Κι άλλες αυτ – απάτες;
24/05/2016 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κι άλλες αυτ – απάτες;

Ένας από εκείνους τους ξεπουλημένους στον ΣΥΡΙΖΑ «υπηρέτες της δημοσιογραφίας» έγραψε πρόσφατα για τον Αλέξη Τσίπρα πάνω - κάτω ότι είναι ηγέτης ευρωπαϊκού βεληνεκούς και τον έβαζε στο ίδιο επίπεδο με τον Ντε Γκωλ, τον Μιτεράν και δεν ξέρουμε ποιον άλλον.

Πέραν του γελοίου του πράγματος η αλήθεια είναι ότι υπάρχει ακόμη μια μερίδα Συριζαίων… Ταλιμπάν που πιστεύουν πράγματι ότι ο Αλέξης είναι μεγάλος ηγέτης. Ίσως να μην έχει βγει άλλος τέτοιος στη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Παρά το γεγονός ότι οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ τους τελευταίους μήνες κρύβονται, δεν δηλώνουν ούτε τι ψήφισαν, ούτε τι θα ψηφίσουν, υπάρχουν ακόμη ορισμένα νούμερα που τσιμπάνε με τις παρλαπίπες του Τσίπρα.

Βεβαίως υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ακόμη ότι είναι αριστερός αλλά αυτό είναι μια άλλη υπόθεση. Πολλοί Έλληνες εκτιμούν ότι ο Αλέξης είναι το παιδί της διπλανής πόρτας που τα κατάφερε στη ζωή του αν και αγράμματος. Είναι ο νεοέλληνας που με την κουτοπονηριά του, την ασχετοσύνη του, το γεγονός ότι ξέρει και «πουλάει» καλά την πραμάτεια του αλλά και γνωρίζει άριστα την τεχνική της εξαπάτησης, μπορεί να πάει μπροστά στη ζωή του.

Δυστυχώς τα τελευταία 50 χρόνια, για να μην πούμε περισσότερα, η Ελλάδα πληρώνει την εθνική της αυταπάτη, αυτήν που και ο Τσίπρας επικαλέστηκε για να δικαιολογηθεί για τα μνημόνια που δεν έσκισε ποτέ.

Αυτή η σύγχρονη, νεοελληνική μαγκιά μαζί με την κουτοπονηριά που δε βάζει κανέναν κανόνα, δεν έχει αξιοκρατία, ζει σε ένα σύννεφο και περιμένει άλλους να τη σώσουν. Αυτοί οι Έλληνες που για όλα τους φταίνε οι άλλοι, που ποτέ δεν κάνουν αυτοκριτική, που ψηφίζουν ένα κόμμα και έξω από το εκλογικό κέντρο το βρίζουν γιατί δεν τους αρέσει.

Είναι η νοοτροπία εκείνων που «καίγονται» για να… καεί το σπίτι του γείτονα ή να ψοφήσει η κατσίκα του. Που πατάει επί πτωμάτων, λέει ασύστολα ψεύδη, στήνει φανταστικές ιστορίες, εξαπατά μόνο και μόνο για μια θέση εξουσίας.

Προς Θεού, δεν είναι όλοι οι Έλληνες έτσι. Υπάρχουν έξυπνοι, μορφωμένοι, δημιουργικοί, πατριώτες. Χάνονται όμως στη μετριότητα της ελληνικής παιδείας. Εξαφανίζονται από τους μπαγαπόντηδες, τους εξυπνάκηδες που με την απάτη ελίσσονται ή πολλές φορές… έρπουν για να ανέβουν κλιμάκια.

Είναι οι Έλληνες σαν τον φυλακισμένο Μαρτίνη που έπαιρνε μίζες και τις έβγαζε σε offshore με την ονομασία «Μίζα Α.Ε.». Απίστευτο κι όμως αληθινό. Ονόμαζε έτσι την εταιρεία που ξέπλενε το χρήμα από τις μίζες.

Έτσι είναι και ο Αλέξης Τσίπρας, έτσι είναι και ο Πάνος Καμμένος. Έχουμε ακριβώς τους ηγέτες που μας αξίζουν. Πονηρούληδες, πολιτικούς απατεώνες, ανήθικους αλλά με μανδύα ηθικής να σκεπάζει τα πολιτικά τους εγκλήματα, αδιάντροπους αφού ποτέ δεν αναγνωρίζουν τα λάθη τους. Υποκριτές και παρτάκηδες που όμως «πουλάνε» μπροστά στις κάμερες συντροφικότητα, αλληλεγγύη, αίσθημα αυτοθυσίας. Κι όμως όλα αυτά είναι ένα ψέμα. Είναι το ίδιο το ψέμα της Αριστεράς που ευτυχώς ήρθε ο Τσίπρας για να μας το αποκαλύψει.

Θα πρέπει να στήσουμε ανδριάντα στον πρωθυπουργό. Η αποκάλυψη της αριστερής αυτ-απάτης είναι η μεγαλύτερη προσφορά του στον τόπο. Κι ελπίζουμε όταν φύγει με αεροπλάνο, τρένο ή ελικόπτερο, ο κόσμος να έχει αφήσει πίσω του τους πολιτικούς που πρέπει να είναι καθ’ εικόνα και ομοίωση. Η πρώτη φορά αριστερά προσφέρει μια καλή ευκαιρία για αυτογνωσία, για διαφορετική αντιμετώπιση της πατρίδας. Το ιστορικό λάθος που έγινε πέρυσι, με την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ξαναγίνει, ο κόσμος δεν πρέπει να το αφήσει. Είναι αυτό που λέει ο λαός «τα παθήματα γίνονται μαθήματα».

Γιατί αν δεν έρθει σύντομα η ώρα που θα αποκατασταθεί το ιστορικό έγκλημα τότε η χώρα δεν έχει πολύ μέλλον. Το δίλημμα είναι ένα: Θέλουμε κι άλλους Τσίπρες να έχουν αυτ-απάτες και να υπογράφουν ό,τι τους φέρνουν, μέχρι και τη λίστα με τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ;

Τι λέτε; Δε μοιάζει ο Αλέξης στον Ντε Γκωλ;