Μια ακόμη... νερόβραστη Νέα Δημοκρατία;
03/10/2016 13:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μια ακόμη... νερόβραστη Νέα Δημοκρατία;

Με ιδιαίτερη χαρά ακούσαμε την είδηση ότι Κ. Μητσοτάκης και Κ. Καραμανλής συναντήθηκαν κι έφαγαν μονιασμένοι, όχι σε κάποια χασαποταβέρνα της Ραφήνας, αλλά στην… Τήνο. Επειδή πρώτοι γράφαμε ότι μεγάλος εχθρός είναι ο Τσίπρας και πρέπει κάποια στιγμή οι Καραμανλικοί να πάψουν να στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, μόνο καλή είναι η είδηση αυτή. Εκτός κι αν είναι για το θεαθήναι. Δηλαδή μιλάνε, τρώνε και πίνουνε αλλά ο πρώην πρωθυπουργός έχει κρυφή ατζέντα.

Θετικό και το γεγονός ότι αύριο στα νέα γραφεία της ΝΔ στην οδό Πειραιώς θα γίνουν τα εγκαίνια και θα βρεθούν εκεί ένας εν αναμονή πρωθυπουργός και δύο πρώην, ο Κυριάκος δηλαδή με τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά. Ελπίζουμε μόνο να μην μαζευτούν οι κλακαδόροι που κατέστρεψαν και τους δύο πρώην και θέλουν να… καταστρέψουν με την ανικανότητά τους και τον εν δυνάμει πρωθυπουργό. Ξέρουν αυτοί ποιοι είναι, ποιοι έγιναν… Νέα Δημοκρατία τώρα και ποιοι βλέπουν ότι πλησιάζει η… κουτάλα και τρέχουν να λιγδώσουν το αντεράκι τους.

Σε κάθε περίπτωση η ομόνοια και η αποφυγή εμφυλίου στη ΝΔ είναι θετική μόνο ως προς το ότι ενωμένοι μπορούν να διώξουν το καραβάνι της καταστροφής. Αναρωτιόμαστε όμως. Ο κόσμος, έπειτα από 8 χρόνια σοβαρής οικονομικής και κυρίως πολιτικο-κοινωνικής κρίσης, περιμένει γεύματα μεταξύ των πρώην που θα δηλώνουν την πίστη τους ο ένας στον άλλον μόνο και μόνο για να κατακτήσει η ΝΔ την εξουσία; Αυτό πιστεύουν στην οδό Πειραιώς ότι θέλει ο ελληνικός λαός, αλλά κυρίως έχει ανάγκη η πατρίδα μας;

Αν δηλαδή η ΝΔ του Κυριάκου το έχει πάρει απόφαση και έβαλε στόχο να διώξει τον Τσίπρα για να έρθει στην εξουσία και να επαναλάβει μια από τα ίδια τότε ζήτω που καήκαμε. Ο κόσμος μετά από τόση καταστροφή δεν περιμένει μια ακόμη νερόβραστη Νέα Δημοκρατία που δεν θα τολμά να πάρει αποφάσεις, που θα σέρνεται από τη διαπλοκή, που θα καθυστερεί τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος. Η χώρα χρειάζεται μια νέα πνοή, αναπτυξιακή στην οικονομία, μεταρρυθμιστική στο δημόσιο τομέα, ανατρεπτική στην κοινωνία. Αλλιώς, θα γίνει η ΝΔ κυβέρνηση και ο Κυριάκος πρωθυπουργός και απλά θα συνεχίσει το θεάρεστο έργο του Αλέξη Τσίπρα βάζοντας απλά… δεξιό πρόσημο.

Η πατρίδα μας βουλιάζει, το βλέπουμε όλοι και δεν μπορούμε να αντιδράσουμε. Τα παιδιά μας φεύγουν από τη χώρα, ο κόσμος ζει με μισθούς πείνας, χωρίς ασφάλιση και υγεία, χωρίς παιδεία για τα ελληνόπουλα που μένουν εδώ. Χωρίς ασφάλεια και με χιλιάδες μετανάστες να πιέζουν για ριζική αλλαγή της κοινωνίας. Και μέσα σε όλα αυτά, συνεχίζει να διατηρείται ένας προβληματικός δημόσιος τομέας που δεν προσφέρει τίποτε, αντιθέτως κρατά πίσω τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν.

Έχει να πει κάτι για όλα αυτά η ΝΔ ή απλά θα είναι ο κληρονόμος μιας κατεστραμμένης περιουσίας; Αν δεν έχει να πει τότε θα έχει πρόβλημα μέσα σε λίγους μήνες γιατί δεν αφουγκράζεται την κοινωνία που βράζει. Αν η ΝΔ, σε λίγο που θα της δοθεί η τελευταία ευκαιρία, μείνει στο παρελθόν, στην αναξιοκρατία, τους κουμπάρους, τους κομματικούς στρατούς και τους απίθανους σαλτιμπάγκους της εξουσίας που το παίζουν σύμβουλοι, τότε απλά θα κάνει τον κόσμο να σιχαθεί ακόμη περισσότερο το πολιτικό σύστημα.

Ελπίζουμε όλα αυτά να τα είπαν στην Τήνο οι δύο, πρώην και νυν, και να τα ξαναπούν αύριο στα εγκαίνια. Εκτός κι αν απλά πήγαν γιατί είχαν… ταμένη τη ΝΔ στην Παναγία μπας και κάνει το θαύμα της και την αλλάξει, από ένα παλαιοκομματικό φορέα σε σύγχρονη πηγή παραγωγής πολιτικής για το καλό της πατρίδας.