Μεταπολίτευση: "Τα ρέστα μου!"
16/12/2015 08:00
Του Προφήτη
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μεταπολίτευση: "Τα ρέστα μου!"

Εάν, καταπώς λένε, ο γάμος είναι το πάρτυ της νύφης, η Μεταπολίτευση ήταν το πάρτυ της Αριστεράς.


Παρακολουθώ με ενδιαφέρον κάθε Ιούλιο την επετειακή αρθρογραφία σχετικά με την μετάβαση από τη δικτατορία στο κοινοβουλευτικό καθεστώς - επιτρέψτε μου να μην χρησιμοποιήσω τη λέξη "δημοκρατία". Η συντριπτική πλειοψηφία της χορωδίας των υμνωδών του είναι αριστεροί.

Επιφανείς μεταξύ αυτών, ο Σημίτης, του "εμείς, η Αριστερά", ο βομβιστής της τρακατρούκας επί χούντας. Ο την ίδια περίοδο καφεπότης στα Παρισινά βουλεβάρτα Πάγκαλος, ο οποίος μάλιστα πέρυσι αποκάλυψε και ότι επιθυμούσε την εκτέλεση των Απριλιανών. Βεβαίως θα έχει αντιρρήσεις στη δική μου επιθυμία να εκτελεστούν τα κορυφαία μέλη της ιστορικά αποδεδειγμένης ληστρικής, πολιτικής συμμορίας του ΠΑΣΟΚ, της εκλογικής μαγιάς του ΣΥΡΙΖΑ.

Εσχάτως και ο Τσίπρας, ο οποίος δήλωσε ως μια από τις ιστορικές προσωπικότητες της χώρας που θαυμάζει, μαζί με τον Βελουχιώτη, τον πρεσβύτερο Καραμανλή. Εύλογα. Μόνο σε αυτό το φαύλο καθεστώς που θεμελίωσε ο Καραμανλής το 1974 θα μπορούσε ένας κομμουνιστής, πολιτικός απατεώνας να αναδειχθεί πρωθυπουργός.

Σάς δυσαρέστησα; Δυστυχώς το έκανε η Ιστορία. Η οποία έδειξε πού έφτασε η χώρα μετά από σαράντα ένα χρόνια "δημοκρατίας". Η ζωή και η πολιτική είναι απλή. Αρκεί να ξεκαθαρίζεις την ήρα από το σιτάρι, το ασήμαντο και ψεύτικο από την αδήριτη πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα.

Το μεταπολιτευτικό καθεστώς δομήθηκε από τον πρεσβύτερο Καραμανλή στη βάση της εναλλαγής δύο κομμάτων στην εξουσία, ώστε να εκτονώνεται η λαϊκή δυσαρέσκεια για τα πεπραγμένα του ενός, μέχρις η οργή και για τον δεύτερο να επαναφέρει τον πρώτο.

Μόνο που ο ακραίος, προσωπικός, πολιτικός καιροσκοπισμός του, με την νομιμοποίηση της Αριστεράς και την παράδοση σε αυτήν του Παρακράτους, με τους χειρισμούς του κατά την πρώτη μεταπολιτευτική περίοδο, οδήγησε, καθώς σε αυτό προφανώς αποσκοπούσε, στο να αναδειχθεί ως δεύτερος κυβερνητικός πόλος το ΠΑΣΟΚ και η μαζί με αυτό Αριστερά.

Ένα σχήμα πολιτικά ό,τι πιο τυχάρπαστο, κοινωνικά ό,τι πιο ρυπαρό, εθνικά ό,τι πιο επικίνδυνο.

Η πλέμπα στην εξουσία θεμελίωσε το καθεστώς ΠΑΣΟΚ & Αριστεράς καταχρεώνοντας τη χώρα. Η ΝΔ, όποτε γενόμενη μετέπειτα κυβέρνηση, σε ένα βαθμό αναγκαστικά, ακολούθησε παρόμοια πολιτική. Όμως σε αυτά τα περίπου σαράντα χρόνια που παρήλθαν, με τον πακτωλό δανείων και κοινοτικών εισροών που συνέρρευσαν, μια νέα άρχουσα τάξη δημιουργήθηκε, αποτελούμενη από τα πλέον ποταπά, ανάξια και παρασιτικά στοιχεία της ελληνικής κοινωνίας. Πολύ χειρότερη και από εκείνη την κάστα την προερχόμενη από δωσιλόγους και μαυραγορίτες της Κατοχής, που μετά τη λήξη της αναδύθηκε οικονομικά και κοινωνικά.

Η νεόκοπη αυτή μπουρζουαζία, κυρίαρχη σήμερα τάξη, η οποία νέμεται το κράτος με κάθε τρόπο και από κάθε θέση, και σε αυτή περιλαμβάνονται από τους ληστές-μεγαλοπρομηθευτές μέχρι τις καθαρίστριες, δεν είναι εθνοπατριωτική, όπως όλες οι μετά το 1821 οι οποίες, με χίλια ίσως μειονεκτήματα, θεμελίωσαν πάντως το νεοελληνικό κράτος και παρέδωσαν στις επόμενες γενεές την βεβαιότητα μιας συλλογικής ασφάλειας. Είναι εθνοδιαλυτική.

Πολιτικά μπορεί να δηλώνουν αριστεροί -η μεγάλη πλειοψηφία- ή δεξιοί αλλά κοινωνικά είναι χυδαίοι καταναλωτές και τίποτε άλλο, η πολιτική τους στάση καθορίζεται από την δυνατότητα προσωπικής καταναλωτικής ευχέρειας. Αυτοί οι τύποι, δημιουργήματα του μεταπολιτευτικού καθεστώτος, θέλουν να περισώσουν το καθεστώς στο οποίο ευδοκίμησαν και μαζί, εννοείται, τα προσωπικά τους προνόμια και απολαβές. Και παίζουν "τα ρέστα τους".

Με κάθε κόστος για την εθνική ύπαρξη. Ας καταργηθούν στην πράξη τα με αίμα προγόνων τεθέντα σύνορα. Ας περάσουν μέσα σε δέκα μήνες ένα εκατομμύριο λαθρομετανάστες από την εθνική επικράτεια ανεξέλεγκτοι. Ας πλημμυρίσουν οι ελληνικές πόλεις επικίνδυνους αλλοδαπούς. Ας φύγουν χιλιάδες ελληνόπουλα, τα καλύτερα ελληνικά μυαλά σε αναζήτηση μιας ανεκτής μοίρας, μακριά από τον οικονομικοκοινωνικό ζόφο που το καθεστώς δημιούργησε στην πατρογονική εστία. Ας εκχωρηθεί εθνική περιουσία χωρίς μεγάλη περίσκεψη και έλεγχο. Ας εξαϋλωθεί το τραπεζικό σύστημα και αύριο ας χάσουν τις καταθέσεις τους όσοι ακόμα κάτι έχουν. Ας "Φινλανδοποιηθεί" η Ελλάδα έναντι της Τουρκίας, με τους Τούρκους να έχουν λόγο σε εθνικά εδάφη, ύδατα και αέρα, με κοινές περιπολίες και παρόμοιες ενέργειες - φτάνοντας στη Διώρυγα της Κορίνθου.

Ας αναιρεθεί στην ουσία η εθνικοαπελευθερωτική Επανάσταση του 1821.

Αρκεί το καθεστώς να λειτουργεί, αρκεί το καραβάνι να προχωρά σε όφελος της κάστας που λυμαίνεται το Δημόσιο και πολιτικά εκφράζεται με το δίπολο της φαυλοκρατίας, σε μεγαλύτερο βεβαίως ποσοστό από τη λεγόμενη Κεντροαριστερά. Η οποία, κοντά σε κυβερνητικό και πολιτικό αδιέξοδο σήμερα, αναζητεί, όπως στην κινέζικη φιλοσοφία το Γιν αναζητεί το Γιανγκ, το πολιτικό της Κεντροδεξιό ταίρι, για καθεστωτική μακροημέρευση.

Δεν θα υπεισέλθω, τουλάχιστον εδώ, στις ευθύνες από τις παρεμβάσεις του ξένου παράγοντα, Ευρωπαϊκού τε και Αμερικανικού. Γιατί ήταν το μεταπολιτευτικό δίπολο που με τις πράξεις και τις παραλείψεις του έφερε τη χώρα σε θέση έσχατης αδυναμίας να αντισταθεί σε έξωθεν επιβουλές. Η Τουρκία, που υπερασπίζεται σθεναρά τα συμφέροντά της, "τρυγάει" απολαβές, με τελευταία τα 3 δις ευρώ που θα μοιράσει ο Ερντογάν στη δουλεμπορική συμμορία του.

Το ΠΑΣΟΚ ήταν αποκλειστικά ένα Ανδρεϊκό μόρφωμα, μια πανσπερμία ουτιδανών. Μετά το θάνατό του και πολύ κράτησε - όσο κράτησε, η πλειοψηφία της εκλογικής, πελατειακής πλέμπας μετακόμισε στον Τσίπρα σε αναζήτηση νέου παρόχου καλής ζωής με δημόσιο χρήμα.

Η ΝΔ όμως απέναντί του έχει μια καθοριστική, ειδοποιό, ποιοτική διαφορά. Μπορεί να υπήρξε καραμανλικό όχημα εξουσίας και γι' αυτό καραμανλική ιδιοκτησία. Μπορεί να αποτελεί συνασπισμό από πολιτικές βαρωνίες. Όμως φέρει στην εκλογική της βάση τη συνέχεια της συντηρητικής παράταξης. Και αυτό δεν σημαίνει πάντοτε τη δήλωση "είμαι δεξιός". Σημαίνει τη μεγαλύτερη μερίδα από τους ανθρώπους εκείνους η οικογενειακή και προσωπική ιστορία των οποίων συνδέεται άρρηκτα με τη γέννηση και διατήρηση του Ελληνικού Κράτους.

Οι άνθρωποι αυτοί κυτταρικά αντιλαμβανόντουσαν πάντοτε την Αριστερά, κομμουνιστές και συνοδοιπόρους, ως εχθρούς της εθνικής ύπαρξης. Όταν οι πρόγονοί σου έχουν χύσει το αίμα τους για την πατρίδα, νοείς τον Ζαχαριάδη και τον Βαφειάδη, οι οποίοι ένοπλα και έξωθεν ενισχυόμενοι επεδίωξαν να τη διαμελίσουν για να ιδρύσουν λαϊκή δημοκρατία, ως μιάσματα. Το ίδιο και εκείνους που πριν από εβδομήντα ένα χρόνια, τέτοια εποχή, επεχείρησαν να καταλύσουν αιματηρά το αστικό καθεστώς για να αρπάξουν την περιουσία της οικογενείας σου και να υποδουλώσουν το εθνικό σώμα σε μια ταξική, κομμουνιστική δικτατορία.

Το ίδιο και τους σημερινούς πολιτικούς επιγόνους όλων των παραπάνω, οι οποίοι αντλούν πολιτική νομιμοποίηση ακριβώς από την υποτιθέμενη ηθική ανωτερότητα των ποταπών επιδιώξεων, "αγώνων" λένε, των επιδόξων εκείνων εθνικών διαμελιστών και δικτατόρων! Βλέπετε γιατί, στην Ευρώπη τουλάχιστον, είναι παντοδύναμη η Ιστορία;

Όλοι αυτοί οι συντηρητικοί άνθρωποι, οι οποίοι μπορούν να δημιουργήσουν μια δεξιά πλειοψηφία, εάν όμως ο πολιτικός φορέας που θα την εκφράζει έχει λαϊκό και όχι νεοφιλελεύθερο χαρακτήρα, είναι στην ουσία είτε εκλογικά παγιδευμένοι, αν την ψηφίζουν ακόμα, σε μια ΝΔ η οποία κάνει σαράντα χρόνια "κολληγιά" με την Αριστερά είτε πολιτικά άστεγοι, απέχοντας. Ενώ ένα μικρό τμήμα έχει από οργή κατευθυνθεί στη ΧΑ και στους ΑΝΕΛ. Χωρίς να είναι ναζιστές - όπως και τα δεξιά συνεταιράκια της Αριστεράς κοάζουν υιοθετώντας μια θέση της που στιγματίζει δεξιούς ψηφοφόρους, την ώρα που δεν βγάζουν τσιμουδιά για τα ακροαριστερά εγκληματικά στοιχεία. Απλά σιχάθηκαν τη μακροχρόνια δουλικότητα της επίσημης ΝΔ έναντι της Αριστεράς.

Η πολιτική ροπή της συντηρητικής αυτής μάζας είναι η σύγκρουση με την Αριστερά, όχι η συναίνεση ή συγκυβέρνηση με αυτήν. Θέλουν μια ΝΔ η οποία θα εκμηδενίσει πολιτικά τον Τσίπρα, όχι μια που θα του παράσχει πολιτικό δεκανίκι.

Αυτό είναι το διακύβευμα της Κυριακής.

Το εάν σε συνέχεια της εκλογής Σαμαρά το 2009 θα υπάρξει αρχηγός που θα συγκρουστεί, όχι λόγω πολιτικής εξαλλοσύνης και μισαλλοδοξίας, αλλά επειδή η σύγκρουση που στοχεύει στην απομάκρυνση της Αριστεράς από την εξουσία αποτελεί τη μοναδική ελπίδα για εθνική ανασυγκρότηση.

Σαράντα ένα χρόνια ο δημόσιος λόγος και οι συνειδήσεις δηλητηριάστηκαν, σαν το νερό του Ασωπού από τα βαρέα μέταλλα, με νοσηρές πεποιθήσεις. Όπως έλεγε ο Νίτσε, πρώτο καθήκον είναι να ξαναδώσουμε στις λέξεις την έννοιά τους.

Στον Τσίπρα και το σύμφυρμά του δεν φταίει το ότι είναι "άπειροι", "αδέξιοι" ή "αδαείς", όπως οι πολιτικά ανόητοι καθεστωτικοί επαναλαμβάνουν. Φταίει το ότι είναι κομμουνιστές.

Αριστερά δεν σημαίνει κάτι το ηθικά υψιπετές, σημαίνει άχρηστοι, ανεπρόκοποι, ανήμποροι, ανεπαρκείς. Και για τούτο φθονερά, λυσσασμένα ταξικά σκυλιά, για οποιονδήποτε εμπερικλείει μια αξία που τους υπερβαίνει. Γι' αυτό κηρύσσουν την αριστεία ως ρετσινιά και τη θέτουν υπό διωγμό.

Μια κοινωνία όμως που διώκει τους αρίστους δεν έχει μέλλον. Είδατε προηγμένη ευρωπαϊκή χώρα με κομμουνιστική διακυβέρνηση; Αυτά, εκείνοι τα έλυσαν αμέσως μετά τον πόλεμο και τους περιθωριοποίησαν. Ενώ ακόμα και το πρότυπο του Τσίπρα, η Βενεζουέλα πρόσφατα άλλαξε σελίδα και τους εξωπέταξε. Κι ο Ραούλ από καιρό "τακιμιάζει" με τον Ομπάμα. Έμειναν πλέον στον κόσμο μόνον η Ελλάδα και η Β. Κορέα. Σε συνθήκες παρόμοιας κοινωνικής αθλιότητας και πολιτικής δικτατορίας θα μάς οδηγήσουν εάν την Κυριακή εκλεγεί ένας ψοφοδεής ή διαλλακτικός απέναντι τους ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τα πιστοποιητικά αριστερών πολιτικών φρονημάτων για κάθε επιτελική ή απλή θέση στο Δημόσιο, και η επίθεση κατά του βουλευτή της ΝΔ Β. Οικονόμου στα Εξάρχεια αποτελούν πρόγευση.

Έχω εκφράσει την προσωπική μου προτίμηση στον Άδωνι Γεωργιάδη, ως τον μοναδικό υποψήφιο που κυριολεκτικά τρέμει η Αριστερά. Θεωρώ όμως προσβολή στους αναγνώστες του Αntinews το να τους υποδείξω ποιον να ψηφίσουν για αρχηγό εφόσον πάνε. Έχουν και κριτήριο και γνώση.

Εκθέτω μόνο, πάλι το δικό μου κριτήριο : ΣΥΡΙΖΑ Delenda Est.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Vassilis avatar
  Vassilis 16/12/2015 08:08:21

  Μπραβο Προφητη.

 2. Ρηνα avatar
  Ρηνα 16/12/2015 11:42:21

  Και γω Αδωνη, να προσέχει μόνο την υπερεκθεση στα media γιατί γίνονται και λάθη. ...

 3. Eva avatar
  Eva 16/12/2015 12:17:09

  Διαφωνω οτι οι συριζαιοι ειναι κομμουνιστες. Απλα εχουν πιασει τον σφυγμο του Ελληνα λαμογιου.

 4. ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ avatar
  ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ 16/12/2015 12:31:50

  Συγχαρητήρια ! Κορυφαίο τα "βαρέα μέταλλα" στον Ασωπό

 5. Nnn avatar
  Nnn 16/12/2015 13:11:00

  Συγχαρητηρια για το αρθρο!

 6. Τζανής avatar
  Τζανής 16/12/2015 13:55:15

  Εμένα με προβληματίζει ο Καραμανλής. Όσο περνάει ο καιρός όλο μου μοιάζει με τον Ψυχάρη-Λαμπράκη.
  Όπως ο Ψυχάρης-Λαμπράκης, έτσι και ο Καραμανλής, ανεβάζει και κατεβάζει ηγεμόνες.

 7. Διογένης avatar
  Διογένης 16/12/2015 16:32:34

  Πωπω, Προφήτη, τι να πει κανείς για το κείμενό σου. Διαχρονικό κείμενο, αριστουργηματικό. Το πιάνει στον πυρήνα του, στο βάθος που πρέπει. @eva, κομμουνιστές είναι και ο Έλληνας λαμογιο συμπάθησε την αριστερά ακριβώς επειδή του δίνει ιδεολογικό άλλοθι στη λαμογια του.

 8. Κώστας ΜΠ avatar
  Κώστας ΜΠ 16/12/2015 18:22:20

  Προσωπικά δεν δηλώνω δεξιός .Δηλώνω από οικογενειακή παράδοση κεντρώος.Με το κέντρο του Ελ.Βενιζέλου που πάταξε την αντεθνική αριστερά με το Ιδιώνυμο και του Θεμιστοκλή Σοφούλη που ηγήθηκε της αντεπίθεσης στην ανταρσία του 46-49.Βλέπω τους δεξιούς ως μέλη της ίδιας πολοτικής οικογένειας, της αστικής παράταξης.
  Ακριβώς επειδή έχω ιστορικές αναφορές στο φιλελεύθερο Κέντρο απεχθάνομαι τον καραμανλικό μεσαιοχωριστισμό που είναι μια αποκριάτικη μεταμφίεση φοβικών και αποιδεολογικοποιημένων δεξιών.
  Στους ψευτοκαραμανλικούς του "μεσαίου" χώρου έχω 3 ερωτήσεις:
  1.Ομιλία του Κωνσταντίνου Καραμανλή στη Βουλή μετά το 74 έχουν δει ποτέ;Υπάρχει στο διαδίκτυο,να τις δούνε.Για να μάθουν πως επετίθετο ,ως σοβαρός πολιτικός,στην αριστερά και με τι απαξίωση μιλούσε για την κοσμοθεωρία και τις αντιδημοκρατικές πρακτικές της.
  2.Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το 1977 εκλέχτηκε βουλευτής με δικό του κόμμα σκυλοβρίζοντας τον Καραμανλή.Τρία χρόνια μετά ήταν υπουργός του,5 χρόνια μετά κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και επτά χρόνια μετά αρχηγός της παράταξης.Τον έλεγαν τότε οι Στυλιανίδηδες και οι Βλάχοι νεοφερμένο και φιλοξενούμενο;Ο Βαγγέλης μήπως;
  3.Το κόμμα Εθνική Παράταξη το γνωρίζουν οι ψευτοκαραμανλικοί μεσαιοχωρίτες; Ήταν ένα κατά βάση ακροδεξιό κόμμα.Κανένα πρόβλημα δεν είχε ο Κωνσαντίνος Καραμανλής να στηριχτεί στις ψήφους του κόμματος αυτού για να βρει τους 180 βουλευτές το 1980 και να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.Διαφωνούν με εκείνη την διεύρυνση;Αν ναι,ας το πουν.
  Να αφήσουν τα πολιτικά σάπια οι μεσαιοχωρίτες.Αν τολμούν ας δηλώσουν κεντρώοι και να μας πουν τη γνώμη τους για το Ιδιώνυμο του κεντρώου Εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου.Και κυρίως να πουν τη γνώμη τους αυτή στους κρυφούς συνοδοιπόρους τους, τους τσιπριστές , που ύπουλα και ανέντιμα αβαντάρουν προδίδοντας την Αστική Παράταξη.

 9. George N avatar
  George N 17/12/2015 11:56:13

  Μάλλον τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα από το Δεξιά/Αριστερά, Τουλάχιστον στην Ελλάδα. Μεγάλο κράτος θέλει η ΧΑ, μεγάλο και το ΚΚΕ. Το ίδιο όμως και το ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ΝΔ. Είναι αυτή η ΝΔ που θέλει κρατικά τα ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΕΑΒ γιατί είναι η....πολεμική βιομηχανία της χώρας αν και δεν έχουν παράξει σχεδόν τίποτα επί δεκαετίες. Βάζουν την Αριστερά από το παράθυρο, την προσκυνούν και μετά κάνουν ότι την πολεμούν. Την παγκοσμιοποίηση φοβάται η Λαική Συμμαχία το ίδιο όμως και μεγάλα κομμάτια της ΝΔ. Μιλάνε για "νεοφιλελευθερισμό" και μόνο μεταξύ τους καταλαβαίνουν τι λένε. Κάποιος δαίμονας που κανείς δεν τον έχει δει, ενσωματώνει το απόλυτο κακό και η ύπαρξή του είναι γνωστή μονάχα στην Ελλάδα. Διεθνώς κανείς δεν τον έχει ακούσει τον όρο. Βγάζουν έναν "πατριωτικό" λόγο επιστροφής στον 19 ή στις αρχές του 20 αιώνα τόσο όμοιο που δυσκολεύεσαι να καταλάβεις από ποιόν από τους δυο προέρχεται. Αυτή η φυγή ιδεών βρίσκει τον καλύτερο εκφραστή της στους ΑΝΕΛ ένα "δεξιό" κόμμα στο οποίο η ασθένεια έχει προχωρήσει τόσο ώστε ο λόγος του να είναι τελείως ακατάληπτος.
  Ουσιαστικά δεν υπάρχει αστικό κόμμα αλλά θεωρίες συνωμοσίας από ανθρώπους που ζουν σε άλλο χωροχρόνο και από κάποια βλάβη της χρονομηχανής βρέθηκαν εδώ με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούν εαυτούς αλλά και εμάς. Ίσως μόνο η παρακαταθήκη του Ελευθέριου Βενιζέλου προσαρμοσμένη στον 21ο αιώνα μπορεί να χρησιμεύσει ως οδηγός εξόδου από ένα αυτιστικό παρόν. Η μελλοντική πορεία της ΝΔ συναρτάται από το πόσο μπορεί να πλησιάσει σε κάτι τέτοιο με την εκλογή νέου αρχηγού.

 10. Η.Η. avatar
  Η.Η. 18/12/2015 03:19:20

  Ρηξικέλευθον και τολμηρόν κείμενον, όπερ χρήζει προσεκτικής μελέτης!

  Ειλικρινώς, όμως, απορώ (ως έγραψα και αλλαχού) διαπιστώνων ότι υπάρχουν εισέτι υγιώς σκεπτόμενοι, εθνικόφρονες, έντιμοι και ενάρετοι Έλληνες (απλοελληνιστί: δ ε ξ ι ο ί !), οι οποίοι εξακολουθούν να παραμένουν θύματα της καθεστωτικής προπαγάνδας περί "εθνάρχου" (sic) Καραμανλή!!!

  Αντιλαμβάνομαι ότι δεν είναι εύκολη υπόθεσις να αποφύγη κανείς τα αποτελέσματα μιας επί 41 έτη (από του 1974) συνεχιζομένης διαρκούς, συστηματικής, ανηλεούς πλύσεως εγκεφάλου εκ μέρους των σκανδαλωδώς ευνοηθέντων υπό του καθεστώτος, που εγκαθίδρυσε ο 5ος Δοτός Πρωθυπουργός της "Χούντας" επί του αιμάσσοντος πτώματος της Μεγαλονήσου.

  Εν τούτοις, ορισμένες ιστορικές αλήθειες (οι οποίες δεν θα ακουσθούν ποτέ από του τηλεοπτικού διαύλου της Βουλής ούτε θα γραφούν εις τις αγιογραφίες των επιδοτουμένων αυλικών διανοουμένων) δύνανται οι νεώτεροι να πληροφορηθούν παρά των αρχαιοτέρων:

  Όπως, φερ' ειπείν, ότι ο Κ. Καραμανλής ο πρεσβύτερος υπήρξεν (εκτός από ασύλληπτα αγνώμων, αμοραλιστής, άφιλος, αρχομανής, αμόρφωτος και άξεστος άνθρωπος):
  - όχι μόνον απών από όλους τους τιτάνιους Εθνικούς αγώνες της περιόδου 1940-49,
  - όχι μόνον σκοτεινή φυσιογνωμία της Κατοχής,
  - όχι μόνον δολίως και διά της τεθλασμένης αναρριχηθείς εις την κορυφήν του νεοελληνικού ολιγαρχικού - νόθου κοινοβουλευτικού πολιτικού συστήματος,
  - όχι μόνον ολετήρ του Ελληνισμού της Μεγαλονήσου Κύπρου (μαζί με τον έτερον ...Καππαδόκην Μακάριον!) και της Κωνσταντινουπόλεως,
  - αλλά και καταστροφεύς της ιδίας της Παρατάξεως, ήτις τον ανέδειξε.

  Έχει καταγραφεί εις την συνείδησίν των Δεξιών ως ο ολετήρ της Δεξιάς εν Ελλάδι!

 11. A.K. avatar
  A.K. 19/12/2015 15:58:28

  ανιστόρητη προσπάθεια του αρθρογράφου να στιγματίσει συλλίβδην την Αριστερά ως περίπου αντεθνική. Παρά την ακρίβεια που παρουσιάζει η περιγραφή της προσπάθειας του ΚΚΕ στον εμφύλιο να προσδέσει την Ελλάδα στη Σοβ. Ενωση, παραλείπει να πει ότι, μετά την Βάρκιζα, ήταν το κύμα αίματος και τρόμου που ξέσπασε στην ύπαιθρο από τους ανθρώπους που έπρεπε να εκτελεστούν για συνεργασία με τους Γερμανούς, εκείνο που γέμισε τα ελληνικά βουνά με "αριστερούς" που δεν είχαν πλέον τίποτα να χάσουν. Και ήταν οι ίδιοι υπερδεξιοί υπερπατριώτες που ώθησαν σε αποτυχία τα μέτρα ειρήνευσης του Πλαστήρα και ήταν οι ίδιοι υπερέλληνες που έβλεπαν μέχρι το '67 "κομμουνιστικόν κίνδυνον" ακόμα και σε κουκλοθέατρα στην.... Ανω Ραχούλα Θεσσαλίας ! Οσον αφορά στον πατριωτισμό του προ Σημίτη ΠΑΣΟΚ, θα θυμίσω την κόντρα Α. Παπανδρέου με τους Αμερικανούς αλλά και μερικά ονόματα, τον πατριωτισμό των οποίων, ελπίζω ότι, δεν θα αμφισβητήσετε: Γεννηματάς, Αλευράς, Χαραλαμπόπουλος, Παναγιώτης Κρητικός, Μιχάλης Χαραλαμπίδης, Παπαθεμελής, Καψής κ.ά.
  Αλλά αυτό που είναι ξεπερνά την άγνοια της ιστορίας και φτάνει στην τυφλή εμπάθεια είναι η ολοκληρωτική απόρριψη της προσφροράς της Αριστεράς προς των εργαζόμενο. Παρακαλώ διαβάστε (μόνο ως ένα από τα πάμπολλα παραδείγματα) τους αγώνες της αριστεράς ή των αριστερόστροφα σκεπτόμενων ανθρώπων, για να βελτιωθούν οι, κυριολεκτικώς, απάνθρωπες συνθήκες εργασίας στα λατομεία Λαυρείου. Με το να θαβει ο αρθρογράφος την προσφορά της Αριστεράς, δεν εξυψώνει την προσφορά της Δεξιάς, αλλά διαστρεβλώνει την πορεία του ανθρώπου προς μια ζωή κοντινότερη στα ανθρώπινα μέτρα. Χωρίς να θέλω να πω ότι η φροντίδα προς τον εργαζόμενο είναι ιδεολογικό στοιχείο της Αριστεράς και μόνο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.