Μια τρικλοποδιά μέσα στη λάσπη
25/12/2015 21:06
Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μια τρικλοποδιά μέσα στη λάσπη

Στη Χάρτα ΟΗΕ για τα Παιδιά αναφέρεται το δικαίωμά τους να έχουν γονείς, ήτοι μητέρα και πατέρα

Ο,τι έρχεται απέξω δεν είναι πάντα καλύτερο, προοδευτικότερο. Ο,τι είναι καινούργιο δεν είναι σώνει και καλά υπέρτερο του παλιού. Οι Βέλγοι έχουν κόμμα παιδόφιλων, οι Γερμανοί μπορντέλα όπου κακοποιούν ζώα και πέρυσι η Ανώτατη Αρχή Δεοντολογίας κάλεσε τη νομοθετική εξουσία να αποποινικοποιήσει την αιμομιξία μεταξύ ενηλίκων, γιατί το κράτος, λένε, δεν μπορεί να επεμβαίνει στα γούστα - δικαιώματα ενηλίκων. Τρέχει ποτάμι η πρόοδος, υπερχείλισε ο Ρήνος.


Για μας τους Ελληνες η ταυτότητά μας είναι πανάρχαια, σφυρηλατημένη από μια μακρά ιστορική πορεία. Ο ελληνικός τρόπος, ένα πλαίσιο αξιών, έχει θεσμικές εκφάνσεις βασισμένες στην απλή λογική.

Η ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης και το άνοιγμα του δρόμου για την υιοθεσία, το επόμενο στάδιο, είναι ημέρα ντροπής για τον Ελληνισμό και την ελληνική Δεξιά. Δεν θα ηθικολογήσω ούτε θα κάνω θρησκευτικές αναφορές, δεν είμαι άλλωστε ειδικός, απευθυνόμενος σε άθεους, χαβαλετζήδες, κρατικοδίαιτους νεοφιλελεύθερους, μαϊμούδες που μιμούνται την Εσπερία. Κουμάντο κάνω μόνο στο δικό μου κρεβάτι. Εδώ, όμως, η συζήτηση είναι για θεσμούς και παιδιά. Αυτό μας αφορά.

Ο γάμος για το δίκαιό μας είναι μια σύμβαση που ρυθμίζει τις σχέσεις ενός άνδρα και μιας γυναίκας, όχι του Μήτσου και του Μπάμπη, όχι της Ελένης και της Εφης. Και υπάρχει λόγος. Από τον γάμο πηγάζουν κάποια προνόμια, π.χ. φορολογικά, τα οποία αποτελούν κίνητρα για τη στήριξη της οικογένειας και της τεκνογονίας. Αυτός είναι ο σκοπός θεσμού και προνομίων, η στήριξη της οικογένειας που έχει πρώτιστο σκοπό να γεννήσει και να αναθρέψει παιδιά και όχι να σε κληρονομεί η γκόμενά σου. Τα όποια προβλήματα των ομόφυλων ζευγαριών λύνονται με πληρεξούσια, διαθήκες κ.λπ.

Η φασιστική υστερική αντίδραση σε όποια διαφωνία, η γελοία καθύβριση και η κατασυκοφάντηση όποιου αρνείται αυτή τη θεσμική παρωδία γάμου, πως είναι ομοφοβικός, κρυπτογκέι, φασίστας κ.λπ., και όποια μπούρδα έχει στο ψωραλέο οπλοστάσιό της η «πολιτική ορθότητα» δεν μπορούν να κάμψουν καμία συνείδηση, δεν μπορούν να κάνουν την παρέκκλιση ευθεία ούτε να λύσουν τα εσώψυχα ή με την οικογένειά τους προβλήματα όσων ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Ακόμη κι αν το κράτος επιβάλει ομόφυλο γάμο, επιδοτώντας νυφικό και τιμωρώντας όποιον δεν πάει να ρίξει ρύζι στους δυο ομόφυλους συνεύνους, ακόμη κι αν επιβάλει την υιοθεσία και δίνει αβέρτα παιδιά ως αξεσουάρ για να παίζουν τις μανάδες κάποιοι που γεννήθηκαν άνδρες, το διαφορετικό δεν θα γίνει κανονικό. Το να στερούμε με το ζόρι από ένα παιδί το μητρικό ή το πατρικό πρότυπο δεν θα γίνει ποτέ καλό, νορμάλ. Οτι υπάρχουν προβληματικές κλασικές οικογένειες, όπου παιδιά παραμελούνται ή κακοποιούνται, δεν μας δίνει το δικαίωμα να δημιουργήσουμε και άλλες προβληματικές «οικογένειες», κάνοντας πειράματα για να ικανοποιήσουμε καπρίτσια.

Εδώ έχουμε να κάνουμε με τα δικαιώματα των παιδιών, υπέρτερα του συγκεκριμένου, κατ' εμέ ανύπαρκτου, «δικαιώματος» των ομόφυλων ζευγαριών να υιοθετούν. Στη Χάρτα του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Παιδιών αναφέρεται το δικαίωμά τους να έχουν γονείς, ήτοι μητέρα και πατέρα. Οποιος προοδευτικός ή νεοφιλελεύθερος ανόητος ξέχασε ή δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει αυτό ας ρωτήσει τη μάνα του. Ο εκφασισμός της κοινωνίας με την επιβολή μειοψηφικών αντιλήψεων μέσα από την τρομοκρατία και τη μαζική λογοκρισία της «πολιτικής ορθότητας» δεν είναι άλμα στο μέλλον, αλλά τρικλοποδιά μέσα στη λάσπη.

Και βέβαια, τι θα γίνει με τα δικαιώματα συμφώνου και υιοθεσίας των πολυσυντροφικών αμφισεξουαλικών; Τρεις και τέσσερις μαζί. Αλλά ξέρω, είμαι πολυσυντροφικοαμφισεξουαλικόφοβος. Το 'πα απνευστί, ο μπαγάσας...

dimokratianews.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. λαέρτης avatar
  λαέρτης 26/12/2015 02:42:13

  Κι όλα αυτά την ώρα που καλείσαι να ψηφίσεις αρχηγό κόμματος ....
  Ανάμεσα σε αυτούς που ήταν ... απόντες και σε αυτούς που ψήφισαν υπέρ!
  Μετά από ένα αγώνα για τις αξίες και την αποβολή της αριστερής κηδεμονίας βρίσκεσαι ανάμεσα σε ένα απόντα και στη δυαρχία απόντα-υπέρ !
  Κρίμα που χάσαμε τον πολύτιμο χρόνο μας πιστεύοντας ότι αγωνιζόμαστε για ιδέες που θα έβγαζαν τη χώρα από τον βούρκο.
  Δεν υπάρχει καμία επιλογή πλέον;
  Λυπάμαι ειλικρινά

 2. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 26/12/2015 14:01:43

  Μάλλον δεν υπάρχει @λαέρτη,δυστυχώς...

 3. λαέρτης avatar
  λαέρτης 26/12/2015 20:27:05

  Αν δεν υπάρχει σημαίνει Τσίπρας ανενόχλητος.
  Τι πιστεύεις ότι πρέπει να γίνει @ κυθήριε

 4. Σόλοικος avatar
  Σόλοικος 26/12/2015 23:07:07

  Το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλόφιλων δεν αποτελεί κίνδυνο για την συνοχή του κοινωνικού ιστού, αλλά γίνεται πολύς θόρυβος ως προπέτασμα καπνού στα όσα δεινά επέρχονται και αποτελεί αυτό μια μορφή προοδευτικής καρικατούρας.
  Δεν απαιτείται να υπάρχει το σύμφωνο αυτό, που ουσιαστικά τίποτε δεν προσθέτει, αφού ο νόμος και η πρακτική της καθημερινότητας, έδινε ούτως ή άλλως το δικαίωμα στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια να μεταβιβάσουν και την περιουσία τους είτε απευθείας είτε ακόμη και με διαθήκη χωρίς περιορισμούς, αλλά έτσι δόθηκε η ευκαιρία σε μια μειονοτική παρεκκλίνουσα συμπεριφορά να λάβει προκαλώντας κοινωνική σύγχυση, κοινωνική και θεσμική νομιμοποίηση. Δικαίωμά τους οι επιλογές τους, αλλά δεν υπάρχει καμμία ηθική εξύψωση και τελείωση χωρίς φυσικό υπόστρωμα και όσο και αν προσπαθούν και να προκαλούν με την συμπεριφορά τους, γνωρίζουν ότι το παρά φύσιν ταίριασμά τους, προκαλεί και αντινομεί σε κάθε έννοια φυσικής εξέλιξης και ενδυνάμωσης αυτής της εξέλιξής μας και της φυσικής μας τελειοποίησης ως ανθρώπινο είδος, σύμφωνα με την κατά προορισμό φυσική μας υπόσταση και την ίδια μας τη ζωή. Είναι η νομική κατοχύρωση μιας κοινωνικής και φυσικής ατέλειας. Όσο αφορά όμως την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια και δη ανήλικων, αυτό νομικά απαγορεύεται και δεν έχει πουθενά παγκοσμίως θεσμοθετηθεί, γιατί η προστασία της προσωπικότητας του ανηλίκου θέτει αυστηρούς κανόνες και εχέγγυα για το ανήλικο, που προστατεύεται με βάση τους κανόνες της λογικής και τα διδάγματα της κοινής πείρας και σύμφωνα και με τα πορίσματα της εξελικτικής ψυχολογίας και παιδοψυχιατρικής, γιατί σε μια σχέση πρέπει μόνο να εξυπηρετείται το καλώς εννοούμενο συμφέρον του ανηλίκου, από άποψη παιδαγωγικής, ψυχικής, συναισθηματικής και φυσικής του ολοκλήρωσης, αφού μόνο το προσωπικό δικαίωμα του φυσικού γονέα για επιμέλεια του ανηλίκου τέκνου του, που απορρέει από το φυσικό δεσμό του αίματος και του αισθήματος στοργής προς αυτό, συντελεί στην ανάπτυξη του ψυχικού του κόσμου και της εν γένει προσωπικότητάς του, o δε σκοπός του δικαιώματος αυτού είναι η διατήρηση του ψυχικού δεσμού μεταξύ γονέα και τέκνου που στοχεύει στη ψυχοσωματική ανάπτυξη του τέκνου, με έκφραση προς το τέκνο φυσικών αισθημάτων αγάπης, ενδιαφέροντος, αφοσίωσης και στοργής. Τα κατάλληλα εχέγγυα για την σωστή ανατροφή και την παιδαγωγική εκπαίδευση και ανάπτυξη της προσωπικότητας του ανηλίκου, που έχουν ως αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του, ρυθμίζονται από το άρθρο 1511 παρ.1 Α.Κ. και άρθρα 9 και 12 της Διεθνούς Σύμβασης, για τα δικαιώματα του παιδιού, που κυρώθηκε ως εσωτερικό δίκαιο με το Νόμο 2101/1992 και αποτελούν διατάξεις αναγκαστικού δικαίου.

 5. Μακης Κεφαλονίτης avatar
  Μακης Κεφαλονίτης 26/12/2015 23:24:18

  Δεν πάει άλλο. Νομίζω ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για δημιουργία ενός καθαρού δεξιού κόμματος. Ένα κόμμα που θα βασίζεται σε πατριωτικές αξίες, θα σέβεται τη ορθόδοξη παράδοση της χώρας μας, θα μιλάει για το μεγαλείο της Πατρίδας μας (όχι με ανιστόρητες φαμφάρες αλλά με αλήθειες) και θα στηρίζει την πατροπαράδοτη μορφή της ελληνικής οικογένειας. Κρίμα που ο ΑΔΩΝΗΣ δεν καταγράφεται σε αυτούς που ψήφισαν ΟΧΙ (ήταν απών από την ψηφοφορία).Ήταν μία απογοήτευση για μένα αυτή η στάση του. ΚΡΙΜΑ!

 6. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 27/12/2015 21:21:35

  Η μόνη λύση είναι ο Σαμαράς @λαέρτη,
  δεν ξέρω όμως πώς...

 7. λαέρτης avatar
  λαέρτης 28/12/2015 01:19:24

  @κυθήριε συμφωνώ ότι πιο επιτυχημένο πρωθυπουργό βάση δεδομένων δε θα βρούμε. Αν ήταν
  τώρα ο σαμαράς με σκληρή αντιπολίτευση θα είχαν εξευτελιστει.
  Το θέμα είναι ότι σαμαράς δεν υπάρχει.
  Ο Άδωνις δεν στηρίχτηκε καν από τους σαμαρικούς και χωρίς στρατό πήρε 11.5%. Κι όταν έκανε επίθεση και κατάπινε χαζόπουλο του έκαναν επίθεση οι καραμανλικοί στηρίζοντας το λάκι.
  Πες μου εσυ τώρα, όλοι την κάνουν κι αφήνουν τον Τσίπρα να κάνει τον κόκκορα κι όλοι περιμένουν την διάλυση κι εγώ να περιμένω ποιον; Τον κώστα τον αμίλητο; Τον Σαμαρά που παραιτήθηκε και δεν ξαναέβαλε ούτε για πρόεδρος να σαρώσει και τα τραπεζομάντιλα ή την Ντόρα ; Η χώρα διαλύεται, οι δουλειές μας, τα σχολεία, ο κοινωνικός ιστός, τα νοσοκομεία κι εγώ να περιμένω να κάψει η φωτιά και τα τελευταία κούτσουρα για να ξεπροβάλει ο σωτήρας;
  Δεν υπάρχει στο πολιτικό σκηνικό ούτε σαμαράς ούτε Καραμανλής ούτε Ντόρα γιατί πολύ απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Την έκαναν. Για διαφορετικούς λόγους αλλά δεν υπάρχουν.
  Ενάντια στον Τσίπρα θα πάει ή Μειμαράκης ή Μητσοτάκης - Γεωργιάδης
  Αλλιώς οι κομματικές επιλογές είναι για μένα πολιτικά μη αποδεκτές.
  Μακάρι να μου πεις ότι αύριο ενώνεται ο αφρός της πολιτικής να πάω να τον στηρίξω.
  Κι αν μου το πεις συ θα το σκεφτώ δυό φορές γιατί σε παρακολουθώ και σε εκτιμώ
  Αλλά ούτε αυτο μπορείς δυστυχώς να μου πεις
  Με εκτίμηση

 8. ΧΑΡΗΣ avatar
  ΧΑΡΗΣ 28/12/2015 09:55:17

  Δυστυχώς η Ν.Δ είναι ΣΚΕΤΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ :

  - Ο Μεϊμαράκης είναι υπερ του Συμφωνου Συμβίωσης των ομοφ/λων
  - Ο Κυριάκος το ψήφισε, και το προπαγάνδησε.
  - Ο Κ. Καραμανλής τ. Πρόεδρος ΔΕΝ πήγε να το ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΙ
  - Ο Αν. Σαμαράς ΔΕΝ πήγε να το καταψηφίσει.
  - Η Ντόρα το ψήφισε και το προπαγάνδησε.
  - Ο ¨Αδωνις δήλωσε εναντίον αυτού , αλλά ΔΕΝ πήγε να το ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΙ.
  ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ , ΨΕΥΔΗ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΝΤΟΥ ή και ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ
  Μετά τι ?? οι παραπάνω θα ψηφίσουν νομοθέτηση της παιδοφιλίας ?? της κτηνοβασίας??
  της νεκροφιλίας και όποιας άλλης παρανοϊκής ανωμαλίας ???
  ΕΧΟΥΝ ΤΡΕΛΑΘΕΙ ΟΛΟΙ??

  ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΙ ΑΝΩΤΕΡΩ ?????

  Είμαι μέλος ενεργό στην Ν.Δ.επι δεκαετίες.

  Τώρα είμαι σε αδιέξοδο!!

  Είμαι και οργισμένος και απογοητευμένος!!!

  ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ

  ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ.

  Θα συγχαρώ όμως όσους το καταψήφισαν !!!  ο


  Ε΄λ

  • λαέρτης avatar
   λαέρτης @ ΧΑΡΗΣ 28/12/2015 12:58:03

   Αφου λοιπόν πιστεύεις όλα αυτά μείνε στη μεγάλη ομάδα να είμαστε πολλοί. Η διάσπασή μας η χαρά τους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.