Μόνο αυτοί δεν φταίνε
15/08/2017 14:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μόνο αυτοί δεν φταίνε

Ήταν λίγο πριν τα μέσα του περασμένου Ιουλίου όταν η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή απευθύνθηκε στον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ για την απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει κατά 100 άτομα τη δύναμη του Πυροσβεστικού Σώματος Κεντρικής Μακεδονίας.

O κ. Μοσκοβισί, ξεκαθάρισε πως «η Επιτροπή δεν έχει καμία ανάμειξη στις πολιτικές στελέχωσης της κυβέρνησης για την παροχή δημόσιων αγαθών».
«Τα κράτη μέλη έχουν την πρωταρχική ευθύνη στο έδαφός τους για την προστασία από καταστροφές των πολιτών, του περιβάλλοντος και της ιδιοκτησίας, συμπεριλαμβανομένης της πολιτιστικής κληρονομιάς. Αποτελεί επίσης αρμοδιότητα του εν λόγω κράτους μέλους η ανάπτυξη και η εφαρμογή κατάλληλων εθνικών πολιτικών στον τομέα της πολιτικής προστασίας» απάντησε στην κυρία Καϊλή ο Ευρωπαίος επίτροπος.

Τι μας λέει ο Μοσκοβισί που μας τα έχουν πει και άλλοι Ευρωπαίοι; Ότι τις περικοπές στην Πυροσβεστική τις αποφάσισε η κυβέρνηση και δεν είναι δουλειά της τρόικας. Ότι την ευθύνη για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την προστασία της περιουσίας των πολιτών την έχει η κυβέρνηση της κάθε χώρας και δεν ευθύνεται κανένα μνημόνιο.

Δεν τους φταίει λοιπόν η κρίση που δεν υπάρχουν πυροσβέστες και πυροσβεστικά. Δεν τους φταίει κανείς που είναι γηρασμένα τα ελικόπτερα.

Για όλα αυτά φταίνε οι διάφοροι Καρανίκες που αμείβονται πλουσιοπάροχα ενώ δεν προσφέρουν τίποτε. Φταίνε οι χιλιάδες συμβασιούχοι που διορίζει ο Σκουρλέτης για να κάθονται. Φταίει η κυβέρνηση της αριστεράς που μοιράζει επιδόματα στους ψηφοφόρους που νομίζει ότι έχει. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι 2,5 χρόνια στην κυβέρνηση, δεν είναι αντιπολίτευση.

Όφειλε λοιπόν να έχει σχέδιο κι όχι να κάθονται όλοι στις ξαπλώστρες τους και να δίνουν οδηγίες αντί να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Θέλετε να καταλάβετε για πόσο σοβαρή κυβέρνηση έχουμε; Διαβάστε την ανακοίνωση του Μαξίμου:

«Αυτή την κρίσιμη ώρα, που οι πυροσβέστες αλλά και οι πολίτες δίνουν μια μεγάλη μάχη για τις φλόγες δεν είναι ώρα για πολλά λόγια», αναφέρει σε σχόλιο του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και υπογραμμίζει: «Η ώρα των απολογισμών και των καταλογισμών θα ακολουθήσει. Τώρα προέχει απολύτως η προσπάθεια να σωθεί ό,τι περισσότερο μπορεί από το φυσικό περιβάλλον, τις περιουσίες και πάνω από όλα να μη θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές. Γι' αυτό δεν θα πούμε πολλά, θα καλέσουμε, για μια ακόμα φορά, τη Νέα Δημοκρατία να δείξει τη σοβαρότητα που απαιτούν και οι στιγμές και ο θεσμικός της ρόλος. Αν η ίδια δεν το αντιλαμβάνεται το αντιλαμβάνονται οι πολίτες».

Τους φταίει η ΝΔ γιατί καίγεται η Αττική. Και πότε θα κάνουν απολογισμό; Όταν θα επιστρέψει ο Τσίπρας από τα… τσίπουρα;