Ο «βασιλιάς» Αλέξιος είναι γυμνός!..
24/05/2019 15:27
Της Κρινιώς Καλογερίδου​​
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο «βασιλιάς» Αλέξιος είναι γυμνός!..

Ήδη απ' τον Μάρτιο λέγαμε πως η αλλαγή στο λογότυπο της προεκλογικής καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ σηματοδοτούσε τη στόχευσή του στο Κέντρο και την Κεντροαριστερά, που αποτελούσαν πάντα την κοινωνική βάση των προοδευτικών δυνάμεων, γνωστών ως δημοκρατικών.

Τρεις μήνες μετά, παραμονές ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών εκλογών, η ''αλλαγή'' αυτή δε φαίνεται να έχει περάσει στη βάση των κρίσιμων ψηφοφόρων που χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ για να κάνει μια αξιοπρεπή εμφάνιση ως κύριος εκπρόσωπος των ενιαίων δυνάμεων του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ (εκσυγχρονιστών και Παπανδρεϊκών), των αριστερών ευρωπαϊστών, της ριζοσπαστικής Αριστεράς και της αριστερής Σοσιαλδημοκρατίας.

Και δε φαίνεται να πέρασε τον πήχη των προσδοκιών του κ. Τσίπρα η ''αλλαγή'' αυτή, γιατί ήταν εύρημα υπονομευτικό και ξαναζεσταμένο, με την έννοια της εκκόλαψης των διεργασιών σύγκλισης (''θεωρία της γέφυρας''μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ) υπό άκρα μυστικότητα σε ανύποπτο παρελθοντικό χρόνο.

Ό,τι κι απ' τα δυο κι αν ήταν πάντως, το λάθος της σύγχρονης Αριστεράς που έγινε ''Κυβερνώσα'' είναι η συνειδητή επιλογή της να προτάξει την αριστερή της ταυτότητα σε βάρος της εθνικής, που αποτελούσε τον πυρήνα του ΕΑΜ από τα πρώτα του χρόνια μέχρι το τέλος της Γερμανικής Κατοχής, η οποία συμπίπτει με το τέλος της Εθνικής Αντίστασης.

Αυτή η απεμπόληση του εθνικού, πατριωτικού της στοιχείου, που κατάντησε απλή παράμετρος της πολιτικής της, ήταν που έκανε πέρυσι τον συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη - με αφορμή το συλλαλητήριο στην Αθήνα για την Μακεδονία - να διαχωρίσει τη θέση του (θέση διεθνιστή πατριώτη) απ' τους ''εθνομηδενιστές'' της κυβέρνησης Τσίπρα.

Κι εκείνος ο χαρακτηρισμός, που έμεινε έκτοτε να τους ακολουθεί σαν ρετσινιά, ήταν απόλυτα δικαιολογημένος με βάση τα έργα και τις ημέρες τους γύρω απ' τα εθνικά θέματα, με αποκορύφωμα το ''Μακεδονικό''.

Στους Έλληνες πατριώτες όλων των πολιτικών αποχρώσεων που πιστεύουν πως το βασικό διακύβευμα της χώρας είναι η εθνική της επιβίωση και η ανεξαρτησία της, δεν έμεινε πλέον καμιά αμφιβολία ότι η αριστερή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα διαπνέεται ξεκάθαρα από εθνομηδενιστική ιδεολογία.

Γι' αυτό είναι και πιο ευεπίφορη από κάθε άλλη κυβέρνηση στο να ξεπουλήσει τα εθνικά δίκαια, να απεμπολήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε Αιγαίο και Θράκη και να εξισώσει την εθνική μειονότητα της Β. Ηπείρου με τους Αλβανούς συνεργάτες των Γερμανών Τσάμηδες, που ζητούν πολεμικές αποζημιώσεις και διεκδικούν τη μισή απ' την ελληνική Ήπειρο...

Πέραν αυτών όμως, η κυβέρνηση που ζητά για τρίτη φορά την ψήφο μας έκανε κι άλλα μικρά και μεγάλα εγκλήματα, που αξίζει νομίζω να θυμηθούμε, έστω και σταχυολογημένα. Τα ''μικρά'', λ.χ, και ''αθώα'' λάθη της ''βασιλείας'' του Αλέξη Τσίπρα - όταν συνειδητοποίησε την αυταπάτη της αντιμνημονιακής επανάστασης και της υπόσχεσής του ''Εμείς δε θα φέρουμε μνημόνια, αντίθετα θα τα καταργήσουμε με έναν νόμο και ένα άρθρο'' - τα διαδέχθηκαν τα μεγάλα, που ισοδυναμούν με εγκλήματα.

Αυτά επεκτείνονται σε όλα τα επίπεδα της διακυβέρνησής του: στο εθνικό (''συμφωνία Πρεσπών'', υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια), στο ανθρωπιστικό (εκατόμβη στο ''Μάτι''), στο στρατηγικό (λάθη στρατηγικής σε Αιγαίο και Θράκη), στο πολιτικό (Πολάκειο ήθος,fakenews, νεποτισμός // αναξιοκρατία και στο ηθικό (άσκηση πολιτικής με βάση τη σκανδαλολογία και τα ψέμματα, που δημιουργούν την ψευδαίσθηση της αλήθειας) κλπ...

Όπως καταλαβαίνετε, η φωτιά που έβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα απ' τον Ιανουάριο του 2015 δεν είναι ακόμα σε ύφεση. Το ότι κατέβηκε απ' το καλάμι του αντιμνημονιακού ο αρχηγός του δε σημαίνει πως έγινε ώριμος πρωθυπουργός και εθνικά συνειδητοποιημένος, απ' τη στιγμή που εξακολουθεί να έχει ως στρατηγική την Πολάκεια τακτική που προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και έχει σαν όχημα τις κομματικές του φυλλάδες, που προωθούν τη λασπομαχία, την παραπληροφόρηση και τηνκραυγαλέα κυβερνητική προπαγάνδα.

Μετά από 4,5 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όλα συνηγορούν πλέον πως ο ''βασιλιάς'' Αλέξιος είναι ''γυμνός'', γιατί στηρίχθηκε σ' έναν ακραία διχαστικό λόγο και σ' ένα ανύπαρκτο ''ηθικό'' πλεονέκτημα, που βυθίστηκε στα απόνερα των ελιτίστικων διακοπών του...

Γιατί ανέχτηκε την αναρχία, την εγκληματικότητα και την παραβατικότητα της περιφερόμενης αλητείας των κουκουλοφόρων και του Ρουβίκωνα, που διέσυραν και διασύρουν τη Δημοκρατία και την ελευθερία. Γιατί επέβαλε τις αριστερές ιδεοληψίες του στην εκπαίδευση και προκάλεσε με τις παρεμβάσεις του στο θεσμό της Δικαιοσύνης.

Γιατί επέβαλε την αποεθνικοποίηση και αποθρησκευτικοποίηση στα σχολεία. Υπονόμευσε τα εθνικά μας συμφέροντα υπογράφοντας ερήμην μας μια εθνικά ασύμφορη ''συμφωνία'', που θα βάλει σε μελλοντικές περιπέτειες τη Μακεδονία. Επέβαλε στην πολιτική μας σκηνή τον λαϊκισμό, που αποτελεί πληγή για τη Δημοκρατία. Και το κυριότερο, έκανε τους πολίτες να λυγίσουν κάτω απ' το βάρος της πιο επώδυνης και άδικης φορολογίας.

Ο ''βασιλιάς'' Αλέξιος είναι γυμνός από εθνικό, ανθρωπιστικό και πολιτικό οπλισμό κι αυτό το απέδειξε είτε μηδενίζοντας τα θαλάσσια σύνορά μας (πράγμα που άνοιξε τις ορέξεις του Ερντογάν για διεκδικήσεις στο Αιγαίο), είτε ψευδόμενος για την έγκαιρη ενημέρωσή του στο Μάτι, είτε εκδηλώνοντας έντονο πολιτικό φανατισμό, που θολώνει την κρίση του και τον εμποδίζει να διαβάζει καθαρά την πραγματική εικόνα που έχει μπροστά του...

Αυτό το τελευταίο όμως δημιουργεί πολλές αμφιβολίες για το πότε και πώς θα πάρει μέτρα για την ανάπτυξη και την ανεργία, αφού αυτά προϋποθέτουν σταθερή εργασία, σταθερό οικονομικό περιβάλλον, με υγιείς επιχειρήσεις και νέες επενδύσεις.

Δημιουργεί επίσης την εντύπωση ότι δεν αντιλαμβάνεται την ανάγκη για αλλαγή της πολιτικής του, αφού οι νέες δουλειές απαιτούν μειωμένους φορολογικούς συντελεστές και ασφάλεια, που δε την παρέχει η κυβέρνησή του.

Αντίθετα, αυτή - αν και προοδευτική - εξακολουθεί να ρίχνει το βάρος στο κρατικοδίαιτο δημόσιο (που το τροφοδοτεί εξακολουθητικά με τα μέλη της νομενκλατούρας του ΣΥΡΙΖΑ) και να εμμένει στα φθαρμένα υλικά του Ανδρεοπαπανδρεϊσμού και του δεξιού εθνολαϊκισμού, που έχει εγκολπώσει εντός της, για να παίζουν το ρόλο του χρήσιμου ηλίθιου στην αριστεροδεξιά ''ιστορία''...

Η πολιτική Τσίπρα, η πολιτική της ''Κυβερνώσας Αριστεράς'' δεν ήταν τίποτε άλλο τελικά από μια πολιτική ψευδαισθήσεων, εξαπατήσεων, παλινωδιών, υποκριτικών συμπεριφορών και ψεμάτων. Ο αρχηγός της ''Ριζοσπαστικής Αριστεράς'' ξέρει, αναμφίβολα να παίζει σε πολλά ταμπλό, μπερδεμένος στην προσπάθειά του να κάνει τον ''Αριστερό'' (ως ''παιδί του λαού'' εύπορης οικογένειας, με δραστηριότητες επί Χούντας), ενώ είναι φανερό πως έλκεται απ' την κρυφή γοητεία της εγχώριας ''μπουρζουαζίας'' και του τρόπου ζωής της...
Σ' όλη αυτή την σχιζοφρενική πολιτικά κατάσταση πρέπει να μπει και θα μπει ένα τέλος με τη μαζική συμμετοχή του λαού στις κάλπες την 26η Μαΐου. Τη μέρα των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών η σιωπηλή, μες στην απογοήτευσή της, κοινωνική πλειοψηφία θα απαντήσει σ' αυτούς που αγνόησαν τα θέλω της και ταύτισαν με τον φασισμό τον πατριωτισμό της με ένα ηχηρό, εμφατικό ''όχι'', στέλνοντας με τον τρόπο της ταυτόχρονα το μήνυμα της επιστροφής της στην κανονικότητα και της προσπάθειας ανάταξης της διαλυμένης ζωής της...