Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο
20/10/2015 18:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο

Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται: Που το πάει ο Τσίπρας με τόσα μέτρα που υλοποιεί κατ’ απαίτηση της τρόικας ή ακόμη και με τη δική του εμμονή. Μια από αυτές και ο ΦΠΑ στα σχολεία που αποκαλύπτεται ότι πρόκειται για πρόταση της κυβέρνησης κι όχι των δανειστών.

Που το πάει λοιπόν; Πιστεύει ότι με τόσο σκληρά μέτρα θα αποφύγει την κοινωνική έκρηξη; Ελπίζει ότι ο κόσμος είναι «χάπατο» που θα λέει για πολύ καιρό ακόμη «ε, αριστεροί είναι ας τους δώσουμε μια ευκαιρία»;

Εκτιμά ότι η φθορά θα είναι μικρή, ο ελληνικός λαός θα κάθεται καναπεδάτος και θα του τσακίζουν οι εγκληματίες της αριστεράς το παρόν και το μέλλον;

Ίσως έχει άγνοια κινδύνου, ίσως είναι μια ακόμη λάθος εκτίμηση. Τόσες έχει κάνει από τότε που έγινε πρωθυπουργός. Ίσως έχει κάποιο σχέδιο.

Καλά γνωρίζοντες τον σχεδιασμό του Μαξίμου λένε ότι ο πρωθυπουργός και η λυκοσυμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αυτό που θέλουν είναι να βγάλουν την άνοιξη του 2016. Πιστεύουν ότι άμα καβαντζώσουν το καλοκαίρι θα έχουν ξεφύγει τον κίνδυνο και θα έχουν καλοβολευτεί στην εξουσία και κανείς δεν θα τους κουνάει από εκεί.

Ο Τσίπρας χτίζει τη δικιά του... επιτυχία πιστεύοντας ότι αυτά τα προαπαιτούμενα που παίρνει τώρα είναι τα τελευταία, ο κόσμος θα τα χωνέψει και από του χρόνου θα υπάρξει ανάπτυξη, θα ανοίξουν κάποιες δουλειές, θα έρθουν επενδύσεις, θα σημειωθεί και νέο ρεκόρ στον τουρισμό. Σχεδιάζουν επίσης να πουλήσουν στον κόσμο τη διευθέτηση του χρέους μέσω επιμήκυνσης για πολλά χρόνια, κάτι που θα μειώσει τα χρεολύσια και θα μείνουν λεφτά για κοινωνική πολιτική.

Θα ρίξουν και κανένα πολιτικό πτώμα στη φυλακή, θα κάνουν και λίγο σόου με τους νταβατζήδες και τα μέσα ενημέρωσης και θα «καθαρίσουν». Άλλωστε εκτιμούν ότι δεν έχουν αντίπαλο και θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να ανασυνταχθεί η ΝΔ ή κάποιος τρίτος πόλος.

Αυτό είναι το σχέδιο του Τσίπρα που πάει μέρα – μέρα μέχρι την Άνοιξη. Αν φτάσουν μέχρι εκεί, όπως λέει και το τραγούδι «τούτο τον χειμώνα άμα τον πηδήσαμε. Γι' άλλα δέκα χρόνια άιντε καθαρίσαμε».

Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Πιστεύουν ότι η φοροδοτική ικανότητα του Έλληνα είναι ανεξάντλητη. Νομίζουν ότι η μεσαία τάξη που διαλύεται δεν θα αντιδράσει. Δεν θα σταματήσει να πληρώνει. Δεν θα σηκωθεί να φύγει από την Ελλάδα. Πιστεύει ότι με το να βάζεις συνέχεια φόρους θα τους εισπράξεις κιόλας. Δεν θα αυξηθεί η φοροδιαφυγή και το μαύρο χρήμα. Δεν θα αδειάσουν τα ασφαλιστικά ταμεία και θα πάνε στράφι οι θυσίες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει το λάθος που έκαναν και οι άλλες κυβερνήσεις, αλλά τώρα είναι χειρότερα. Νομίζει ότι θα είναι πάντα κυρίαρχος, εκτιμά ότι ο κόσμος πάντα θα τον αποθεώνει ως νέο, άφθαρτο και αδιάφθορο. Θα πρέπει να ξέρει ότι ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται. Έχει να φάει ο Τσίπρας τόσα χαστούκια που δεν θα τα περιμένει. Θα είναι τέτοια η οργή του κόσμου που δεν θα ξέρει που να κρυφτεί. Η φθορά του είναι ραγδαία όμως η αλαζονεία του δεν του επιτρέπει να δει πέρα από την εξουσία του. Η «ιστορία επιτυχίας» που στήνει θα καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος. Και τότε θα πρέπει να δώσει λόγο για τα εγκλήματά του. Τότε τα λαϊκά δικαστήρια θα τον «σταυρώσουν».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 20/10/2015 07:40:05

  ᾿Ερασιτέχνης ἐραστής τῆς ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ὁ τσίπρας, καί σάν DORIAN GREY ἀγαπᾶ αὐτό πού βλέπει στόν καθρέφτη του.

 2. George N avatar
  George N 20/10/2015 10:04:11

  Εντάξει ο Τσίπρας και γενικότερα η Αριστερά είναι λογικό να κάνει τέτοια σχέδια. Εδώ πίστευε ότι θα εκβιάσει την ΕΖ....σε Ανάπτυξη μέσω φορολογικής καταιγίδας, δηλώσεων που αποδομούν την εμπιστοσύνη στην αγορά, capital controls, δικαιοσύνη χελώνα δεν θα πιστέψει? Θα το έχει σιγουράκι. Όταν σαν τον ΓΑΠ θα τρέχει να μειώνει πελαγωμένος δαπάνες ανά τρίμηνο λόγω υστέρησης εσόδων θα αρχίσει πάλι τα ψυχολογικά και τα χαρούμενα. Το θέμα δεν είναι εκεί αλλά στην ανάγκη η δεξιά να εκπονήσει ένα ρεαλιστικό σχέδιο και να ξεκολλήσει και αυτή από το daydreaming των τελευταίων δεκαετιών.

 3. Δεξιός! μόνο. avatar
  Δεξιός! μόνο. 20/10/2015 12:56:07

  " ...Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει το λάθος που έκαναν και οι άλλες κυβερνήσεις, αλλά τώρα είναι χειρότερα. Νομίζει ότι θα είναι πάντα κυρίαρχος, εκτιμά ότι ο κόσμος πάντα θα τον αποθεώνει ως νέο, άφθαρτο και αδιάφθορο. Θα πρέπει να ξέρει ότι ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται. Έχει να φάει ο Τσίπρας τόσα χαστούκια που δεν θα τα περιμένει. Θα είναι τέτοια η οργή του κόσμου που δεν θα ξέρει που να κρυφτεί. Η φθορά του είναι ραγδαία όμως η αλαζονεία του δεν του επιτρέπει να δει πέρα από την εξουσία του. Η «ιστορία επιτυχίας» που στήνει θα καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος. Και τότε θα πρέπει να δώσει λόγο για τα εγκλήματά του. Τότε τα λαϊκά δικαστήρια θα τον «σταυρώσουν». "

  πόθεν πιστεύετε ότι θα γίνουν όλα αυτά; Πρώτα απ' όλα στην Ελλάδα ο ψεύτης κι ο κλέφτης ειδικώς ο ψεύτης (διότι καμμία φορά οι κλέφτες τιμωρούνται) χαίρονται διά παντός. Όσο για την οργή του κόσμου, μάλλον ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται. Μόνο η Αριστερά έχει τους μηχανισμούς και τα μέσα ώστε την ελαφριά ενόχληση του κόσμου να την μετατρέπει σε οργή, μίσος, καταστροφή, τιμωρία κλπ.
  Οι δημοκρατικές δυνάμεις τις χώρες δεν έχουν τέτοιες δυνατότητες. Δεν μπορούν να το κάνουν αυτό. Και μην κοιτάτε τον ΓΑΠ και το ΠΑΣΟΚ, διότι αυτοί που έφυγαν από εκεί, ήταν τα λαμόγια. Σιγά μην αφήσουν τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για να πάνε αλλού και να χαθούν τα βολεμένα!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.