Με «φθαρμένα υλικά» δεν έρχεται η ανανέωση
06/02/2017 14:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Με «φθαρμένα υλικά» δεν έρχεται η ανανέωση

Όπως λένε τα ρεπορτάζ η Νέα Δημοκρατία ετοιμάζει τα ψηφοδέλτιά της και ανοίγει τα ραντάρ της παντού προκειμένου να βρει υποψήφιους που θα τα στελεχώσουν.

Ο Κυριάκος, εκτός από το Μητρώο Στελεχών, που διαφημίστηκε για λίγο και στη συνέχεια ξεχάστηκε όπως τα πυροτεχνήματα στους γάμους, υποδέχθηκε τον τελευταίο καιρό στα γραφεία, τον Γιάννη Καλιάνο, τον μετεωρολόγο που έχει αναχθεί σε «προφήτης της καταστροφής».

Επίσης, πήγε στην Κ.Ο. της ΝΔ ο Ιάσωνας Φωτήλας, εκλεγμένος με το Ποτάμι και υβριστής της Νέας Δημοκρατίας όσο κρατούνταν ζωντανό το «εγχείρημα» της συγκρότησης ενός κεντρώου κόμματος που θα σάρωνε υπό τη φωτισμένη ηγεσία του Θεοδωράκη.

Επέστρεψαν επίσης οι της Δράσης με επικεφαλής τον Σκυλακάκη, προσκείμενος στη Ντόρα και από αυτούς που επίσης έβριζαν τη ΝΔ.

Ο Μητσοτάκης φέρεται, ακόμη να συζητά για υποψηφιότητες με τον Σάκη Ρουβά, τον Αντώνη Ρέμο, τον Μένιο Φουρθιώτη, γνωστό τηλεαστέρα της πιο ξεφτίλας τηλεόρασης. Έχουν ακουστεί κι άλλα ονόματα, όπως του μπασκετμπολίστα Δημήτρη Διαμαντίδη, των δημοσιογράφων Ευθυμίου και Τρουπή ή ακόμη και του Πρετεντέρη με τον Μπογδάνο.

Σε ρεπορτάζ κυριακάτικης εφημερίδας υπάρχουν κι άλλες εκπλήξεις. Λέγεται π.χ. ότι ο Μητσοτάκης έδωσε τα χέρια με τον… Άρη Σπηλιωτόπουλο ο οποίος μάλλον εγκαταλείπει την… περιφέρεια Μυκόνου για να ξανασώσει την Ελλάδα, όπως έκανε και επί κυβερνήσεως Καραμανλή. Θα είναι ακόμη υποψήφιοι η Μίκα Ιατρίδου, η Φεβρωνία Πατριανάκου, η Σοφία Ζαχαράκη καθώς και άλλες περιπτώσεις όπως ο διευθυντής του γραφείου τύπου της βουλής Σπ. Καπράλος και άλλοι πολλοί.

Με εξαίρεση τον… Μένιο που είναι μια κατηγορία μόνος του, τι άλλο να πούμε για τα ψηφοδέλτια που ετοιμάζει η ΝΔ. Άντε και εις ανώτερα να τους ευχηθούμε, φαίνεται ότι επιλέγουν τους «άριστους» για να κυβερνήσουν τη χώρα.

Λέμε πολύ συχνά «τέτοια στάνη, τέτοιο γάλα βγάζει». Κατηγορούμε το λαό που ψηφίζει άσχετους, αμόρφωτους, λαμόγια και ανίκανους για βουλευτές. Ποτέ, όμως, δεν καθίσαμε να δούμε τι είδους ψηφοδέλτια συντάσσουν τα κόμματα. Πώς γίνεται η επιλογή, πώς επιλέγονται γιοι, αδερφές και ανίψια πρώην υπουργών ή βουλευτών. Πώς επιλέγονται γνωστοί τραγουδιστές, ανάλογα με τα… γαρίφαλα που τους ρίχνουν στην πίστα ή αθλητές ανάλογα με τα γκολ και τα καλάθια που βάζουν.

Και θέλουμε να σώσουμε την Ελλάδα. Θέλουμε να φέρουμε άνεμο ανανέωσης. Θέλει η ΝΔ να διώξει τη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης για να φέρει ποιους στη Βουλή;

Μια ζωή τα ίδια θα λέμε; Αφήνουμε άξια παιδιά, άγνωστα στο ευρύ κοινό αλλά με ένσημα, επιτυχίες και αγάπη για τη δουλειά και για την πατρίδα προκειμένου να επιλέξουμε υποψήφιους που έτυχε να έχουν καλή φωνή ή να σουτάρουν καλά. Έλεος, κάποτε πρέπει να σταματήσει η υποβάθμιση της βουλής η οποία ξεκινά από την επιλογή των βουλευτών.

Και με ποιους θα κυβερνήσει άραγε ο Κυριάκος στην πιο κρίσιμη στιγμή της μεταπολίτευσης για τη χώρα; Με τους κολλητούς και τους διάσημους;