Μπορεί η ΝΔ να κερδίσει τον ΣΥΡΙΖΑ;
24/01/2016 17:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μπορεί η ΝΔ να κερδίσει τον ΣΥΡΙΖΑ;

Μιλάμε συνέχεια για τον ένα χρόνο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, για τα γενέθλια της Αριστεράς στην εξουσία, για τις αποτυχίες, τα καταστροφικά λάθη, τα εγκλήματα της εγκληματικής οργάνωσης που μας κυβερνά.

Αλλά δεν έχουμε πει για τον έναν χρόνο της ΝΔ στην αντιπολίτευση. Για τα όσα έγιναν σε ένα κόμμα που ξεστράτισε, που έκανε μεγάλα λάθη, που εξευτελίστηκε, που έκανε την αυτοκριτική του, που θυμήθηκε ποιοι έσωσαν τη χώρα και που τώρα κάνει ένα νέο ξεκίνημα.

Ένας χρόνος ΝΔ, με μια ήττα πέρυσι τον Ιανουάριο επειδή ο κόσμος προτίμησε το παραμύθι από την αλήθεια, με μια εσωστρεφή πορεία μέχρι τον Ιούνιο λόγω του εσωτερικού πολέμου κατά του Σαμαρά που οδήγησε στην ήττα του «ναι» και με την παράδοση της αρχηγίας στον αιώνιο μεταβατικό Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Και με ένα καλοκαίρι γεμάτο λάθη απέναντι σε μια κυβέρνηση που τρέκλιζε, που έφερε τις κλειστές τράπεζες και που πήγε να διαπραγματευτεί στα… τέσσερα. Και τι έκανε η ΝΔ; Το αυτονόητο μεν να αποδεχθεί τη συμφωνία για να μην καταρρεύσει η χώρα αλλά χωρίς όρους. Σαν τα πρόβατα στο σφαγείο του Αλέξη. Η αποδοχή μιας συμφωνίας που ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε έπειτα από τα εγκληματικά του λάθη στις Βρυξέλλες.

Την αποδέχθηκε η ΝΔ, την ψήφισε για να συνεχιστεί η πορεία της Ελλάδας και τι έκανε ο Αλέξης; Τους κορόιδεψε όλους και πήγε σε εκλογές κερδίζοντάς τες άνετα απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν είχε ούτε τη στοιχειώδη δύναμη να υπερασπιστεί την κυβέρνηση Σαμαρά που έσωσε τη χώρα από τη χρεοκοπία. «Γιατί να ψηφίσουμε Βαγγέλα κι όχι Αλέξη; Για τη μουστάκα του ή για τα γαλλικά του»;, είπαν οι ψηφοφόροι και η ΝΔ ξανά δεύτερη και καταϊδρωμένη έβλεπε ψεύτες και ψεκασμένους να κυβερνούν και να διαλύουν ό,τι είχε απομείνει όρθιο.

Και από τον Σεπτέμβριο και μετά η πλήρης απαξίωση. Εκλογές που δεν έγιναν, υποψήφιοι που σκοτώθηκαν μεταξύ τους, εκλογές που επιτέλους έγιναν κι ένας Μητσοτάκης (ευτυχώς όχι ο γνωστός ή η κόρη του) κερδίζει εκεί που δεν το περίμενε κανείς.

Ένα χρόνο μετά από την ήττα της, η ΝΔ κάνει νέο ξεκίνημα. Με πολλά προβλήματα που δεν μπορεί να κρύβονται πίσω από δημοσκοπήσεις που τη δείχνουν να «πετάει», λες και ο κόσμος τρώει κουτόχορτο. Με μια ηγεσία που κάνει προσπάθειες ανανέωσης, βάζει σε καίριες θέσεις ικανούς νέους που θέλουν να αποδείξουν ότι μπορούν να ασκήσουν πολιτική.

Αλλά και που κάνει θολά ανοίγματα σε χώρους που είναι ιδεολογικά πεθαμένοι. Ψάρεμα στα θολά νερά του Ποταμιού και στα απομεινάρια του ΠΑΣΟΚ για μια δήθεν μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Η νέα ΝΔ δεν έχει ανάγκη από ποταμίσιες και πασοκίσιες πέστροφες. Έχει ανάγκη από νέα «ψαριά» στην κοινωνία. Που θα την πιάσει μόνο αν πει αλήθειες, αν βγάλει από πάνω της τα φαινόμενα νεποτισμού, αλαζονείας, κομματικοποίησης του κράτους και δειλίας στην υιοθέτηση πολιτικών που θα αλλάξουν την Ελλάδα. Ο Κυριάκος μοιάζει με τον Καραμανλή όταν ανέλαβε τη ΝΔ. Όλο λόγια για επανίδρυση και βασικές τομές στο κράτος που τότε αποδείχθηκαν ψεύτικες υποσχέσεις. Και που οδήγησαν σε κουμπάρους, μίζες, λαμογιές, νόμιμες και ηθικές παρλαπίπες και έναν κόσμο να κοιτάζει αποσβολωμένος τη «φούσκα» Καραμανλή να σκάει με πάταγο.

Θα κάνει το ίδιο λάθος ο Μητσοτάκης; Θα υποσχεθεί χωρίς να κρατήσει το λόγο του; Θα βάλει σε καίριες θέσεις ανθρώπους που θα αποδειχθούν ανίκανοι ή θα δώσει χώρο σε νέους με όραμα, αληθινούς και διψασμένους όχι για καρέκλες αλλά για πατριωτική πολιτική; Θα πατήσει πάνω στην κυβέρνηση Σαμαρά που έδωσε πολλά στον τόπο και κάποτε θα δικαιωθεί γι’ αυτό;

Ένας χρόνος στην αντιπολίτευση για τη ΝΔ είναι πολύς και ταυτόχρονα λίγος χρόνος. Πολύς γιατί την ίδια στιγμή στην εξουσία είναι ο ανίκανος τυχοδιώκτης που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ. Λίγος γιατί η ΝΔ πρέπει να αλλάξει ριζικά και που σίγουρα δεν είναι έτοιμη να κυβερνήσει, ακόμη κι αν κληθεί να το κάνει.

Όμως, η ιστορία δεν γράφεται με αν. Ο Κυριάκος και η ομάδα του πρέπει να αξιοποιήσουν όσους θέλουν πράγματι να προσφέρουν και να ετοιμάσουν ένα κόμμα που δεν θα πάρει απλά την εξουσία ως φυσιολογική πολιτική εναλλαγή. Αλλά ως ιστορική αναγκαιότητα σε μια χρονική στιγμή που η Ελλάδα μας, η πατρίδα μας κινδυνεύει θανάσιμα. Κινδυνεύει από οικονομική κατάρρευση, κινδυνεύει από εξωτερικούς κινδύνους, από το να μετατραπεί σε αποθήκη προσφύγων.

Κυρίως κινδυνεύει από έναν άκρατο λαϊκισμό που κατατρέχει οριζοντίως και καθέτως την ελληνική κοινωνία και που δεν αφήνει τις ψύχραιμες φωνές να βγουν μπροστά. Ας ελπίσουμε ότι η ΝΔ θα γίνει ένα κόμμα διαφορετικό απ’ ότι ήταν γιατί απλά και η πατρίδα μας έχει διαφορετικές ανάγκες.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΙΑΣΩΝ avatar
  ΙΑΣΩΝ 24/01/2016 09:21:26

  η κατάσταση είναι τόσο επικίνδυνη για τη χώρα που σύντομα θα προσκληθεί η νδ να βγάλει το φίδι από την τρύπα δεν υπάρχει άλλος πολιτικός σχηματισμός να αντέχει αυτή την πρόκληση και εάν μπορείτε να μας ενημερώσετε πόσοι από του 400 χιλιάδες ψηφοφόρους έκαναν για πρώτη φορά εγγραφή στη ΝΔ ? από'τι έχω ακούσει οι περισσότεροι είναι νέα μέλη και γι'αυτό έχουν θορυβηθεί οι πασοκοι και τα ποτάμια !

 2. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 24/01/2016 10:46:11

  Τι να λέμε τώρα; Ουσιαστικά, δεν παρουσιάζει κανένα απολύτως ενδιαφέρον το ...ματσάκι Σύριζα - Ν.Δ για την πλειοψηφία του από παντού βαλλόμενου Ελληνικού λαού. Οι ίδιες αδιέξοδες νεοφιλελεύθερες πολιτικές με κάτι μικροδιαφορούλες (στη θεωρία κυρίως), εκφρασμένες από λίγο διαφορετικά πρόσωπα που τραγουδάνε παραλλαγές του ίδιου μνημονιολάγνου άσματος, δεν αφορούν παρά μονάχα τον στενό κομματικό στρατό κάθε παράταξης. Βαρετές και ασήμαντες ιστορίες για τους πολλούς, ξεπερασμένες από την εν εξελίξει τραγωδία που ζούνε.
  Το μόνο ερώτημα που εκκρεμεί χωρίς μια πειστική απάντηση, είναι : ''Υπάρχει συγκεκριμένη, ρεαλιστική και άμεσα εφαρμόσιμη πρόταση, ικανή να ενώσει την κοινωνία, να την οδηγήσει σε διέξοδο και να αποτελέσει ασπίδα της χώρας έναντι των έξωθεν εκβιασμών και απειλών, που στόχο τους έχουν την αποδυνάμωση και πιθανά τον διαμελισμό της Ελλάδας;''
  Μονάχα αυτό ενδιαφέρει. Τα λοιπά, είναι παραπλανητικές κι ασήμαντες μικρολεπτομέρειες, που μας θολώνουν το τοπίο.
  Ας μην τους επιτρέπουμε να ροκανίζουν τον πολύτιμο χρόνο μας κρύβοντας πίσω από το στολισμένο δέντρο τους το δάσος μας που καίγεται, ούτε οι μεν ούτε οι δε βολεμένοι και χρυσοπληρωμένοι Δημόσιοι υπάλληλοι. Αυτοί που μας αυτοπλασσάρονται ως …..προσφερόμενοι ’’Σωτήρες’’, αυτοί οι άχρηστοι και πολλαπλώς αποτυχημένοι……
  Ας απαλλαγούμε επί τέλους απ΄ τις μοιραίες γαλαζορόζ μας αυταπάτες. Επαναλαμβάνοντας συνεχώς τα ίδια λάθη, επανεπιλέγοντας εναλλακτικά τους καταστροφείς μας ως «νέους» φερέλπιδες ταγούς, τι περιμένουμε οι ανόητοι; Ν΄αλλάξει τάχα το αποτέλεσμα;

  «Ο λαός σώζει. Δεν σώζεται» - Νίκος Καζαντζάκης

 3. ΙΑΣΩΝ avatar
  ΙΑΣΩΝ 25/01/2016 14:42:54

  και όμως η εξίσωση δεν είναι τόσο άλυτη παραγωγή χρειάζεται και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με σκληρή εργασία κακομοίρη μου όλα τα άλλα είναι αερολογίες ! όσο για το χρόνο που χρειάζεται... ναι χρειάζεται αρκετός μέχρι να κατανοήσουμε ότι ο χρόνος είναι χρήμα και να στείλουμε στον αγύριστο το τσούρμο των εγκληματιών της οικονομίας.

 4. Σωτηρης avatar
  Σωτηρης 25/01/2016 15:22:35

  Δύσκολα κερδίζει τον ΣΥΡΙΖΑ. Σίγουρα δεν κερδίζει καμία πλειοψηφία για αυτοδυναμία. Ευχαριστείστε για αυτό τους "πανέξυπνους" που έκαναν τα στραβά μάτια στην Χρυσή Αυγή. Σας έλεγα δεν μπορούμε να έχουμε και Χρυσή Αυγή και με πρωτιά την ΝΔ... Εάν έχετε τρόπο να αναγκάσετε τους Χρυσαυγίτες είτε να πουν καλό λόγο για ΝΔ και να απογοητευτούν οι οπαδοί της και ή να απέχουν ή αναγκαστικά να ψηφίσουν και αυτή σαν μικρότερο κακό την ΝΔ τότε ΙΣΩΣ μπορείτε να πάρετε αυτοδυναμία, είτε να χτυπηθούν οικονομικά για να μην μπορούν να κατέβουν στις εκλογές και να μπουν πολλοί από δαύτους φυλακή μόνιμα. Αλλιώς η Χρυσή Αυγή είναι και θα είναι η καλύτερη χορηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.