Μπάτσοι, «γουρούνια», αδέρφια μας
01/11/2015 08:00
Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μπάτσοι, «γουρούνια», αδέρφια μας

Η Ομάδα ΔΕΛΤΑ είναι η αιχμή του δόρατος της εσωτερικής φρουράς της Δημοκρατίας στην αντιμετώπιση ταραχών κι όχι μόνο. Η πλέον ταχυκίνητη μονάδα της Αστυνομίας μέσα στο αστικό περιβάλλον. Έδωσε την μάχη με το περιθώριο και την κέρδισε πολλές φορές. Αυτό δεν το συγχωρεί ο «χώρος» που βρίσκει τους ΔΕΛΤάδες συνεχώς μπροστά του. Μεγάλος ο αριθμός περιστατικών όπου απέτρεψαν τα χειρότερα. Ενδεικτικό κι εμβληματικό το περιστατικό. Το βράδυ της 4/2/2012 υπερασπίστηκαν το σπίτι του Προέδρου της Δημοκρατίας από επίθεση περίπου 100 αντεξουσιαστών με μολότωφ, σιδερόβεργες και ξύλινα κοντάρια.

Το κόμμα των «αριστερών μνημονιακών» έχει πολλά νταραβέρια με το περιθώριο. Είχαν υποσχεθεί στους μεσοτοιχία συντρόφους τους και στην νεολαία τους το ρουσφέτι της διάλυσης της ΔΕΛΤΑ. Οι υπόγειες διαδρομές τους με το περιθώριο της βίας αποδεικνύονται από μια πραγματικότητα, που γελοιοποιεί την άποψη πως υπάρχει μόνο ένα άκρο, το οποίο είναι μαύρο, ακροδεξιό, πως υπάρχουν κακά μαχαίρια αλλά «καλές» μολότωφ και αντεξουσιαστικά ή ακροαριστερά «καλά» ρόπαλα και πιστόλια, καλοί και κακοί νεκροί: στο πρώτο και δεύτερο Μνημόνιο κάηκε το πελεκούδι, στο τρίτο το φαρδύτερο κι αριστερό ήταν απλά Τρίτη. Στα μέτρα των «Σαμαροβενιζέλων» γινόταν του Κουτρούλη ο γάμος από συνδικάλες, φρικιά, συνιστώσες και το λουρί της μάνας. Τώρα επί κομισαρίων και της ψευτοδεξιάς ορντινάτσας τους, που ξεσκίζουν τον λαό με φόρους και περικοπές, η «επανάστασις» αντιμετωπίζει το μεγάλο δίλημμα: κανέλλα ή τριμμένη σοκολάτα στον καπουτσίνο. Μόνο κάτι «χάπενινγκ» και τα συνήθη ντου στους μπάτσους, που δεν είναι ούτε γουρούνια, ούτε δολοφόνοι αλλά η πρώτη γραμμή άμυνας της πολιτείας από την μαύρη ή κόκκινη φασιστική βία, από τους κάθε μορφής και χρώματος ολοκληρωτικούς, βάνδαλους, πλιατσικολόγους και δολοφόνους. Εγώ, το έχω ξαναπεί, όταν από τη μια είναι τα κωλόπαιδα των αστών που παίζουν «επανάσταση», που θεωρούν «δικαίωμα» τον εμπρησμό, τους βανδαλισμούς, τον φόνο, για να επιβάλλουν τις μειοψηφικές απόψεις τους κι από την άλλοι οι μπάτσοι, τουτέστιν οι συμμαθητές, οι γείτονες μου, οι φρουροί της ασφάλειας του λαού και της δημοκρατικής πολιτείας, είμαι με τους μπάτσους. Διότι, να το εμπεδώσουμε, στην δημοκρατική πολιτεία το μονοπώλιο της βίας ανήκει μόνο στα όργανα του κράτους, όταν εφαρμόζουν το Σύνταγμα και τους Νόμους, απέναντι σε όσους τα παραβιάζουν.

Η ατυχέστατη αμφισβήτηση από τον αρμόδιο υπουργό του «δημοκρατικού ελέγχου» και της «αποτελεσματικότητας» της ΔΕΛΤΑ εκστομίστηκε μετά τα γεγονότα της 17/9. Γύρω στα 200 άτομα επιτέθηκαν στο Α.Τ. Εξαρχείων, έριξαν δεκάδες δημοκρατικότατων μολότωφ, με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν αστυνομικοί και κρατούμενοι που βρίσκονταν στο τμήμα αλλά και περίοικοι πολίτες. Γι’ άλλη μια φορά η ΔΕΛΤΑ έσωσε την κατάσταση κι όλως «αναποτελεσματικώς» δεν έγιναν φλαμπέ αστυνομικοί, κρατούμενοι ή άλλοι πολίτες. Τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί, του ενός του έσπασε δημοκρατικότατα το χέρι αλλοδαπή με πυροσβεστήρα (!) κι έγιναν εννέα συλλήψεις. Άρχισε το γνωστό γαϊτανάκι καταγγελιών με τους συνήθεις συμμετέχοντες, διότι πάλι οι παλιόμπατσοι δεν μοίρασαν τσάϊ με κουλουράκια και δεν αντιμετώπισαν τις μολότωφ και τα ρόπαλα με λουκουμόσκονη κι αστυνομικοί βρέθηκαν κατηγορούμενοι. Δεν ξέρω την δικογραφία, ποιος και πόσο δίκιο έχει αλλά ξέρω το τεκμήριο αθωότητας, το οποίο η πολιτική ηγεσία το έγραψε εκεί που δεν βλέπει ο ήλιος. Την απουσία της ταχυκίνητης ΔΕΛΤΑ, θα την πληρώσει απλά η Δημοκρατία. Κι όταν ο «χώρος», που θρέφουν και χαϊδεύουν τα συντρόφια, στραφεί εναντίον τους, ας πάνε για ξεμάτιασμα στη Φωτίου.

Απλές κουβέντες. Η παράταξη μας οφείλει με στεντόρεια φωνή να καταγγείλει την μεθόδευση, τους κινδύνους και όταν απέλθουν οι ανίκανοι μηδενιστές να ανασυγκροτήσει την ΔΕΛΤΑ.

(Δημοσιεύεται στην «Κυριακάτικη Δημοκρατία»)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κ.Σ.Μαυρόπουλος avatar
  Κ.Σ.Μαυρόπουλος 01/11/2015 07:59:37

  -και το χειρότερο είναι ότι το έργο της διάλυσης ανέλαβε πρώην στρατιωτικός.

 2. κατωυποσταθμης avatar
  κατωυποσταθμης 01/11/2015 11:31:01

  στα καναλια η μανιέρα που υπάρχει αναφερεται απλώς στούς νεαρούς!!!! [ο θεός να τους κάνει] που δεν ειναι κομματικός στρατός απλά ειναι κάποιοι που η κάμερα τους δείχνει να κρατανε ροπαλοκοκκινες παντιέρες και νακάνουν λίγη φασαρία ,τα παλιόπαιδα, μην φοβαστε δεν ειναι κακά παιδιά της διπλανής πόρτας ειναι και αυτά, οπως ηταν και η..... πεθερά του καημενε Αθανασόπουλε τι σου εμελε να πάθεις , εκτακτα

 3. Τζανής avatar
  Τζανής 01/11/2015 14:00:11

  Το πολύ και εύκολο χρήμα έφτιαξε τους επαναστάτες των βορείων προαστίων.
  Κόφτους το πολύ χρήμα και θα έρθουν στα ίσα τους.

 4. OYK avatar
  OYK 01/11/2015 15:04:40

  Θα πω μόνο το εξής: 36%. Ο λαός επέλεξε δημοκρατικότατα το μπάχαλο, τους λαθρομετανάστες μέσα στα σπίτια μας, τα εύκολα τα λόγια τα μεγάλα, την αριστερή μνημονιάρα, τους ακροαριστερούς. Ας πρόσεχε.

 5. Naruto avatar
  Naruto 01/11/2015 16:26:33

  Οι αντεξουσιαστές είναι οργανωμένη ξενοκίνητη συμμορία χρηματοδοτούμενη απο μη φιλικές κυβερνήσεις με στόχο να βλάψουν την πατρίδα . Το απλό ερώτημα είναι γιατί επιτρέπουμε την δράση τους ;
  Έχουμε μπερδέψει την δημοκρατία με την οχλοκρατία , η Ελλάδα έγινε ξέφραγο αμπέλι . Χρειάζεται επειγόντως να σφίξουν τα λουριά γιατι χώρες σαν την Ελλάδα δεν τις λυπούνται αλλά τις κατασπαράζουν .

 6. roadrunner avatar
  roadrunner 01/11/2015 18:52:10

  Η ομάδα ΔΙΑΣ είναι ίσως η πρώτη υπηρεσία του Δημοσίου που με χαρά διαλύει η νεομνημονιακή αριστερά...

  Μειώνουν τη δημόσια ασφάλεια...
  Όπως προεκλογικά "χαλαρώνανε" τα εξωτερικά μας σύνορα, για να μας κάνουν, από χώρα, χοτσποτ.
  Γεμίζουν "ζιζάνια" τον τόπο, ξεριζώνουν ότι ωφέλιμο...
  Είναι οι "γκρεμιστές", μόνο γκρεμιστές...
  Τίποτε δε λέγεται τυχαία...

 7. roadrunner avatar
  roadrunner 01/11/2015 20:09:04

  ==========================================
  Στα τρίσβαθα της σκέψης του κύκλωπες, λαιστρυγόνες,
  σειρήνες, Κίρκη σίμωσαν διανύοντας αιώνες.

  Αέναη δικαίωση αντίκρυ του Οδυσσέα-
  Δαίμονες κλαιν΄ ενώπιον αριστερού γραφέα.

  Στα έπη ζητούν ανάδρομη την υστεροφημία
  και στην Ιθάκη, η επιστροφή, ας μένει ουτοπία.

  Άτοπου νόστου τα δεσμά, γύρω του έχουν πλέξει
  τραυλίζει πια, παραμιλά - η γνώση, άγνωστη λέξη…
  ============================================

 8. Ουαί υμίν... avatar
  Ουαί υμίν... 01/11/2015 23:05:59

  Για σκεφτείτε λίγο...
  Εναν νέο άνθρωπο να εισέρχεται στην Σχολή Ευελπίδων το 1971...
  Να ορκίζεται...
  Να ορκίζεται ανθυπολογαγός....τέσσερα χρόνια μετά...
  Να έχει παραστει στην διάρκεια της υπηρεσίας του σε μυριες όσες ορκομωσιες, τελετές, παραδόσεις, παραλαβές...
  Προσκύνησε, σταυροκοπήθηκε, χαιρέτισε την Παναγία, πήγε σε επιτάφιους...
  Ορκίστηκε να φυλάττει πίστιν εις την πατρίδα...με το χέρι στο Ευαγγέλιο...

  Ηρθε η ώρα να ορκιστεί βουλευτής...του Σύριζα...
  και μετά Υπουργός...του Σύριζα...
  Πηγε με την πλἐμπα του συρφετου που διάλεξε να διαφύγει, όταν το σαπιοκάραβο που χρόνια τον "φρόντιζε" καταποντίσθηκε...

  Πολιτικος όρκος...

  Οι τιράντες δεν κρατάνε πάντα παντελόνια...Ενίοτε σκαλώνουν σε Πόρτες...Να θυμίζουν Χρέη...

  Ο "εξωμότης" είναι αυτός που αρνείται την πίστη του....
  "Επίορκος" αυτός που πατάει τον όρκο του....

  Πρώτα ήταν ή τώρα είναι Υποκριτής;;;;
  Πότε και ποιός είναι ο Ορκος της ψυχής του;;;;

  Τότε η τώρα θα είναι ο εαυτός του;;

  Δεν ξερω τελικά αν ήταν ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ο... πρώην!
  Πάντως λίγοι και χατζηαΒατηδες τον σέβονται ώς ...νύν!
  Και οι πολλοί θα τον οικτίρουν, στον αιώνα τον άπαντα!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.