδέλφου του, να ακούσει. Ήρθε, προβλήθηκε και απήλθε περιφρονώντας εντελώς τον συνάδελφό του.
  Σκέφτηκα ότι πρόκειται για έναν ευκαιριακό πολιτικό παλαιάς κοπής, τον κλασσικό νεοΜαυρογιαλούρο.
  Οι πολιτικές επιτυχίες που κατάφερε την επόμενη πενταετία,θα παραμείνουν ανεξιχνίαστο μυστήριο, για εμένα, όπως και η συμπαράσταση που έλαβε από τη Συγγρού και το κόμμα, χωρίς κατά την ταπεινή γνώμη μου, να πληροί,
  ούτε κατ' ελάχιστον το προσόντα, για τις θέσεις που κατέλαβε ή διεκδικεί. Μαντέψτε ποιος ήταν ....

 8. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 01/11/2015 19:56:42

  Τα είπες όλα Διογένη! Τέλος ο Τζίτζι.

 9. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 01/11/2015 22:31:14

  Διογένη καταπληκτικά τα παραθέτεις. Αλλά πολύ του είναι του μειρακίου να του αφιερώνεις ολόκληρο άρθρο , αφού είναι ο δεύτερος κύριος Τίποτα της παράταξης.
  Πολύ μας κούρασαν οι νδκράτες που αποστασιοποιούνται από το κόμμα, όταν δεν ικανοποιούνται προσωπικές τους επιδιώξεις. Ο Πολύδωρας που εξαφανίστηκε, ο Ζώης που έγινε θυμιατήρι του χ...ού υπουργού και βρήκε μια επίσημη καρέκλα να κάτσει σε κυβέρνηση συριζα, το ίδιο και ο επηρμένος Νικολόπουλος, μη σκεφτούν ότι μπορούν να γυρίσουν πάλι και να ζητήσουν την ψήφο μας. Το ίδιο και ο Τζιτζι.
  Ψηφίζω τον Αδωνι, γιατί εκτός ότι διαθέτει τσαγανό, κοινό νουν και κατάρτιση είναι βρε παιδί μου και πιστός κεντρο -δεξιός.
  Προσωπικά, δεκάδες φορές απογοητεύτηκα από την παράταξη. Ποτέ όμως δεν την πρόδωσα, ποτέ δεν σκέφτηκα να λιποτακτήσω και να ψηφίσω κάτι αλλο.
  Οπερ έδει δείξαι.

  • Τζανής avatar
   Τζανής @ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 02/11/2015 21:55:55

   Ο Άδωνις τα τελευταία χρόνια έχει δείξει μια καταπληκτική συνέπεια στα λόγια, στα έργα και στην ιδεολογία.
   Είτε βγει, είτε δεν βγει έχει καθορίσει την ατζέντα του κόμματος στο μέλλον.
   Ό,τι και να γίνει όλοι και όλα θα γυρίζουν γύρω από τον Άδωνι.
   Και δεν χρειάζεται να εκβιάσει κάτι. Σύντομα όλο το κόμμα θα έρθει σ' αυτόν.

 10. RENA avatar
  RENA 01/11/2015 23:02:47

  Πολύ ενδιαφέροντα αυτά που γράφτηκαν... αν και όσοι ξέρουν από Θεσσαλονίκη τα γνωρίζουν... καλό να ακούγονται αλήθειες... θα μου πεις οι αλήθειες πονάνε... καλύτερα να πονέσει ένας τώρα, παρά πολλοί μετά... Μονο ΜΕΙΜΑΡ

 11. deltaplus avatar
  deltaplus 02/11/2015 18:32:28

  Απο στοματος κορακου κρα....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.