Μα τα λαμόγια είστε εσείς κύριοι της κυβέρνησης
01/12/2017 18:43
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μα τα λαμόγια είστε εσείς κύριοι της κυβέρνησης

Ίσως το κορυφαίο λάθος της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ήταν ο ΕΝΦΙΑ. Ήταν ότι δεν αντιλήφθηκαν εγκαίρως τις αδικίες του συστήματος φορολόγησης των ακινήτων. Ένας φόρος που είναι δίκαιος στη γενική του θεώρηση αλλά παντελώς άδικος στην εφαρμογή του. Η υπόθεση εκείνη έδωσε τη χαριστική βολή στην κυβέρνηση Σαμαρά, μαζί βεβαίως με όλα τα άλλα που έχουμε αναλύσει.

Φαίνεται ότι και στην κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου θα υπάρξει ένα ανάλογο Βατερλό που θα αποτελέσει και την ταφόπλακά της. Είναι φυσικά οι πλειστηριασμοί ακινήτων, όχι όλων αλλά των… λαϊκών οικογενειών όπως λέει και το αριστερό λεξιλόγιο. Μία ημέρα από τις πομφόλυγες του λίγου και άσχετου κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Τζανακόπουλου, περί προστασίας της λαϊκής κατοικίας (που ακόμη δεν έχουμε μάθει ποια είναι αυτή, περιμένουμε το Μαξίμου να μας την οριοθετήσει) ήρθαν τα ντοκουμέντα της ντροπής. Τα στοιχεία που δείχνουν ότι γίνονται πλειστηριασμοί για χρέη σε τράπεζες ακόμη και για ποσά της τάξης των 6.000 ευρώ ή των 30 χιλιάδων ευρώ. Τα ντοκουμέντα τα έβγαλε η εφημερίδα «Τα Νέα», όμως, ήταν κοινό μυστικό ότι βγαίνουν στο σφυρί σπίτια για τέτοια ποσά και θα συνεχίσουν να βγαίνουν από την… αριστερή κυβέρνηση. Άλλωστε, το είπε και ο Τσακαλώτος, πρώτα οι τράπεζες.

Μόλις είδε το δημοσίευμα το γνωστό γηραιό τρολ της αριστεράς που κατοικοεδρεύει στο Μαξίμου χίμηξε να φάει όλους τους κακούς που θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση. Και μεταξύ άλλων έγραψε στην ανακοίνωση – μνημείο: «Σε ό,τι αφορά το για ακόμη μία φορά στημένο δημοσίευμα της εφημερίδας “Τα Νέα” (...) διαβεβαιώνουμε ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.
Η προσπάθειά τους να παρουσιάσουν υπόθεση που αφορούσε χρέη ιδιωτών προς ιδιώτες ως υπόθεση χρεών σε τράπεζες και το Δημόσιο και έτσι να δημιουργήσουν την εντύπωση πως δεν προστατεύεται η λαϊκή κατοικία, επιβεβαιώνει ότι η αξιοπιστία τους είναι πιο στημένη και από τους στημένους αγώνες που έδιναν μαύρο χρήμα στα στοιχήματα.
Αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να χαριστεί ή να προστατεύσει όσους πήραν δανεικά και αγύριστα για να φτιάξουν βίλες με πισίνες και όσους πτώχευσαν τις επιχειρήσεις τους βγάζοντας τα κέρδη τους αφορολόγητα στο εξωτερικό.Καλούμε όσους φέρουν την ταυτότητα της Αριστεράς και ομνύουν στην ταξική πάλη, υπερασπιζόμενοι τους αδύναμους, να σταματήσουν να προστατεύουν τους δυνατούς και τα λαμόγια της οικονομικής ελίτ».

Πραγματικό έπος και ακόμη μια προσπάθεια να παραπληροφορηθεί ο κόσμος. Απύθμενα ψέματα που δεν θα σταματήσουν ποτέ, ειδικά από τη στιγμή που οι τσιπροκαμμένοι έστησαν την πολιτική τους καριέρα πάνω σε τέτοια.

Η εφημερίδα, βεβαίως έβγαλε τα στοιχεία αποδεικνύοντας ότι δεν πρόκειται για χρέη από ιδιώτη σε ιδιώτη αλλά από ιδιώτη σε τράπεζα. Αποδεικνύεται δηλαδή ότι δεν εκπλειστηριάζονται μόνο βίλες πλούσιων κακοπληρωτών αλλά και σπίτια σε λαϊκές συνοικίες για ελάχιστες οφειλές.

Όμως, αν διαβάσει κανείς την ανακοίνωση, κι ανεξαρτήτως αν «Τα Νέα» ανήκουν στον Μαρινάκη ή σε όποιον άλλον, καταλαβαίνει το ψέμα της κυβέρνησης. Διότι όταν λέει ότι δεν θα χαριστεί σε όσους πήραν δανεικά για να κτίσουν βίλες και πτώχευσαν τις επιχειρήσεις τους, ποιους εννοεί; Εμάς μας έρχονται στο μυαλό κάποια ονόματα, πάντως, που έχουν άμεση σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ ή που έχουν κάνειdealμε κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης.

Για παράδειγμα τι έχει να πει ο κ. Τσίπρας και ο κ. Παππάς για τον Μπόμπολα που διαβάζει την ανακοίνωση κι έχει πιάσει την κοιλιά του από τα γέλια; Αυτή η δυνατότερη ελληνική επιχειρηματική οικογένεια δεν χρεοκόπησε τον Πήγασο παρά τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που χρωστάει σε τράπεζες και εργαζόμενους; Τα έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό; Έκτισαν βίλες και πισίνες αφήνοντας στο δρόμο 500 οικογένειες και φέσι 160 εκατ. στις τράπεζες; Τι έχει κάνει η κυβέρνηση για να τους… ξεπαστρέψει; Απ’ ότι ξέρουμε ο Μπόμπολας δεν έχει πάθει τίποτε, έχει μια χαρά συνεργασία με τον Μάρη στο στοίχημα, βρίσκεται από πίσω από το νέο Έθνος που πήρε ο συνέταιρός του Ιβάν Σαββίδης και οι τραπεζίτες τραβάνε τα μαλλιά τους.

Αλήθεια έχει πάθει τίποτε ο Ψυχάρης, έχουν πάθει τίποτε άλλοι χρεοκοπημένοι εκδότες, μιντιάρχες κ.λπ. Έχει πάθει κάτι ο Μαρινόπουλος με το φέσι 1,5 δις;

Επιτέλους, ας μην κοροϊδεύει τον κόσμο το Μαξίμου, ειδικά όταν καλεί «όσους φέρουν την ταυτότητα της αριστεράς να πολεμήσουν τα λαμόγια». Μα τα λαμόγια είστε εσείς κύριοι της κυβέρνησης. Εσείς που είχατε κρυφά ραντεβού με επιχειρηματίες από την πίσω πόρτα του Μαξίμου. Εσείς που τους αφήνετε να χρεοκοπούν αν και ξέρετε ότι έχουν τεράστια ποσά στο εξωτερικό. Εσείς που πουλάτε σπίτια λαϊκών οικογενειών αλλά τις βίλες του Μπόμπολα, του Ψυχάρη, του Κωστόπουλου ή όποιου άλλου μεγαλόσχημου δεν τις πειράζετε. Για ακόμη μια φορά υποκριτές και Φαρισαίοι, αλλά είναι σίγουρο ότι με τους πλειστηριασμούς έχουν βάλει μόνοι τους το κεφάλι στον ντορβά.