«Κεραμιδογατούλες»...
12/07/2016 20:29
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Κεραμιδογατούλες»...

Μαθήματα... συμπαράστασης στην Πορτογαλία και την Ισπανία έκανε στο χθεσινό Eurogroup ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Όπως ο αρχηγός του ο Τσίπρας που... πήγε κόντρα με το ΝΑΤΟ αλλά στη συνέχεια έκανε την πάπια, έτσι και ο υπουργός οικονομικών, μετά τις «τζάμπα μαγκιές» για τις κυρώσεις που πρέπει να επιβληθούν στις δύο χώρες, τελικά έβαλε την υπογραφή του και χωρίς κουβέντα στην τελική απόφαση. Μια τελική απόφαση που αναφέρει ότι σε διάστημα 20 ημερών θα πρέπει η Κομισιόν να αποφασίσει για τα πρόστιμα που θα επιβάλλει σε Ισπανία και Πορτογαλία γιατί δεν συμμορφώθηκαν με τις υποδείξεις για το έλλειμμα.

Χθες, στο Eurogroup, τα παπαγαλάκια του Μαξίμου έλεγαν ότι με εντολή του πρωθυπουργού ο Τσακαλώτος τήρησε σκληρή γραμμή απέναντι στους σκληρούς που ήθελαν πρόστιμα.

Τελικά ο υπουργός Οικονομικών δεν διαφοροποιήθηκε ούτε λέξη από το κείμενο που εκδόθηκε, αποδεικνύοντας ότι το παίζουν αριστεροί στα κανάλια, το παίζουν λιονταράκια όταν μιλάνε στα τηλεπαράθυρα, αλλά είναι γατούλες και μάλιστα κεραμιδογατούλες όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με τους ξένους.

Το ίδιο έκανε και ο Τσίπρας στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ. Αν έχεις μια άποψη για τη Ρωσία τότε βάζεις βέτο στις αποφάσεις, δεν κάνεις τουμπεκί και βγαίνουν τα παπαγαλάκια να μιλάνε για ισχυρή διπλωματία. Ομοίως και στις διαπραγματεύσεις όπου ο Τσίπρας και η παρέα του υπογράφει ακόμη και αυτά που δεν του ζητούν οι δανειστές. Έχουν γίνει ανέκδοτο στις Βρυξέλλες. Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του υπογράφουν ακόμη και τις... χαρτοπετσέτες που έχουν μπροστά τους.

Το πρόβλημα δεν είναι η συμμόρφωση στις απαιτήσεις των δανειστών. Αυτό γενικά δε βγαίνει σε καλό για τη χώρα. Το πρόβλημα είναι ότι ακόμη και τώρα που δεν έχουν στήσει το σύστημα διαπλοκής τους στα Media, εμφανίζονται τα «καλά παιδιά που όλοι τα κυνηγούν, όλοι τα πολεμούν, αλλά αυτοί αντιστέκονται». Ο μύθος του αγωνιστή αριστερού που όταν βλέπει τα δύσκολα λουφάζει και φωνάζει «σφάξε με αγά μου ν' αγιάσω».

Αυτό συμβαίνει 20 μήνες τώρα. Και για να πούμε και μια αλήθεια μιας και τον Βαρουφάκη ή τη Ζωή τους έχουμε ξεσκίσει. Αυτοί τουλάχιστον είναι πιο έντιμοι και ακόμη και τα τρελά που λένε και κάνουν είναι πολύ πιο έντιμα από τoν εξευτελισμό των Συριζαίων που έχουν κάνει βασικό άθλημα την κωλοτούμπα και μάλιστα χαίρονται γι' αυτό. Τόσο ξεπουλημένοι είναι.