Μονόδρομος η στροφή προς τα Δεξιά!!!
18/02/2017 13:44
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μονόδρομος η στροφή προς τα Δεξιά!!!

Δεν είναι ρατσιστικό αυτό που θα πούμε αλλά όσο και να τον βλέπεις τον Φίλη για… λαγός δεν σου κάνει; Δεν είναι βρε παιδί μου στα κυβικά του για να τρέχει μπροστά και να τον ακολουθούν οι άλλοι.

Κι όμως, ο πρώην υπουργός της Απαιδείας τη αριστεράς έχει μετατραπεί στον καλύτερο λαγό της κυβέρνησης και του Τσίπρα. Φαίνεται ότι τα ξαναβρήκε με τον πρωθυπουργό ο οποίος του ανέθεσε ειδική αποστολή. Να το παίζει αντιπολίτευση και ταυτόχρονα να ρίχνει γέφυρες όπου τον παίρνει.

Με τον τρόπο αυτό ένα στέλεχος εκτός της κυβέρνησης διασώζει το… ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς και παίζει και τα πολιτικά παιχνίδια που δεν μπορεί να παίξει το Μαξίμου.

Έτσι, λοιπόν, μετά την «ηχηρή» παρέμβασή του στην Κ.Ε. του κόμματος που δήθεν έκανε κριτική στον Τσίπρα, αποφάσισε να το παίξει και… κουμπάρος. Ή προξενητής των κεντροαριστερών δυνάμεων, δηλαδή του Τσίπρα και της Φώφης. Ζητά προσέγγιση με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ζητά συμπόρευση με την κεντροαριστερά και τη Σοσιαλδημοκρατία παρά το γεγονός ότι αναγνωρίζει πως είναι δύσκολο το εγχείρημα και παρ’ ότι ο ίδιος έχει πει τους Πασόκους «βρόμικους».

Εν πάση περιπτώσει, ο «αριστερός» αυτός άνθρωπος ο Φίλης, κάνει την ανάγκη φιλοτιμία, στο όνομα της αποστολής που του έχει ανατεθεί, να ρίξει το δόλωμα στη Φώφη και τις λοιπές «δημοκρατικές δυνάμεις». Ο λαγός που σας λέγαμε…

Είναι σε τέτοιο στρατηγικό αδιέξοδο ο ΣΥΡΙΖΑ και σε τέτοιο πανικό όταν βλέπει να βρίσκεται 15 μονάδες πίσω και να κινδυνεύει να τον περάσει… και η Χρυσή Αυγή, που θα κάνει τα πάντα. Ακόμη και να ξεχάσει το «αριστερό παρελθόν» και να γίνει ένα κόμμα της Σοσιαλδημοκρατίας. Κάτι σαν κι αυτά τα κόμματα που καταρρέουν σε όλο τον κόσμο δηλαδή. Ο Τραμπ κατατρόπωσε τους, ας πούμε, κεντρώους των ΗΠΑ, ο Ολάντ μας χαιρετά τον πλάτανο, οι Σοσιαλιστές στην Ισπανία είναι για τα μπάζα, στην Ιταλία ο Ρέντσι ψάχνει να βρει τι θα κάνει και πώς θα επανέλθει, στην Αγγλία ο Κόρμπιν δεν χωνεύεται ούτε κι από αυτούς που τον ψήφισαν. Μόνο στη Γερμανία ανεβαίνουν οι Σοσιαλδημοκράτες κι αυτό επειδή ο κόσμος βαρέθηκε τη Μέρκελ. Αλλά μη νομίζετε. Όταν λέμε Σοσιαλιστές στη Γερμανία είναι ίδιοι σαν την σημερινή Καγκελάριο.

Εν πάση περιπτώσει, μπροστά στον κίνδυνο να μη βρίσκει ούτε την ψήφο του ο Αλέξης, ρίχνει άδεια για να πιάσει γεμάτα με τον Φίλη στο ρόλο του ψαρά.

Όμως, στ’ αλήθεια, έχει ανάγκη ο τόπος από πεθαμένους πολιτικούς και νεκρές ιδεολογίες; Ποιο είναι το όραμα της Κεντροαριστεράς για την Ελλάδα; Για την ανάπτυξη, για το μεταναστευτικό, για τη δημόσια ασφάλεια, για τις δουλειές που θα κρατήσουν στη χώρα τα παιδιά μας;

Αλλά δεν πειράζει, ο Φίλης μπορεί να είναι όσο λαγός θέλει. Ο Τσίπρας μπορεί να ονειρεύεται ότι θα κυβερνά για δεκαετίες, ακόμη κι αν «σκοτώσει μέσα του τα Εξάρχεια» και μετακινηθεί προς το κέντρο.

Η ΝΔ τι κάνει σε όλο αυτό το παιχνίδι είναι το ζήτημα. Και με την κατάσταση που διαμορφώνεται αποδεικνύεται περίτρανα γιατί η Νέα Δημοκρατία πρέπει να παραμείνει δεξιό κόμμα και να μην ξεκινήσει τις τσάρκες προς το κέντρο και προς ιδεολογίες θολές και ανεφάρμοστες. Αν θέλει το κέντρο ο Τσίπρας ας το πάρει κι ας βάλουν το χεράκι τους σ’ αυτό η Φώφη, ο Ποταμίσιος ή όποιος ψόφιος πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ που ονειρεύεται ξανά υπουργικές καρέκλες.

Ο ρόλος της ΝΔ πρέπει να ξεκαθαριστεί και τίποτε άλλο, κι εδώ είναι η ευθύνη του Κυριάκου. Απέναντι στην πρόταση που ρίχνει στο τραπέζι ο Τσίπρας ή που πάει να διαμορφώσει, πρέπει και ο Μητσοτάκης να ρίξει τη δική του.

Να διαμορφώσει ένα πλαίσιο αρχών και αξιών και μια στρατηγική η οποία θα γίνει πιστευτή από τους πολίτες που πιστεύουν ότι δεν υπάρχει τρίτος δρόμος ή αν υπάρχει οδηγεί κατευθείαν προς την κόλαση. Η ΝΔ πρέπει να παραμείνει δεξιό κόμμα διότι οφείλει να είναι κάτι άλλο, κάτι ξεχωριστό από αυτό που σχεδιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ με κουμπάρο τον Φίλη.

Στις επόμενες εκλογές, και μετά από αυτές εφόσον δεν υπάρξει αυτοδυναμία της ΝΔ, θα κριθούν πολλά. Θα γίνει η μάχη δύο κόσμων εντελώς διαφορετικών. Αν θέλει προγραμματικές συγκλίσεις ο Τσίπρας με αυτούς που διέλυσαν τη χώρα τα προηγούμενα χρόνια με γειά του με χαρά. Άλλωστε, έχει όλους τους Πασόκους στο κόμμα του, λίγοι ακόμη δεν πειράζει.

Η ΝΔ, όμως, πρέπει να αντιπροτείνει, να φτιάξει ένα δεξιό αφήγημα κι όχι να βουτάει στα θολά νερά του κέντρου. Ξεκάθαρες κουβέντες κι ας αποφασίσει ο λαός. Θέλει ξανά εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ και χωρίς τον στυμμένο σαν λεμόνι Καμμένο; Θα είναι υπεύθυνος ο καθένας για τις πράξεις του.