Ξεφτίλισαν μια παράταξη
22/11/2015 15:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ξεφτίλισαν μια παράταξη

(Ανανεωμένο) Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015. Τηρουμένων των αναλογιών θα γραφτεί στην ιστορία ως το «Βατερλό» της Νέας Δημοκρατίας. Ο πλήρης εξευτελισμός ενός κόμματος που κάποτε, μέχρι πρόσφατα κρατούσε τις τύχες της χώρας στα χέρια της και εν πολλοίς την έσωσε από την καταστροφή. Οι εκλογές που τόσο ανάγκη είχε το κόμμα και η χώρα αναβλήθηκαν λόγω… προβλήματος στα λάπτοπ.

Από τις 7 το πρωί ο κόσμος που πιστεύει στο κόμμα αυτό, ήθελε να πάει να ψηφίσει, να εκλέξει το νέο πρόεδρο που θα έβγαζε την παράταξη από το τέλμα και θα χτυπούσε στα ίσια τον Τσίπρα. Έτσι νόμιζε βεβαίως ο κόσμος διότι άλλοι παράγοντες, άλλα κυκλώματα και άλλα παρασκήνια είχαν αποφασίσει για κάτι διαφορετικό.

Η αναβολή της διαδικασίας για άγνωστο χρονικό διάστημα, είναι ό,τι πιο ντροπιαστικό έχει συμβεί στη ΝΔ.

Όποιος ξέρει πέντε πράγματα από τα εσωτερικά του κόμματος δεν θα έπρεπε να εκπλαγεί από τα όσα συμβαίνουν σήμερα. Ο άδολος κόσμος της ΝΔ που πήγε να ψηφίσει πιστεύοντας ότι όλα βαίνουν καλώς τι φταίει;

Δεν ντρέπονται όλοι όσοι έστησαν αυτήν την γελοία παράσταση ταλαιπωρώντας τόσο κόσμο και διαψεύδοντας τις προσδοκίες του; Πόσο αστείο είναι να επικαλούνται κάποιοι πρόβλημα στο σύστημα Κυριακή πρωί όταν γνωρίζουν ότι από το Σάββατο το απόγευμα είχαν γίνει γνωστά τα πρώτα σημάδια απαξίωσης της διαδικασίας;

Γιατί συνεδρίασε βραδιάτικα η ΚΕΦΕ; Δεν είχαν τι να κάνουν και μαζεύτηκαν να πιούνε ένα ποτάκι; Ήταν γνωστό ότι η όλη διαδικασία είχε στηθεί εκ του προχείρου ή τουλάχιστον κάποιοι φρόντισαν για να φτάσει η διαδικασία στο αδιέξοδο. Από το Σάββατο το βράδυ πολλοί μιλούσαν για ακύρωση των εκλογών ή στην καλύτερη για αναβολή μόλις… βρεθούν τα λάπτοπ. Πλήρης ευτελισμός δηλαδή.

Μετά από τη δραματική αυτή εξέλιξη, ανακύπτουν πολύ σοβαρά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν για να γνωρίζει ο κόσμος της ΝΔ τι πραγματικά συμβαίνει και σε ποιους εμπιστεύεται τις τύχες της παράταξης. Κάποιοι θα πρέπει να ντρέπονται στη Συγγρού, κάποιοι θα έπρεπε να έχουν ήδη παραιτηθεί ή να αυτομαστιγωθούν έξω από τη Ρηγίλλης. Υπήρχε περισσότερος από 1,5 μήνας για να προετοιμαστεί το κόμμα για εκλογές. Τι έγινε; Μήπως κάποιοι δεν ήθελαν, μήπως φοβήθηκαν ότι θα τους πάρει και θα τους σηκώσει ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας;

Ας απαντήσουν ορισμένοι και στα εξής ερωτήματα:

Οι εκλογές και ο τρόπος που έπρεπε να γίνουν άψογα ήταν ευθύνη της σημερινής ηγεσίας του κόμματος με τη συνδρομή της ΚΕΦΕ, δηλαδή της επιτροπής που απαρτίζεται από εκπροσώπους όλων των υποψηφίων. Έχουμε λοιπόν τον μεταβατικό πρόεδρο Μεϊμαράκη και τον Παπαμιμίκο ως γραμματέα του κόμματος, υπεύθυνο του οργανωτικού και προέδρου της ΚΕΦΕ αποκλειστικά υπεύθυνους για το φιάσκο. Μήπως δεν ήθελαν λοιπόν οι κ. Μεϊμαράκης και Τζιτζικώστας να γίνουν οι εκλογές; Μήπως ήθελαν μια διαδικασία «κλειστή», ύποπτη, παρασκηνιακή και αντιδημοκρατική; Μήπως δεν τους συνέφερε μια ανοικτή στην κοινωνία Νέα Δημοκρατία;

Από τη μια η εξέλιξη αυτή βολεύει τον Μεϊμαράκη ο οποίος θα συνεχίσει να είναι πρόεδρος και να ελέγχει το κόμμα. Από την άλλη ο Περιφερειάρχης θα το… παίζει αναμορφωτής και θα κάνει καταγγελίες κατά πάντως εμφανιζόμενος ως «νέος, άφθαρτος που θα σώσει την παράταξη».

Ας υποθέσουμε ότι κάποια στιγμή γίνονται οι εκλογές, βγαίνει ένας πρόεδρος πρώτος και ορκίζεται να υπηρετήσει την παράταξη. Πόσοι από τους ψηφοφόρους ή από τους συνυποψήφιους θα ορκιστούν πίστη σ’ αυτόν; Δεν θα αμφισβητήσουν την κάλπικη αυτή διαδικασία; Δεν θα αμφισβητούν τη δύναμή του και την εξουσία του; Μήπως τελικά αυτό επιδίωξαν κάποιοι κύκλοι στη ΝΔ ώστε να εμφανιστούν αργότερα ως αυτόκλητοι σωτήρες της παράταξης και της χώρας;

Άραγε πόση σχέση έχει όλο αυτό που συμβαίνει τώρα με τις ανοικτές, δημοκρατικές και απόλυτα υγιείς διαδικασίες του 2009; Όταν ένα μαζικό κίνημα στήριξε τον Αντ. Σαμαρά και κανείς δεν αμφισβήτησε την εκλογή του;

Τώρα, όλοι γνώριζαν ότι οι εκλογές από την αρχή ήταν προκαθορισμένο είτε να μη γίνουν είτε να γίνουν με τρόπο που θα βολεύει συγκεκριμένα πρόσωπα.

Το παιχνίδι ήταν στημένο κι από πριν ξεπουλημένο που λέει και το τραγούδι. Ο Μεϊμαράκης δεν ήθελε να πάει πολύς κόσμος γιατί θα του «ξύριζε το μουστάκι». Ο Τζιτζικώστας έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να ευτελίσει την παράταξη και να βγει ο ίδιος ως νέος και άφθαρτος που θα άλλαζε τα πάντα. Ο Μητσοτάκης έκανε εκστρατεία μόνο με το μικρό του όνομα για να μην καταλάβουμε τίνος γιος είναι.

Και μόνο ο Αδωνις Γεωργιάδης έκανε έναν έντιμο αγώνα για να αποδείξει ότι κάποιες αξίες της παράταξης δεν ξεπουλιούνται για ολίγα αργύρια προδοσίας ή για πρόσκαιρη δόξα.

Επί 1,5 μήνα δόθηκε μάχη στα κλειστά γραφεία της Συγγρού και της Βουλής ώστε να μη γίνουν οι εκλογές. Το… παρα-κόμμα επικράτησε και κατάφερε να τινάξει στον αέρα τη διαδικασία. Εύγε για την πρόσκαιρη νίκη τους, αλλά θα πρέπει να ξέρουν ότι πλήγωσαν την παράταξη, τους χιλιάδες «καθαρούς» Νεοδημοκράτες. Ευτέλισαν την παράταξη που έκανε την Ελλάδα ευρωπαϊκή χώρα και την έσωσαν από την οικονομική καταστροφή.

Η αναβολή των εκλογών «μικραίνει» το κόμμα και δίνει στον Αλέξη Τσίπρα και την τελειωμένη συγκυβέρνηση χρόνο να ανασυγκροτηθεί.

Δυστυχώς η ΝΔ μπαίνει σε μια πολύ επικίνδυνη πορεία η οποία μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε διασπάσεις, παρά το γεγονός ότι η χώρα την έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ. Ο ευτελισμός της εκλογικής διαδικασίας με ευθύνη συγκεκριμένων ανθρώπων αποτελεί ένα «λεκέ» στην ιστορία της παράταξης που δύσκολα θα σβηστεί. Και αν υπάρχει έστω και λίγη τσίπα αύριο το πρωί κάποιοι πρέπει να μαζέψουν τα πράγματά τους από τη Συγγρού και να φύγουν για άλλη χώρα. Δεν θα τους χωρά ο τόπος, θα τρώνε ντομάτες στους δρόμους.

Αλλά να κάνουμε και μια άλλη προσθήκη – ερώτημα. Μήπως ήρθε η ώρα να αναλάβει δράση ο Αντώνης Σαμαράς και να ξαναστήσει το κόμμα στα πόδια του; Να του ξαναδώσει λίγη από τη χαμένη του αξιοπρέπεια; Είναι ο μόνος που μπορεί να το πράξει, άλλωστε οι υπόλοιποι «σωτήρες» σε κάποια ταβέρνα ή σε κάποιο… φιλανθρωπικό γκαλά των βορείων προαστίων θα πνίγουν τον πόνο τους.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κονδυλης avatar
  Κονδυλης 22/11/2015 10:35:16

  Τα κομματικοδιαιτα ,ανικανα , που αποπνεουν καμαριλα, "στελεχη" να φύγουν. Η παραταξη σαπισε εκ των εσω....Αν δεν υπαρξει ατομο με τσαγανο και οντοτητα η Ν.Δ. τελειωσε....Και κατα την γνωμη μου, ο ΜΟΝΟΣ ικανος για κατι τετοιο ειναι ο Αδωνις....

 2. δημης avatar
  δημης 22/11/2015 10:39:20

  ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ...... Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ
  ΟΧΙ ΟΙ ἉΛΛΑΓΕΣ "..ΣΥΜΒΟΛΩΝ ΦΡΟΥ-ΦΡΟΥ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΩΝ"...
  ΨΗΦΙΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ....
  Αρχής γςνομένης από την ἱδιότητα του Μέλους " τις ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ και τα Δικαιώματα ...
  Εκλογές για την Ιεραρχία ,τις Τοπικές , την ανάδειξη των Υποψηφίων Βουλευτών , την Άποψη του Κόματος ....
  ΟΧΙ πως ΔΕΝ τα ξέρουμε αυτά αλλά ..

 3. Κώστας Σταματάκης avatar
  Κώστας Σταματάκης 22/11/2015 10:43:24

  Να παραιτηθεί ο Μεϊμαράκης σήμερα, τώρα. Οι άνθρωποι είναι ανίκανοι!

 4. δημης avatar
  δημης 22/11/2015 10:44:22

  ΤΟΠΙΚΆ , ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ (Εσωτερικού -Εξωτερικού ) μμε ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.....ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΩΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΟΜΑΤΟΥΣ .....
  Για αυττα τα σημερινά είναι τα ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ και οχι η ΑΣΘΕΝΕΙΑ της ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ .

 5. Αργόστροφος avatar
  Αργόστροφος 22/11/2015 10:56:14

  ΜΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ: ΓΕΛΙΟΙ......

 6. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 22/11/2015 11:08:50

  Με τον τρόπο αυτό, η ΝΔ κονταίνει για να φτάσει τον συριζα στην απαξία.

  Ακούγονται φήμες για έκτακτα συνέδρια, για Μαρριέτα Γιαννάκου προσωρινή πρόεδρο, για επανεκίνηση (φυσικά και με άλλους υποψηφίους) και όλα αυτά γιατί; Για να απαξιωθεί ο Αδωνις και μαζί μ΄αυτόν εμείς οι απλοί,απλούστατοι στρατιώτες του κόμματος που επιλέγουμε χωρίς κρυφές κολλεγιές κλπ.κλπ. και να μην επαναληφθεί η ιστορία του Αντώνη Σαμαρά που σάρωσε το 2009 δημοσκόπους, κοινοβουλευτικό αλισβερίσι κάτω από το τραπέζι και τζάκια και βγήκε πανηγυρικά πρόεδρος της πολύπαθης ΝΔ.

  Νομίζω ότι τώρα πλέον ήρθε η δικιά μας ώρα. Μήπως για μια ειρηνική επανάσταση όπωςσωστά το έθεσε ο Αδωνις, στην τελευταία επιστολή του προς τους ψηφοφόρους τους; Μήπως να εκλογικεύσουμε την ψήφο μας και στις εθνικές εκλογές και να πάψουν οι Γιακουμάτηδες, Μητσοτάκηδες κλπ να εκλέγονται με τέτοια ποσοστά;

  Η σημερινή ΝΔ -η οποία φέρει και τις πολύ μεγάλες ευθύνες της- πρέπει να φοβάται εμάς. Τη βάση. Οχι τον Συριζα. Γιατί αν αγριέψουμε τίποτα δεν τους σώζει. Θα πάνε στα αζήτητα της ιστορίας, όσοι μας πλήγωσαν και ευτέλισαν την παράταξη που κρατάμε διαχρονικά ΕΜΕΙΣ στα πόδια της.

  • Κονδυλης avatar
   Κονδυλης @ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 22/11/2015 11:37:23

   Συγχαρητηρια !. Συμφωνω μεχρι κεραιας....

 7. Διογένης avatar
  Διογένης 22/11/2015 11:09:16

  Μπορεί να ειναι και δόλος, αλλά μπορεί να είναι και αγνη και άδολη ανικανότητα. Άβυσσος η ψυχή του Παπαμιμίκου.

  • Κονδυλης avatar
   Κονδυλης @ Διογένης 22/11/2015 11:33:56

   Διογενη, μαλλον δολος δειχνει...Αν δεις ,αρχισανε ηδη διαφορα σκουπιδια, να θετουν θεμα "επανεκκινησης"(sic) της διδικασιας

  • Δρόμος avatar
   Δρόμος @ Διογένης 22/11/2015 12:08:40

   Η επιτροπή ελέγχεται από τον Μεϊμαράκη. Δες ένα ένα τα πρόσωπα που την απαρτίζουν και θα το διαπιστώσεις. Ο Παπαμιμίκος είναι μόνο πρόεδρος. Δεν παίρνει αποφάσεις μόνος του.

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ Διογένης 22/11/2015 13:47:15

   Συμφωνώ μαζί σας τελικά παιδιά. Όλα δείχνουν δόλο. Ακόμη και να μην είναι δόλος, τους δύο υποψηφίους των μηχανισμών τους βολεψε υπερβολικά αυτό που συνέβη.

 8. corfiatis avatar
  corfiatis 22/11/2015 11:10:45

  Θα το πω για άλλη μια φορά. ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΡΑ!!!!!!

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ corfiatis 22/11/2015 13:48:37

   Εσύ με τον Αντώναρο είσαι;

 9. armageddwn avatar
  armageddwn 22/11/2015 11:21:23

  Ο Μεϊμαράκης ήθελε να παραμείνει Πρόεδρος και μεθόδευσε τα γεγονότα αυτά.
  Δεν μπορεί να παραμείνει Πρόεδρος ούτε μέχρι το απόγευμα.

 10. leukos avatar
  leukos 22/11/2015 11:21:34

  Μετά τον πρόεδρο μας ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΤΟ ΧΑΟΣ ΘΥΜΑΣΤΕ….?
  Πρόεδρε η βάση μαζί σου….

 11. Μαριαννα avatar
  Μαριαννα 22/11/2015 11:22:41

  ΑΝΤΩΝΗ ΓΥΡΝΑ ΠΙΣΩ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 12. κατωυποστάθμης avatar
  κατωυποστάθμης 22/11/2015 11:23:38

  θα ηθελα να πω πολλά και ασχημα λόγια για ολο αυτο το ρεζίλι αλλα μια και δεν ειμαι πλεον γαλαζιος.... δεν δικαιουμαι δια να ομιλω, ενα μόνο θα πω, ομολογουσα περήφανα χωρις καθόλου να ντρέπομαι ,οτι μεχρι το 2013 υπηρξα φανατικός μεχρι αηδίας νεοδημοκράτης γιατι και για την καταντια του κρατους της αναλογουσε πολυ πολυ μικρότερη ευθύνη απο εκείνη του αριστερού πασόκ,τώρα μετα απο τα αστεια τα σημερινά ουτε για αυτό πλέον δεν μπορω να κομπαζω

  • ΙΑΣΩΝ avatar
   ΙΑΣΩΝ @ κατωυποστάθμης 22/11/2015 14:47:54

   σιγά ρε να μην πάθεις τίποτε κακό! ότι και να έγινε δεν ζημίωσε τον ελληνικό λαό όπως ζημιώνουν οι οποιεσδήποτε άστοχες επιλογές σου μετά τη νδ. Δηλαδή τι επέλεξες το ποτάμι ή τη χρυσή αυγή συγχαρητήρια για την επιλογή σου. Το ποτάμι ήθελα πριν τις εκλογές να κάνει κολεγιά με τους εγκληματίες της ελληνικής οικονομίας και εάν δεν έβγαινε ο καμμένος θα έκανε κολεγιά !!! τι μας λες τώρα

 13. LamMas avatar
  LamMas 22/11/2015 11:30:32

  Ντροπή...
  Να αναρωτηθούν σήμερα πόσους ψηφοφόρους χάσανε και να μην ξαναενοχλήσουν κόσμο για ψήφο έτσι όπως τα κάνανε

  Να πάνε να γίνουνε συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ

  Αυτό που έγινε σήμερα είναι όνειδος

 14. Κονδυλης avatar
  Κονδυλης 22/11/2015 11:31:51

  Εχουν αρχισει ,ηδη, διαφοροι γελωτοποιοι κια διαφοροι αριστεροι δημοσιογραφοι να προτεινουν "επανεκκινηση' της διαδικασιας με καινουργιους υποψηφιους. Συνδυαστε το με το σημερινο ( δολιο προφανως) πατατρακ, για να δειτε που εφτασαν απο τον φοβο του Αδωνι....

 15. Δρόμος avatar
  Δρόμος 22/11/2015 11:34:16

  Το μπουρλοτο οπως πολυ σωστα αναφερεται στο αρθρο προετοιμαζοταν εδω και καιρο.
  Προσπαθησαν με χιλιους τροπους να ελεγξουν τα πραγματα.. Δεν τα καταφεραν και τιναξαν την διαδικασια στον αερα.
  Απο την αρχη δεν θελανε την συμμετοχη της βασης γιατι ξερανε τι θα γινει....
  Ο ΕΝΑΣ, ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ και ΑΠΟΛΥΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ για αυτο το στημενο φιασκο ειναι ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ και ο εκλεκτος του ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ που ελεγχει την πλειοψηφια της την κεφε.
  Αισχροι.....

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ Δρόμος 22/11/2015 13:52:58

   Πρέπει να ειπωθεί ανοικτά πια αυτό. Υπεύθυνος για όλο αυτό το χακί είναι ο Καραμανλής και τα παιχνίδια που έπαιξε δια του Μεϊμαράκη.

   • Δρόμος avatar
    Δρόμος @ Διογένης 22/11/2015 15:33:15

    ...και τα παιχνιδια συγκυβέρνησης που παίζει με τον ΠτΔ και τον Τσίπρα.
    Αυτοί μπορεί να μην έχουν τα έντερα να βγούνε ξεκάθαρα και να κατονομάσουν τον μοναδικό υπεύθυνο για αυτά τα ρεζιλίκια που είναι ο μουγγός Κωστάκης, αλλά ο κόσμος (άν τελικά του δοθεί η ευκαιρία) θα το κάνει με την ψήφο του. Αλλιώς διαλύθηκε το μαγαζί...

    Έβγαλε ο Μεϊμαράκης χειρόγραφα.... αποτελέσματα που υποτίθεται τον έφερναν πρώτο.... με διαφορά..... και για αυτό λέει κάποιοι.... σαμποτάρανε την διαδικασία.
    Πρόεδρος του κόμματος που ελέγχει τα ΠΑΝΤΑ και ειδικά ο Βαγγέλας ο απόλυτα έμπειρος σε τέτοιες διαδικασίες, υπέστη..... τέτοιο σαμποτάζ.....
    Γελάνε και οι πέτρες.....

 16. Jim Beam avatar
  Jim Beam 22/11/2015 11:37:49

  Έφυγε ο Σαμαρας απο Πρωθυπουργος διαλύθηκε το κράτος, έφυγε απο πρόεδρος της ΝΔ διαλύθηκε το κόμμα !!!

 17. Eva avatar
  Eva 22/11/2015 11:44:39

  Ετοιμαζεται οικουμενικη. Στημενο.

 18. sakis avatar
  sakis 22/11/2015 11:59:09

  Είναι στημένο από την παλιά φρουρά για να λειτουργήσει ως σωσίβιο στον ΣΥΡΙΖΑ... καθαρά πια... γι αν απει ο κόσμος "αυτοί δεν μπορούν ούτε εκλογές στο κόμμα τους να κάνουν θέλουν και να κυβερνήσουν". Τα κολλητιλίκια Καραμανλή- Μειμαράκη με Τσίπρα τώρα βγαίνουν στη φόρα κανονικά... ξυπνήστε νεοδημοκρατες.... ξυπνήστε πριν να είναι πολύ αργά...

  • Δρόμος avatar
   Δρόμος @ sakis 22/11/2015 12:12:01

   Έτσι ακριβώς!

 19. ΛΟΗΣ avatar
  ΛΟΗΣ 22/11/2015 12:09:28

  Θυμηθείτε αυτό που θα σας πω:
  Ό,τι και να κάνουν οι εγκάθετοι της ΚΕΦΕ,
  Ό,τι και να κάνουν οι σφουγγοκωλάριοι του διορισμένου αρχηγού,
  Ό,τι και να κάνουν οι παραδιαδρομούντες, πριν της Ρηγίλλης και τώρα της Συγγρού,
  Ό,τι και να κάνουν οι μονίμως βολεμένοι και αργομισθούντες,
  Αlea jacta est!
  Ή που η ΝΔ θα ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ και εκ βάθρων ή που θα πάει να κάνει παρέα στο ΠαΣοΚ στα μονοψήφια ποσοστά του.
  Κι επειδή εμείς, που δεν ζητήσαμε τίποτα και ποτέ από το Κόμμα μας, είμαστε οι πολλοί.
  Εμείς, που δεν θέλουμε μια ΝΔ περιουσιακό στοιχείο στο Ε9 κάποιων ''ευγενών'' οικογενειών και ολοένα συρρικνούμενη . Εμείς που γνωρίζουμε και πιστεύουμε, πως ΜΟΝΟ η παράταξη αυτή μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από τον βάλτο που την έριξαν η ''Πρώτη και Δεύτερη συμΦορά Αριστερά, με ολίγη από ψε(Κα(σ)μμένο στα ...τέσσερα'',
  Την άλλη Κυριακή ή οψέποτε συνεχισθεί η εσωκομματική εκλογική διαδικασία, θα πάμε διπλάσιοι στις κάλπες και θα αλλάξουμε τη ΝΔ και μέσω αυτής την Ελλάδα.
  Φίλες και φίλοι μου υπομονή. . Λίγες ημέρες έμειναν, που το Κόμμα μας θα διαβεί τον Ρουβίκωνα, γιατί ο Ρουβίκωνας είναι ποτάμι και τα ποτάμια ως γνωστόν, δεν γυρίζουν πίσω...

  • Δρόμος avatar
   Δρόμος @ ΛΟΗΣ 22/11/2015 12:37:26

   Είσαι πολύ αισιοδοξος.... Θα κάνουν τα πάντα για να μην γίνουν εκλογές. Χαλάει τα σχέδια της συγκυβέρνησης που μεθοδεύεουν Καραμανλής Παυλόπουλος Τσίπρας.
   Ξέρανε ότι άν σήμερα γίνονταν οι εκλογές, το κόμμα θα πέρναγε σε άλλα χέρια και αυτά τα χέρια δεν θέλανε συγκυβέρνηση. Η διάλυση είναι προ των πυλών...

 20. TAKIS avatar
  TAKIS 22/11/2015 12:19:49

  ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΩΝ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ!!! ΠΑΝΤΩΣ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΛΛΑΓΗ!!! ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ

 21. Νεοδημοκρατης avatar
  Νεοδημοκρατης 22/11/2015 12:27:25

  Αισχος.Η ΝΔ δεν μπορει να συνεργαστει με το ατομο που οδηγει τη χωρα χωρις πυξιδα,κατευθειαν στα βραχια.Δεν υπαρχει συνεργασια με τον ψευτη,τον μιασαλλοδοξο,τον εξουσιομανη Τσιπρα.ΣΗΜΕΡΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ΘΑ ΕΔΙΝΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΕΝΑΡΙΩΝ.

 22. ITIOTIS avatar
  ITIOTIS 22/11/2015 12:30:52

  ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΣΤΗΜΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΗ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΙΑΛΛΑ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ Ν.Δ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ??(ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 60 ΧΡΟΝΙΑ Ν.Δ.ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ.....ΑΠΟ ΜΕΝΑ!!)

 23. Juliet avatar
  Juliet 22/11/2015 12:37:36

  Θέλουν να διαλύσουν ότι άφησε ο Σαμαράς ! τέτοιο μένος ούτε η Ντόρα ν΄ήταν !

 24. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 22/11/2015 12:50:33

  ο κοσμος δεν πρεπει να μασησει. πρεπει να επιμενει και να παρει το κομμα στα χερια του.

  η διαδικασια πρεπει να ολοκληρωθει την επομενη βδομαδα κανονικα.

  ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ Παρατηρητής 22/11/2015 13:54:18

   Αυτό θα ήταν το ιδανικό.

 25. Igor Rasputin avatar
  Igor Rasputin 22/11/2015 13:05:11

  Η λύση είναι εδώ και πρέπει παρθεί σήμερα, τώρα, μέχρι το βράδυ.
  Φωνάξτε τον Αντώνη Σαμαρά πίσω, έτσι κι αλλιώς είναι ο εκλεγμένος Πρόεδρος από 850.000 κόσμο.
  Αν δεν το κάνετε, αύριο στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει πάρτι και θα ξεσκίζει την παράταξη.
  Έχετε ιστορική ευθύνη κύριοι της ΝΔ, δε γίνεται να εξευτελίζετε άλλο την παράταξη.
  Παραιτηθείτε τώρα όλοι, υποψήφιοι και ηγεσία της ΝΔ και πηγαίνετε και οι 4 υποψήφιοι βρείτε το Σαμαρά και να του επιβάλλετε την επιστροφή του.
  Η παράταξη είναι μπρος απ τη διάσπαση και το κυριότερο η χώρα κινδυνεύει πιο πολύ από ποτέ.
  Σαμαρά έχεις ευθύνη να κρατήσεις τη χώρα όρθια, εσύ που ξέρεις πως μπορείς να το κάνεις. Σήμερα, τώρα, ΟΧΙ αύριο!!!

  • leukos avatar
   leukos @ Igor Rasputin 22/11/2015 13:16:46

   Συμφωνώ!

 26. V avatar
  V 22/11/2015 13:29:17

  Αποδεδειγμένη ανικανότητα. Δεν ξέρω αν υπήρχε σκοπιμότητα, αυτό θα φανεί σύντομα. Εκτός από την ΚΕΦΕ ο πρόεδρος δεν έχει ευθύνη?

 27. Ελενα Κανελλοπούλου avatar
  Ελενα Κανελλοπούλου 22/11/2015 13:33:30

  Στα μέσα της εβδομάδας με πήραν τηλέφωνο από το γραφείο ενός εκ των υποψηφίων .Προσπάθησαν να με παραπλανήσουν ως προς τα εκλογικά τμήματα .Αντέτεινα ότι αυτό που μου υπεδείκνυαν ως τάχα πιο κοντινό στο σπίτι μου δεν υπάρχει στη λίστα .Η απάντηση :" προστέθηκε τις τελευταίες ημέρες και δεν πρόλαβε να μπει στη λίστα ..." Οντας δύσπιστη , παρακολούθησα το θέμα μέχρι εχθές το απόγευμα τηλεφωνώντας και στα γραφεία της ΝΔ και βέβαια το προταθέν εκλογικό τμήμα απλα δεν υπήρχε. Κατάλαβα ότι ο συγκεκριμένος υποψήφιος προσπαθούσε , αν μη τι άλλο , τουλάχιστον να μην υπάρχει μεγάλη συμμετοχή .Ποιος ξέρει πόσους άλλους προσπάθησαν να παραπλανήσουν.
  Εν πάσει περιπτώσει όλα αυτά πλεον είναι ιστορία .Το σημερινό είναι καθαρό πραξικόπημα και ένα κόμμα που δεν μπορεί να εξασφαλίσει την εσωτερική του δημοκρατία δεν μπορεί να είναι εγγυητής του δημοκρατικού πολιτεύματος της χώρας. Εξάλλου τους τελευταίους μήνες η ΝΔ δεν σεβάστηκε τον θεσμικό της ρόλο , αξιωματική αντιπολίτευση η χώρα πρακτικά δεν έχει. Αρα και η δημοκρατία χωλαίνει .Republica bananera με ευθύνη ΚΑΙ της ΝΔ.
  Κατόπιν όλων αυτών η μεγαλίτερη υπηρεσία που μπορούμε οι ΝΔκράτες να προσφέρουμε στην χώρα είναι να εγκαταλείψουμε το κόμμα αυτό που βλάπτει τη δημοκρατία και να ιδρύσουμε πάνω σε υγιείς βάσεις ένα καινούργιο .Το χρωστάμε στην χώρα και στους εαυτούς μας

 28. Θ.Α avatar
  Θ.Α 22/11/2015 13:35:31

  Σαν έτοιμοι από καιρό Στυλιανυδηδες Κουμουτσακοι Τασούλες κλπ πετάν διάφορα για συνέδρια και Κοινοβουλευτικές ομάδες να συζητούν αέναα μέχρι το Πάσχα και στο τέλος εκλογή μεταξύ τους που έιναι λίγοι και δε χάνεται το μέτρημα. Ξ Ε Φ Τ Ι Λ Ε Σ!!!!

 29. airman avatar
  airman 22/11/2015 13:53:20

  Ο Αλέξης το είχε πεί. Ή θα τους τελειώσουμε ή θα μας τελειώσουν.
  Και όπως αποδείχθηκε δεν ήταν καθόλου δύσκολο να το καταφέρει. Τώρα από μόνος του, με μια μικρή βοήθεια, θα σας γελάσω.
  Πάντως για όλα φταίει ο Σαμαράς. Τί το ήθελε κι ανακατεύτηκε πριν από έξι χρόνια; Μια χαρά δε θα χάλαγε η σούπα από τότε!

 30. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 22/11/2015 14:00:32

  Τώρα φαίνεται ακόμη περισσότερο πόσο λάθος είχε κάνει ο Σαμαράς τον Ιούλιο που παραιτήθηκε.
  Ή να έμενε από την στιγμή που τον ψήφισε τόσος κόσμος το '09 για Αρχηγό,ή να δρομολογούσε ο ίδιος την διαδοχή του.
  Τώρα τί άφησε και πού;...

  • Vassilis avatar
   Vassilis @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 22/11/2015 14:13:29

   Κυθηριε.... Παραιτηθηκε γιατι ο χρονος ετρεχε ( ΤΡΕΧΕΙ ) προς εκλογες. Πιστευω οτι ο Σαμαρας κοιταζε να δει τι θα γινει με την πατριδα μας την επομενη μερα και οχι με την ΝΔ.

   Δεν φταιει ο Σαμαρας που τα εκαναν ολα ΠΟΥΤ@Ν@, Βαγγελας και ΣΙΑ Ε.Ε.

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Vassilis 22/11/2015 15:01:25

    Βασίλη,δεν φταίει γι' αυτό ο Σαμαράς,αλλά έπρεπε να το προβλέψει

 31. Θ.Α avatar
  Θ.Α 22/11/2015 14:05:53

  Και μέσα στο χαμό ο κρατικοδίαιτος και κοματικοδίαιτος Αμπατζόγλου έβγαλε ανακοίνωση με ανεπίσημα αποτελέσματα που σάρωνε ο Μαδούρο. Δεν καταλαβαίνει ότι εξαγριώνουν πιο πολύ τον κόσμο με τις παλαιοκοματικές ίντριγκες τις οποίες δεν πιστεύει ούτε η γιαγιά μου.

 32. Vassilis avatar
  Vassilis 22/11/2015 14:09:25

  Πισσα και πουπουλα.... Απο τον πρωτο μεχρι τον τελευταιο.

 33. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 22/11/2015 14:09:42

  https://pbs.twimg.com/media/CUaYUXdUYAATEsn.jpg

 34. Ανάργυρος avatar
  Ανάργυρος 22/11/2015 14:30:51

  Μην ανησυχείτε παιδιά, θα βγει ο μεταβατικός ως μόνιμος αλλά θα αποδειχθεί μεταβατικός μόλις ξαναχάσει από τον Τσίπρα, για να έρθει ο γιος της Σιδηράς Κυρίας να αλλάξει την Ελλάδα.

  Όποιος δεν ψηφίσει Κυριάκο ή Άδωνι με βάση αυτά που έχουν γίνει έχει μυαλό αμοιβάδας.

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ Ανάργυρος 22/11/2015 19:36:16

   Ψήφισε εσύ Κυριάκο που έχει τη Μαριέττα και τη Ρεπούση κορώνα στο κεφάλι του.

 35. Σόλοικος avatar
  Σόλοικος 22/11/2015 14:33:30

  Την Νέα Δημοκρατία την κατέστρεψε το αρχηγοκεντρικό σύστημα εκλογής του Προέδρου της, που δεν συνιστά έκφραση λαϊκής απήχησης. Αγκυλωμένοι στις εσωκομματικές έριδες οι ίδιοι οι αρχηγοί, δεν δίνουν ανάσα δημοκρατικότητας και ανάτασης στους ψηφοφόρους της, που και από ανιδιοτέλεια διακρίνονται και σε μαχητικότητα δεν υστερούν. Οι εκλογές από την βάση για την ανάδειξη του αρχηγού είναι η μόνη επιτακτική, δημοκρατική διαδικασία νομιμοποίησής του. Διαφορετικά οι αμφισβητήσεις θα είναι διαρκείς και ανεπούλωτες και ο κατήφορος
  καταστροφικός και αναπότρεπτος. Νομίζω ότι οι εκλογές μπορούσαν να γίνουν και ας μην λειτουργούσαν τα συστήματα ηλεκτρονικής σύνδεσης, αφού κάθε εκλογικό τμήμα με τους αντιπροσώπους του μπορούσε να διαβιβάσει τα αποτελέσματα όχι μόνο σε απευθείας σύνδεση, αλλά με e-mail και με μέσω κινητών τηλεφώνων με μήνυμα.Για την αδυναμία της μη διεξαγωγής των εκλογών κάτι ύποπτο μπορεί να συνέβη, που εμείς αγνοούμε ή κάποια δολιοφθορά έξωθεν ή και εκ των συνυποψηφίων, με πιθανότερο το πρώτο....Ίδωμεν........

 36. Βιεννεζος avatar
  Βιεννεζος 22/11/2015 14:36:00

  Γελίοι , φαιδροί , ανίκανοι και άσχετοι. ΟΥΣΤ ΟΛΟΙ ......

 37. ΙΑΣΩΝ avatar
  ΙΑΣΩΝ 22/11/2015 14:43:27

  αγαπητοί μου τα πράγματα είναι πολύ απλά είδαν ότι η προσέλευση του κόσμου ήταν τεράστια και κατάλαβαν ότι δεν έχουν καμία πιθανότητα να συνεχίσουν να ελέγχουν το κόμμα διότι στο δεύτερο γύρο θα πήγαιναν ο μητσοτάκης και ο άδωνις απλά είναι τα πράγματα. όσο για την νομενκλατούρα καραμαλή τελείωσε μια για πάντα από το κόμμα είτε τώρα είτε σε λίγες μέρες.

 38. Ελενα Κανελλοπούλου avatar
  Ελενα Κανελλοπούλου 22/11/2015 14:52:18

  ΣΥΡΙΖΑ για Νέα Δημοκρατία: Ευχόμαστε σύντομα να υπάρχει σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση....
  Κατάντια ! Γίναμε η χλεύη και του ...ΣΥΡΙΖΑ

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Ελενα Κανελλοπούλου 22/11/2015 14:59:40

   Θέλεις ν'ακούσεις κι άλλο σχόλιο συριζαίων;
   -Σήμερα μην κυκλοφορείτε με ψιλά στην τσέπη,θα νομίζουν ότι πάτε στις εκλογές της Ν.Δ....

 39. Ε.Σ. avatar
  Ε.Σ. 22/11/2015 14:54:14

  Εν μέρει ήταν σφάλμα του ΑΣ που παραιτήθηκε τότε. Θα είναι όμως μεγαλύτερο του σφάλμα αν τώρα δεν βγει μπροστά τώρα, να κάνει ένα κάλεσμα σε όλες τις υγιείς, παραγωγικές δυνάμεις της δεξιάς και της κεντροδεξίας και να προχωρήσει. Σαν ΝΔ ή όχι - μικρή σημασία έχει πλέον. Και στο φινάλε όποιος ακολουθήσει...
  Θέλουμε μια παράταξη με ιδεολογία (αυτά που λέει ο Άδωνις), τεχνοκρατική (ολίγον τι από Κυριάκο), χωρίς παλαιοκομματικούς, άχρηστους, αλαζόνες και καρεκλάδες.
  Τόσο απλό.

 40. blackunder avatar
  blackunder 22/11/2015 14:55:14

  Ρουσφέτια πλέον δεν γίνονται. Τα καλά της κρίσης. Αρα τι τους θέλουμε όλους αυτούς τους δεινόσαυρους?
  Όποτε γίνει η εκλογή, βγάζουμε τον Άδωνι και στις εθνικές που έρχονται στέλνουμε στο σπίτι όλο το άχρηστο στελεχιακό δυναμικό.
  Νεποτισμός τέλος,,,Ευθύνη μας να το επιβάλουμε.

 41. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 22/11/2015 16:06:26

  Εαν υπαρχει σκεψη για σαμαρα καποιοι αλλοι θα πουν για καραμανλη. εαν παει το θεμα σε επιπεδο πρωην ηγετων θα παει το παιχνιδι ακριβως εκει που το θελει ο καραμανλης.

  οχι. πρεπει να επιμενουμε ολοι μεχρι τελος στην διαδικασια.

  ο αδωνις δεν πρεπει να δεκτει επουδενι την επαναληψη της συνεδρια νεες υποψηφιοτητες και αλλες πι**ες.

  εφοσων το θεμα ειναι καθαρα διαδικαστικο εφοσων το θεμα ειναι καθαρα τεχνικο τοτε να βρεθει η τεχνικη λυση και να προχωρησουμε.

 42. Παράξενος avatar
  Παράξενος 22/11/2015 17:02:53

  Ίσως κάποιοι ανησύχησαν ότι η ΝΔ θα γίνει δεξιό κόμμα.

 43. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 22/11/2015 17:27:56

  Αρχιζει να φαινεται δολος τζιτζικωστα (παπαμιμηκος) παρα οτιδηποτε αλλο.

  Πραγματικα μου φαινεται απιστευτο ο καραμανλης να διαταξει κατι τετοιο.

  οχι πως δεν συμπραξε με τσιπρα οχι πως δεν εγινε οτι εγινε αλλα ειναι πολυ ατσαλη σαν κινηση. δεν ειναι κινηση πολιτικη και ατομου που εχει ακρες.

  Αλλα ας δεκτουμε σαν υποθεση εργαασιας οτι ο μειμαρ ειναι πισω απο ολα αυτα (για τους δικους του λογους) με τζιτζι. ζητα εκλογες σε 3 βδομαδες! ! χρονος για επανασυνταξη και μαγειρεμα ; μα ειναι ηλιου φαεινοτερο οτι εχουν δωσει το κομμα στον αδωνι αν το πανε 3 βδομαδες.

  Οποτε ενα λογικο συμπερασμα μενει: η οικουμενικη θα στηθει αμεσα και γρηγορα αφοπλιζοντας και δεσμευοντας τον οποιο επομενο προεδρο της ΝΔ.


  Εδω θα μαστε να τα δουμε.

 44. Δέρας avatar
  Δέρας 22/11/2015 17:32:13

  ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ ΣΤΟΚΟΙ

 45. δεξιος αγωνιστης avatar
  δεξιος αγωνιστης 22/11/2015 17:37:29

  Αγαπητοι σχολιαστες,σας διαβασα ολους προσεκτικα.Εχετε δικιο αλλα και αδικο.Ημουν σημερα στην διαδικασια ως προεδρος ΤΕΦΕ σε εκλογικο τμημα.Αρχισε η προσελευση απο 07.00 παροτι ο καιρος στην πολη μου ειναι ελεεινος απο το βραδυ.Τα οργανα ειχαν αρχισει απο την Παρασκευη με τα λαπτοπ.Οσοι ηταν προσκειμενοι στον μεταβατικο το ψιλοηξεραν και δεν ειχαν καθολου αγχος,αντιθετα με τους αλλους που ειχαν τρελλαθει λογω των σοβαρων προβληματων που ξετυλιγονταν σιγα σιγα.Χθες δεν εγινε το καθορισμενο δοκιμαστικο με τα ταμπλετ ,ουτε ηρθαν τεχνικοι να κανουν επιδειξη στους χειριστες που ειχαν μεινει μετεωροι.Σημερα δε πολλοι εκπροσωποι του μεταβατικου δεν ηρθαν καν .Οσοι ηρθαν πρωι πρωι ,ενω τους εξηγουσαμε το προβλημα στο συστημα ,φωνασκουσαν,απειλουσαν με την μη επιστροφη τους,και απαιτουσαν να ψηφισουν χειρογραφα με περισσο θρασος και προπηλακιζοντας μας λεκτικα.Η αληθεια ειναι οτι εχουν χασει την ψυχραιμια τους και απεργαζονται νεα σεναρια συνωμοσιας.Αυτα εινα τα χαλια μας ελλειψει ΑΣ.Καλα εκανε και μας μουτζωσε ολους για να φανει η γυμνια μας.Το 2009 εγινε πανστρατια στην εκλογη και ολα λειτουργησαν αψογα κι ας ηταν πρωτη φορα,Τιποτα δεν διδαχθηκαν απ αυτον λογω της μικροψυχιας τους και του εγωισμου τους. Παρ ολα αυτα μην διχαζομαστε,πρεπει να προχωρησουμε ,να μην χαιρονται οι εχθροι,να μην θλιβονται οιΦΙΛΟΙ.Ο ΑΣ τα παρακολουθει πιστευω και κατι θα κανει,επειδη αγαπαει τους νεοδημοκρατες και την παραταξη.Φοβηθηκαν τον ΑΓ και εκαναν φραξια στην δεξια πλευρα της παραταξης οπως οπως .Απαντηστε δυναμικα,ενωμενοι,αγωνιστικα και κυριως με την μαζικη συμμετοχη οταν γινει επαναληπτικη ψηφοφορια.Θελουν να μας σπασουν το ηθικο για μη μαζικη συμμετοχη.Αν δεν γινει τελικα εκλογη απο την βαση,τοτε παμε με νεο φορεα,τοτε ο ΑΣ πρεπει να επεμβει.Υπομονη ,οι εξελιξεις θα ειναι ραγδαιες.

 46. Περικλής avatar
  Περικλής 22/11/2015 17:53:12

  χωρίς να είμαι ψηφοφόρος σας, λυπάμαι που δεν μπορεί το ιστορικό κόμμα να διώξει τα τζάκια, τους διαπλεκόμενους και να αναδείξει νέα πρόσωπα (όχι από ΜΚΥΟ) ηθικά και και πιστά στην ιδέα της Ευρωπαικής Ενωσης και στην αναγέννηση της χώρας μας και όχι στα προσωπικά τους συμφέροντα και στις ομάδες που τους προωθούν. βλέποντας και την ολοκληρωτική απουσία του ΠΑΣΟΚ από τις εξελίξεις, όλα δείχνουν ότι έχει έρθει η ώρα να ιδρυθεί ένα νέο κόμμα με τους εντιμότερους και ικανότερους απο τα μεγάλα κόμματα, με ευρωπαικό προσανατολισμό για μια σύγχρονη χώρα και όχι για χώρα ζητιάνα όπως την έχουν καταντήσει.

 47. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 22/11/2015 18:01:35

  Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του μεταβατικού προέδρου της Ν.Δ, ο κ. Μειμαράκης θα ζητήσει την παραίτηση όλων των υποψηφίων από τα θεσμικά τους αξιώματα. (Οι κκ Μητσοτάκης- Γεωργιάδης είναι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Ν.Δ και ο Απ. Τζιτζικώστας Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας).
  CAPITAL.GR

  Οπως ειπα η μονη λογικη εξηγηση των οσων συμβαινουν ειναι η θεσπιση οικουμενικης εντος 3ων εβδομαδων.

 48. ΠΤΩΧΗ ΔΑΚΤΥΛΟΓΡΑΦΟΣ avatar
  ΠΤΩΧΗ ΔΑΚΤΥΛΟΓΡΑΦΟΣ 22/11/2015 18:18:20

  Μόλις προ ολίγων λεπτών διάβασα στην ιστοσελίδα του ΣΚΑΙ συνάντηση Μειμαράκη-Καραμανλή. Αυτό λοιπόν ήταν το ρεζουμέ του όλου φιάσκου. Θέλει η π.....να κρυφτεί αλλά η χαρά δεν την αφήνει. Και για να θυμηθούμε και λίγο την πάρα πολύ πρόσφατη ιστορία της Παράταξης λέγω με πολύ απλά λόγια τι συμβαίνει, κατά την σκέψη μου, μια που λέγεται ό,τι και δημοκρατία έχουμε και ό,τι σκεφτόμαστε το λέμε χωρίς φόβο. Αφού λοιπόν το Κωστάκη τα έκαμε λίμπα[ παραδέχομαι με την παρέμβαση εξωτερικών παραγόντων] απεσύρθη στη βιλλάρα του στην Ραφήνα και περνούσε ζωή χαρισάμενη και σιωπή ιχθύος. Ξεφόρτωσε όλα τα δύσκολα στον Σαμαρά και μάλλον ήλπιζε ότι ο Αντώνης δεν θα τα καταφέρει. ΄Όταν όμως στην πορεία οι προβλέψεις του διεψευθησαν , και ο Σαμαράς όχι απλώς τα κατάφερε, αλλά εξελίχθηκε ένας από τους μεγαλύτερους, αν όχι ο μαγαλύτερος , πολιτικός ηγέτης της νεώτερης ιστορίας της Χώρας, τον Κωστάκη άρχισαν να τον ζώνουν τα φίδια, γι αυτό δεν προσέφερε καμμία υποστήριξη και βοήθεια στον Σαμαρά. Τώρα θέλει να ξαναγυρίσει με ύφος σωτήρα και ηγέτη γιατί ; ΄Όχι για την Πατρίδα ούτε βέβαια για την Παράταξη. Τώρα τον έπιασε ο πόνος ; Γλυκιά η Καρέκλα. οι τσέπες γεμάτες και προπάντων ι ιδιοκτησία του Ακινήτου Παράταξη που νομίζει ότι θα κολλήσει επάνω ετικέτα με το ονομά του. ΄Ενας ήταν ο ΚΩΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ και ήταν θείος του. Τίποτε άλλο , τελεία και Παύλα. Ακόμα και ο Τράγκας ο δημοσιογρ. σε εκπομπή του στο τέλος του καλοκαιριού εκθέαζε τα κάλη της Νατάσας που πόζαρε στο φακό. Από τότε προετοιμαζόταν ο ερχομός του : Μα κουρασμένο πρωθυπουργο δεν τον έλεγες κ. Τράγκα ; είδες τη Νατάσα με μαγιώ και ξαφνικά έπαθες αμνησία και άρχισες να ψιλοβρέχεις το χώμα για να μαλακώση; Η ΒΑΣΗ όμως της ΝΔ , που σας διαβεβαιώ ότι στο σύνολο της είναι άνθρωποι απλοί , του μεροκάματου και δεν έχουν ι αποφοιτήσει πανεπιστήμια των ΗΠΑ , αλλά το πανεπιστήμιο που λέγεται ζωή, σας διαβεβαιώνει με πλήρη επίγνωση ότι δεν θα επιτρέψει για τις δικές σας ματαιοδοξίες και τα άτιμα παιγνίδια που πάτε να παίξετε εις βάρος ΤΗΣ . Σας πήρε ¨χαμπάρι '΄΄ και θα σας κόψει και την όρεξη και τη φόρα. Πείσετε τον ΑΝΤΩΝΗ να ξαναγυρίσει πίσω για να σωθεί πρώτα ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ και μετά η Παράταξη. ΄Οσο για σένα κ. Μειμαράκη κανένα κουρείο κοντά στη Συγγρού δεν υπάρχει που να ξυρίζει μουστάκια ; Γιατί τα μουστάκια είναι για τους άντρες και όχι για τους ιμιτασιόν . Μας προδώσατε , μας πικράνατε, μας ΞΕΦΤΙΛΊΣΑΤΕ για τις δικές σας ΕΛΕΗΝΕΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΄μόνο που σας πήραμε χαμπάρι και το θηρίο να το φοβάσαι όταν εσύ νομίζεις ότι ξεψυχά.

 49. UncleStgm avatar
  UncleStgm 22/11/2015 18:35:00

  Τελικά το μπάχαλο στο γηπεδο και στο κομματικό σύστημα συνεπεσαν και χρονικά- στο ίδιο Σαββατοκύριακο.
  Έτσι, επιτέλους εμπέδωσα γιατί έχει τόσο πολλούς αναρχοαυτόνομους η Ελλάδα.

 50. critical avatar
  critical 22/11/2015 19:16:14

  Ο εκτελών χρέη προσωρινού Προέδρου και η Επιτροπή οργάνωσης της εκλογικής διαδικασίας στη Ν.Δ άμεσα να παραιτηθούν !!!
  Απέδειξαν ότι είναι ΑΝΙΚΑΝΟΙ να εποπτεύσουν και να διοργανώσουν την εκλογική διαδικασία !!!!
  '' Μετρήθηκαν -ζυγίσθηκαν και βρέθηκαν ελλειπέστατοι. '''
  ΕΞΕΘΕΣΑΝ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ ΤΗ ΝΔ.

  Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ Η ΛΥΣΗ

 51. Ελενα Κανελλοπούλου avatar
  Ελενα Κανελλοπούλου 22/11/2015 19:23:50

  Και μέσα στην γενική ταραχή έσκασε μύτη και ....ο Αντώναρος .Τι προτείνει ? Εκτακτο Συνέδριο ......Φυσικά . Σιγά μην αφήσουν τον λαό να εκλέξει αρχηγό του κόμματος . Μήπως το Βατικανό καλεί τους πιστούς να εκλέξουν Πάπα ? Αυτοί ξέρουν ...

 52. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 22/11/2015 19:29:41

  Μέχρι καί τό μουστάκι θά τόν πείση ὁ τσίπρας νά ψηφίση γι΄ τήν "σωτηρία της χῶρας, χαχαχα!!!!

 53. Kostaz avatar
  Kostaz 22/11/2015 19:32:45

  Μετά από τρεις απανωτές ήττες η ΝΔ έκανε εκλκογές με μόνο αντίπαλο τον εαυτό της. Τις έχασε κι αυτές.. Αίσχος!!

 54. Νικ avatar
  Νικ 22/11/2015 19:48:20

  Μετά τον Αντώνη Σαμαρά το χάος!
  Μη μου πείτε όχι;
  Ιδού τα αποτελέσματα......

  Τι περιμένουμε ας τον φέρουμε πίσω!

  Τέτοιοι ηγέτες δεν υπάρχουν πια.

  Μόνο μαθητευόμενοι μάγοι δεν φθάνουν!

  Έχουμε αφήσει τον Τσίπρα και κάνει ότι θέλει!

  Τώρα να φέρουμε τον Αντώνη πίσω.

  Άλλη λύση δεν υπάρχει.

 55. so avatar
  so 22/11/2015 19:52:20

  Επειδή η βάση έχει και πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο μήπως πρέπει εδώ και τώρα να γίνει ένα μαζικό συλλαλητηριο για να δείξει τι θέλει και να μπουν στη θέση τους και να το βουλώσουν όλοι αυτοί που προσπαθούν να διαλύσουν την παράταξη?

 56. Attik avatar
  Attik 22/11/2015 20:12:10

  ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΨΕΥΤΟΔΕΞΙΑ
  ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ
  ΓΕΛΑΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ

 57. roadrunner avatar
  roadrunner 22/11/2015 20:13:09

  Η ΝΔ πρέπει να παραμείνει ενωμένη και αυτό είναι πρώτη προτεραιότητα.
  Τα αλληλομαχαιρώματα και οι κατηγορίες είναι ότι χειρότερο, τη στιγμή αυτή.

  Σε ότι αφορά τις ευθύνες, πρώτα πρέπει να ερευνηθεί ποιος φέρει την ευθύνη για τη μη λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος και στη συνέχεια αυτές να αποδοθούν.
  Σε ότι αφορά τους υποψηφίους που ζητούν παραιτήσεις ο ένας του άλλου,
  ο πρώτος που οφείλει να παραιτηθεί από κάποιο αξίωμα είναι ο GG, από τη θέση του Περιφερειάρχη Κ.Μακεδονίας,
  για λόγους ηθικής, δεοντολογίας και ισότητας με τους συνυποψηφίους του,
  οι οποίοι δεν έχουν το "τυχαίο προτέρημα" να διανέμουν κονδύλια σε χιλιάδες που προσδοκούν την είσπραξη τους.
  Εφόσον θέλει να είναι ξανά υποψήφιος να παραιτηθεί από Περιφερειάρχης και να κερδίσει τον κόσμο με τα πολιτικά του επιχειρήματα και τον πολιτικό του λόγο, και όχι λόγω της προνομιούχου θέσης του
  και με ίσους όρους με τους συνυποψηφίους του.

 58. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 22/11/2015 20:21:05

  Αν αργήσουν λίγο,ίσως τους προλάβει ο Τσίπρας να ξανακάνει εκλογές...

 59. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 22/11/2015 20:23:34

  "ξυρίση" vs "ψηφίση"

 60. roadrunner avatar
  roadrunner 22/11/2015 20:46:13

  Επίσης θα συμφωνήσω με προηγούμενο σχολιαστή υπέρ της επιστροφής Σαμαρά.
  Μέσα στην επταετή κρίση είναι ο μοναδικός ηγέτης που κατάφερε σχεδόν να μας βγάλει από το τούνελ και ίσως ο μόνος που μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα της παράταξης αυτή τη στιγμή.

 61. ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΣ avatar
  ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΣ 22/11/2015 21:47:45

  Να αναλάβει τα ηνία της ΝΔ ο Α. Σαμαρας , άλλωστε εκλεχτηκε απο 800.000 ψηφοφόρους , και να οδηγήσει την παραταξη σε γνήσεις και αδιάβλητες εκλογές. Χρειάζεται ψυχραιμία. Φαίνεται ότι πολλοι φοβούνται την φωνή του απλου νεοδημοκράτη.

 62. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 22/11/2015 21:58:49

  Ο Άδωνις χθές στη Ναύπακτο,ήξερε κάτι;! : http://www.protothema.gr/politics/article/529493/adonis-hthes-sti-naupaktia-outos-i-allos-den-tha-ginoun-ekloges-aurio-/

 63. Λιψ avatar
  Λιψ 22/11/2015 22:27:18

  Μηπως πρέπει να σκεφτεί ο Αδωνις να φτιάξει ένα δημοκρατικό δεξιό κόμμα; Και ας αφήσει τη ΝΔ να υπάρχει (τρόπος του λέγειν...). Ας θυμηθεί λίγο το παράδειγμα με τον Παπάγο....

 64. Μονος avatar
  Μονος 22/11/2015 23:17:20

  Μονο ο Καραμανλης.

 65. GO avatar
  GO 22/11/2015 23:31:46

  @Κυθήριος
  Πρέπει να αποκλειστεί κάθε σενάριο δόλου, αγαπητέ Κυθήριε. Δεν ωφελείται κανείς, μα κανείς, ούτε ανθυποψήφιοι ούτε κόμμα. Πρόκειται καθαρά για αστοχία, για ανικανότητα της επιλεγείσας εταιρείας να φέρει σε πέρας το έργο που ανέλαβε. Όλοι ήξεραν και ο Άδωνις που γράφεις, ότι ούτε την γενική δοκιμή του συστήματος δεν μπόρεσαν να υλοποιήσουν, αναβάλλοντάς την από ώρα σε ώρα. Τούτων δοθέντων, είναι τεράστια η ευθύνη της ΚΕΦΕ που δεν ανέβαλε εγκαίρως τη διαδικασία για να περιορίσει τις επικοινωνιακές απώλειες.

 66. Dimitris Z avatar
  Dimitris Z 23/11/2015 02:06:22

  H NΔ τελείωσε. Τις επόμενες εκλογές θα τις χάσει, και με διαφορά. Καιρός να μπει στα σκαριά το νέο ΛΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ ! Μόνη λύση. Άλλη ΔΕΝ βλέπω.

 67. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 23/11/2015 09:00:22

  Τα πτώματα δεν μπορούν να αναστηθούν..
  Πολιτικά και κοινωνικά αυτό το συνοθύλευμα δεν υπάρχει ως δομή. Εχει μείνει μόνο σαν μια ανάμννηση κλέους και μεγαλείων στους παλιότερους και ,δυστυχώς, οι νεότεροι είναι γερασμένοι περισσότερο από μούμιες.

  Το παρασκήνιο κυβερνούσε πάντα τον χώρο της νδ. Τώρα ολοι αυτοί έχουν αναλάβει να στηρίξουν τους τσιπροκαμμένους για να ολοκληρώσουν τα όσα έχουν συμφωνηθεί.

  Το αδιέξοδο για τον χώρο της νδ είναι δεδομένο με οπιαδήποτε λύση δοθεί.
  Πλέον μόνο ζημιά πολιτική θα υφίσταται είτε ξαναστήσουν το πτώμα , σαν τον ελ Σίντ, πάνω στο άλογο και το περιφέρουν με τις σημαίες της ενότητας είτε διασπαστούν ,που είναι το φυσιολογικότερο για έναν υγιή σχηματισμό. Τα κατάφεραν πάντως.
  Είτε υπάρχει μεθόδευση, είτε ανικανότητα, το αποτέλεσμα μετράει, που είναι το ίδιο
  Στον βραχύ πολιτικό χρόνο δεν υπάρχει νδ, δεν υπάρχει αντιπολίτευση.

  Μόνο γέλια προκαλεί ο χώρος αυτός πλέον. Πικρά γέλια.. Αν δεν το καταλάβουν ούτε τώρα αυτό και κάποιοι δεν αναλάβουν να αλλάξουν το κλίμα, σε λίγο ούτε καν γέλιο δεν θα προκαλούν..

 68. pikeman avatar
  pikeman 23/11/2015 09:02:00

  Παίδες.
  Σε τέτοιο επίπεδο δε γίνονται λάθη με " πενταψήφιους κωδικούς που θα έπρεπε να είναι εξαψήφιοι" και αυγά καθαρισμένα. Σε τέτοιο επίπεδο έχει προηγηθεί τουλάχιστον μια εικονική ψηφοφορία μια εβδομάδα πριν, για να ελεγχθεί ο μηχανισμός. Άιντε γιατί πονάει το μυαλό μας ώρες ώρες.
  Δόλος.
  Από ποιόν ή ποιούς; Έχω πολλούς στο μυαλό μου αλλά δεν έχει πια κανένα νόημα.
  Το τέλος ήλθε, αύριο ξημερώνει μια νέα μέρα , κουράγιο και θα τη βρούμε την άκρη εμείς οι ζωντανοί. Οι πεθαμένοι με τους πεθαμένους.

 69. Μακης avatar
  Μακης 23/11/2015 09:55:28

  Κάηκαν (?) και οι τέσσερις υποψήφιοι https://shar.es/1crWL7

 70. George N avatar
  George N 23/11/2015 11:06:57

  Τι άλλο χρειάζεται να γίνει για να πουν οι ΝΔκράτες στον Μειμεράκη.... εμετρήθης, εζυγίσθης και ευρέθης ελλιπής?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.