Ξαναζούμε ημέρες… Βαρουφάκη;
23/10/2015 20:51
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ξαναζούμε ημέρες… Βαρουφάκη;

Ξαναζούμε ημέρες… Βαρουφάκη; Διαπραγματεύσεις στα όρια της δημιουργικής αφασίας των υπουργών που κοροϊδεύουν τον κόσμο με τα ισοδύναμα. Παζάρια με ένα κουαρτέτο που γίνεται όλο και πιο σκληρό γιατί βλέπει ότι έχει να κάνει με άσχετους;

Που πάνε στις συναντήσεις στο Χίλτον απροετοίμαστοι, χύμα, χωρίς νούμερα επειδή είναι οι ίδιοι νούμερα; Που έχουν αρχίσει ξανά να μιλούν για «πολιτική λύση», την ίδια φράση που χρησιμοποιούσαν οι βαρουφάκηδες της περασμένης περιόδου όταν δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν με τους δανειστές;

Μήπως είμαστε στο ίδιο έργο θεατές με ένα υπουργό να κρύβεται πίσω από το… μπόι ενός απαξιωμένου και παντελώς αποτυχημένου σοσιαλιστή προέδρου ο οποίος στη Γαλλία δεν έχει ούτε 20% δημοφιλία;

Μήπως τελικά η χώρα μπαίνει ξανά σε νέες περιπέτειες, σα να μην πέρασε μια μέρα από την 12η Ιουλίου όταν ο Αλέξης και ο Πάνος έπεσαν στα τέσσερα; Μήπως μέχρι τις γιορτές θα αρχίσουμε να μιλάμε για κούρεμα στις καταθέσεις, για σενάρια Grexit, για οικονομική κατάρρευση και επιστροφή στο εθνικό νόμισμα;

Οι δανειστές έφυγαν μετά την προ-αξιολόγηση η οποία έδειξε ότι τα πάντα είναι στον αέρα. Και μάλιστα, ακόμη και στα δημοσιονομικά που τα έχουν βρει δεν έχει υπολογιστεί η «μαύρη» τρύπα στα έσοδα μέχρι να τελειώσει η χρονιά. Τρύπα που ενδεχομένως να φτάσει τα 5 δις ευρώ.

Το μείζον πρόβλημα είναι τα κόκκινα δάνεια 100 δις ευρώ τα οποία συνδέονται με την ανακεφαλαιοποίηση. Ακόμη κι αν πάρει η χώρα τα 2 δις την άλλη εβδομάδα είναι αμφίβολο αν θα πάρει τα 15 δις για τις τράπεζες αν πρώτα δεν κλείσει η αξιολόγηση και δεν διευθετηθεί το μείζον θέμα των δανείων.

Οι ξένοι σκληραίνουν τη στάση τους σε ότι αφορά τους πλειστηριασμούς ενώ δεν αποκλείεται να εκπροσωπούν και ξένα funds που θέλουν να αγοράσουν κοψοχρονιά δάνεια με ενέχυρο, επιχειρηματικά και στεγαστικά. Όμως, πέραν εκείνων που έχουν αντικειμενική αδυναμία να πληρώσουν, υπάρχουν και χιλιάδες που δεν πληρώνουν ενώ μπορούν. Που έχουν περιουσία και μετρητά στην Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά που έχουν αποφασίσει να κηρύξουν στάση πληρωμών γιατί απλά δεν… γουστάρουν. Η κυβέρνηση αδυνατεί να κάνει τους σωστούς διαχωρισμούς ενώ θέτει ως ποσό προστασίας της πρώτης κατοικίας τα 200 χιλ. ευρώ, ποσό μεγάλο διότι μιλάμε για ένα σπίτι που είναι κατά μέσο όρο πάνω από 100 τ.μ. Και το οποίο μεγαλώνει και ξεπερνά τα 300 χιλ. ευρώ για μια οικογένεια.

Εν πάση περιπτώσει αν δεν τα βρουν για το μείζον αυτό θέμα τότε θα έχουμε σοβαρή εμπλοκή και δεν θα γίνει η ανακεφαλαιοποίηση. Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, αν δεν τελειώσουν όλα σε 70 ημέρες τότε από την αρχή του άλλου έτους θα γίνει κούρεμα στις καταθέσεις. Και μην πιστεύετε ότι υπάρχει προστασία των 100 χιλ. ευρώ. Θα μας τα πάρουν, ό,τι απέμεινε, από το πρώτο ευρώ και θα τους κοιτάμε σαν χάνοι.

Αν συμβεί αυτό όμως τότε μαύρο φίδι που τους έφαγε. Ούτε όλα τα ελικόπτερα του Καμμένου δε θα φτάνουν για να τους μεταφέρουν εκτός Ελλάδας. Αν πειράξουν τις αποταμιεύσεις του κόσμου θα γίνει χαμός. Γι’ αυτό λοιπόν, αν και είναι ανίκανοι και ιδεοληπτικοί, ας καθίσουν κάτω να βρουν λύσεις πριν να είναι αργά.

Είδαμε και πάθαμε να γλιτώσουμε από τους γελοίους της πρώτης φοράς Αριστερά και τώρα θα το ξαναρίξουμε στα… ναρκωτικά για να αντέξουμε τους φαιδρούς της δεύτερης φοράς Αριστερά;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 23/10/2015 21:22:17

  Αυτή την προειδοποίηση Dixon να τη λάβουμε πολύ σοβαρά όλοι. Ο άνθρωπος ξέρει πολύ καλά τι λέει.

  Ο Τσίπρας νομίζει ότι θα πάρει πάλι ένα τηλέφωνο ο Ομπάμα, θα υποχωρήσει σε όλα τα άλλα και θα του κανουν το χατήρι. Αμ δε. Όλες αυτές τις μέρες προσπαθούσε να πάρει τη συναίνεση της τρόικας και είναι εμφανές ότι δεν τα κατάφερε. Έτσι, πήγε σε "μονομερή ενέργεια", για να θυμηθούμε μια σχεδόν ξεχασμένη έννοια του επταμήνου... Και νομίζει ότι θα καταφέρει να το περάσει όπως πέρασε τις καθαρίστριες και την ΕΡΤ.

  Ναι... Αλλά εδώ δεν είναι το ίδιο. Η ενίσχυση της ανεξαρτησίας της ΓΓΔΕ ήταν κεντρικό ζήτημα. Και εδώ ο Τσίπρας έδειξε ότι δεν έχει μπέσα. Και αυτό τους νοιάζει πάρα πολύ τους Ευρωπαίους.

  Ξέρετε ποιο είναι το πιο ανησυχητικό; Ότι δεν υπάρχει ακόμη καμία επίσημη ανακοίνωση. Έτσι δεν υπήρχε και αμέσως μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος. Οι άνθρωποι επί 24 ώρες περίπου συζητουσαν μυστικά μεταξύ τους να αποφασίσουν τι θα κάνουν. Ο Τσίπρας έδειξε εδώ ότι δεν έχει αλλάξει στο παραμικρό από τον Τσίπρα του επταμήνου. Ούτε θα αλλάξει ποτέ.

  Ποιο είναι όμως το βαθύτερό του κίνητρο; Πολύ απλά, όπως είχε πει και πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου και χτυπιόταν ο έρμος ο Σαμαράς ότι πάει να επιβάλει ολοκληρωτικό καθεστώς, ο Τσίπρας ήθελε το ΣΔΟΕ να υπάγεται στο γραφείο του πρωθυπουργού. Όχι για να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή, αλλά για να μπορεί να εξοντώσει ανά πάσα στιγμή όποιον του κουνιέται. Μαζί και την ΕΥΠ. Π.χ. γράφει τώρα εδώ κάποιος ένα σχόλιο με το ψευδώνυμο "Διογένης". Το βλέπει αυτό το Συριζο-τρολ και δεν του αρέσει καθόλου. Λέει λοιπόν στον Παππά, "Νίκο, να δούμε ρε συ ποιος είναι αυτός ο Διογένης;" Λέει ο "Νίκος" στην ΕΥΠ να βάλουν τα βαλιτσάκια, βλέπουν ότι ο Διογένης είναι ο Φούφουτος Φουφουτίδης και μετά δίνουν τα στοιχεία στο ΣΔΟΕ και λένε "πήγαινε να του κάνεις έναν φορολογικό έλεγχο του κυρίου".

  Μετά από δύο ημέρες χτυπάει την πόρτα μου το ΣΔΟΕ, που με ξεσκίζει και μου βρίσκει ή, ακόμη καλύτερα, μου εφευρίσκει σωρεία "παραβάσεων" της φορολογικής νομοθεσίας. Με φορτώνουν για αρχή με μερικά πρόστιμα και παράλληλα, κάποιος φροντίσει να μου περάσει το μήνυμα "ηρέμησε ρε Διογένη, κούλαρε για να κουλάρουμε κι εμείς, μην είσαι τόσο κακός άνθρωπος" ή κάπως έτσι. Ηρεμεί ο Διογένης, φεύγει το ΣΔΟΕ και δεν ξανάρχεται, παρά μόνον εάν ξαναγίνω "κακός άνθρωπος".

  Αυτό λοιπόν ήθελε ο Τσίπρας. Τα όργανα, τα εργαλεία ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος με δυνατότητα να "δολοφονήσει" ηθικά όποιον επέλεγε. Τώρα πήγαν να του πάρουν το ΣΔΟΕ από τον υπουργό να το πάνε στη Σαββαΐδου (πριν τουλάχιστον το είχε ο υπουργός, ενώ τώρα ούτε καν ο υπουργός!) και σου λέει, έτσι είστε; Κι εγώ θα διώξω την Σαββαΐδου και θα το πάρω εδώ το ΣΔΟΕ. Γνωστή συριζαίικη ιστοσελίδα δημοσίευσε ήδη το όνομα του αντικαταστάτη (Φραγκίσκος Κουτεντάκης). Κολλητός του Τσίπρα. Δικό του το ΣΔΟΕ και όλος ο πανίσχυρος φορολογικός μηχανισμός.

  Υπάρχει περίπτωση να κάνει πίσω; Όχι. Διότι στόχος του δεν είναι να πάρει απλώς την κυβέρνηση. Το είχε πει εξαρχής: "Πήραμε την κυβέρνηση, αλλά δεν πήραμε ακόμη την εξουσία". Θέλει την εξουσία. Και με δεδομένο ότι στα θέματα παροχών κλπ. προς το πόπολο είναι δέσμιος της τρόικας, θέλει τουλάχιστον να τρομοκρατεί και να θέτει υπό την εξουσία του όσους τυχόν του κουνηθούν.

  Το θέμα είναι ότι έτσι όπως το πήγε το πράγμα, δεν μπορεί πια να κάνει και πίσω. Έβαλε όλη την εξουσία του και το πρωθυπουργικό του κύρος στο παιχνίδι. Πήγε σε μια διαδικασία "ή εγώ ή αυτή".

  Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υποχωρήσει στην τρόικα. Δεν τον νοιάζει τι θα κάνει η τρόικα και αν μας πετάξουν σαν τα σκυλιά από το ευρώ, διότι, όπως λέει κι ο Αλέξης, δεν τον νοιάζει να είναι πρωθυπουργός, τον νοιάζει να έχει την εξουσία.

  Και αν δεν μπορεί να διώξει τη Σαββαΐδου και να έχει το ΣΔΟΕ, όχι ως μηχανισμό διασφάλισης των φορολογικών αξιώσεων του κράτους, αλλά ως παρακρατικό μηχανισμό τρομοκράτησης των "αντιφρονούντων", τότε τι να την κάνει την πρωθυπουργία.

  Κοινώς: Θα μας παίξει στα ζάρια όλους μια δεύτερη φορά, μήπως τυχόν και υποχωρήσουν στο τέλος και τον αφήσουν να την έχει διωγμένη. Η διαφορά με την πρώτη φορά, που είχε σχέδιο να υποχωρήσει στο τέλος (άλλο ότι τον εμπόδιζαν οι λαφαζανικοί), είναι ότι τώρα το σχέδιό του είναι να μην υποχωρήσει και να το πάει μέχρι τέλους!

  Κοινώς: Πάμε για δραχμή παλικάρια. Ο κύβος ερρίφθη σήμερα το μεσημέρι. Δεν θα κάνουν πίσω θα θυσιάσουν μια ολόκληρη χώρα για να δουν αυτοί αν μπορούν να πάρουν και την "εξουσία" και όχι μόνον την "κυβέρνηση".

  Είναι υπερβολικά ανησυχητικό ότι δεν υπάρχει ακόμη καμία ευρωπαϊκή αντίδραση για κάτι που το είχαν πει εκ των προτέρων ότι είναι πολύ σημαντικό να τηρηθεί. Οι άνθρωποι προετοιμάζονται και συσκέπτονται για όλα τα βήματα. Ετοιμάζουν να μπλοκάρουν πάλι το target 2, να κόψουν τον ELA από τις ελληνικές τράπεζες, να κάνουν όλα τα στραβά που αποφύγαμε στο παρα-τσαφ τον Ιούλιο.

  Και τώρα δεν θα υπάρξει συγχώρεση. Μόνον πλήρης υποχώρηση του Τσίπρα.

  Την οποία πια δεν θα τους δώσει, διότι την πρωθυπουργία την γεύτηκε, τώρα θέλει και την εξουσία. Που δεν τη γεύτηκε.

  Τις επόμενες ημέρες θα του πουν "όλα εντάξει, πάρε και τη Σαββαΐδου πίσω και τελειώσαμε". Θα πει όχι και εκεί θα γίνει το μπαμ. Θα το πάνε μέχρι τα άκρα. Θα ξαναέχουμε chicken game, με τη διαφορά ότι ο δικός μας δεν θα κάνει πια πέρα και θα συγκρουστεί.

  Κρατήστε αυτό το σχόλιο του ψευδώνυμου Διογένη και δείτε πόσο γρήγορα θα επαληθευτεί.

  Ο Θεός να βοηθήσει τη δύστυχη πατρίδα μας...

 2. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 23/10/2015 21:23:25

  Μέ τήν ἄδεια Διογένη.

 3. Ραβινος avatar
  Ραβινος 23/10/2015 23:24:03

  Φωτεινη μπραβο σου τα ειπες ολα αλλα εγω θα σχολιασω αυτο το τελευταιο ''Ο Θεός να βοηθήσει τη δύστυχη πατρίδα μας...''.Ποιος Θεος Φωτεινη ? Αυτος απεστρεψε το προσωπο του απο αυτην την γωνια της γης .Οι αντιπροσωποι του επι της γης Ιερωνυμος γαρ παζαρευει την πιστη των πιστων για τα capital controls και τα τιμαρια της εκκλησιας .Ποσες φορες εχω αναφωνησει α ρε Χριστοδουλε εφυγες νωρις και αφησες πολιτικαντηδες παπαδες σε αγαστη συνεργασια με τους γιαλαντζι κομμουνιστες να αποθρησκειοποιησουν την παιδεια και το χριστεπωνυμο ποιμνιο.Εδω στην Νοτια Αφρικη πηγαν να αυξησουν τα διδακτρα και εγινε το ελα να δεις και στο ελλαδισταν δεν κουνιεται φυλλο με ολα αυτα τα αισχη που κανει το τσιπροκαμμενικο καθεστως .Πηρε το επικοινωνιακο μαγαζι τα πηρε ολα .Μαυρο θα λεει μαυρο θα φωναζει το ποππολο.Θα παιρνει γραμμη απο τον φοροφυγα Λαζοπουλο ολο το επικοινωνιακο προπαγανδιστικο χαμαιτυπειο και ολα θα πανε καλα .Ο λαος ?Ποιος λαος αυτος εχασε τ'αυγα και τα πασχαλια δεν του εμεινε τσιπα για τσιπα .Παραδοθηκε ...

 4. ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. avatar
  ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. 24/10/2015 08:29:05

  Υπάρχουν ακόμα καταθέσεις σε Ελληνικές τράπεζες? Θαύμα!
  Τελικά ο Τσίπρας υπέγραψε ή δεν υπέγραψε το Μνημόνιο? Κι αν ναί, δεν θα το εφαρμόσει? Τους εξαπάτησε δηλαδή?'Η απλά δεν μπορεί? (που γι αυτούς είναι το ίδιο και το ήξεραν...) Εκτός αν έχει άλλες πλάτες. Οψώμεθα...

 5. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 24/10/2015 09:14:21

  Οι νεοφιλελεύθεροι εκφραστές των έξωθεν εντολών της ...''δεύτερης φοράς αριστερά'', είναι οι ίδιοι με αυτούς της ''πρώτης φοράς αριστερά'', δηλαδή ανέκαθεν κίβδηλοι, παραχαράκτες και αδιάντροποι υβριστές της Αριστεράς.
  Η δραχμή δεν έπαψε ποτέ να υφίσταται ως απειλή - εκβιαστικό δίλημμα, ούτως ώστε τα μνημόνια να εφαρμόζονται μεν κακήν κακώς, πλην όμως με τις λιγότερες δυνατές κοινωνικές αντιδράσεις. Στη δραχμή μπορεί κάλλιστα να οδηγηθούμε από όλους τους δρόμους, μιας και τα μέτρα του Γ΄ μνημονίου ούτε ''βγαίνουν'', μα ούτε και δημιουργούν αναπτυξιακή προοπτική. Ο στόχος είναι να καταληστευτεί προηγουμένως ο Ελληνικός λαός, να εξαθλιωθεί περαιτέρω, να ισοπεδωθεί η Υγεία, η Παιδεία, η όποια Κοινωνική Πρόνοια, ώστε να εμφανιστεί η νομισματική μετάβαση ως ''σωτήριος'' μονόδρομος. Όμως το να σε σπρώχνουν αλυσοδεμένο σε φουρτουνιασμένη θάλασσα, σίγουρα δεν είναι το ίδιο με το να επιλέξεις εσύ, πότε και αν τελικά θα βουτήξεις για να παλέψεις με τα κύματα για τη ζωή σου. Μέχρι σήμερα, ο Ελληνικός λαός δεν τολμά καν να παραδεχτεί την αλήθεια. Παριστάνει τον ανέμελο ταξιδιώτη της κρουαζιέρας του τρόμου βολτάροντας ασκόπως στο κατάστρωμα, ενώ εξελίσσεται μπροστά στα μάτια του η αργή και προμελετημένη καταστροφή του. Τόση νοσηρή παθητικότητα, τόση ανώριμη άρνηση παραδοχής της πραγματικότητας και τόση ανόητη καταφυγή στην αυτοπαραπλάνηση, δεν γίνεται να μην έχουν πανάκριβο τίμημα!

  Υ.Γ @ Φωτεινή : Αν τα Συριζοτρόλ δεν έχουνε καλύτερη δουλειά, ας βάλουνε τα ....βαλιτσάκια να με ψάξουν και να μου στείλουνε τις Ειδικές Δυνάμεις και το ΣΔΟΕ, τον Σούπερμαν και τον Ζορό. :-)
  Μάλλον όμως θα είναι οι φωτιές στα μπατζάκια τους τόσες πολλές, που η στοχοποίηση διαφωνούντων στο διαδίκτυο, θα είναι μια πολυτελής και απαγορευμένη απασχόληση γι αυτούς πλέον....

 6. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 24/10/2015 09:42:33

  Δε νομίζω ότι θα τα σπάσουν για τη Σαββαίδου.Τα κόκκινα δάνεια είναι πιο σημαντικό και φυσικά η τρόικα έχει τα δίκια της.Ζητούν 8.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα για απαλλαγή από τους πλειστηριασμούς και 13.000 ετήσιο ενώ η κυβερνησάρα θέλει 35.000 ευρω κατώφλι.
  Για σκεφθείτε το αυτό : στη σημερινή κατάσταση να υπάρχει κάποιος με 35.000 ευρώ εισόδημα και να μην πληρώνει τις υποχρεώσεις του χωρίς να μπορεί να του κάνει κανείς τίποτα.
  Ο Ολάντ είπε να τεθεί στο Eurogroup.Aς τεθεί να δούμε πόσοι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ θα βρουν φυσιολογικό κάποιος με 3.000 εισόδημα το μήνα να μην πληρώνει τα δάνειά του.

 7. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 24/10/2015 13:11:26

  Το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης πρέπει να υποστηρικτεί. Πρέπει να κερδιθεί η μάχη αυτή πρέπει να αποκαλυφθεί το ψέμα του σύριζα πάση θυσία.

  Ο μοναδικός που μπορεί να παίξει αυτό το ρόλο με τα σημερινά πραγματικά δεδομένα είναι ο Άδωνις. Είναι ο μοναδικός που μπορεί σε επίπεδο πολιτικής και ιδεών να κρατήσει την ενότητα της ΝΔ υπερασπιζόμενος τα καλά της κυβέρνησης Σαμαρά αλλά ίσως και καραμανλή.

  Είναι ο μοναδικός που μπορεί να κερδίσει τον σύριζα, είναι ο μοναδικός που έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία σε επίπεδο ηθικό. Όλα όσα του προσάπτουν σαν αρνητικά είναι σκέψεις μιας άλλης δεκαετίας μιας άλλης εποχής. Η χώρα είναι σε θανάσιμο κίνδυνο. ουτε μειμαρακηδες ουτε Τζιτζιηδες χαικλαςς μπορούν να το κάνουν αυτό.

  Μέρα με την μέρα γίνεται καθαρό γιατί ο άδωνις ΠΡΕΠΕΙ να κερδίσει σε ένα μήνα. Και πιστεύω ότι όσο πιο μαντάρα τα κάνει ο σύριζα τόσο πιο πολύ θα συσπειρώνει μαζί του το κόσμο.

 8. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 24/10/2015 18:44:32

  @ ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ.
  1) Αν το κουρεματάκι αφορά ΟΛΕΣ τις καταθέσεις, ακόμα και των μικροκαταθετών που για τις ανάγκες της μνημονιοΣυριζαϊκής φαρσοκομωδίας βαφτίστηκαν εν μιά νυκτί ΄΄επενδυτές΄΄, φυσικά και υπάρχουν.
  2) Ο χαζογελαστός αναξιοπρεπής, φυσικά και το υπέγραψε το μνημονιάκι που ΟΛΟΙ γνωρίζανε καλά οτι δεν πρόκειται να βγεί. Για την ώρα πάντως μόνο ξεφτιλίζεται και βυθίζει κι άλλο στη μιζέρια τον Ελληνικό λαό. Ευράκι τσακιστό δεν πρόκειται να του δώσουνε ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΑΞΙΩΘΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΣΤΑ ΘΟΛΩΜΕΝΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΧΑΠΑΤΩΝ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ.
  3) Πλάτες ξεπλάτες, λίγα είναι τα ψωμιά του γιαλαντζί αριστερού που υποδύεται ανεπιτυχώς τον Πρωθυπουργό. Η ζόρικη οικουμενικούλα με όλους τους σωτήρες μέσα για να μην γκρινιάζουν και για να συμμετέχουν ολοψύχως στον ...πανωλεθρίαμβο, μοιάζει να είναι πια πολύ πολύ κοντά μας. Στο κάτω κάτω, τα ...πανύψηλά τείχη που τάχα τους χωρίζανε, σωριάστηκαν από τους όλμους των ψεμάτων κι από τη χυδαιότητα της υποκρισίας τους.

  • ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. avatar
   ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. @ Άλυτη Εξίσωση 24/10/2015 22:29:29

   Ξέρεις, άμα χάσει ο Τσίπρας την καρέκλα του εγώ θα τα βάψω μαύρα , όπως οι Κρητικοί για την Τουρκοκρατία...Πάντως συμφωνώ απόλυτα μαζί σου οτι "Ευράκι τσακιστό δεν πρόκειται να του δώσουνε", ακόμα κι αν έχουνε, διότι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να δίνεις στους Banksters, καθότι γίνονται ολο και περισσότερο κτήνη...Eίναι σαν τους βρυκόλακες. Άλλωστε τί τα κάνουν? Τ΄ αφήνουν και βρυκολακιάζουν, για να εμφανίζουν κέρδη. Αλλά νομίζω οτι το ξέρει κι ας είναι χαζογελαστός ... Κάτι άλλο πρέπει να γίνει, καθότι ΟΛΟΙ ξέρουνε οτι δύο φορές ο Ελληνικός λαός τους προειδοποίησε "οτι ουκ αν λάβοις παρά τω μη έχοντι" και στις εκλογές του Ιανουαρίου και στο ΟΧΙ του Δημοψηφίσματος του Ιουλίου. Δικαίωμά τους να μας γράφουνε κανονικά, όπως έκαν κι ο Στάλιν, αφού έχουν και το μαχαίρι και το πεπόνι, αλλά πίσω έχει η αχλάδα την ουρά.
   Τώρα και να βρίσουμε και να στολίσουμε τον Τσίπρα με κοσμητικά, μάλλον δεν κάνουμε τίποτα, αλλά δεν απαγορεύεται κιόλας. Δικαίωμά μας, για κάθε δημόσια εκτειθέμενο πρόσωπο που ωφείλει να το αναμένει, αλλοιώς ας μην εκτίθεται.

 9. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 25/10/2015 09:46:30

  @ ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ.
  Το πρόβλημα με τον αναξιοπρεπή Τσιπρομνημόνιο, δεν είναι απλά το οτι εφαρμόζει χαζογελώντας, αυτοεξευτελιζόμενος και γονατιστός τις ανθρωποκτόνες νεοφιλελεύθερες διαταγές των τοκογλύφων, αλλά το οτι υφάρπαξε την ψήφο των πολιτών αρχικά παριστάνοντας τον ...αριστερό επαναστάτη που θα καταργήσει τάχα τα μνημόνια (θα εφαρμόσει δίκαιη κοινωνική πολιτική, θα πολεμήσει τους νταβατζήδες, θα τσακώσει τους φοροφυγάδες και τόσα άλλα πλούσια παραμύθια) και σε δεύτερο χρόνο, μετά την αποκάλυψη της μικρότητας και της ανικανότητάς του, δεν ντράπηκε στιγμή και δεν ντρέπεται καθημερινά να εμφανίζεται σαν εξαθλιωμένη γελοία μαριονέτα, διαλαλώντας τη σάπια πραμάτεια που ο ίδιος τόσα χρόνια μετά βδελυγμίας απέρριπτε και λοιδορούσε. Όταν χαθεί ο αυτοσεβασμός και η αξιοπρέπεια, δεν υπάρχει κάτι χειρότερο να υποστεί κανείς πια. Η περιφρόνηση μονάχα αξίζει σε όλον αυτόν το συρφετό των ευνούχων αριστερονεοφιλελέδων υποκριτών, που σέρνουν τη μικρότητά τους στα Υπουργεία και στα κόκκινα χαλιά χωρίς να συναισθάνονται την κατάντια τους. Κάθε φορά που τολμάνε και να ψελλίσουν ακόμη τη λέξη ''Αριστερά'',θα έπρεπε ένα αόρατο χέρι αυτομάτως, να τους χαστουκίζει.
  Μα προφανώς και γι αυτούς τελικά, μπρος στα φρού φρού και στα λιλιά της πρόσκαιρης εξουσίας, η ξεφτίλα δεν έχει όρια....

 10. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 26/10/2015 15:40:11

  Γιατί διαμαρτύρονται μερικοί, όπως η άλυτη εξίσωση, δεν μπορώ να αντιληφθώ ακόμη.
  Πίστευαν .ότι ο κατρούγκαλος και ο Σκουρλέτης ανακάλυψαν τα ευρόδενδρα, πίστευαν ότι η μέρκελ θα παραδώσει τα κλειδιά του μαγαζιού Ευρώπη στον δραχμαζάνη ή θεωρούσαν ότι οι εξαποδώ θα βάλουν τα ευρά για να παίζει επανάσταση ο τσαλακωτός?

  Όταν η κα Γιάννα και ο μεσιέ γιανακκό θέλουν τσιπροκαμμένους, όταν ο Σόιμπλε θέλει τον κατρούγκαλο να πετσοκόψει τις συντάξεις, και το διατυμπανίζουν κιόλας όλοι αυτοί, το να ελπίζει η άλυτη εξίσωση και πολλοί άλλοι ότι έρχεται η επανάσταση με Γιάννα ,γιανακό και Σόιμπλε είναι λίγο αστείο.
  Ας λουστούμε λοιπόν τις επιλογές μας, όλα εδώ πληρώνονται και ας ευχηθούμε τις μικρότερες απώλειες ως έθνος και πολίτες του ελλαδιστάν.

  Τα μέτρα που θα περάσει η επαναστατίκή αριστερά δεν μπορούσαν ποτέ να εφαρμοστούν από άλλη κυβέρνηση. Μετά από αυτό ο ρόλος των κατρούγκαλων έχει τελειώσει.

 11. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 26/10/2015 17:46:21

  @ ορεσείβιος
  Δεν έχει βέβαια και τόση σημασία που δεν καταφέρνετε να ...αντιληφθείτε (και καλά) το πνεύμα των γραφομένων μου, αλλά μιας και με αναφέρατε, ας εξηγηθώ.
  Όταν μια κατάσταση πια δεν πάει, εγώ συνηθίζω να ρισκάρω επιλέγοντας νέες και αδοκίμαστες μεθόδους. Δεν παραμένω προσκολλημένη σε αποτυχημένες κατά την άποψή μου πρακτικές και δεν γαντζώνομαι από κακοκατασκευασμένα Τοτέμ. Παίρνω άμεσα την ευθύνη της αποκαθήλωσης, όλων αυτών που για μία και μόνη φορά, είχαν την ευκαιρία ν΄αποδειχτούνε κάλπικοι και ασυνεπείς. Γυρνάω σελίδα και τους διαγράφω. Προχωρώ στον επόμενο υπό δοκιμή, μη χάνοντας άδικα χρόνο.
  Αυτό έπραξα, αυτό θα συνεχίσω να πράττω και για το μόνο που διαμαρτύρομαι, είναι για το οτι οι συμπολίτες μου αργούν εγκληματικά να εγκαταλείψουν τους χρεωκοπημένους πολιτικάντηδες, που άλλα διακήρυτταν και άλλα έπραξαν την κρίσιμη ώρα. Διαμαρτύρομαι πολύ απλά γιατί ''δεύτερες'' ευκαιρίες σε ανίκανους και δειλούς, δεν αξίζουν. Εσείς πάλι, μπορείτε ανεμπόδιστος να βυθιστείτε για όσο σας παρηγορεί στις έωλες βεβαιότητες και στις δογματικές φαντασιώσεις της μονοδρομημένης σας σκέψης.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.