Μιλάνε για συστημική ευστάθεια αυτοί που έβαλαν λουκέτο στις τράπεζες!
16/09/2016 09:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μιλάνε για συστημική ευστάθεια αυτοί που έβαλαν λουκέτο στις τράπεζες!

H αθλιότητα της ψευτοαριστερής κυβέρνησης συνεχίζεται. Αφού ο Στουρνάρας τους πήρε τα… παντελόνια και αναζητούν και τα σώβρακα με τις αποφάσεις του για την τράπεζα Αττικής, οι σοφοί... της πρώην Κουκουεδίας αποφάσισαν να περάσουν στην αντεπίθεση.

Ζορίστηκαν φαίνεται μόλις άκουσαν ότι σταματούν οι χορηγήσεις στην τράπεζα που ήθελαν να την κάνουν δική τους και να δίνουν θαλασσοδάνεια και εγγυήσεις στους κολλητούς τους, όπως ο Καλογρίτσας. Και πέρασαν στην αντεπίθεση. Ο κύριος Γιάννης Δραγασάκης, ο πρώην ΚΚΕ που πήρε μέρος και στην συγκυβέρνηση της ντροπής στο «βρόμικο 89» έκανε διαρροή κατηγορώντας τον Στουρνάρα ότι διακινδυνεύει την ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος με τις κινήσεις του στην Αττικής. Ένας έντιμος πολιτικός θα έλεγε και μπράβο στον διοικητή γιατί προσπαθεί, είτε γιατί το θέλει ο ίδιος, είτε γιατί το επιβάλλει η ΕΚΤ, να καθαρίσει τη βρομιά. Στο τραπεζικό σύστημα και ειδικά στην Αττικής που χρησιμοποιήθηκε για απίστευτα κόλπα που αν βγουν θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος έπρεπε κάποτε να φύγουν τα λαμόγια που διόριζαν οι κυβερνήσεις. Ειδικά για την Αττικής κανονικά θα έπρεπε να έχει βάλει λουκέτο αλλά εν πάση περιπτώσει κάποτε και η εξυγίανση πρέπει να γίνει.

Αλλά κοιτάξτε ποιοι μιλάνε για συστημική ευστάθεια. Αυτοί που πέρυσι έβαλαν λουκέτο στις τράπεζες. Αυτοί που έφεραν τα capital controls και τον κόσμο έξω από τα ΑΤΜ. Αυτοί που προκάλεσαν νέα ανακεφαλαιοποίηση με αποτέλεσμα να πάρουν οι ξένοι τις τράπεζες για ένα κομμάτι ψωμί. Αυτοί που ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο με πάνω από 40 δις με την κατάρρευση των μετοχών έχουν τα μούτρα και μιλάνε. Ο Δραγασάκης, πάντα «πολιτικά δειλός», έβλεπε τον Βαρουφάκη να καταστρέφει τη χώρα και τι έκανε; Τίποτα για να μη χάσει τη θεσούλα του και για να κτίσει το προφίλ του εν δυνάμει πρωθυπουργού σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Ε όχι, δεν μπορεί o... αντιπρόεδρος να μιλάει και να κάνει σαν το παιδάκι που του πήραν το βάζο με το μέλι, τη στιγμή που «έβαλε κι ο ίδιος πλάτη», με τη στάση του, στην κατάρρευση των τραπεζών.