Μπορεί να δώσει διέξοδο στους απελπισμένους Έλληνες η ΝΔ;
30/10/2015 07:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μπορεί να δώσει διέξοδο στους απελπισμένους Έλληνες η ΝΔ;

H χώρα περνά ορισμένες από τις δυσκολότερες στιγμές της ιστορίας της. Οι τράπεζες βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού. Τα προαπαιτούμενα για να έρθουν τα 2 δισ. πάνε κι έρχονται. Τα ισοδύναμα της κυβέρνησης είναι ανοησίες για παιδάκια. Οι συντάξεις περνούν από την κλίνη του... Κατρούγκαλου, οι πρώτες δυναμικές κινητοποιήσεις έρχονται ενώ η οικονομία βρίσκεται ξανά σε περιδίνηση.

Βεβαίως η κυβέρνηση ούτε που πατά ούτε που βρίσκεται δεν ξέρει, ένα μήνα μετά τις εκλογές και μοιάζει με γερασμένη κυρία που είναι με το ένα πόδι στον τάφο.

Ακόμη και ο πιο πιστός οπαδός του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτιέται τι είναι τούτοι με τους οποίους έμπλεξε η χώρα. Γενικώς, ένα ξεχαρβαλωμένο κράτος που πάει... ντουγρού προς την καταστροφή.

Κι όμως, ο κόσμος δεν έχει μια εναλλακτική να πιαστεί. Η αντιπολίτευση που είναι; Η ΝΔ που βρίσκεται να δώσει διεξόδους, να κάνει προτάσεις, να κάνει αντιπολίτευση και να διαμορφώσει την ατζέντα;

Πόσο κακό έκανε αυτή η εσωκομματική διαδικασία στη ΝΔ; Πόσο κακό κάνει ο πόλεμος των τεσσάρων μονομάχων; Ο ένας επιτίθεται στον άλλον, ρίχνουν μαχαιριές και τσακώνονται στα μαρμαρένια αλώνια της πάντα πρόθυμης για αίμα τηλεόρασης. Ο Τσίπρας διαλύει τη χώρα, έχει αλώσει το κράτος, ετοιμάζεται να μείνει χρόνια στην εξουσία και οι μνηστήρες της ΝΔ... αγρόν ηγόραζαν. Άλλος για Χίο τράβηξε κι άλλος για Μυτιλήνη, κάνουν ομιλίες, συνεντεύξεις, παρουσιάσεις των προγραμμάτων τους. Ο Βαγγέλας κρύβεται για να μην κάνει καμιά γκάφα. Ο Απόστολος τις έχει κάνει όλες μαζεμένες, δεν χρειάζεται να κάνει άλλη γκάφα. Με το που μιλάει χάνει και 10 πόντους. Ο Μητσοτάκης απλά βλαστημά την ώρα και τη στιγμή που τον λένε έτσι. Ο δε Άδωνις προσπαθεί αλλά θέλει πολλή δουλειά ακόμη.

Όμως, αν ρωτήσει κανείς 100 Έλληνες για το πόσο ενδιαφέρονται για τις διαδικασίες στη ΝΔ ζήτημα είναι να απαντήσουν δύο – τρεις ότι τους νοιάζει. Δεκάρα τσακιστή δε δίνουν οι περισσότεροι. Είναι εκτός τόπου και χρόνου στη Συγγρού αν πιστεύουν ότι όλη η χώρα κινείται γύρω από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Είναι καιρός λοιπόν να σταματήσει αυτό το μπάχαλο στη ΝΔ. Να τελειώνουν με τις μάχες χαρακωμάτων, να στρωθούν όλοι κάτω και να αποφασίσουν αν θέλουν να είναι πρωταγωνιστές ή κομπάρσοι. Να εκλέξουν κάποιον, να οργανώσουν την αντιπολίτευσή τους, να δώσουν διέξοδο στους απελπισμένους Έλληνες. Εκτός κι αν δεν μπορούν, αν είναι ανίκανοι να ηγηθούν της εθνικής ανάτασης, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποτύχει. Αν δεν μπορούν ας πάνε σπίτια τους, παλιοί και νέοι. Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει ούτε πότε θα γίνουν οι ανίκανοι ικανοί, ούτε οι άπειροι να αποκτήσουν εμπειρία.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σωκράτης avatar
  Σωκράτης 30/10/2015 08:01:15

  Κάθε μέρα αποδυκνύεται πόσο κακό έκανε και κάνει η μακρά "προεκλογική" περίοδο; για την εκλογή προέδρου στη ΝΔ.
  Σε αντιστάθμισμα θα μπορεί να ισχυρισθεί κάποιος ότι γνωρίσαμε καλύτερα τους υποψήφιους

 2. Παράξενος avatar
  Παράξενος 30/10/2015 08:32:41

  "ο κόσμος δεν έχει μια εναλλακτική να πιαστεί"

  Ο κόσμος δε θέλει εναλλακτική. Είναι απογοητευμένος που έληξε το κοινωνικό συμβόλαιο της μεταπολίτευσης, το "σου δίνω την ψήφο μου, μου δίνεις λεφτά (με διορισμό στο δημόσιο, ατιμωρησία της φοροδιαφυγής, επιδοτήσεις χωρίς έλεγχο, κ.λ.π.)"
  Για αυτό τώρα επιτρέπει στην κυβέρνηση να κάνει το τελευταίο ξεπούλημα: γινόμαστε τέταρτος κόσμος για να γλιτώσει η ΕE τις τεράστιες ροές ανθρώπων από Ασία και εκείνη μας δίνει τα τελευταία ευρώ.
  Αυτοί που δε σκέφτονται έτσι είναι μειονότητα.

  • ΤΤ avatar
   ΤΤ @ Παράξενος 30/10/2015 17:07:49

   Έτσι.

 3. Jim Beam avatar
  Jim Beam 30/10/2015 09:42:43

  Μονο εαν καταρτιστεί ενα σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης και πίστει ο λαός για την αναγκαιότητα της μείωσης του βιοτικού του επιπέδου για τη την αποφυγή χειρότερων κακών .
  Και φυσικά θα πρέπει μέσα απο την εφαρμογή του σχεδίου να φαίνεται φως στο τούνελ !
  Επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας, ενα φυλλικό κράτος, ενα σταθερό οικονομικό και φορολογικό περιβάλλον !

 4. Διογένης avatar
  Διογένης 30/10/2015 12:07:23

  Μα το ερώτημα δεν είναι περί του κόμματος ΝΔ.

  Είτε το θέλουμε είτε όχι (και εμείς το θέλουμε), η λύση θα δοθεί από την κεντροδεξιά παράταξη. Από την παράταξη δηλαδή που εκπροσωπεί σήμερα η ΝΔ.

  Παρομοιους προβληματισμούς είχαμε και το 2009. Ήρθε στις 29 Νοεμβρίου 2009 αρχηγός ο Σαμαράς σε ένα κόμμα όχι μόνον κουρασμένο και γερασμένο, αλλά και φθαρμένο και παρηκμασμένο.

  Ένα κόμμα που ήταν έτοιμο να εκλέξει τη Ντόρα αρχηγό και επόμενη πρωθυπουργό. Φέρνοντας μαζί της ολη την παρακμή που κουβαλούσε όχι μόνον το πατρικό της όνομα, αλλά και η δική της προσωπική πολιτική διαδρομή.

  Στην ουσία πρέπει να είμαστε, παραδόξως, ευγνώμονες στον ολετήρα της Ελλάδας τον ΓΑΠ, ο οποίος έφερε στο ΠΑΣΟΚ την εκλογή από τη βάση και μπόρεσε, έτσι, να γίνει αίτημα η εκλογή από τη βάση και στη ΝΔ. Αίτημα στο οποίο δεν μπόρεσε κανένας τελικά να αντισταθεί. Με αποτέλεσμα η βάση να επιβάλει τον Σαμαρά αρχηγό στη ΝΔ και στην κεντροδεξιά.

  Θα μπορούσε να γίνει ο Σαμαράς πρωθυπουργός χωρίς τη ΝΔ; Μπορούσε να γίνει τίποτε καλό για τη χώρα δια της κεντροδεξιάς παράταξης, της μόνης που μπορούσε να κάνει το σωστό για τη χώρα, χωρίς τη ΝΔ;

  Μα βιώθηκε και μάλιστα τραυματικά η αποτυχία άνευ της "σφραγίδας" ΝΔ την δεκαετία του 1990.

  Αλλά και επί πρωθυπουργίας Σαμαρά, το όραμα της "Νέας Ελλάδας" δεν μπόρεσε τελικά να υλοποιηθεί. Δυστυχώς μεν, αλλά δεν μπόρεσε να υλοποιηθεί. Αυτό δείχνει όχι μόνον το πόσο μεγάλο βαρίδιο είναι η ΝΔ, αλλά ταυτόχρονα και κυρίως το πόσο ισχυρή είναι η σφραγίδα ΝΔ.

  Ακόμη και σήμερα. Και είναι ακόμη και σήμερα ισχυρή διότι, κατά τα ψέματα, την διατήρησε ισχυρή μέσα από εξαιρετικά δυσχερείς συγκυρίες ο Αντώνης Σαμαράς.

  Πρέπει να δούμε την πραγματικότητα κατάματα και η πραγματικότητα είναι ότι, διατηρώντας στη ζωή τη ΝΔ ο Σαμαράς, διατήρησε στη ζωή και όλον εκείνο τον παλαιοκομματισμό που εκφράζει σήμερα π.χ. ο Μεϊμαράκης ή ο Στυλιανίδης ή ο Αντώναρος.

  Αν η ΝΔ είναι σήμερα κόμμα εξουσίας, αυτό οφείλεται στον Σαμαρά, είναι έργο Σαμαρά και είναι παρακαταθήκη Σαμαρά.

  Τι μπορούμε να κάνουμε σήμερα για να το αλλάξουμε αυτό; Το 28% του Ιανουαρίου και το 28% του Σεπτεμβρίου, με κάπως διαφορετική σύνθεση από αυτό του Ιανουαρίου, είναι το 28% της δυναμικής μειοψηφίας που βάζει πλάτη στα δύσκολα αλλά αποτελεσματικά, στα οποία την εκπαίδευσε ο Αντώνης Σαμαράς στα δυόμιση χρόνια της πρωθυπουργίας του.

  Αυτό το 28% είναι σήμερα το πιο δυναμικό, το πιο αξιόλογο, το πιο μορφωμένο, το πιο προοδευμένο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Δεν αποτελείται μόνον από παλαιούς Νεοδημοκράτες, αλλά και από την αφρόκρεμα του πρώην ΠΑΣΟΚ, καθώς και την αφρόκρεμα της ανανεωτικής αριστεράς που μαζεύτηκε αρχικώς στο κόμμα της ΔΗΜΑΡ.

  Αυτό το 28% λοιπόν ομνύει σήμερα στον Σαμαρά και στα επιτεύγματά του. Αν υπάρχουν κάποιοι ανάμεσα σε αυτούς που δεν το κάνουν, αυτοί είναι κάποιοι κομματικοί που δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Δεν είναι η πλειοψηφία σε καμία περίπτωση και δεν είναι πάντως ο βασικός πυρήνας που κρατάει τη ΝΔ να είναι κόμμα εξουσίας.

  Κόμμα εξουσίας, υπενθυμίζω, χωρίς την πελατειακότητα άλλων εποχών που έδινε εκλογική αβάντα και είχε κάνει τη δεξιά καθεστώς. Όταν ο παλιός Καραμανλής π.χ. μοίραζε άδειες ταξί και ΚΤΕΛ, αντί να φτιάχνει μετρο και σιδηρόδρομο. Με την πελατειακότητα αυτή τη στιγμή όλη μα ΟΛΗ μαζεμένη απέναντι σε αυτό το 28% της ΝΔ, να περιμένει την καρικατούρα του Ανδρέα Παπανδρέου, τον Τσίπρα, να βγάλει το μαγικό ραβδάκι και να φέρει λεφτά να ταϊστούν κι αυτοί και τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους.

  Αυτή η ΝΔ είναι τελείως διαφορετική από τη ΝΔ του 2009. Είναι μια ΝΔ που χτίστηκε σε επίπεδο βάσης και επίπεδο αντιλήψεων σχεδόν από την αρχή.

  Θα μου πείτε, πώς είναι δυνατόν όμως να έχουμε μια "νέα" ΝΔ και το κόμμα ως οργανισμός να είναι παμπάλαιο.

  Μα απλούστατα διότι ο Σαμαράς ποτέ δεν είχε "χημεία" με αυτό το κόμμα και ποτέ δεν μπόρεσε να τα πάει καλά με αυτό το άθλιο κόμμα!

  Η επικοινωνία του Σαμαρά, ως του τελευταίου των ηγετών, ήταν απευθείας με τον λαό, ήταν απευθείας με τη βάση. Ο Σαμαράς μας εκπαίδευσε και μας διαπαιδαγώγησε ώς πολιτικά όντα σε κάτι διαφορετικό, σε έναν τρόπο σκέψης πολύ πιο προχωρημένο από τον παλαιοκομματικό που μας είχε μάθει η παλιά ΝΔ. Και γι' αυτό υπήρξε τόσο μεγάλη μεταβολή και στη σύνθεση της εκλογικής βάσης της ΝΔ, διότι πολύ απλά δεν ήταν για όλους αυτό που έφερνε ως αλλαγή, ως πολιτική μεταρρύθμιση ο Σαμαράς.

  Κακά τα ψέματα όμως: Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Ένας κούκος δεν μπόρεσε να φέρει ούτε την Πολιτική Άνοιξη (συγγνώμη για το λογοπαίγνιο), αλλά ούτε και την Νέα Ελλάδα. Δεν ευνόησαν οι συγκυρίες, δεν ήταν 1974, ούτε και υπήρχε ένα παλάτι από πίσω να στηρίζει πολιτικά και εκλογικά τον όποιο αρχηγό της δεξιάς, προικίζοντάς τον αυτομάτως με τη μισή Ελλάδα ως εκλογικό κοινό.

  Αυτό που έφερε ο Σαμαράς χρειάζεται συνέχεια. Και αντιστρέφω το ερώτημα: Μπορεί να δοθεί συνέχεια σε αυτό που έφερε ο Σαμαράς χωρίς ΑΥΤΗ την διαφορετική ΝΔ που έφτιαξε σε πεντέμιση-έξι χρόνια ο Σαμαράς;

  Μα ό,τι έφερε ο Σαμαράς ενσωματώνεται αυτή τη στιγμή σε αυτή την διαφορετική ΝΔ! Και δεν είναι καν βέβαιο ότι θα μπορούσε να το πάρει μαζί του ο Σαμαράς φεύγοντας, αν υποθέσουμε ότι έφτιαχνε ο ίδιος ως πρώην πρωθυπουργός πια, ένα διαφορετικό κόμμα.

  Και εδώ πρέπει να ξαναπούμε: Εάν δεν μπόρεσε να κάνει τη Νέα Ελλάδα όσο ήταν θεσμικά πανίσχυρος πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, πόσες πιθανότητες έχει ένα νέο κόμμα Σαμαρά σήμερα;

  Μόνον πάνω σε ερείπια θα μπορούσε να χτιστεί ένα νέο κόμμα Σαμαρά. Σε ερείπια τύπου κυπριακής προδοσίας, μικρασιατικής καταστροφής κλπ.

  Σε ερείπια, όμως, σαν κι αυτά στα οποία επενδύει ο Καραμανλής για επανέλθει, όπως μαθαίνω, ως "οικουμενικός" πρωθυπουργός, μετά την αποτυχία Τσίπρα και την πιθανότατη βίαιη εκδίωξή μας από το ευρώ προς τη δραχμή, μια εκδίωξη που δεν θα έχει την πολιτική ισχύ τότε πια ο Τσίπρας για να την υλοποιήσει ως προς τα "προαπαιτούμενα" από την πλευρά της Ελλάδας.

  Αν αυτή θέλει ο Σαμαράς να είναι η κληρονομιά του, μια κληρονομιά αντίστοιχη των Καραμανλήδων και συνέχεια του δικού τους, άθλιου ιστορικού ρόλου (αναφέρομαι στο 1974 και σε όσα συνέβησαν τότε, περιλαμβανομένης της νομιμοποιήσεως της αριστεράς), να μας το πει να το ξέρουμε.

  Ο Σαμαράς θυσίασε μια βέβαιη πρωθυπουργία το 1992 για το όνομα, την ταυτότητα και τη γη της Μακεδονίας. Η ζωή, ο Θεός δηλαδή, του το αναγνώρισε δινοντάς του την πρωθυπουργία που του χρωστούσε σε στιγμές πολύ πιο δύσκολες για την Ελλάδα, οπότε και ήταν πολύ πιο χρήσιμη για το ιστορικό μας έθνος.

  Θυσίασε την πολιτική ηγεμονία το Νοέμβριο του 2011, ρισκάροντας μάλσιτα να μας χάσει από οπαδούς του, προκειμένου να σταθεί η χώρα όρθια με τη συνεργασία του πιο αμοραλιστικού κόμματος που γνώρισε ποτέ η χώρα (ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απομίμηση), του ΠΑΣΟΚ. Το οποίο στη συνέχεια και διέλυσε, μετά από εκέινη τη συνεργασία-ομολογία πλήρους αποτυχίας για το ΠΑΣΟΚ.

  Και θυσίασε και την μελλοντική θριαμβευτική επάνοδό του τον Ιούλιο του 2015, όταν όλα φαινόταν χαμένα για τη χώρα, προκειμένου να δοθεί διέξοδος και να μην καταλήξουμε είτε στη δραχμή χωρίς σχέδιο, είτε να σαπίσουμε απλώς στο ευρώ.

  Αξίζει λοιπόν τώρα ο Σαμαράς να ψάχνει, τι; Μια δικαίωση που δεν τη χρειάζεται; Μια δικαίωση που οι ξένοι του τη δίνουν καθημερινά και που είναι βέβαιο ότι θα του την δώσουν και οι Έλληνες πριν από το τέλος της ζωής του;

  Δεν χρειάζεται δικαίωση του Σαμαρά αυτή τη στιγμή. Χρειάζεται συνέχεια του έργου του! Και χρειάζεται φρένο στα άθλια σχέδια τον Καραμανλήδων, να επανέλθουν "θριαμβευτές" και τάχα "σωτήρες" πάνω στα ερείπια που και οι ίδιοι μεθόδευσαν, δια της μη υποστηρίξεως της πρωθυπουργίας Σαμαρά (μην τυχόν και πετύχει και τους στείλει στα αζήτητα της ιστορίας) και δια της λανθάνουσας αλλά αποτελεσματικής υποστηρίξεως Τσίπρα, μέχρι και σήμερα ακόμη. Θα δείτε αυριανό πρωτοσέλιδο γνωστής εφημερίδας και θα καταλάβετε πολλά.

  Αυτό το φρένο στον Καραμανλή μπορεί να το θέσει μόνον μια ΝΔ που θα είναι η φυσική συνέχεια του Αντώνη Σαμαρά.

  Μια ΝΔ υπό έναν άξιο άνθρωπο που ο ίδιος ο Σαμαράς έφερε στη ΝΔ και που, όπως ο ίδιος αναγνωρίζει, η ΝΔ ποτέ δεν θα τον αναδείκνυε, δεν θα του επέτρεπε να έχει χώρο και λόγο στην πολιτική.

  Πήγα στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Άδωνι Γεωργιάδη. Και μου έκανε τρομερή εντύπωση, όχι μόνον ο παλμός και ο ενθουσιασμός των απλών ανθρώπων που ήρθαν, αλλά η ΠΑΝΤΕΛΗΣ απουσία των κομματικών από τα εγκαίνια! Ούτε καν για τα προσχήματα δεν πήγαν!

  Αυτό δείχνει ότι η βάση της ΝΔ, η ανανεωμένη δια της θητείας Σαμαρά βάση της ΝΔ, είναι αποφασισμένη να συνεχίσει την επανάσταση που ξεκίνησε στις 29 Νοεμβρίου 2009. Κόντρα σε μηχανισμούς, σχεδιασμούς και κέντρα λήψης αποφάσεων.

  Ειναι όμως γνωστά τα μειονεκτήματα του Άδωνι Γεωργιάδη. Του λείπει, κυρίως, το ηγετικό προφίλ. Αυτό ή το έχεις ή δεν το έχεις. Και αν το είχε ο 40χρονος Σαμαράς το 1991, αποδεικνύεται ότι δεν είναι θέμα ηλικίας.

  Αυτό το ηγετικό προφίλ περιμένουμε να το αναπληρώσει ο αρχηγός μας, ο Αντώνης Σαμαράς, τιθέμενος αφανής αλλά ουσιαστικός επικεφαλής και μπροστάρης της όλης προσπάθειας του Άδωνι. Μπροστάρης όπως μόνον ένας ηγέτης μπορεί να είναι.

  Είναι ανάγκη όχι μόνον να σταματηθεί ο Τσίπρας (αυτός θα καταρρεύσει κάποια στιγμή), αλλά κυρίως να σταματηθεί η συνωμοσία των Καραμανλήδων, που σχεδιάζουν την επόμενη μέρα μετά τον Τσίπρα πάνω στα ερείπια της χώρας. Και μάλλον στη δραχμή. Οι ενδείξεις ότι αυτό συμβαίνει είναι πάμπολλες, για να μπορούν να αγνοηθούν.

  Ε λοιπόν αυτό θα σταματηθεί μόνον δια της ίδιας της ΝΔ. Η οποία σήμερα ενσωματώνει εκτός από τη σαμαρική και την, υποτιθέμενη, καραμανλική παρακαταθήκη.

  Λέω "υποτιθέμενη", διότι ας μας πει κάποιος σε τι συνίσταται μια τέτοια παρακαταθήκη πέρα από το επίπεδο του συμβολισμού ενός ονόματος.

  Με τον Άδωνι πρόεδρο της ΝΔ και το Σαμαρά ουσιαστικό επικεφαλής της προσπάθειας, οι Καραμανλήδες θα είναι βραχυκυκλωμένοι. Η επόμενη μέρα μετά τον Τσίπρα θα ανήκει νομοτελειακά στη ΝΔ. Στη ΝΔ όπως την μετάλλαξε, την φρέσκαρε και την αναζωογόνησε ο Σαμαράς και η εξαετία του.

  Σε διαφορετική περίπτωση, προβλέπονται πολύ μαύρες ημέρες για τη χώρα.

  Αντώνη Σαμαρά, ήρθε η ώρα να σώσεις πάλι τη χώρα. Κάνοντας Πρόεδρο της ΝΔ τον Άδωνι Γεωργιάδη και βάζοντας ουσιαστικό εμπόδιο στην καραμανλική συνωμοσία κατά της χώρας.

  Σε περιμένουμε να τεθείς αφανής αλλά ουσιαστικός επικεφαλής της προσπάθειας. Και ας μην τα βρείτε σε όλα με τον Άδωνι. Δεν χρειάζεται. Το δικό σου ηγετικό προφίλ θα αναπληρώσει αφανώς, αλλά πολύ ουσιαστικώς την οποιαδήποτε έλλειψη συμφωνίας σε όλα.

  Το θέμα για εμάς, για τη βάση, είναι να συνεχίσει τη ζωή της η νέα, σαμαρική ΝΔ, που εσύ έφτιαξες και παρέδωσες στο έθνος υπέρ της χώρας.

  Και αν κάποτε αλλάξει πάλι κόμμα αυτή η παράταξη, να είναι σαμαρικό αυτό το κόμμα και όχι ερμαφρόδιτο γιαλαντζί δεξιό, σαν κι αυτό που φτιάξαν οι Καραμανλήδες το 1974.

  Γιατί εσύ Αντώνη Σαμαρά, έχεις ένα έργο να υπερασπιστείς. Ένα έργο που η ιστορική συνέχεια και συνείδηση του Ελληνισμού δεν πρέπει να επιτρέψει να πάει χαμένο, χωρίς τη συνέχεια που απαιτείται για να επιβιώσει.

 5. Vanzetti avatar
  Vanzetti 30/10/2015 12:16:42

  Τραγικό λάθος του Μεϊμαράκη να ανοίξει την διαδικασία.
  Δεν άκουσε τον Σαμαρά και τώρα η ΝΔ βρίσκεται ανύπαρκτη ενώ στη χώρα επικρατεί ένα μεγάλο κενό εξουσίας.
  Δυστυχώς ο Βαγγέλας παίζει καλά με το σύστημα Τσίπρα και έχει κάνει αυτό που θέλει το σύστημα
  Μια ΝΔ ανύπαρκτη.

 6. Νικ avatar
  Νικ 30/10/2015 12:41:22

  Αγαπητοί μου,
  Ήρθε η ώρα του 3ου μνημονίου Τσίπρα.
  Μια ώρα δύσκολη για το λαό και τον ίδιο.
  Η μετριότητα κυριαρχεί παντού φόροι,ανασφάλεια και από ανάπτυξη;
  Το 2017 προβλέπει το γραφείο προϋπολογισμού της βουλής!!!!

  Πάρτε Τσίπρα για δεύτερη φορά Έλληνες.....

  Ο κόσμος κατάλαβε το λάθος του πίστεψε τα ψέματα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

  Δεν έσκισε τα μνημόνια.
  Δεν γλύτωσε τους φόρους.
  Δεν καταργήθηκε ο ΕΝΦΙΑ.
  Δεν χόρεψαν τελικά οι αγορές την μουσική μας (τα νταούλια).
  Δεν,
  Δεν,
  Δεν....

  Τι περιμένουμε;
  Τα παλικάρια της ΝΔ να κάνουν αντιπολίτευση τους χρίζουμε από τώρα και τους τέσσερις προέδρους για το εθνικό συμφέρον την πατρίδα τους Έλληνες.
  Ας αφήσουν τα μαχαιρώματα για την θέση προέδρου και ας πάμε μπροστά!

  Μόνο ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να γυρίσει τα πράγματα.
  Τι περιμένουμε;

 7. Igor Rasputin avatar
  Igor Rasputin 30/10/2015 15:44:22

  Δε ξερω αν μπορει η ΝΔ.
  Ξερω οτι μπορει η δεξιά ή εστω η κεντροδεξιά παράταξη.
  Με μια μονο προϋπόθεση: να ηγηθεί εκ νέου ο Αντώνης Σαμαρας.
  Και αυτο ειναι μονόδρομος. Ας το καταλάβουμε όλοι. Αν μας ενδιαφέρει η πατρίδα.
  Τέλεια και παύλα.

 8. NIKOS z. avatar
  NIKOS z. 30/10/2015 16:21:15

  Η απάντηση στο ερώτημά σας είναι προφανώς ΟΧΙ . Είχε ΟΛΕΣ τις ευκαιρίες στα 20 χρόνια που κυβέρνησε συνολικά απο το 1974 μέχρι σήμερα και δεν μπόρεσε (ούτε θέλησε επαρκώς) να το κάνει. Και μάλιστα τα τελευταία 2,5 χρόνια με τον Ικανώτερο Αρχηγό της τον Σαμαρά. Επομένως δεν μπορεί. Γι αυτό την εγκαταλείψαμε...

 9. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 30/10/2015 16:45:39

  Δεν χάθηκε ο κόσμος εάν ασχοληθεί για 2-3 μήνες η ΝΔ με τα δικά της.
  Μόλις τώρα είχαμε εκλογές.Και τώρα εάν γίνονταν πάλι σύριζα θα έβγαινε.Οπότε προς τι η βιασύνη;Επειδή βιαζόσαστε εσείς που δεν ψηφίσατε Τσίπρα δεν σημαίνει ότι βιάζεται η πλειοψηφία που δεν θέλει τη ΝΔ και το "νεοφιλελευθερισμό".
  Δεν είμαι τόσο αισιόδοξος όσο ο Διογένης.Βαθιές πολιτιστικές παραδόσεις οδηγούν τους λαούς στο μακρό χρόνο της ιστορίας τους και το πιθανότερο είναι η σύγκλιση της Ελλάδος με τα υπόλοιπα Βαλκάνια από τα οποία αποσπάσθηκε το 1945.

 10. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 30/10/2015 17:03:13

  Να προσθέσω ότι όταν γίνει αυτό που λέει ο Διογένης θα εξαπολυθεί μεγάλη προπαγάνδα ότι έτσι κι αλλιώς θα μας έδιωχναν από την ευρωζώνη και ο Σαμαράς δεν θα κατάφερνε τίποτα παραπάνω.
  Ήδη έχουν αρχίσει να λένε ότι το ίδιο μνημόνιο θα είχαμε ανεξαρτήτως εκλογών.

 11. ΤΤ avatar
  ΤΤ 30/10/2015 17:03:21

  Μην φοβάστε.

  Ένας μεγάλος Ευρωπαίος έχει λύσει το ζήτημα:

  ''Πληθυσμοί που είναι πολύ ηλίθιοι για να επιβιώσουν, θα εξαφανιστούν.''
  .
  .
  Είτε είναι γαζέλες που πιάνουν φίλους τα λιοντάρια, είτε είναι άνθρωποι που δεν πιστεύουν στα σύνορα.

  Δαρβίνος λεγόταν.

 12. NIKOS z. avatar
  NIKOS z. 30/10/2015 19:27:23

  Προφανώς εννοούσε τους Γερμανούς και μάλλον πάλι θα δικαιωθεί...

  • Άλυτη Εξίσωση avatar
   Άλυτη Εξίσωση @ NIKOS z. 30/10/2015 20:53:09

   Αυτό τώρα τι ήταν; Ξόρκι στην απειλητική πραγματικότητα;

 13. Ελενη avatar
  Ελενη 01/11/2015 23:02:39

  Αυτό που είναι αναγκαίο τώρα είναι να ξεκινήσουν όλα απο την αρχή, αναλάβουν νέα πρόσωπα και προσανατολύσουν το κόμμα σε ένα σύγχρονο μοντέλο οργάνωσης και λειτουργίας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.