Μυαλό δεν έχουν;
23/04/2018 11:54
Του Γιώργου Χαρβαλιά
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μυαλό δεν έχουν;

Πραγματικά αναρωτιέμαι: Εκεί στην Πειραιώς, πέρα από τις ζυμώσεις επιπέδου κομμωτηρίου, τους δημοσκοπικούς θριάμβους του Θεοδωρικάκου με το σπινθηροβόλο βλέμμα και την υστερική υπεράσπιση μιας «εισοδίστριας» που διέπρεψε ως δημοσιογράφος…κρύβοντας (κατά δήλωσή της) τις ειδήσεις κάτω από το μαξιλάρι, δεν τους απασχολεί τίποτε άλλο; Δεν βλέπουν τι συμβαίνει στη χώρα;

Για τα διόδια του Σπίρτζη στη Κηφισιά και τη Βαρυμπόμπη δεν μπορούν να μιλήσουν - το καταλαβαίνω. Ο θρασύτατος αυτός homo pasokus θα τους πει ότι τα δικά τους γραμμάτια πληρώνει. Και το τραγικό είναι ότι θα έχει και δίκιο! Λεόντειες συμβάσεις παραχώρησης του παρελθόντος, που «επαναδιαπραγματεύθηκε», το 2013, η κυβέρνηση Σαμαρά επί τω χείρω, χωρίς καμία αμφιβολία (κι ας κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος ο ειδικός… μεσολαβητής).

Αλλά για το έγκλημα με το «ελευθέρας» του ΣτΕ στους λαθρομετανάστες πάλι δεν έχουν να πουν κάτι; Δεν κατάλαβαν ότι βάλαμε ταμπέλα «ανοίξαμε και σας περιμένουμε»; Δεν μπόρεσαν, μέσα στη νεύρωση για την κατάληψη της καρέκλας, να δουν ότι σύντομα θα σκουπίζουν τον ιδρώτα της αγωνίας τους με τις φανέλες των Αφγανών οι οποίοι «καθάρισαν» την πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη;

Φρίκαραν ακόμη και οι ευρωκομισάριοι με τον… προοδευτισμό των ανώτατων Ελλήνων δικαστών. Τραντάχτηκε το σύμπαν συθέμελα. Ούτε ο Μουζάλας ο φευγάτος δεν το είχε φανταστεί στα πιο αποχαλινωμένα όνειρά του. Κι όμως, βρέθηκαν Ελληνες δικαστές να το κάνουν.
Ελεύθερη διακίνηση, λοιπόν, σε όλη την επικράτεια. Γιατί οι δομές φιλοξενίας είναι πολύ στενόχωρες και θυμίζουν… της φυλακής τα σίδερα.

Ερχεσαι τζιχαντιστής από τη Συρία, έχεις σκοτώσει καμιά ντουζίνα «απίστους», έχεις βιάσει γυναίκες και παιδιά, αλλά μόλις σε ξεβράζει το τουρκικό δουλεμπορικό αρχίζεις τα κλαψουρίσματα και συμπληρώνεις μια αίτηση για άσυλο. Και αμέσως αυτό γίνεται διαβατήριο. Ποιο hot spot και κουραφέξαλα... Κυκλοφορείς ελεύθερος, όπου γουστάρεις. Κι ύστερα στέλνεις σήμα στον αδελφό Μοχάμεντ στο Χαλιφάτο: «Ποια Γερμανία, μωρέ; Ελα εδώ να βρεις την υγειά σου! Κάνεις ό,τι γουστάρεις κι άντε μετά να σε βρουν».

Ε, ναι, λοιπόν. Αυτό νομοθέτησε το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας και αυτό κατάπιαν με ένα ηχηρό «γκλουπ» η κυβέρνηση, που βλέπει (μετά συγχωρήσεως) το «αγγούρι» να έρχεται, αλλά και η Ν.Δ., που περί άλλα συσκέπτεται.

Το ερώτημα είναι ποιος ανοίγει την «κερκόπορτα» σε αυτή τη χώρα. Η κυβέρνηση, με τις πολυπολιτισμικές ιδεοληψίες της; Η παιδική χαρά της Πειραιώς, που είναι για τα πανηγύρια; Ή μερικοί ανώτατοι δικαστές, που στη συνείδηση του κόσμου γνωμοδοτούν ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι, εκτός κι αν… προέχει το δίκιο του καναλάρχη;

dimokratianews.gr