Μισούν την Ελλάδα και την σκοτώνουν, σκοτώνοντας τα παιδιά μας
29/08/2017 22:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μισούν την Ελλάδα και την σκοτώνουν, σκοτώνοντας τα παιδιά μας

Γιατί το κάνει αυτό; Γιατί τα βάζει με την Παιδεία; Τι θέλουν επιτέλους από την πατρίδα μας;

Είναι ορισμένα από τα ερωτήματα οργής που δημιουργούνται μετά τις ανεπίσημες ανακοινώσεις για την… κατάργηση των Πανελλαδικών εξετάσεων που δεν καταργούνται αλλά που θα γίνουν διπλές, εντός του σχολείου και θα μετρά και ο βαθμός του απολυτηρίου.

Για ακόμη μια φορά ένας υπουργός Παιδείας μεταρρυθμίζει την εκπαίδευση στου κασίδη το κεφάλι. Ο Γαβρόγλου, όμως, κατ’ εντολήν Τσίπρα, ξεπέρασε κάθε άλλον στο παρελθόν.

Αυτοί που έλεγαν ότι θα καταργήσουν τις Πανελλαδικές ουσιαστικά τις καταργούν κάνοντάς τες διπλές. Ένα πολύπλοκο σύστημα που αν το καταλαβαίνει κάποιος υποψήφιος τότε είναι άξιος να μπει στο Πανεπιστήμιο και χωρίς εξετάσεις.

Οι Πανελλαδικές ήταν ο μοναδικός ίσως θεσμός στην Ελλάδα που παρέμεινε αδιάβλητος. Πιθανότατα και το ΑΣΕΠ που όμως έχει γίνει ουκ ολίγες φορές κουμπότρυπες από τους εκάστοτε υπουργούς που θέλουν να διορίζουν τους δικούς τους.

Όμως, οι Πανελλαδικές μεγάλωσαν γενιές και γενιές. Κανείς δεν τις αμφισβήτησε και παρά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο πέρασμα των χρόνων κανείς δεν επιδίωξε να τις καταργήσει. Όχι γιατί δεν μπορούσε να γίνει αυτό αλλά γιατί δεν βρήκε κάποιος ένα καλύτερο και πιο αδιάβλητο σύστημα.

Παρά το γεγονός ότι πράγματι πριμοδοτήθηκε η παραπαιδεία και ορισμένες φορές υποβαθμίστηκε ο ρόλος του Λυκείου, ειδικά της τρίτης τάξης η σημασία των Πανελλαδικών ήταν ότι αποθέωνε την αξιοκρατία. Είτε ήταν κάποιος πλούσιος είτε φτωχός, είτε πήγαινε σε ιδιωτικό είτε σε δημόσιο σχολείο, είτε στην Γκράβα είτε στο Κολέγιο, την ώρα της εξέτασης ήταν όλοι ίδιοι. Η κόλλα με τα θέματα ίδια, τα ονόματα καλυμμένα, οι όροι ίδιοι και φυσικά οι διορθώσεις γίνονταν χωρίς να παρεμβαίνει ούτε ο μπάρμπας από την Κορώνη, ούτε ο κολλητός που ήθελε χάρη για το γιο του.

Γι’ αυτό και όλα αυτά τα χρόνια μπήκαν στα πανεπιστήμια και τα παιδιά του κτηνοτρόφου και τα παιδιά του λιμενεργάτη, του οικοδόμου, του αγρότη ή του ανθρακωρύχου.

Όποιος ήταν κατάλληλα προετοιμασμένος έγραφε κι έμπαινε στο Πανεπιστήμιο. Με όλα τα στραβά του (φροντιστήρια, το άγχος που ήταν δίκοπο μαχαίρι κ.λπ).

Η αποθέωση της αξιοκρατίας ήταν οι Πανελλαδικές. Και τώρα έρχεται η κυβέρνηση της μετριότητας, η κυβέρνησης που μισεί την αριστεία και την προσπάθεια για να κάνει τι; Να βάλει διπλές εξετάσεις εντός του σχολείου οι οποίες θα είναι σίγουρα πιο διαβλητές αφού τι είναι η Ελλάδα; Ένα μικρό χωριό που όλοι γνωρίζονται. Και θα βάλει και την προφορική εξέταση να παίζει ρόλο προφανώς γιατί κάποιος θα τα λέει καλύτερα επειδή είναι ο γιος… κάποιου.

Και το αποκορύφωμα; Αυτοί που έλεγαν ότι πρέπει να καταργηθούν οι Πανελλαδικές γιατί οδηγούνται τα παιδιά στα φροντιστήρια ουσιαστικά αυξάνουν τις εξετάσεις, επομένως και την πίεση για να οδηγηθούμε ξανά στην παραπαιδεία.

Είναι προφανές. Η κυβέρνηση της αριστεράς, η κυβέρνηση που στηρίζεται στον Καρανίκα, τον Πολάκη και την μουσική επιμελήτριαπου διορίστηκε στο γραφείο του Σπίρτζη, θέλει να ξεριζώσει ό,τι σωστό απέμεινε στον τόπο και ειδικά στην Παιδεία. Μισούν την Ελλάδα και την σκοτώνουν, σκοτώνοντας τα παιδιά μας.

Ο αιώνιος φοιτητής πρωθυπουργός μας και οι εμμονικοί πανεπιστημιακοί που το παίζουν υπουργοί θα είναι υπόλογοι για όλο αυτό το έγκλημα που στήνουν.