Κάτι στραβά πάει στη χώρα αυτή
07/11/2015 19:56
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κάτι στραβά πάει στη χώρα αυτή

Μπορεί για κάποιους η είδηση να πέρασε στα ψιλά. Μπορεί άλλοι να την σχολίασαν κουνώντας το κεφάλι. Είναι κατά τη γνώμη μας η είδηση της εβδομάδας ή και του χρόνου στην Ελλάδα.

Η αλυσίδα ρούχων Η&Μ έβγαλε προσφορά κάποια ρούχα ονόματι Μπαλμέιν τα οποία λέει προμοτάρουν εκείνα τα ξέκωλα από την Αμερική, οι αδερφές Καρντάσιαν. Οι γυναίκες άμα τις ρωτήσεις ξέρουν τον οίκο με τα συνολάκια και τα διάφορα μπλουζάκια τα οποία ξεκινούν από ένα χιλιάρικο και πάνε όσο…ένα αυτοκίνητο ακριβό.

Η αλυσίδα λοιπόν ρούχων την περασμένη εβδομάδα έβγαλε προσφορά τα εν λόγω ρούχα δίνοντας για παράδειγμα μόλις με… 500 ευρώ κάτι μοντελάκια ή κάτι μπλουζάκια πόλο, δεν έχει καμιά σημασία. Προσέξτε, για ένα ρούχο ένα πεντακοσάρικο, όσα βγάζει κάποιος με βασικό κατώτατο μισθό άμα δουλέψει για 40 ημέρες. Στην Ελλάδα της κρίσης, λοιπόν, στην Ελλάδα που πένεται, που επί πέντε χρόνια περνά τα πάνδεινα… έγινε χαμός.

Στην Ελλάδα που δέρνουν πολιτικούς γιατί είναι… αλήτες και διέλυσαν τη χώρα πλακώθηκαν στο ξύλο για ένα ρουχαλάκι των 500 ευρώ. Στη χώρα αυτή που είναι σε ανθρωπιστική κρίση, όπως λέει ο Τσίπρας οι κυρίες φώναζαν «άσε κάτω το φουστάνι, μαντάμ! Αυτό είναι για την πίστα»!

Πήγαν λέει και γνωστές τραγουδίστριες, πήγαν και μοντελάκια που θέλουν να κάνουν καριέρα στην πίστα ή στην… βίζιτα. Πήγαν και απλά κοριτσάκια που έσπευσαν να πληρώσουν περί τα 500 ευρώ και πάνω για να πάρουν ένα… ξώβυζο της Κιμ Καρντάσιαν.

Τι συμβαίνει σ’ αυτή τη χώρα το έχουμε καταλάβει; Τι συμβαίνει όταν τα μαγαζιά είναι γεμάτα με κόσμο. Όταν τα εστιατόρια, ακριβά και φθηνά είναι τίγκα τουλάχιστον δύο μέρες την εβδομάδα; Όταν πληρώνει κάποιος 30 και 40 ευρώ το κεφάλι για να φάει;

Τι συμβαίνει όταν η Μύκονος είναι γεμάτη κάθε καλοκαίρι, όχι μόνο από ξένους. Τι γίνεται όταν η Αράχοβα γεμίζει για σκι το χειμώνα, από Έλληνες κατά κύριο λόγο; Ποιοι είναι όλοι αυτοί που αγοράζουν σαν τρελοί παπούτσια των 500 ευρώ; Αυτοί που αγοράζουν ρολόγια από 2 χιλιάδες ευρώ και πάνω; Αυτοί που έχουν αυξήσει τους τζίρους στα μαγαζιά με ακριβά τιμαλφή;

Ποιοι είναι αυτοί που έχουν οδηγήσει την μερσεντές και τη βόλβο στην πρώτη θέση των πωλήσεων αυτοκινήτων; Ποιοι είναι αυτοί που ακόμη και σήμερα αγοράζουν όχι Καγιέν αλλά… Μακάν που είναι και ακριβότερες;

Θα πει κανείς: Ναι είναι 100 χιλ. οικογένειες, οι άλλοι πεινάνε. Μπορεί να είναι κι έτσι, όμως, αυτή η χώρα δε θυμίζει σε τίποτε χρεοκοπημένο κράτος. Δεν είμαστε Αργεντινή, δεν είμαστε Βουλγαρία ή Αλβανία. Υπάρχει πολύ μαύρο χρήμα; Έχουν κρύψει μερικά δις στο στρώμα τους οι Έλληνες και τα ξοδεύουν χωρίς φόβο και πάθος και χωρίς…capital controls;

Δεν ξέρουμε πράγματι τι συμβαίνει αλλά όταν οι δανειστές βλέπουν αυτή τη χώρα να κινείται μ’ αυτούς τους ρυθμούς είναι σίγουρο ότι εκνευρίζονται με τις διαπραγματεύσεις που τους κάνουμε.

Όταν ακούνε ότι 107 δις ευρώ είναι τα απλήρωτα δάνεια. Όταν ξέρουν ότι 80 δις ευρώ είναι οι απλήρωτοι φόροι και καμιά 15αριά δις τα φέσια των ασφαλιστικών ταμείων, ε είναι περίεργο που θέλουν να μας ξεσκίσουν; Εμείς τους λέμε ρύθμιση για τις 100 δόσεις και αυτοί λένε άμα δεν πληρώνει τα χρέη σου και καθυστερείς έστω μία ημέρα να χάνεις τη ρύθμιση. Είναι σκληρό αλλά μήπως όταν μας βλέπουν να περνάμε (αν όχι όλοι σίγουρα πολλοί) με τρόπο… βασιλιάδων πώς να αντέξουν; Ειδικά μάλιστα αν είναι Γερμανοί που είναι μυρμήγκια, μαζεύουν όλο το χρόνο για να πάνε διακοπές, δεν ξοδεύουν πέρα από τα βασικά και δεν είναι του εντυπωσιασμού να αγοράζουν με 500 ευρώ μπλουζάκι ενώ υποτίθεται ότι δεν έχουν ούτε βρακί να φορέσουν.

Κάτι στραβά πάει στη χώρα αυτή.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Θανάσης Τ. 24-9-2015 avatar
  Θανάσης Τ. 24-9-2015 07/11/2015 20:15:51

  Τα πράγματα είναι απλά: Όλη η βλαχοκαρακιτσαρία,η επιδειξιομανία και η τσοκαρία που μας χαρακτήριζε πρίν την κρίση,μας έχουν μείνει απωθημένα και σήμερα.Και ενώ τώρα δεν μπορούμε κάθε μήνα να ξοδεύουμε τα τρελά λεφτά για ο,τιδήποτε,κλαιγόμαστε όλο το χρόνο,μαζεύουμε ευρώ-ευρώ με αιματηρές οικονομίες,για να ικανοποιήσουμε πάλι τις ίδιες αρρωστημένες μας μωροφιλόδοξες επιθυμίες και τα τσοκαρίσια γούστα μας.
  Δυστυχώς η κρίση δεν μας έκανε καθόλου έστω λίγο σοφότερους.Δεν μας δίδαξε να βάζουμε στη ζωή μας σωστές προτεραιότητες και κυρίως να μη βάζουμε πρώτα και πάνω απ' όλα τον εαυτούλη μας και το μισοσκουληκιασμένο σαρκίο μας.
  Μακάρι να βγώ ψεύτης,αλλά νομίζω ότι θα πάθουμε πολλούς εξευτελισμούς ακόμη,ελπίζω μόνο από αυτήν την κατάσταση να μπορέσουμε να διδάξουμε ή να διδαχτούν κάτι καλό τα παιδιά μας,ώστε αυτά αργότερα να μην κάνουν τα ίδια λάθη με εμάς...

 2. Ελενα Κανελλοπούλου avatar
  Ελενα Κανελλοπούλου 07/11/2015 20:58:01

  Δυστυχώς υπάρχει πολύ μαύρο χρήμα (παλαιότερα τα λέγανε άδηλους πόρους ) :
  1. εκτεταμένη πορνεία
  2. Μεγάλη φοροδιαφυγή (πριν 20 ημέρες είχα ένα μικροτραυματισμό στο χέρι , ο γιατρός που το περιποιήθηκε δεν μου έδωσε απόδειξη γιατι ....δεν είχε το μπλοκάκι εκείνη την στιγμή ! "Θα σας την στείλω στη δ/νση που θα μου δώσετε" .Ακόμα να την δω την απόδειξη και ούτε πρόκειται)
  3. Στο περιβάλλον μου υπάρχουν άνθρωποι που έχουν σχέση με το Δημόσιο .Με διαβεβαιώνουν ότι η διαφθορά έχει αυξηθεί γιατι μειώθηκαν οι επίσημες αποδοχές τους ! Οποιος μπορεί στήνει και την .."παράγκα του"
  Χρήματα που έχουν αποκτηθεί με αυτούς τους τρόπους , άκοπα , ξοδεύονται και ασυλόγιστα . Ασφαλώς γιατί όχι , για ένα κουρέλι 500 € , easy come easy go .

 3. Α.Τσουδερος avatar
  Α.Τσουδερος 08/11/2015 00:57:02

  Εγώ πάλι, θα διαφωνήσω κάθετα
  Τι στο καλό μας νοιάζει αληθινά ,αν 2000 γυναίκες θέλησαν να ξοδέψουν τις οικονομίες τους σε ρούχα επώνυμα ,είτε κάνοντας βίζιτες η τα έβγαλαν απ το ντιβάνι η τα εξοικονομούσαν για να βάλουν κάτι επάνω τους, μπας και παντρευτούν;.
  Η τι μας νοιάζει, αν 10000 τζιτζιφιόγκοι η μη, ξόδευαν τα λεφτά τους στην Μύκονο.
  Μα κυρίως αυτό, το τι θα που οι ξένοι με προσβάλει πολύ.
  Τι στο καλό ιδεοληψία του στιλ « θύμου που κατέβηκε στην Αθήνα «είναι αυτή .;
  Χρόνια ολόκληρα η ΝΔ έχει υιοθετήσει αυτή την στάση έναντι της Ευρώπης
  Τι θα πουν ,πως θα μας κρίνουν, γιατί δεν γινόμαστε σαν αυτούς, αχ πως θα μας σχολιάσουν.
  Όσο για το επιχείρημα καλά όλα αυτά αλλά, αν δεν θέλουμε να μην μας κρίνουν τότε και μείς να μην χρωστούσαμε ,τότε σας έλεγα, πως σε ένα σοβαρό ιστότοπο πολίτικης και μάλιστα φιλελεύθερης καλό θα ήταν να προτείναμε λύσεις για την έξοδο από την κρίση και ΟΧΙ όπως κάνουν κατά κόρον οι αριστεροί να κατακρίνουμε συμπεριφορές καταναλωτισμού κτλ
  Μια πρόταση
  Όλοι οι Έλληνες φυσικά η νομικά πρόσωπα να φορολογούνται όπως οι ΑΕ
  Έσοδα έξοδα .
  Αυτό και μόνο θα ήταν το απολυτό κίνητρο ,για να ζητούν όλοι απόδειξη και με μιας όλη η παραοικονομία θα έβγαινε στο φως .Μόνο απ τό φπα θα λύνονταν με μιας όλο το πρόβλημα χωρίς ΕΝΦΙΑ ΚΤΛΠ.
  Υγ 1
  Ο τίτλος του άρθρου
  Κάτι στραβά πάει στη χώρα αυτή
  Θα έπρεπε να αναφέρεται σε άρθρα σαν αυτό εδω ,που αντί να προτείνουν κάτι, μένουν μόνο στην στηλίτευση συμπεριφορών Ένα απ το προσφιλή αθλήματα των Νεοδημοκρατών.
  Υγ2
  Αμφιταλαντεύομαι μεταξύ Άδωνη και Κυριάκου.
  Αλλά μου την σπάει ολοκληρωτικά , η Ευγενία ,τα τροχόσπιτα, τα ελάτε σε τσαι και οι τέτοιες Αμερικανιες.
  Να μου το θυμηθείτε όταν ο Αδωνις χωρίσει η καλύτερα τον χωρίσει, θα κυβερνήσει την Ελλάδα καλύτερα κι απ τον Καραμανλή.
  Αλλα είδατε, που και γω το ίδιο κάνω; Νεοδημοκράτης γαρ,..

 4. Ουαί ημίν... avatar
  Ουαί ημίν... 08/11/2015 09:39:09

  Καρτούλες ΓΙΑ ΟΛΕΣ τις συναλλαγές, για να ...ξανασυστηθούμε.

 5. ΝΑΒ avatar
  ΝΑΒ 08/11/2015 10:37:56

  Δυστυχώς οι Έλληνες εχουν χάσει κάθε μέτρο. Το ταπεινωτικο για εμένα δεν είναι οτι κάνουν ουρά στα καταστήματα για ακριβά ρούχα ή συνωστιζονται στα καφέ και τα εστιατόρια. Το δυστύχημα ειναι οτι αυτή είναι η μόνη έννοια του Νεοέλληνα. Καμία αντίδραση για όσα ήρθαν κ έρχονται. Η μέρα να περνάει και βλέπουμε για τη συνέχεια. Ας είναι η ανεργία κοντά στο 30%. Ποιος νοιάζεται πια; Οσο για την παραοικονομία έχει απλωθεί παντού κ δύσκολα μαζεύεται. Οπότε ναι, και μαύρο χρημα κυκλοφορεί ...

 6. Ελενα Κανελλοπούλου avatar
  Ελενα Κανελλοπούλου 08/11/2015 10:42:47

  @ Τσουδερός , η κοινωνική κριτική γίνεται όχι από κουτσομπολική διάθεση ούτε από.. φθόνο. Επισημαίνεται σαν σύμπτωμα κοινωνικής αδικίας και μάλιστα συνεχώς διευρυνόμενης (τα χρόνια της κρίσης δεν βγήκαν στο περιθώριο τα
  λαμόγια .Αντίθετα υπάρχουν ενδείξεις οτι όλες οι παράνομες δραστηριότητες αυξήθηκαν) .Η δε κοινωνική αδικία έχει τις ρίζες της στην κακοδιοίκηση και την πελατειακή σχέση των κομμάτων με το εκλογικό σώμα . Αυτό δε που προτείνετε για φορολόγηση των πάντων όπως οι ΑΕ έχει πολλάκις συζητηθεί αλλά δεν εφαρμόσθηκε ποτέ , ήμουνα νιά και γέρασα ....Γιατι άραγε ? Ποιους δεν βολεύει ? Κατά συνέπεια όποιες προτάσεις και να υποβάλουμε εμείς είτε σ΄αυτό τον ιστότοπο είτε αλλού αυτοί θα εφαρμόσουν αυτά που βολεύουν την ισχυρή πελατεία τους .Δυστυχώς η οικονομία και κατ επέκταση η κοινωνία παίρνει καθε μέρα , με επιταχυνόμενους ρυθμούς , χαρακτηριστικά λατινοαμερικανικά : Μια μειοψηφία με τεράστα σώρευση πλούτου να διαπλέκεται και να ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις και τεράστια στρώματα πληθυσμού στο περιθώριο .Μεσαία τάξη στις περισσότερες χώρες δεν υπάρχει .Είχε άλλοτε η Αργεντινή μια κραταιά μεσαία τάξη η οποία από το 90 και εντεύθεν καταστράφηκε σχεδόν ολόκληρη και μαζί της εξαερώθηκε και το συντηρητικό κόμμα UCR στα χέρια του οποίου έσκασε και η τελευταία (χρονολογικά ) χρεοκοπία το 2001...Η Χιλή με τις πολιτικές της προσπαθεί να δημιουργήσει μεσαία τάξη. Για τις υπόλοιπες χώρες (Βραζιλία , Μεξικό , Βενεζουέλα , Περού κλπ) δεν συζητάμε

 7. δημης avatar
  δημης 08/11/2015 19:16:50

  Αυτές που πήγαν νάταν 200 που με αδιαφανή τρόπο είχαν τα χρήματα....
  ήσαν ονειροπαρμένες ..πιστεύουν ότι "το πάσο κάνει τον παπά "..κλπ...
  ΑΛΛΑ...
  Ᾱποκρύπτουμε το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία και των Γυναικών τα βγάζει μετά βίας πέρα ...
  Άλλοι ,στην ίδια "λογική "μας δείχνουν τις καφετέριες και τα σουβλατζίδικα... ΣΙΩΠΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ τους ανήξερους για το ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΑΜΩΝΕΣ πχ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟ (ενώ ήθελαν )ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟ...(30ε η δαπάνη ) ...
  Για τους 15 χρονους -νες που πάνε το σαββατοκύριακο στη ..Μύκονο κλπ"θυσιάζεται η σύνταξη της Γιαγιάς ....

  Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ (αριστερή του ιδιωτικού τομέα με αποκλειστικότητα το Δημόσιο ..) έμαθε 40 χρόνια τώρα να μασάει αθόρυβα ...

 8. Παράξενος avatar
  Παράξενος 09/11/2015 15:33:56

  Οι νεοέλληνες είναι νεκρός λαός, δεν το έχετε καταλάβει;
  Οι νέοι αντί να επικοινωνούν δείχνουν ο ένας στον άλλο την καταγραφή του κινητού τους.
  Οι μεγαλύτεροι νοσταλγούν τις παχιές αγελάδες του βρώμικου παρελθόντος.
  Οι νεοέλληνες δεν πιστεύουν σε τίποτα, δεν επιδιώκουν τίποτα, δεν αντιστέκονται σε τίποτα.
  Ο πολιτισμικός εκσυγχρονισμός της μεταπολίτευσης θριάμβευσε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.