Κόψτε εισιτήριο...
19/02/2018 07:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κόψτε εισιτήριο...

Πολύ μεγάλη κουβέντα έχει ξεσηκωθεί μετά την πολύ σκληρή μήνυση του Αντώνη Σαμαρά, τον χαρακτηρισμό «συμμορία» με αρχηγό τον Τσίπρα αλλά και μια σειρά παρεμβάσεων από άλλους πολιτικούς που ενέπλεξε η κυβέρνηση στην υπόθεση της Novartis.

Για παράδειγμα πόσο πιο σκληρά να μιλήσει ο Βενιζέλος που χαρακτήρισε «καρνάβαλους», δεξιούς κι αριστερούς, όσους στήνουν τέτοια κόλπα. Ή ακόμη και ο συνήθως ευγενής Στουρνάρας που μίλησε για προσπάθεια εξόντωσής του κι ότι δεν θα τους αφήσει σε χλωρό κλαρί, ότι θα το πάει μέχρι τέλους;

Τα λέμε αυτά διότι εδώ και μερικές ημέρες τα πληρωμένα πιστολάκια της αριστεράς, κάτι αγα…οι δημοσιογραφίσκοι, πρώην Ρηγάδες ή τίποτε τελειωμένα κνιτάκια άλλης εποχής, έχουν ξεσαλώσει. «Μάχη μέχρις εσχάτων» λέει ο ένας. «Ακροδεξιός ο Σαμαράς» λέει ο άλλος. «Να τελειώσουμε τον Στουρνάρα» λέει ο τρίτος και ούτω κάθε εξής.

Και γίνεται πλέον κι ένας ξεκάθαρος διαχωρισμός. Από εδώ οι αστικοδημοκράτες κι από εκεί οι κατσαπλιάδες. Αυτοί οι χαρακτηρισμοί δεν απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. Κι έχουμε πράγματι έναν ανοικτό πόλεμο ανάμεσα σε όσους στηρίζουν, υπηρετούν κι εκπροσωπούν την αστική δημοκρατία και σ’ εκείνους που από τα μικράτα τους την μισούσαν. Ανάμεσα σε άξιους ανθρώπους, ευρωπαϊστές, κοσμογυρισμένους αστούς με αγάπη για την πατρίδα τους και με το καθήκον να τους παρακινεί, και σ’ εκείνους που πάντα πολεμούσαν την Ελλάδα. Από την εποχή του εμφυλίου, μέχρι και πρόσφατα, όταν έλεγαν ότι το Αιγαίο δεν ανήκει πουθενά ή ότι η Μακεδονία είναι και τα Σκόπια.

Αυτοί οι αριστερούληδες διεθνιστές της συμφοράς που μια ζωή πουλάνε τον πασιφισμό τους, και τις δήθεν ευαισθησίες τους προκειμένου να έχουν λόγο ύπαρξης.

Ναι, λοιπόν, είναι και συμμορίτες και κατσαπλιάδες που εδώ και τρία χρόνια ασελγούν στο σώμα της Ελλάδας, αφού μια ζωή την προσέβαλαν ακόμη και με την παρουσία τους.

Είναι συμμορία γιατί έχουν τα μέσα να στήνουν υποθέσεις, να απειλούν, να εκβιάζουν, να λασπώνουν καθαρούς, να σπιλώνουν συνειδήσεις.

Και ναι. Έχουμε πόλεμο γιατί κινδυνεύει η αστική δημοκρατία όπως θα θέλαμε να είναι. Κινδυνεύουν οι κατακτήσεις αλλά και η ίδια η Ελλάδα με τα καμώματά τους, την ανικανότητά τους, την ιδεοληψία τους.

Νομίζουν πως όσα τους είπαν όλοι μετά το στήσιμο της υπόθεσης Novartis είναι αρκετά; Είναι γελασμένοι. Την Τετάρτη έχει να πέσει τόσο πολύ ξύλο στη Βουλή που δεν θα έχει ξαναγίνει τέτοια συνεδρίαση. Έχουν να ειπωθούν τόσα πολλά που θα ραγίσουν τα τσιμέντα.

Δεν είναι πολλές οι φορές άλλωστε που θα δούμε τον Σαμαρά στα κάγκελα, τον Βενιζέλο εξοργισμένο ή τον Στουρνάρα να ξεφεύγει από τους αστικούς κανόνες και να τους γυρνά τη λάσπη πίσω. Για να μην πούμε για τον Άδωνι που απ’ ότι μαθαίνουμε ετοιμάζει μεγάλο σαματά.

Ας τους παραπέμψουν όλους και να συσταθεί προανακριτική. Θα έχει μάθει όμως όλος ο ελληνικός λαός το βρόμικο παιχνίδι του Τσίπρα, του Μίμη, του Πολάκη και ορισμένων άλλων αρχηγών της συμμορίας.

Αν χθες οι καρνάβαλοι είχαν την τιμητική τους, να δούμε πόσο θα αντέξουν οι αριστεροί καρνάβαλοι την Τετάρτη. Κόψτε εισιτήριο, θα έχει πολύ θέαμα στην αρένα.