Κάποια στιγμή πρέπει να σπάσει και το αριστερό αυγό του φιδιού
26/09/2016 15:55
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κάποια στιγμή πρέπει να σπάσει και το αριστερό αυγό του φιδιού

Απειλές κατά του προέδρου της ΝΔ αλλά και της ευρύτερης οικογένειας Μητσοτάκη διατυπώνει η αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας», προειδοποιώντας ότι «όποιος θέλει να τελειώσει τα Εξάρχεια ας έρθει να το κάνει. Το θέμα δεν είναι πώς θα έρθει αλλά πώς θα φύγει».

Με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς κατά της οικογένειας του προέδρου της ΝΔ, ο Ρουβίκωνας αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η συγκεκριμένη πολιτική οικογένεια από ότι φαίνεται ανακάλυψε στον Ρουβίκωνα τη διέξοδο προς έναν ανώδυνο εκβιασμό δημοσιότητας, μια πηγή πολιτικής υπεραξίας και προσπαθεί να πρωταγωνιστήσει». Τις απειλές του Ρουβίκωνα προκαλούν οι συνεχείς αναφορές του προέδρου της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη και η δέσμευσή του να τελειώνει με το άβατο των Εξαρχείων αλλά και η τοποθέτηση της Ντ. Μπακογιάννη την Παρασκευή στη Βουλή.

Μεταξύ άλλων ο Ρουβίκωνας αναφέρει:

«Η αφοσίωση, η αλληλεγγύη, η αδιαλλαξία των αναρχικών και πάνω από όλα το δίκαιο του αγώνα τους και το μικρό αλλά υπαρκτό ρίζωμά τους στο έδαφος της εκμεταλλευόμενης και καταπιεζόμενης κοινωνίας είναι αυτά που τους έδωσαν τη δύναμη να αντισταθούν, να επιβιώσουν και να αναπτύσσονται. Κι έτσι θα γίνει και την επόμενη φορά.

Σε κάθε περίπτωση αν το κράτος, δεξιό ή αριστερό, θέλει να τσακίσει τον Ρουβίκωνα ας έρθει να το κάνει. Αν θέλει να τελειώσει τα Εξάρχεια ας έρθει να το κάνει (να δουλέψουν και με την ησυχία τους πια οι επενδυτές των ναρκωτικών). Αν θέλει να κλείσει στη φυλακή τους αναρχικούς, ας έρθει να το κάνει...».

Δεν εκπλήσσουν οι απειλές των αναρχικών κατά του Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας. Αν και θα περιμέναμε να απειλούν περισσότερο τον Τόσκα που πρόσφατα έκανε την έφοδο στα Εξάρχεια. Μήπως όμως έγινε για τα μάτια του κόσμου όλη αυτή η κινητοποίηση; Γιατί από τότε δεν έχει πλησιάσει αστυνομικός αλλά κάθε Σάββατο γίνονται επεισόδια… εθιμοτυπικά αλλά κανείς δεν αντιδρά; Γιατί δε ρίχνει καμιά διακοσαριά ΜΑΤ να πλακώσουν τα... καλόπαιδα στο ξύλο; Τι, δεν μπορεί να μάθει ποιοι είναι, δεν ξέρει ποιοι έχουν κάνει ομάδα πολιτοφυλακής στα Εξάρχεια; Ξέρουν αλλά δεν θέλουν να επέμβουν.

Οι απειλές κατά της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να σταματήσουν οποιαδήποτε προσπάθεια γίνει στο μέλλον για να σπάσει το άβατο των Εξαρχείων, είναι μέρος της δράσης των αναρχικών. Οι άνθρωποι έχουν αποθρασυνθεί βλέποντας και ορισμένους άσχετους και ανίκανους υπουργούς να τραγουδάνε αντί να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να σταματήσουν την ανομία που επικρατεί. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι τα αποβράσματα δεν έχουν κανένα πρόβλημα να σκοτώσουν κανέναν αθώο. Κάπου εκεί στα Εξάρχεια κρύβονται οι θρασύδειλοι δολοφόνοι των παιδιών της Μαρφίν.

Όμως, για να σπάσει το απόστημα πρέπει να αποϊδεολογικοποιηθεί η περιοχή των Εξαρχείων. Όσο μεγάλο μέρος της κοινωνίας πιστεύει ότι εκεί είναι συνοικία συλλογικής δράσης, ελεύθερης έκφρασης, αντίστασης στην εξουσία και άλλες τέτοιες ανοησίες τόσο αυτοί θα αποθρασύνονται. Πρέπει να βοηθήσει και ο κόσμος να απομυθοποιηθούν τα Εξάρχεια και οι μπαχαλάκηδες προκειμένου να αντιμετωπιστούν. Δεν είναι οι… Ρομπέν των Δασών. Δεν είναι οι επαναστάτες που πολεμούν το άδικο. Δεν είναι καν οι πολιτικοποιημένοι πολίτες που έχουν να προτείνουν κάτι για τη χώρα. Ένα απέραντο τεμπελχανείο με το χαρτζιλίκι του μεροκαματιάρη πατέρα είναι, που κάθονται για φρέντο και μπίρα στα Εξάρχεια και μετά ρίχνουν μολότοφ για να χτυπήσουν την άδικη κοινωνία.

Έλεος, κάποια στιγμή πρέπει να σπάσει και το αριστερό ή αναρχικό αυγό του φιδιού.