Μάλλον ο κύριος Δραγασάκης τα έχει μπερδέψει
09/07/2017 12:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μάλλον ο κύριος Δραγασάκης τα έχει μπερδέψει

O αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κάνει λόγο για δυνάμεις «που θέλουν την ελληνική οικονομία σε μια κατάσταση διαρκούς καταστολής, μέχρι να γίνει ανταγωνιστική- σύμφωνα με τα δικά τους κριτήρια – μέσω της διαρκούς ''εκκαθάρισης'' της οικονομίας και της φτωχοποίησης της κοινωνίας. Και θέλουν το χρέος άλυτο πρόβλημα, για να λειτουργεί ως μόνιμος μηχανισμός πίεσης και πειθάρχησης, ακόμα και εκβιασμού», ενώ σημειώνει ότι η συμφωνία του Eurogroup συνιστά υποχώρηση αυτών των δυνάμεων.

«Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μια μελλοντική συμμαχία από τις δυνάμεις αυτές με εγχώρια συμφέροντα με στόχο μια δεξιά, αντιδραστική παλινόρθωση. Μερικοί άλλωστε όπως ο πρόεδρος του ΕΛΚ δεν κρύβουν ούτε τα λόγια ούτε τις επιθυμίες τους».

Αν απορείτε και ψάχνετε να βρείτε ποιος είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σας το υπενθυμίζουμε. Είναι ο… Νέστορας της Αριστεράς, ένας από τους πρώτους αριστερούς υπουργούς εκείνη την μαύρη περίοδο του «βρόμικου 89». Είναι ο τεράστιος Γιάννης Δραγασάκης, πρώην σκληροπυρηνικός ΚΚΕ που είδε το φως το αληθινό στην… ανανεωτική, ευρωπαϊκή Αριστερά. Κι αν απορήσετε για το ποια είναι η προσφορά του στην πατρίδα, τι έχει κάνει εν πάση περιπτώσει ως αντιπρόεδρος ή ως υπεύθυνος για το οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης σας απαντάμε απλά «τίποτε».

Ο κ. Δραγασάκης απουσιάζει απ’ όλες τις μεγάλες μάχες της Ελλάδας. Ακόμη κι όταν όλο το ξύλο το τρώει ο Τσακαλώτος ή ο Χουλιαράκης, ο αντιπρόεδρος κάθεται από απόσταση και περιμένει. Να δώσει μια συνέντευξη, να γράψει κανένα άρθρο, να πει μια μπαρούφα περί κεντροαριστεράς ή περί δεξιάς και βεβαίως να σηκώσει πρώτος – πρώτος το χεράκι του για να ψηφίσει στα τέσσερα όλα τα μνημόνια.

Τώρα, λοιπόν, ο Δραγασάκης αποκάλυψε οργανωμένο σχέδιο μιας συμμαχίας στο εσωτερικό και εξωτερικό της χώρας που στόχο έχει «μια δεξιά, αντιδραστική παλινόρθωση».

Τι να εννοεί άραγε ο θεωρητικός του μαρξισμού, ο παλαιοσταλινικός, παλαιοκομμουνιστής που απλά έγινε… οπορτουνιστής μόλις κατάλαβε ότι το Τείχος του Βερολίνου δεν αντέχει; Θα εννοεί προφανώς ότι θα έρθει η αντιδραστική Νέα Δημοκρατία ξανά στα πράγματα, κι αυτό είναι… πολύ κακό για τη χώρα.

Τι άλλο δηλαδή μπορεί να κάνει μια αντιδραστική, δεξιά κυβέρνηση; Υπάρχει περίπτωση να ψηφίσει δύο μνημόνια σε λιγότερο από δύο χρόνια; Υπάρχει περίπτωση να κοροϊδέψει τόσες πολλές φορές μαζί τον ελληνικό λαό; Μπορεί άραγε μια τέτοια κυβέρνηση να κόψει τους μισθούς και τις συντάξεις, να καταργήσει κάθε εργασιακό δικαίωμα, να ξεπουλήσει για 100 χρόνια τη δημόσια περιουσία, να διαλύσει τη Δικαιοσύνη;

Μπορεί άραγε μια τέτοια παλιοδεξιά κυβέρνηση να δεχθεί ό,τι της ζητήσει η τρόικα χωρίς να πάρει απολύτως τίποτε, να αποτύχει σε κάθε διαπραγμάτευση που έκανε, να σκύβει το κεφάλι σε κάθε απαίτηση των δανειστών αδιαμαρτύρητα;

Μάλλον ο κ. Δραγασάκης τα έχει μπερδέψει. Όλα τα παραπάνω μια αριστερή κυβέρνηση τα έχει κάνει, της οποίας άξιο μέλος είναι και ο ίδιος και μάλιστα σε περίοπτη θέση.

Ο οικονομολόγος Δραγασάκης άραγε μπορεί να μας πει τι έκανε όταν η τρελή παρέα του Βαρουφάκη σκόπευε να τινάξει την Ελλάδα στον αέρα; Ενώ γνώριζε το σχέδιό τους γιατί δε μιλούσε; Γιατί έκανε για ακόμη μια φορά την πάπια όπως κάνει σε όλον τον πολιτικό του βίο;

Είναι απλά τα πράγματα. Αριστεροί σαν τον Δραγασάκη μεγάλωσαν γενιές Ελλήνων κάνοντας ιδεολογική κατήχηση. Μάθημα πρώτον: «Πας δεξιός εχθρός, αντιδραστικός, οπισθοδρομικός». Μάθημα δεύτερον: «Πας αριστερός προοδευτικός, δημοκράτης, ευαίσθητος, φίλος του λαού».

Μπούρδες στις οποίες διέπρεψαν οι αριστεροί της Μεταπολίτευσης και τώρα αποδεικνύουν ακριβώς πόσο μπαρούφες είναι.

Ναι, λοιπόν. Μια αριστερή κυβέρνηση μπορεί να είναι πιο αντιλαϊκή, αντιδραστική, ξεπουλημένη από μια δεξιά. Και μπορεί να καταστρέψει την πατρίδα ή να την φορτώσει με απίστευτα βάρη μόλις σε δύο χρόνια, πολύ ευκολότερα δηλαδή απ’ ότι έκαναν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε 40 χρόνια. Γιατί απλά οι αριστεροί εκτός από ημιμαθείς είναι και προδότες. Δεν έχουν κανένα ηθικό φραγμό και θα έκαναν τα πάντα για να μείνουν στην εξουσία. Ναι, γεννήθηκαν για να κάνουν κακό και όταν θα φύγουν από την εξουσία θα επιστρέψουν στην ανυπαρξία. Ή στα… πεζοδρόμια για να κάνουν αντιπολίτευση. Ένας τέτοιος είναι και ο Δραγασάκης ο οποίος έχει ένα επιπλέον χάρισμα. Να ελίσσεται προκειμένου να πετάει μπαρούφες για δεξιά και αντιδραστική παλινόρθωση. Ας κοιτάξει λίγο τον καθρέφτη του.