Φωτο: eleftherostypos.gr
Φωτο: eleftherostypos.gr
02/12/2016 15:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μα δεν υπάρχει καθόλου ντροπή στο Μαξίμου;

Κραυγή αγωνίας για τις περικοπές που έχουν υποστεί και για τα λουκέτα στις υποστηρικτές δομές έβγαλαν την Παρασκευή τα άτομα με αναπηρία που συμμετείχαν σε ένα από τα μεγαλύτερα συλλαλητήρια των τελευταίων ετών.

Περίπου 1.500 άτομα με αναπηρία, οι συνοδοί και οι συγγενείς τους πραγματοποίησαν πορεία από την πλατεία Κλαυθμώνος μέχρι τη Βουλή όπου αντιπροσωπεία τους παρέδωσε ψήφισμα σε εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων ενώ το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία συναντήθηκε με τον Χριστόφορο Βερναρδάκη.

Αυτά έγιναν το πρωί στην Ελλάδα του 2016, στην Ελλάδα της «αριστερής ευαισθησίας» που ετοιμάζεται να κόψει επιδόματα από ποιους; Από ανθρώπους που δεν μπορούν να εργαστούν, που κυκλοφορούν με καροτσάκια, που χρειάζονται σε κάθε τους κίνηση συνοδούς. Κι όμως, κάποιοι στην κυβέρνηση το σκέπτονται. Όταν τους λένε ότι δεν μπορεί να γίνει αυτό απαντούν «δεν έχουμε από που αλλού να κόψουμε».

Τι λέτε βρε άθλιοι. Κόψτε από τους 2.000 μετακλητούς υπαλλήλους που έχετε διορίσει.

Κόψτε από τους Καρανίκες, τους τεμπελχανάδες που δεν κάνουν τίποτε. Κόψτε από το άχρηστο γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Κόψτε από τα άχρηστα ταξίδια του πρωθυπουργού στην Κούβα. Κόψτε από το δημόσιο που δεν τολμάτε να το πειράξετε γιατί έχετε βρει τα εύκολα θύματα, τους ανάπηρους.

Μα δεν υπάρχει καθόλου ντροπή στο Μαξίμου; Όταν κάνουν συσκέψεις και κοιτιούνται οι σύμβουλοι μεταξύ τους, δεν έχουν έστω την παραμικρή ευαισθησία; Πόσο δηλαδή έχουν αλλοτριωθεί; Το παίζουν κομμουνιστές στα μνημόσυνα του Κάστρο και όταν είναι να κάνουν περικοπές ο πέλεκυς πέφτει επί δικαίων και αδίκων;

Χτύπησαν συνταξιούχους, τους ψέκασαν, τους λοιδωρούν. Κοροϊδεύουν παραπληγικούς και τους εξαθλιώνουν; Πόσο πιστεύουν ότι θα αντέξουν;