Καμένος αλλά καθόλου λεβέντης...
29/12/2015 18:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καμένος αλλά καθόλου λεβέντης...

Είσαι ψηφοφόρος της αριστεράς ή και του ΠΑΣΟΚ που αυτοπροσδιορίζεσαι προοδευτικός, εκσυγχρονιστής, ευαίσθητος με τα ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα και άλλες τέτοιες ταμπέλες που βάζουν όσοι ανήκουν στο λεγόμενο... δημοκρατικό τόξο της κεντροαριστεράς.

Και βλέπεις τον μεγάλο ηγέτη, Αλέξη Τσίπρα, τον νέο Ανδρέα, να βρίσκεται μεταξύ Πάνου και Βασίλη. Ήτοι μεταξύ μιας δεξιάς φούσκας και ενός κεντρώου τηλεοπτικού κονφερανσιέ.

Τι σου κάνει η εξουσία; Να ικετεύεις πότε τον Καμμένο και πότε τον Λεβέντη. Να ανεβάζεις πριν μερικούς μήνες τον πρώτο στο βάθρο της δικής σου νίκης και τώρα να ετοιμάζεσαι να τον ξεφορτωθείς και ταυτόχρονα να βάζεις υπουργούς σου να εξυμνούν τον δεύτερο. Όχι, δεν έχει τίποτε ο Λεβέντης, αντιθέτως είναι πολύ πιο έξυπνος από πολλούς βλαμμένους που έχει αυτή η κυβέρνηση. Η κατάντια είναι της κεντροαριστεράς, είναι του Τσίπρα που είναι λαοπρόβλητος και θα αλλάξει την Ευρώπη αλλά πέφτει στα... τέσσερα παρακαλώντας πότε τον έναν και πότε τον άλλο.

Μα που το είδε αυτό η Αριστερά; Πότε υπήρχε στην κουλτούρα της η αποστασία; Εκτός κι αν πρόκειται για νέους... Τσιριμώκους. Έτσι δεν έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ τον Κουβέλη που συγκυβέρνησε με Σαμαρά και Βενιζέλο;

Πράγματι, αν είσαι αριστερός σήμερα, ένας άνθρωπος που έχεις δώσει τίμιους αγώνες γι' αυτό που πιστεύεις, που δεν είσαι λαμόγιο, που δεν έχεις σχέσεις με το... εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ, που θέλεις απλά να αλλάξει η χώρα σου, που πίστεψες στο όραμα του ΣΥΡΙΖΑ πώς θα αισθάνεσαι; Τι να νιώθεις όταν για λίγους ακόμη μήνες στο Μαξίμου αυτός που πίστεψαν σαν το νέο Μεσσία βρίσκεται στην... ευχάριστη θέση να ικετεύει τον Λεβέντη. Κι αυτός να σε «παίζει», να κάνει μεγαλοπρεπείς δηλώσεις, σοβαρές αναλύσεις και να ζητά οικουμενικές κυβερνήσεις με συμμετοχή της ΝΔ.

«Ο λαός και η νεολαία θέλουν κυβέρνηση συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία μέσα. Αν εκλεγεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, είναι πολύ πιθανό ένα τέτοιο σενάριο», υποστήριξε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, και στην Κουμουνδούρου ετοιμάζονται να πάρουν... αντικαταθλιπτικά. Γιατί θα ήθελαν πολύ τον Λεβέντη να τους συνδράμει στη Βουλή, να γίνει ουσιαστικά ο «χρήσιμος ηλίθιος» χωρίς να κάνουν κυβέρνηση με τη ΝΔ ή άλλον.

Όπως τόσο καιρό ο Π. Καμμένος είναι ο «χρήσιμος ηλίθιος» αλλά αυτός νομίζει ότι βοηθάει τον Αλέξη που έσπασε το αριστερό του χέρι, έτσι θέλουν και τον Λεβέντη, και ει δυνατόν το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.

Και καλά, να υπάρχει εθνική ανάγκη να στηριχθεί μια κυβέρνηση που προσπαθεί. Αλλά μια κυβέρνηση που έχει καταστρέψει τη χώρα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα γιατί να υπάρξουν αποστάτες από άλλα κόμματα; Γιατί να βοηθηθεί ένας παντελώς ανίκανος πρωθυπουργός; Για να συνεχιστεί το ανύπαρκτο έργο μιας κυβέρνησης που ασχολείται μόνο με τα σύμφωνα συμβίωσης;

Πραγματικά δεν ξέρουμε αν ο Λεβέντης θα αποδεχθεί το ρόλο του «χρήσιμου ηλίθιου». Είναι άλλωστε πολύ πιο έξυπνος απ' ότι νομίζουν μερικοί, και σίγουρα εξυπνότερος από τον στρατηγό Πάνο που τώρα που έκανε τη δουλειά του Αλέξη αυτός θα τον πετάξει έξω με τις κλωτσιές.

Ούτε ξέρουμε τα βρόμικα παιχνίδια, τις συναλλαγές και τις υπόγειες συνεννοήσεις που γίνονται για να διευρυνθεί η κυβερνητική πλειοψηφία. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι ακόμη κι αν βρεθούν αποστάτες να στηρίξουν την κυβέρνηση αυτή δεν θα έχει πολλούς μήνες ζωής. Απλά και μόνο γιατί είναι μια ανίκανη κυβέρνηση και κανείς δεν μπορεί να κρύψει την ανεπάρκειά της. Κανείς δεν μπορεί να κουκουλώσει τις αδυναμίες ενός πρωθυπουργού που μεταλλάχθηκε από Τσε Γκεβάρα σε Θάτσερ αλλά δεν μπορεί ούτε το νέο του ρόλο να διαχειριστεί.

Είτε ο Λεβέντης τον στηρίξει, είτε ο Καμμένος, η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Τσίπρας είναι... καμένος αλλά καθόλου λεβέντης.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ρηνα avatar
  Ρηνα 29/12/2015 19:21:53

  Για να σε νοιάζει πως θα σε αναφέρει η ιστορία πρέπει πρώτα να τη γνωρίζεις και μετά να τη σέβεσαι. ....Όποιος καταφέρει αυτό είναι νικητής αλλά υπάρχουν και αυτοί που η ιστορία τους αναφέρει με μαύρα γράμματα. ....

 2. Διογένης avatar
  Διογένης 29/12/2015 19:27:43

  Λέτε να βρει τελικά ο ραδιουργος Τσίπρας τον δάσκαλό του από τον... Λεβέντη;;; Ο Λεβέντης φαίνεται ότι ενώ παρασκηνιακά ενθαρρύνει το φλερτ του Τσίπρα, δημοσίως το παίζει δύσκολος και τους ρίχνει το ένα γκολ μετά το άλλο. Βέβαια, καλά είναι να μην υποτιμηθεί ο Τσίπρας, ο οποίος έχει φάει ένα σωρό χρήσιμους ηλίθιους για πρωινό, από τον Αλαβάνο μέχρι τον Πανούση, όμως για πρώτη φορά βλέπουμε κάποιον να τον παίζει τόσο καλά τον Τσίπρα.

  Το βέβαιο είναι ότι θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις μετά την 10η Ιανουαρίου και τη σχεδόν βέβαιη - κατ' εμέ - εκλογή Μεϊμαράκη - Καραμανλή στην ηγεσία της ΝΔ.

 3. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 29/12/2015 19:36:05

  Δεν υπάρχουν τίμιοι αγώνες της αριστεράς.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ψυχραιμια 29/12/2015 19:50:19

   +1000

 4. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 29/12/2015 19:50:17

  "Για να συνεχιστεί το ανύπαρκτο έργο μιας κυβέρνησης που ασχολείται μόνο με τα σύμφωνα συμβίωσης;"

  Επέτρεψέ μου αγαπητέ συντάκτη μια διόρθωση: εκεί που έγραψες ανύπαρκτο, βάλε καλύτερα καταστροφικό για να είμαστε ακριβείς με το χάλι που μας έφεραν πάλι ο Τσίπρας με τον Καμμένο.

 5. Vassilis avatar
  Vassilis 30/12/2015 02:55:45

  Εμαθα το παιζεις μαγκας
  εισαι πρωθυπουργος
  μα ο Λεβεντης φιλε μου
  ειναι για σαι γιατρος

  Ικετευεις τον Καμμενο
  και στον Λεβεντη πας
  κι αν συνεχισεις ετσι Αλεξη μου
  τα μουτρα σου θα φας

  Τουρνε και τουρνε
  τουρνε ναι
  ελα κι επεσες στα τεσσερα
  παρακαλας μωρε

  Τουρνε και τουρνε
  τουρνε ναι
  ελα κι επεσες στα τεσσερα
  παρακαλας μωρε

  Βαζεις και τον Kαμμενο
  για τον στρατο μιλα
  και τον Φιλη για τα σχολεια
  και χαβαλε πουλας

  Αν συνεχισεις ετσι
  σε βλεπω να το σκας
  ena βραδυ με αεροπλανο
  δεν ξερω που θα πας

  Τουρνε και τουρνε
  τουρνε ναι
  ελα κι επεσες στα τεσσερα
  παρακαλας μωρε

  Τουρνε και τουρνε
  τουρνε ναι
  ελα κι επεσες στα τεσσερα
  παρακαλας μωρε

 6. Νικ avatar
  Νικ 30/12/2015 04:06:52

  Ο Τσίπρας φίλοι μου γράφει τα τελευταία του επεισόδια...

  Αργά ή γρήγορα θα πέσει!

  Ο Λεβέντης μπορεί να είναι η τελευταία του λύση αλλά....

  Ό κόσμος άλλα περιμένει!

  Την επαναφορά στην κανονικότητα δεν αντέχει άλλο!

  Φόροι, μέτρα, κόψιμο των συντάξεων, κόψιμο του ΕΚΑΣ έρχονται σε λίγο!

  Τι θα κάνουμε;

  Θα περιμένουμε τον δήμιό μας;

  Ασφαλώς και όχι....

  Είναι ώρα του Αντώνη Σαμαρά....

  Το πότε μόνο ο ίδιος το ξέρει!

  Εμείς τι περιμένουμε;

  Το κάλεσμά του....

 7. Ελενα Κανελλοπούλου avatar
  Ελενα Κανελλοπούλου 30/12/2015 16:03:46

  Oι καλικάντζαροι ξαναχτύπησαν ...Πέρυσι τέτοιες μέρες ο Χαϊκάλης έκανε στην εκπομπή του Γ.Παπαδάκη την "καταγγελία" για απόπειρα χρηματισμού του από την ΝΔ .Σήμερα σε ρόλο Χαϊκάλη πάλι στην ίδια εκπομπή ο Λεβέντης " αποκαλύπτει" ότι το Ποτάμι του πρότεινε να ρίξουν την "Κυβέρνηση".....
  1. ο ανωτέρω δημοσιογράφος , αριστερό παιδί του λαού κι αυτός , έχει δημιουργήσει σχολή κίτρινης δημοσιογραφίας , σκηνοθετώντας καυγάδες και επεισόδια στις εκπομπές του και φιλοξενώντας ιστορίες ραδιουργίας και συνομωσίας με πρωταγωνιστές σούργελα .Ανετα η εκπομπή του μπορεί να καταχωρηθεί στην trash tv.

  2. Ο Λεβέντης είναι όντως πιο πονηρός (για έξυπνος δεν ξέρω) από τον Χαϊκάλη γιατί δεν κατήγγειλε απόπειρα εξαγοράς του αλλά δήθεν η προσέγγιση έγινε στον γιό του και πάλι με την μορφή πρότασης χωρίς ανταλλάγματα (η οικογένεια Λεβέντη δεν σπιλώνεται με απόπειρες δωροδοκίας ... )
  Εχουμε μπλέξει άσχημα σε μια χωματερή με τόνους σκουπιδιών . Εύχομαι η τελική σκηνή του δράματος να είναι λυτρωτική για να μην θαφτεί όλη η χώρα κάτω από αυτά τα σκουπίδια

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.