ΚΕΦΕ μου το μαντήλι σου, γιατί είναι λερωμένο;
23/11/2015 23:08
Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΚΕΦΕ μου το μαντήλι σου, γιατί είναι λερωμένο;

Όταν συμβαίνει κάτι, για να καταλάβω ποιος, τι και πως, πάντα σκέφτομαι δυο ερωτήσεις: Τις βλάπτεται και τις ωφελείται; Πρώτα απ’ όλα έπαθε ζημιά η παράταξη και κατ’ επέκταση η χώρα. Με αυτούς τους άμπαλους εξαρχειώτες σκιντζήδες που μας κυβερνούν και τον Σάντσο Πάντσα, που παριστάνει τον ψευτοδεξιό κολαούζο τους, ο θεσμικός μας ρόλος είναι σημαντικός.

Και κυρίως, όπως λέει ο φίλος μου ο Κώστας, η δημοκρατία είναι συγκριτικό πολίτευμα. Πρέπει να μας συγκρίνουν και να μας επιλέξουν ως καλύτερους. Έτσι οφείλουμε να αποδεικνύουμε πως είμαστε καλύτεροι, εναλλακτική εξουσίας. Αλλιώς θα επιλέξουν πάλι τους άλλους κι ας τους θεωρούν καψοκαλύβηδες.

Ως πρόσωπο σίγουρα βλάφτηκε ο Μεϊμαράκης, διότι όλα αντανακλούν στο πρόσωπο του Προέδρου, καλά ή κακά. Άρα, να ήθελε να αυτοπυροβοληθεί και να ζήσει αυτόν τον τραγέλαφο, χλωμό το κόβω. Επίσης βλάφτηκαν οι δυο νεότεροι, ο Κυριάκος και ο Άδωνις, που θα μετρούσαν το μπόϊ τους και ξόδεψαν χρόνο και χρήμα. Κι εντάξει, ο Κυριάκος τον έχει τον τρόπο του αλλά ο Άδωνις έκανε εκστρατεία με το αίμα του. Κι εδώ να υπογραμμίσω εμφατικά, για τα πρακτικά του ιστορικού του μέλλοντος, πως εκ των τριών νεοτέρων, ο Άδωνις Γεωργιάδης έδειξε την μεγαλύτερη ψυχραιμία, μπέσα και νομιμοφροσύνη. Φαίνεται δε πως πλησίασε επικίνδυνα τον Τζιτζικώστα κι έτσι δεν είμαι σίγουρος πως ο τελευταίος στεναχωρήθηκε τόσο πολύ ή εξεπλάγη από την αναβολή της εκλογής, που ούτως ή άλλως έπληξε τον κύριο αντίπαλο του, τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Συνεννοηθήκαμε; Κι εγώ δεν ξεχνώ επίσης, πως ο Απόστολος τον Φεβρουάριο, αν θυμάμαι καλά, μας καλούσε να στηρίξουμε τον Αλέξη και τον υπουργό του. Ποιον υπουργό; Μα τον Βαρουφάκη!

Τέτοια πάσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον ακομβίωτο στρατάρχη, ούτε παραγγελιά να ήτανε. Και πότε; Ακούστε. Όταν ο Αλέξης πήγε και κλάφτηκε στον Παυλόπουλο πως την βγάζει δεν την βγάζει και ζητάει συναίνεση, τουτέστιν συνενοχή. Εξευτελιζόμαστε, όταν ο νεομερκελιστής πρόεδρος της Τασίας μόλις έχει ξεπουλήσει στα ξένα κοράκια που έβριζε τις ελληνικές τράπεζες. Θυμάστε τα 40 τόσα δις που είχαμε ακουμπήσει ζεστά; Farewell my darling. Να ζήσουμε να τα θυμόμαστε. Έφερε μνημονιάρα σαραντάπηχη, μοιράζει φόρους σαν στραγάλια, τον ΕΝΦΙΑ τον πάκτωσε εσαεί, κόβει τις συντάξεις που θα διαφύλασσε και σε όλες, μα όλες τις επιδόσεις του βλέπει την πλάτη του Σαμαρά, ο οποίος, φίλε Βαγγέλη, δεν σε όρισε Πρόεδρο για να σε υπονομεύσει. Κακό το γινάτι των συμβούλων και στο λέει κάποιος που σε στηρίζει.

Όλοι μετείχαν με εκπροσώπους στην περίφημη ΚΕΦΕ κι όλοι έχουν μικρό ή μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης. Πιθανώς, αν μου έπεφτε λόγος, να έκανα μια επαλήθευση του νόμου της βαρύτητας από τον τρίτο όροφο με τον Πρόεδρο της κι ορισμένα μέλη, που υποθέτω παρακολουθούσαν το έργο της αναδόχου εταιρείας. Ή δεν πήραν χαμπάρι κι είναι ανίκανοι ή ήταν βαλτοί.

Το δε «εγώ τα είχα πει», μερικών, δεν είναι επιχείρημα. Διότι παίρνει την απάντηση: «ναι, αλλά τι έκανες»;

Το αποτέλεσμα πάντως ήταν καθολική απογοήτευση των ανθρώπων μας, να βρίζουν όλοι οι νεοδημοκράτες και τώρα να μας βγάζουν γλώσσα ακόμη κι οι εξωφυλαρούχες της πολιτικής.

Αυθαδίασε η Φώφη, που ηγείται του κόμματος συνώνυμου της λαμογιάς, που όλοι μαζί γεμίζουν τρία ταξί και δυο παπάκια. Μας κούνησαν το δάχτυλο κι οι ποταμίσιοι ντιλιβεράδες του Μπόμπολα, που τους πετάει ένα ξυλάκι και αυτοί φέρνουν πίσω δύο.

Και κυρίως, ρε σεις, έβγαλε γλώσσα το κόμμα του Σκουρλέτη, του Φίλη του κεμαλικού και του Λάμπρου του νταραβεριντζή με το «χώρο». Αντιμίλησε ο γεροσαράφης ο Παπαδημούλης, ο αριστερός επενδυτής και μεγαλοκαταθέτης, που έσκιζε το Μνημόνιο σαν χασέ και τώρα του έχει γίνει η γλώσσα σαν σόλα από δίσολο σεβρό να γυαλίζει τα χρώμια στο δικό τους μνημόνιο, το grande αριστερό. Όταν πλακώνεται αυτή η χολερική «νυφίτσα» με την Κλάραμπελ στο twitter, καταλαβαίνεις πως ο Θεός κι η πραγματικότητα είναι οι μεγαλύτεροι φαρσέρ.

Την γνώμη τους, βέβαια, την έχουμε γραμμένη στους δίδυμους αδένες μας και δεν εννοώ τις αμυγδαλές. Κανά μέτρο παρακάτω. Όμως με την θρασύτητα τους ελπίζω να θυμίζουν σε όλους, κι εννοώ όλους, πως ο αντίπαλος είναι απέναντι. Είναι αυτοί οι περιθωριακοί διεθνιστές της πλάκας, οι χρήσιμοι ηλίθιοι των δουλεμπόρων, των ισλαμοφασιστών και των δανειστών, που δεν έχουν σχέδιο ούτε όταν παίζουν πόρτες. Που κάθε φορά που διαπραγματεύονται «σκληρά», μετράμε ξανά νεφρά και δάχτυλα. Ο αντίπαλος μας είναι αυτοί οι ιδεοληπτικοί, που κατάφεραν να ξεχαρβαλώσουν τα σύνορα, την ασφάλεια μας, να φτύσουν πάνω στο αίμα του Ποντιακού Ελληνισμού, ενώ ζέψανε πάλι την οικονομία στο μαγκανοπήγαδο της ύφεσης, ζάλωσαν το λαό με φόρους σαν γομάρι, εξακόντισαν την ανεργία και ψεύδονται πιο εύκολα κι από αλανιάρα άπιστη σύζυγο. «Λαέ, δεν είναι αυτό που νομίζεις». Αυτό ακριβώς είναι. Σκύλο να τους δώσεις να τον πάνε βόλτα, θα τον χάσουν και κάποια «ηρωϊκή» αριστερή δικαιολογία θα σκεφτούν.

Λοιπόν, ας ρίξουμε τους τόνους και να θυμόμαστε όλοι, πως όπως σε όλη την φύση, έτσι και στην πολιτική, δεν υπάρχει κενό. Εάν δεν σοβαρευτούμε και συμμαζευτούμε, η ανάγκη θα γεννήσει άλλα πράγματα που θα καλύψουν το κενό…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Βορειοδυτικος avatar
  Βορειοδυτικος 23/11/2015 23:16:34

  Να κλείσουν το στόμα τους και ας καθίσουν να δουλέψουν.

 2. roadrunner avatar
  roadrunner 23/11/2015 23:41:36

  Καλησπέρα, κάπως έτσι τα διαβάζουμε και εμείς τα γεγονότα.
  Κερδισμένοι υπάρχουν σε όλα τα λοιπά κόμματα, αφού τους δίδεται σαν δώρο εξ ουρανού,
  αφορμή από την ίδια την ΝΔ , για να την απαξιώνουν ακόμη πιο πολύ.

  Χαμένοι είναι σίγουρα οι Μεϊμαράκης, Μητσοτάκης, Άδωνις. Τόσο για τους λόγους που αναφέρατε,
  αλλά και εκ του αποτελέσματος, εφόσον ως αύριο θα τελούν και οι τρεις τους παραιτηθέντες από τα αξιώματά τους,
  και εφόσον ο τέταρτος έχει γαντζωθεί στην καρέκλα με τα ευρωπαϊκά κονδύλια και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να παραιτηθεί.
  Όπερ σημαίνει πως θα έχει (κατά απαράδεκτα άνισο τρόπο ως προς τους τρεις) το προτέρημα να χρησιμοποιεί τη θέση εξουσίας του,
  για να κρατά σε ομηρία την ψήφο των υπηκόων του (συγνώμη των ψηφοφόρων ήθελα να πω ),
  του βασιλείου (συγνώμη της Περιφέρειάς) του...
  Ε όταν κάποιος βγαίνει κερδισμένος από μια διαδικασία ή από ένα φιάσκο, τότε γιατί να μην υποθέσει κανείς,
  ότι θα τον βόλευε πολύ να την είχε σχεδιάσει εκ των προτέρων ;

 3. λαέρτης avatar
  λαέρτης 24/11/2015 01:39:53

  Αν υπάρχει ακόμα άνθρωπος που αμφιβάλλει για τον ΑΓ ως καταλληλότερο ΝΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΕΙ ΤΑ ΣΥΡΓΕΛΑ ας το πει...
  Θα ακούσω την άποψή του με μεγάλο ενδιαφέρον....

 4. Ίδας avatar
  Ίδας 24/11/2015 04:12:16

  Παιχταρά μου!
  Φ.

 5. κατωυποστάθμης avatar
  κατωυποστάθμης 24/11/2015 09:42:30

  γνωμη μου οτι ο Α Γ ειναι ο καλυτερος τους αλλά μόλις βγει θα αρχίσει το πανηγυρι των αποχωρήσεων γιατι λέει ειναι και αυτός ξένο σωμα , δεξιός πολύ δεξιός, οι Καραμανλήδες[τραγκας προφήτης εφα] ουτε απ εξω απο την Ρηγίλλης δεν θα τον ήθελαν [μόνο να τους ψηφιζουν αυτός και εκατομυρια ομοιοι του ηθελαν οχι ομως και να εχουν λόγο] αλλα και ετσι να γίνει δεν υπαρχει λόγος ανησυχίας οσοι θέλουν την δεξιά μαριονεττα των ψευτοκεντρώων ας παρουν αλλου τα παιχνιδια τους να παιξουν και κατι τελευταιο ολα τα κόμματα εδω στην Ευρώπη ειναι στην ουσια πολυσυλλεκτικα απο την ΧΑ εως και το προδοτικό ΚΚΕ ακόμη ,αυτό να το ξερετε καλά εχει την σημασία του

 6. Σάββας Ευσταθίου avatar
  Σάββας Ευσταθίου 24/11/2015 13:42:52

  Είτε με τέτοια ΚΕΦΕ Φαήλο, είτε με άλληνε, το γεγονός παραμένει.
  Η παράταξη βοά από τη βάση, καιρό τώρα, για την εσωκομματική και ιδεολογική συζήτηση. Τα έχεις πει και εσύ, τα έχουν πει και άλλοι. Αφού δεν θένε, πράγματι "όπως σε όλη την φύση, έτσι και στην πολιτική, δεν υπάρχει κενό", θα αναλάβουν οι νόμοι της φύσης.

  Αλλιώς αλλαγή δεν έρχεται.
  Οι ίδιοι "παράγοντες" με κοστουμιά και λιγδωμένο μαλλί θα συνεχίσουν να μοστράρονται σε διαδρόμους και προαύλια, καμωνόμενοι πως μιλάνε στο τηλέφωνο. Οι ίδιοι ή όμοιοι, θα συνωστίζονται να πλαισιώνουν με την αχρηστία τους θέσεις οργάνωσης και ευθύνης. Οι ίδιοι θα πλάθουν το πολιτικό περιβάλλον, στις επιτροπές, στα όργανα, στα γραφεία, στους οπαδούς που στηρίζουν, κατ'εικόνα και ομοίωση.

  Μην ξεχνάς και ένα άλλο νόμο. Οι πολιτικοί θα μοιάζουν πάντα σε όσους τους περιστοιχίζουν. Από πάνω μέχρι κάτω.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.