Μη διανοηθείτε να επιστρέψετε τους φυγάδες!
18/07/2016 15:30
​Του Αιρετικού
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μη διανοηθείτε να επιστρέψετε τους φυγάδες!

Ακούσαμε το απίστευτο προχθές:

Οι οκτώ τούρκοι στρατιωτικοί, φυγάδες του πραξικοπήματος, διώκονται, λέει, στην Ελλάδα, γιατί νομίζετε;

Για «παράνομη είσοδο» στη χώρα!

Πώς; Καλά ακούσατε!

Μπήκαν λέει «παράνομα» στην Ελλάδα!

Δηλαδή έκαναν κι αυτοί, εκείνο ακριβώς που κάνουν εδώ και ενάμιση χρόνο, από τον καιρό που ο Τσίπρας άνοιξε τα σύνορα με την Τουρκία, πάνω από 1 εκατομμύριο λαθρομετανάστες και πρόσφυγες!

Οι οποίοι μπήκαν όλοι παράνομα. Και δεν συνελήφθη κανείς τους…

Και επί ένα χρόνο, όλα αυτά τα καραβάνια από λαθρομετανάστες όχι μόνο δεν έκαναν τον κόπο να παραδοθούν στις Ελληνικές αρχές, αλλά ζητούσαν να τους παράσχει η Ελλάδα όλα τα μέσα για να ζήσουν καλά εδώ και να περάσουν σε άλλες χώρες τις αρεσκείας τους!

Μέχρι που οι «άλλες χώρες» έκλεισαν τα σύνορα με την Ελλάδα…

Επί ενάμιση χρόνο η κυβέρνηση Τσίπρα έχει «αποποινικοποιήσει» πλήρως την παράνομη είσοδο στη χώρα, και τώρα κυνηγούν τους μόνους που ήλθαν κατευθείαν και παραδόθηκαν στις Ελληνικές αρχές, γιατί πραγματικά κινδυνεύει η ζωή τους αν γυρίσουν πίσω

Άλλωστε ο ίδιος ο Ερντογάν δηλώνει πως εξετάζει την επιστροφή της θανατικής ποινής στην Τουρκία!

Άρα και μόνο απ’ αυτό ΔΕΝ τίθεται θέμα επιστροφής τους

Ταυτόχρονα, κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, αλλά και επισήμως από τα ξένα πρακτορεία, δεκάδες φωτογραφίες ανώτατων Τούρκων αξιωματικών που συνελήφθησαν μετά το πραξικόπημα και που έχουν ξυλοκοπηθεί ή κακοποιηθεί αγρίως, κι εμείς… «αναρωτιόμαστε» ακόμα, αν θα επιστρέψουμε τους οκτώ φυγάδες, που είναι βέβαιο πως, αν επιστρέψουν, θα υποστούν τα ίδια και χειρότερα!

Αν υπάρχει ΜΙΑ περίπτωση όπου η παροχή ασύλου επιβάλλεται, αυτή είναι ΤΩΡΑ, στην περίπτωση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που μας παραδόθηκαν στην Αλεξανδρούπολη.

Δεν ξέρουμε τι έκαναν πραγματικά…

Ξέρουμε ότι κινδυνεύει σίγουρα η ζωή τους!

Οπότε ισχύει αυτόματα γι’ αυτούς η προστασία που εξασφαλίζουν οι διεθνείς συνθήκες περί προσφύγων και περί ασύλου.

Η Τουρκία ΔΕΝ είναι «ασφαλής χώρα» γι’ αυτούς…

Τελεία και παύλα…

Δεν ξέρουμε τι πραγματικά έχουν κάνει.

Όμως, σίγουρα δεν είναι τρομοκράτες!

Οπότε τους παραδίδουμε στην Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες και ας «καθαρίσει» η Τουρκία με την Ύπατη Αρμοστεία.

Πώς; Μπορεί να «αγριέψει» ο Ερντογάν;

Ο Ερντογάν έχει ήδη πολλά ανοικτά μέτωπα στο εσωτερικό της χώρας του! Ουσιαστικά διαλύει αυτή τη στιγμή το στρατό του, ολόκληρη την ιεραρχική δομή του!

Καταλαβαίνει κανείς τι σημαίνει αυτό;

Ήδη Ευρωπαίοι, Αμερικανοί και Ρώσοι, τον προειδοποιούν να σταματήσει αμέσως τις «υπερβολές βίας», στις εκκαθαριστικές του επιχειρήσεις μέσα στην τουρκική κοινωνία…

Το τελευταίο πράγμα που θέλει ο Ερντογάν τώρα, είναι να ανοίξει κι ένα εξωτερικό μέτωπο, και μάλιστα με χώρα μέλος του ΝΑΤΟ…

Το ακριβώς αντίθετο έχει ανάγκη: Να κλείσει όλα τα εξωτερικά μέτωπα, για να μπορέσει να σταθεροποιήσει τη θέση του μέσα στη χώρα του.

Αυτό που παραδοσιακά λέμε πως «όταν έχει η Τουρκία πρόβλημα εσωτερικό προσπαθεί να το «εξαγάγει» προς την πλευρά μας», μπορεί να ίσχυε όταν το μοναδικό συνεκτικό κομμάτι του τουρκικού καθεστώτος ήταν οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Τώρα όμως αυτό έχει ανατραπεί!

Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν σμπαραλιαστείκαι σε ανθρώπινο δυναμικό, και σε στελέχωση και σε διοικητική δομή και σε ηθικό.

Επομένως, τώρα ο Ερντογάν έχει ανάγκη από ηρεμία ΕΚΤΟΣ συνόρων, για να ολοκληρώσει απερίσπαστος τις εκκαθαρίσεις του ΕΝΤΟΣ συνόρων…

Μήπως, τότε, ο Ερντογάν βρει ευκαιρία την άρνηση της Ελλάδας να του επιστρέψει τους 8 φυγάδες αξιωματικούς, ως πρόσχημα για να ακυρώσει τη συμφωνία του με την Ευρώπη για τους λαθρομετανάστες;

Απάντηση: Έτσι κι αλλιώς αυτό είχε αρχίσει ήδη να συμβαίνει…

Έτσι κι αλλιώς αυτό θα συμβεί, από τη στιγμή που με το όργιο καθεστωτικής βίας που έχει εξαπολύσει, οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι θα του κλείσουν τις πόρτες.

Αν θέλει η Ελλάδα να αποφύγει τις «ροές» από την Τουρκία, ας κλείσει ξανά τα σύνορά!

Ας κρατήσει σε κλειστά και φρουρούμενα στρατόπεδα τους λαθρομετανάστες, μέχρι να αποφασίσουν να φύγουν μόνοι τους για τις πατρίδες τους, όπως έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά με την «Αμυγδαλέζα»…

Ώστε να πάρουν το «μήνυμα» και όσοι βρίσκονται ακόμα «απέναντι», να μην έρχονται κατά δω μεριά.

Αυτή η «αποτροπή» είχε δουλέψει μια χαρά μέχρι πριν ενάμιση χρόνο…

Και θα δουλέψει επίσης καλά από εδώ και στο εξής.

Το πρόβλημα των «ροών» λαθρομεταναστών-προσφύγων μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε εμείς αν κλείσουμε τα σύνορα και εφαρμόσουμε στοιχειώδη «αποτροπή».

Αν δεν το κάνουμε, και με τον Ερντογάν «φιλικό» δεν λύνεται το πρόβλημα. Αν το κάνουμε, και με τον Ερντογάν «εχθρικό» ελέγχεται το πρόβλημα. Επομένως κλείστε τα σύνορα και μαντρώστε τους λαθρομετανάστες!

Που, εξ άλλου, ήδη εγκληματούνκατά των πραγματικών προσφύγων μέσα στη χώρα μας!

Η Ελλάδα έχει μια μοναδική ευκαιρία να κερδίσει μέρος της χαμένης αξιοπιστίας της…

Αν εφαρμόσει τις αρχές του ΟΗΕ περί προσφύγων, εκεί που έχουν άμεση και αδιαμφισβήτητη ισχύ:

Στην περίπτωση των 8 τούρκων φυγάδων!

Αν δεν το κάνουμε, θα επιβεβαιώσουμε την εικόνα του «διαλυμένου κράτους».

Συλλαμβάνουμε πραγματικούς φυγάδες που έχουν ανάγκη ασύλου και ΔΕΝ μπορούμε να ελέγξουμε καραβάνια λαθρομεταναστών που έρχονται οι περισσότεροι από χώρες στις οποίες ΔΕΝ δικαιολογείται η ιδιότητα (το στάτους) του «πρόσφυγα»!

Ρεζίλι θα γίνουμε διεθνώς! Ξανά!

Αυτό το ρεζίλι μπορούμε να το αποφύγουμε…

Μη διανοηθείτε να επιστρέψετε τους φυγάδες!