Ο Άη Στράτης τους μάρανε…
31/03/2018 08:20
Του Strange Attractor​​
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Άη Στράτης τους μάρανε…

Σε μια εποχή που θέλουμε να την θεωρούμε ψηφιακή, σε μια χώρα που μέχρι και υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής διαθέτει…

Σε ένα νέο περιβάλλον όπου η κάθε σχεδόν δουλειά ή συναλλαγή μπορεί να γίνει μέσω ενός smartphone, και η κάθε πληροφορία βρίσκεται στις άκρες των δαχτύλων σας, όπου με ένα κλικ ο οποιοσδήποτε πολίτης έχει πρόσβαση σε οποιαδήποτε πληροφορία, γνώση, ταινία, τραγούδι, κλπ…

Σε αυτή την εποχή λοιπόν, έρχεται μια εταιρία τηλεπικοινωνιών, που στις διαφημίσεις είναι πρώτη, συνδέοντας μέχρι και τον… Άη Στράτη στο δίκτυό της, και σε αφήνει δυο σχεδόν μήνες χωρίς ίντερνετ στο σπίτι σου!

Γιατί; Μήπως της χρωστάς χρήματα; Μήπως δεν ήσουν τυπικός στις πληρωμές σου;

Μπα… απλά είπες να κάνεις μια μετακόμιση.

Το πρώτο χαστούκι το τρως όταν πας να κάνεις την αίτηση και σου λένε ότι η διαδικασία θα κοστίσει 85 ευρώ! Ντέφι να γίνει λες, τι να κάνουμε; Τουλάχιστον θα έχουμε πάλι ίντερνετ σε 20 μέρες το πολύ (όπως σε διαβεβαιώνουν)…

Εσύ είσαι που το λες; Πάρε να ‘χεις να πορεύεσαι ψηφιακά.

Η αίτηση για μεταφορά τη γραμμής λόγω μετακόμισης έγινε στις 16/2, και σήμερα 31/3 ακόμη να δω ίντερνετ…

Στο μεσοδιάστημα μεσολάβησαν δεκάδες άκαρπα τηλεφωνήματα, ηλεκτρονικά μηνύματα, παρακάλια, απειλές, 20λεπτες αναμονές στη γραμμή μέχρι να συνδεθείς με εκπρόσωπο, κλπ. κλπ.

Αποτέλεσμα; Πάπαλα. Μηδέν εις το πηλίκιον που θα ‘λεγε κι ο Γιωργάκης.

Και το πιο κουφό; Αν και στις 19/3 ήρθε (για 4 λεπτά) τεχνικός στο σπίτι, και σύνδεσε την γραμμή (νέος αριθμός) διαβεβαιώνοντάς μας πως το ίντερνετ θα «εμφανιστεί» σε 2-3 ώρες, ακόμη περιμένουμε…

Και το πιο κουφό απ’ όλα; Τους τηλεφωνείς από το νέο νούμερο για να μάθεις γιατί και πως δεν έχεις ίντερνετ, και σου λένε «μα αυτό το νούμερο δεν υπάρχει»!

«Μα από αυτό σας καλώ»….

«Ναι αλλά είναι ανενεργό λόγω βλάβης»!

«Μα, αφού λειτουργεί…», ψελλίζεις.

«Ξέρετε, οι βλάβες δεν είναι μόνο τεχνικές, αλλά υπάρχουν και βλάβες στις αιτήσεις»!!!!!!!!

Πραγματική στιχομυθία σας λέω…. Μαγνητοφωνημένη, όπως λένε.

Και θέλετε συνέχεια κουφών; Ακούστε και φρίξτε: Κάνεις αίτηση φορητότητας σε άλλη εταιρία, πλην όμως δεν γίνεται αποδεκτή από την νυν εταιρία (ο Αη Στράτης, που λέγαμε) διότι το νέο νούμερο που σου έδωσε είναι δηλωμένο στα κιτάπια τους ως ανενεργό (λόγω βλάβης) και δεν έχει δηλωθεί καν στον ΕΕΤΤ!!!!!! Άρα, δεν μπορεί να γίνει «φορητότητα». Μιλάμε βεβαίως για γραμμή που λειτουργεί… θέατρο του παραλόγου. Και αναρωτιέμαι ο ποταπός, αν πάρω τηλέφωνο στο Τόκιο και το αφήσω ανοικτό δυο 24ωρα, ποιος θα χρεωθεί το τηλεφώνημα; Αφού είναι ανενεργό το νούμερο… λέμε.

Γίνεται καταγγελία στην ΕΕΤ, και η απάντηση είναι… «ενημερώσαμε την εταιρία για την καταγγελία σας και έχει περιθώριο να σας απαντήσει μέχρι τις 20/4»!!!!!!

Να μου πει τι η εταιρία; Ότι το νούμερο είναι ανενεργό; Και μέχρι τότε; Ούτε πρόσβαση στο taxisnet, ούτε στο e banking, ούτε πουθενά! Κυριολεκτικά χωρίς χέρια, σε μια (επαναλαμβάνω) ψηφιακή εποχή!

Όμηρος της εταιρίας, που κατά τα άλλα σύνδεσε τον Αη Στράτη… ή αλλιώς όσα παίρνει (και τα σηκώνει) ο … άνεμος!

Όσο για μένα, με έχει συνδέσει κανονικά… εκτός κι αν αποφασίσω να μετακομίσω εκ νέου… αυτή την φορά στον Αη Στράτη.