ΝΔ: Ταξίδι... σε ένα άγνωστο κέντρο
03/02/2016 18:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΝΔ: Ταξίδι... σε ένα άγνωστο κέντρο

Tι θέλει ακριβώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης και που το πάει; Μόλις δυόμιση εβδομάδες μετά από την εκλογή του στην ηγεσία της Ν.Δ. η εικόνα του κόμματος δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα, ενώ και ο ίδιος στις πρώτες του παρεμβάσεις περισσότερα προβλήματα, όπως φαίνεται, δημιουργεί, παρά λύνει.

Η συνειδητή του επιλογή για στροφή της Ν.Δ. προς το κέντρο ουδείς γνωρίζει τι οφέλη θα έχει για ένα κόμμα που έχει τουλάχιστον 15% στα δεξιά της. Η αναφορά του Κυρ. Μητσοτάκη στον Σκάι και στην εκπομπή «Ιστορίες» με Αλ.Παπαχελά, Σία Κοσιώνη και Π. Τσίμα, ότι τον ενδιαφέρει το μεταρρυθμιστικό κέντρο και οι ψηφοφόροι του αποτελεί ένα σημαντικό σημείο διαφοροποίησης της σημερινής ηγεσίας από παλαιότερη στρατηγική της Ν.Δ.

Η στρατηγική του απόφαση, όπως προκύπτει, να μην γυρίσει προς τα δεξιά και να επιχειρήσει να κερδίσει πίσω τους ψηφοφόρους που έφυγαν, δύναται να καταστήσει τη Ν.Δ. περισσότερο ευάλωτη από την δεξιά πλευρά της, ενώ είναι αυτονόητο ότι ενδεχομένως να διευκολύνει και τα σχέδια διαφόρων για τη δημιουργία νέου δεξιού κόμματος, μια εξέλιξη που θα πλήξει περαιτέρω την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ειδικά εάν στη Ν.Δ. ενταχθούν ή συμπορευτούν μαζί της πρόσωπα του άλλοτε πανίσχυρου εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ, όπως η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο Γιώργος Φλωρίδης, ο Αλέκος Παπαδόπουλος, ονόματα που ανέφερε στον Κυρ. Μητσοτάκη η Σ. Κοσιώνη στο Σκάι, τότε θα ανοίξει μεγάλη πόρτα σε πολλούς και κανείς δεν ξέρει τι χαρακτήρα θα λάβουν οι φυγόκεντρες δυνάμεις.

Μπορεί να είπε χθες ότι θέλει η ΝΔ να εκφράσει το μεταρρυθμιστικό κέντρο αλλά και την δημοκρατική δεξιά και πως θα προχωρήσει με σύνθεση, αλλά μέχρι στιγμής οι επιλογές του δείχνουν προς μια κατεύθυνση, αν εξαιρέσει κανείς μόνο τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Η Ν.Δ. μέχρι στιγμής δείχνει ανέτοιμη σε πολλά επίπεδα, ενώ υπάρχει σαφώς… πολιτική διπροσωπία σε μια σειρά θεμάτων, καθώς η ηγεσία της, π.χ. είναι κατά των αγροτικών μπλόκων και πολλοί βουλευτές της είναι υπέρ και θέλουν να πάνε στις κινητοποιήσεις, κάτι που απαγορεύει ο Κυρ. Μητσοτάκης που θέλει και ήπια στάση έναντι του ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό – προσφυγικό, όταν πολλοί βουλευτές, όπως οι Μάκης Βορίδης, Αδ. Γεωργιάδης, κ.α. ζητούν επιθετική στάση έναντι της κυβέρνησης.

Την ίδια στιγμή, η μητσοτακοποίηση της Ν.Δ. που αναφέραμε σε χθεσινό σημείωμα, ήδη προκαλεί αντιδράσεις στους «καραμανλικούς» και άλλους παράγοντες του κόμματος με ιστορία και διαδρομή, αφού μέχρι στιγμής τοποθετούνται και σε γραμματείες του κόμματος, εκλεκτοί και φίλοι και όσοι βοήθησαν τον Κυρ. Μητσοτάκη να εκλεγεί αρχηγός.

Μ.Α.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. tt avatar
  tt03/02/2016 14:21:48

  Τέλος το κόμμα πεθανε. Θα ακολουθησει την πορεία του ΠΑΣΟΚ .

 2. Δημήτρης Α. avatar
  Δημήτρης Α.03/02/2016 15:00:59

  Το θέμα είναι ότι δυστυχώς δεν υπάρχουν αξιόλογα στελέχη σε κόμματα και σχηματισμούς δεξιότερα της ΝΔ. Όλοι οι σοβαροί είναι ήδη στο κόμμα από την εποχή Σαμαρά. Γιατί δεν νομίζω να φαντάζεται και να επιθυμεί κανείς άνοιγμα σε Νικολόπουλους, Πολύδωρες, Ζώηδες ή σε Καμμένους. Αντίθετα στο κέντρο υπάρχουν και κάποιοι στοιχειωδώς σοβαροί. Το θέμα απλώς είναι η ΝΔ να διαμορφώσει την κατάλληλη ατζέντα στην οποία να υπάρχει και ένα δεξιό πρόσημο ούτως ώστε να ξαναγίνει ελκυστική σε ψηφοφόρους που από αφέλεια κατευθύνθηκαν προς ΑΝΕΛ ή ΧΑ. Όχι να απευθύνει κάλεσμα προς στελέχη.

 3. ΜΑΡΤΙΟΣ avatar
  ΜΑΡΤΙΟΣ03/02/2016 15:36:58

  Νεοδημοκρατικός αυτοκτονικός ιδεασμός.''Είμαι δεξιός και ψήφισα Κυριάκο''.

 4. Ίων και Ελευθέριος avatar
  Ίων και Ελευθέριος03/02/2016 17:21:21

  Δεν μας λέτε και ποια είναι τα στελέχη και οι παράγοντες ''με διαδρομή'' που διαμαρτύρονται για την...μητσοτακοποίηση της ΝΔ, έτσι για να γελάσουμε και λίγο? Προσωπικά ψήφισα Άδωνι και στη συνέχεια Μητσοτάκη. Και αν θεωρείτε ότι η δεξιά πτέρυγα της ΝΔ πρέπει να αρχίζει να χαιδεύει αυτιά των δεξιών της διαρροών, τότε είναι σαν να μας λέτε ότι πρέπει να πάει ο Μητσοτάκης να ανεβεί και στα τρακτέρ, για να μαζέψει ψήφους. Τελειώσανε αυτά. Είναι καιρός να εξυγιανθεί η πολιτική μας σκέψη, πριν την δημοσιονομική εξυγίανση: που σημαίνει ότι η ΝΔ δεν πρέπει να παίξει το παλαιοκομματικό παιχνίδι της άγρας ψήφων ''απογοητευμένων'' και ''αγαναΧΧΧτισμένων''. Στα δεξιά της ποιοι βρίσκονται δηλαδή; η ΧΑ, οι ΑΝΕΛ και κάτι ξεχασμένοι του ΛΑΟΣ; Ας κάτσουν εκεί που βρίσκονται, αν αυτό είναι που τους εκφράζει. Θα γυρίσουν πίσω μόνο αν βάλουν μυαλό, που θα βάλουν κάποια στιγμή, θα τους το βάλουν οι νόμοι της φύσης και της πραγματικότητας. Οτιδήποτε πέραν τούτου, απλά καθυστερεί την στροφή του κόσμου προς την πραγματικότητα.

  • Gizzer avatar
   Gizzer@ Ίων και Ελευθέριος04/02/2016 10:27:13

   Καλό είναι να μας πείς και ποια η γνώμη σου για την ελληνορθοδοξία, τη λαθρομετανάστευση, την προώθηση της ομοφυλοφιλίας, την εθνική παιδεία, τον νόμο απόδοσης υπηκοότητας στους λαθραίους και μια σειρά άλλα πράγματα που ναι μεν δεν έχουν σχέση με τα δημοσιονομικά, όμως είναι πολύ πιο σπουδαία και σοβαρά για την επιβίωση του έθνους. Και η δημάρ, ποτάμι κτλ τι διαφορετικό λένε από την ΝΔ του κυριάκου στα οικονομικά? Τα ίδια λένε. ¨αρα μήπως είσαι ποτάμι?

   • Ίων και Ελευθέριος avatar
    Ίων και Ελευθέριος@ Gizzer04/02/2016 23:48:28

    Την προωθηση της ομοφ που την είδες από τον Μητσοτάκη;; Ψήφισε για το σύμφωνο, αστικό κράτος θέλουμε, ναι ή όχι; Αυτό είναι προώθηση της ομοφυλοφιλίας; Μην τα μπερδεύεις. Που ακριβώς είναι η ενστασή σου για τις θέσεις του Μητσοτάκη για την παιδεία;
    Εγώ καθόλου ποτάμι δεν είμαι, ούτε όμως μπερδεύω ψεκασμένους και χρυσαυγίτες με την Ορθοδοξία

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ@ Ίων και Ελευθέριος05/02/2016 00:43:48

     Ναι. Προώθηση της ομοφυλοφιλίας είναι.

     • Ίων και Ελευθέριος avatar
      Ίων και Ελευθέριος@ ΚΜ05/02/2016 01:42:52

      Δεν ειμαστε σοβαροί μου φαίνεται. Προώθηση της ομοφυλοφιλίας κάνουν όσοι ασχολούνται με ένα θέμα που θα έπρεπε να είναι δέκατποπέμπτο στη σειρά των δελτίων ειδήσεων. Ο καθένας έχει δικαίωμα στα αστικά δικαιώματα. Αν δεν σας αρέσει η ένοια του αστικού κράτους, πείτε το. Μην ντρέπεστε.

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ@ Ίων και Ελευθέριος05/02/2016 02:40:35

      Μπα, αρχίσαμε τους χαρακτηρισμούς και τους πληθυντικούς; Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι λοιπόν:

      Εμένανε (και πολλούς άλλους, γιατί οι ιεροκύρυκες της ελευθεριακότητας δεν έχετε ιδιαίτερη απήχηση στη βάση) δεν με ενδιαφέρει καθόλου να είμαι συμβατός με όποιο νομικίστικο επινόημα αυθαιρέτως ορίζεις εσύ βάσει της θρησκείας σου, που δεν είναι άλλη από τον Πολιτισμικό Μαρξισμό (Cultural Marxism). Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να είμαι συμβατός με το παραδοσιακό αξιακό μας σύστημα και την κοσμαντίληψή μας. Αυτά δεν συμβιβάζονται με προαγωγή της θεσμοποίηση της ομοφυλοφιλίας. Μας χωρίζει άβυσσος, δόξα τω Θεώ.

      Εγω δίνω προτεραιότητα στο Αξιακό έναντί όλων των άλλων κι εσύ, άν αυτό με καθιστά «μίασμα» κατά την κοσμαντίληψή σου, τότε να εισηγηθείς την διαγραφή και όλων εκείνων των βουλευτών της ΝΔ που καταψήφισαν ή απέσχον της ψηφοφορίας (που ήταν και οι περισσότεροι). Και μετά γίνε και συνιστώσα του Ποταμιού.

     • Ίων και Ελευθέριος avatar
      Ίων και Ελευθέριος@ ΚΜ05/02/2016 16:22:50

      Φοβάμαι ότι είσαι εκτός τόπου και χρόνου. Το να θεωρείς ότι ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης (ενός εντελώς στεγνά νομικού στα πλαίσια ενός αστικού κράτους, που δεν θα έπρεπε να απασχολεί κανέναν άλλον, εκτός από τους άμεσα ενδιαφερόμενους) αποτελεί θεσμοθέτηση και προώθηση της ομοφυλοφιλία, σημαίνει ότι έχεις μπερδέψει τις έννοιες των λέξεων.
      Η λέξη θεσμοθέτηση αφορά θεσμούς. Είδες πουθενά η ομοφυλοφιλία να αναφέρεται ως...θεσμός?
      Η λέξη προώθηση σημαίνει διαφήμιση. Η ψήφιση ενός πράγματος, αποτελεί διαφήμισή του?
      Εσύ είσαι ο μόνος που του κάνει διαφήμιση. Εκτός αν εννοείς ότι τώρα που ψηφίστηκε το σύμφωνο, κινδυνεύουν κάποιοι κλασσικοί άνδρες να γίνουν ... gay. Έτσι....πάω πάσο, μπορεί να έχεις και δίκαιο.
      Άλλο είμαι δεξιός, και άλλο είμαι γραφικό απολίθωμα του ευρωπαϊκού μεσαίωνα (δεν λέω του ελληνικού, γιατί το Βυζάντιο ήταν πολύ πιο ανοικτή κοινωνία, για τα δεδομένα της εποχής της).
      Έγινα κατανοητός τώρα μήπως?

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ@ Ίων και Ελευθέριος06/02/2016 05:49:57

      Δεν θα μας πεις εσύ τί «δεν πρέπει». Την «αυθεντία» σου πούλα την σε κανέναν πιο ανθρωπολογικά ανασφαλή. Όσο για το «αστικό κράτος»(sic), είναι σαν να μας λες ότι, μέχρι πριν 5-10 χρόνια που δεν υπήρχαν πουθενά στον κόσμο ως κρατικός θεσμός τα «στεφανώματα» τα περίεργα, δεν υφίστατο «αστικό κράτος» και εφευρέθηκε τότε.

      Τέλος πάντων, όπως έστρωσες θα κοιμηθείς...

     • ΜΑΡΤΙΟΣ avatar
      ΜΑΡΤΙΟΣ@ Ίων και Ελευθέριος05/02/2016 12:18:42

      Τα αστικά δικαιώματα των ''τοιούτων''πλήρως
      διασφαλίζονται και με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο(κοινός λογαριασμός,πληρεξούσια,
      δωρεές,διαθήκη).Όμως η εξομοίωση στο φορολογικό επίπεδο με τους νορμάλ συζύγους και τα άλλα που έρχονται δεν είναι αστικά δικαιώματα αλλά χρηματοδότηση της ανωμαλίας εις βάρος ημών των΄΄ασυγχρόνιστων''.

     • Gizzer avatar
      Gizzer@ ΜΑΡΤΙΟΣ05/02/2016 16:52:16

      +100

 5. Ρηνα avatar
  Ρηνα03/02/2016 19:47:05

  Η αληθεια ειναι οτι ο κοσμος πρεπει να ακολουθησει ενα κομμα γιατι ελκυεται απ αυτο και οχι το κομμα να κανει τουμπες για να μαζεψει τον κοσμο.....
  Σημερα που οι ιδεολογιες κουρελιαστηκαν και η χωρα ειναι παραδομενη, θεωρω οτι ενα κομμα πρεπει να προσδιορισει που στεκεται οχι γενικα με χαρακτηρισμους παλαιου τυπου οπως δεξια η κεντρο, αλλα με θεσεις ξεχωριστες σε μεγαλα θεματα που απασχολουν το λαο, που μπορει αλλα να βρισκονται δεξια, αλλα στο κεντρο και αλλα .....σχεδον αριστερα. Δλδ να καταφερει να συγκερασει εθνικα και πατριωτικα θεματα με φορολογιες, μισθολογικα και ανεργια ξεπερνωντας παλαια στερεοτυπα. Ο κοσμος ειναι πιο ετοιμος απο ποτε να δεχθει αλλαγες τετοιου τυπου γιατι κατα πως φαινεται αν δεν.....τοτε θα υπαρξουν νεα κομματα που θα καλυψουν τα ενδεχομενα κενα. Πιο καλα λοιπον ενα κομμα να συνενωνει πολλες τασεις παρα κατακερματισμος, απλες αναλογικες και αποτελεσματα που θα ευνοουν οσους θελουν να χορεψουν πανω στα ερειπια της χωρας....

 6. tt avatar
  tt03/02/2016 22:41:02

  Ας δει την Δανία, οπου ακομα και η σοσιαλιστική αντιπολίτευση υπερψήφισε την κατάσχεση τιμαλφών απο παρανομους.

  Σε ολη την Ευρώπη το νέο κεντρο ειναι η Δεξιά, μονο εδω ειμαστε κομμουνισμενοι και θα το πληρώσουμε με Λιβανοποιηση.

 7. Gizzer avatar
  Gizzer04/02/2016 10:22:24

  Ποια η Διαφορά της ΝΔ του Κυριάκου με Δημάρ,Πασόκ,Ποτάμι κτλ ? Ποιο είναι αυτό το "μεταρρυθμιστικό κέντρο"..? Τι σχέση έχει με τα ιερά και τα όσια της Δεξιάς Παράταξης της φιλοπατρίς, της ορθοδοξίας και της παραδοσιακής ελληνικής οικογένειας? Όσο ο φάντης με το ρετσινόλαδο, που λέει και μια παλία έκφραση που διάβασα. Ίσως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί ότι έχει στο τσεπάκι τους Δεξιούς (με την τοποθέτηση Γεωργιάδη ως αντιπροέδρου) και πάει προς τα αριστερά. Πλανάται όμως. Και θα το διαπιστώσει στις εκλογές και στην περιρέουσα ατμόσφαιρα πριν από αυτές. Και να θυμάται, το νομοθέτημα υπέρ της ομοφυλοφιλίας και η συξκατάβασή του στο λαθρομεταναστευτικό θα το πληρώσει.

 8. ΜΑΡΤΙΟΣ avatar
  ΜΑΡΤΙΟΣ04/02/2016 13:49:17

  Και ωμά ψηφοθηρικά, δηλαδή εντελώς αμοραλιστικά να το δει κανείς η προς το κέντρο κίνηση θα αποφέρει ελάχιστα οφέλη
  εν σχέσει με την ζημιά που θα προκληθεί δεξιά.Το ''δεξιό'' άλλοθι(Άδωνις) προκαλεί ήδη απορία και σύντομα οργή.

 9. ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ avatar
  ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ04/02/2016 16:04:29

  Το ξεκινήσατε υπέροχα το άρθρο σας αλλα το χαλάσατε με το να θεωρείται ότι ο Άδωνης Γεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης είναι η δημοκρατική δεξιά, αυτό μήπως είναι ανέκδοτο;

 10. Eva avatar
  Eva04/02/2016 17:20:53

  Δηλαδη γιατι στον συριζα ολοι οι καλοί χωράνε (η χωρούσανε) ?

 11. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια05/02/2016 08:51:07

  Tι ακριβώς πρόβλημα έχετε με τον Χρυσοχοίδη;Ότι ήταν ΠΑΣΟΚ;Ναι,ήταν.;
  Έχετε όμως να μου δείξετε ένα πιο δεξιό επί της ουσίας υπουργό Δημοσίας Τάξης;Έναν.Ποιός συνέλαβε τη 17Νοέμβρη;
  Ποιός ξεκινησε την κατασκευή του φράχτη στον Έβρο και την Αμυγδαλέζα;Ποιός γέμισε με αστυνομία τα Εξάρχεια;
  Σε ποιόν έστειλαν βόμβα και σκοτώθηκε ο υπασπιστής του;
  Λοιπόν γιατι θα φύγουν οι "δεξιοί" εάν έλθει στη ΝΔ ο Χρυσοχοίδης;Επειδή νοσταλγούν τον σημερινό πρόεδρο Παυλόπουλο ή τον στρατηγό - άνεμο;
  Kαι ποιός είναι αυτός που ισορρόπησε τον προυπολογισμό τη δεκαετία του 90 αν όχι ο Αλέκος Παπαδόπουλος;
  Εάν πιστεύετε ότι ο καμμενισμός είναι "δεξιά" βέβαια αλλάζει το πράγμα.

  • Naruto avatar
   Naruto@ ψυχραιμια05/02/2016 12:50:48

   Είναι αλήθεια οτι το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε σαν αριστερό κόμμα αλλά στην πορεία εκλογικεύθηκε κάπως . Ετσι στελέχη όπως ο Χρυσοχοίδης , ο Α. Παπαδόπουλος και πολλοί άλλοι μόνο αριστερούς δεν μπορείς να τους πείς .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή!H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.