Μεθοδεύουν Grexit;
26/02/2016 16:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μεθοδεύουν Grexit;

Έχουμε γράψει κατά καιρούς ότι τα αδιέξοδα του Αλέξη Τσίπρα, οι ιδεοληπτικοί υπουργοί και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και μια διαρκώς επιβεβαιωμένη ανικανότητα μπορούν να επαναφέρουν το Grexit στην οικονομία. Για το άλλο Grexit, με τη συνθήκη Σένγκεν, αυτό είναι πλέον δεδομένο. Τα σύνορα έχουν κλείσει και η Ελλάδα μετατρέπεται σε αποθήκη των απανταχού προσφύγων και μεταναστών.

Παρά το γεγονός ότι ο Τσίπρας είχε πολλές ευκαιρίες να βγάλει την Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν το έκανε φοβούμενος την κοινωνική κατακραυγή. Θα έπεφταν όλοι να τον φάνε και θα είχαμε νέο... Γουδή, αν τολμούσε να το κάνει πέρυσι το καλοκαίρι.

Μήπως όμως, δεν έχει εγκαταλείψει αυτή την ιδέα; Μήπως επικρατεί ξανά η ιδέα της αποχώρησης της χώρας από την ευρωπαϊκή οικογένεια; Και τελικά μήπως όλη αυτή η «ανικανότητα» στο Προσφυγικό είναι και ένα είδος σκόπιμης ώθησης προς αυτή την τραγωδία;

Για σκεφτείτε το εξής: Τι εμποδίζει το Grexit σε όλα τα επίπεδα; Ο κόσμος που ακόμη και σήμερα σε ποσοστό πάνω από 60% είναι υπέρ της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας. Πώς όμως θα μπορούσε να ανατραπεί αυτό; Μα ρίχνοντας χιλιάδες μετανάστες στην Ελλάδα και εξοργίζοντας και φοβίζοντας τον κόσμο. Ήδη αν ρωτήσει κανείς την ελληνική κοινωνία τι αισθάνεται για την ΕΕ θα σου πει «οργή» και απογοήτευση. Οι Έλληνες είναι θυμωμένοι με τους Ευρωπαίους γιατί αφενός μας πιέζουν ασφυκτικά για νέα σκληρή λιτότητα και αφετέρου μας εγκατέλειψαν στο μέτωπο του προσφυγικού προκειμένου να σώσουν αυτοί το σπίτι τους.

Έτσι, κλείνουν τα σύνορα, η Ελλάδα γίνεται φρούριο και οι Βρυξέλλες θα βγάλουν τις επόμενες ημέρες «φιρμάνι» ότι δίνουν νέες χρηματοδοτήσεις στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει το μεγάλο κακό που την βρήκε. «Ελληνοποιούν» με λίγα λόγια το Προσφυγικό δίνοντάς και μερικά ψίχουλα για να έχουμε να πορευόμαστε.

Και οι Έλληνες θα αρχίσουν να αναρωτιούνται γιατί να μένει η Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια και μήπως θα ήταν καλύτερα να σηκωθεί και να φύγει.

Η κυβέρνηση της αριστεράς, που δεν έχει σε τίποτε να κάνει τη χώρα... Κούγκι, δεν θα έλεγε όχι σε μια εντολή του ελληνικού λαού για έξοδο από την Ευρώπη. Π.χ. Θα μπορούσε ο Τσίπρας να στήσει ένα δημοψήφισμα με το ερώτημα για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Εν μέσω προσφυγικού, με χιλιάδες ξένους να έχουν καταλάβει την Ελλάδα, με την οικονομία να παραπαίει και με τα χρέη της χώρας και του καθενός προσωπικά να αυξάνονται, μήπως το «όχι» στην Ευρώπη ήταν κυρίαρχο; Μήπως δηλαδή βρει πάτημα ο Τσίπρας στη λαϊκή οργή που ήδη στρέφεται κατά των ευρωπαϊκών θεσμών προκειμένου να ζητήσει την αποχώρηση της Ελλάδας από την ΕΕ; Και μάλιστα αυτό να το κάνει χωρίς καμιά επίπτωση «αφού το ζήτησε ο λαός»;

Κρατήστε όλα τα παραπάνω όταν δείτε δημοσκοπήσεις που δείχνουν αυτή την οργή στην Ευρώπη. Και κρατήστε το γεγονός ότι όλο και περισσότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα βγαίνουν και θα λένε ότι αφού ο γάμος με την ΕΕ δεν πάει καλά μήπως είναι καλύτερο να λυθεί;